127612
-
nállnuk négerekvannak xd meg arabok :D -
Rundstedt17 #54304 A külföldiek többsége nem szépség
-
Egyéb: Külföldre kiköltözés. -
Fúj most nálunk a cserediák programba annyira csúnya csajok jöttek!
-
Csere diák program. / Külföldön való élés. -
ba32107 #54300 Pont ezért nincs közte. Nyilván, hogy az a módszer a legjobb, gondoltam nincs értelme berakni egy olyat opciót, ami egyértelmű.
Többet meg azért nem lehet jelölni, mert arra vagyunk kíváncsiak, hogy ezek közül melyik a legjobb. -
Én meg úgy mentem oda, ááá, biztos kevés leszek, annak ellenére, hogy napi szinten használom, csak nem éppen bájcsevegésre. Nem tudnám elmagyarázni pl., hogy a rántottát hogyan csináld, mert nem erről társalgok. Más jellegű társalgás az megy. -
Hát nevetni fogsz, a filmekben néha jobb angol van, mint amt a nyelvtanárom okatott sőt, egy 1:1-ben filmből átvett szövegre közölte, hogy rossz.
Akkor az ember elgondolkozik azon, hogy ki és milyen angolt beszél... -
Rundstedt17 #54297 jóh persze vannak kivételek
-
Pontosan! És pont itt bukik meg, hogy csak 1et lehet bejelölni!
Az iskola épp ezért rohadt kevés, viszont ha külföldiekkel beszélgetsz, vagy rendszeresen nézel külföldi filmeket, a szókincsed ellenére segghülye leszel a nyelvtanhoz! -
Mérnöki állásban is? Többek között a legnagyobb akdálya annak, hogy nem tudok kint dolgozni az, hogy a műszaki angol piszok nehéz szerintem és hiányzik ennek ismerete. -
Rundstedt17 #54294 Viszont fordítva is igaz,el tud beszélni külföldivel megérteti magát fossa a szót,de elég pontatlan a tudása,nyelvvizsgán bukó lenne. -
A nyelvvizsga viszont egy elég furcsa dolog itthon. Ismerek egy csomó embert akinek megvan angolból a középfokúja, ha találkozik egy külföldivel akkor viszont köpni nyelni nem tud...
Ezért nem elég iskolában tanulni, mert ott benyomod a sablonfeladatokat, amiket követelnek a vizsgán, de egy "real world test" alatt meg elvérzel :P -
Ennyi. -
Rundstedt17 #54291 Csúnya meglepetések fogják érni
-
Rundstedt17 #54290 Alapszintű angolal is el boldogulhat bárki ha akar akár külföldön is.....szóval jah.... -
Az összes együtt! -
Ez sem feltétlenül igaz. Pl. külföldi beszámolókból többször is olvastam olyat, hogy csupa olyan emberrel dolgozol együtt, akik szintén bevándorlók és nem beszélik rendesen az angolt, akkor hol és mit tanulsz meg? -
Hát akkor ők az ügyesek. Hogyan tanulsz meg semmiből egy nyelvet? Ehhez tehetség kell, az átlagember erre nem képes szerintem. -
Kimenni külföldre 1 évre, és ot meg lehet tanulni, mert rá kényszerül az ember -
Olyan iskola, ahol kevés diák van (kb 12 diák/osztály). Ott bevált módszerek szerint tanítanak, viszont a tanárok tudnak elég figyelmet fordítani a diákokra. (pl Novus) -
xxxpaulxxx #54284 Iskola+külföldiekkel dumálás
Aki a filmezést jelölte be, annak gratulálni tudok és kívánom neki, hogy úgy menjen nyelvvizsgázni:D -
Ja angolul az véletlenül került oda, igaz minden nyelvre :P -
az se kell... :D 1 hét alatt belejösz... nem 1 ismerősöm ment ki olyan angol tudással amivel 1 kiló kenyeret nem tud venni eltelt 1 hónap éés már vág mindent... ami a társalgáshoz és a hivatalos ügyeihez kell -
Miért nem lehet egyzerre többet bejelölni?
Csak mert szerintem a legjobb, ha az ember
-Filmeket, sorozatokat néz felirattal vagy anélkül + könyveket olvas angolul
-Külföldiekkel levelezik, beszélget, kommunikál
-Mindezek mellett suliban is tanulja a nyelvet, mert a száraz, nyelvi hátterét különben önfegyelemből soha nem fogja megtanulni (ok, itt magamból indultam ki, én nem voltram rá képes. Van ismerősöm aki tanár nélkül könyvekből is be tudja magolni, én képtelen vagyok rá, szerintem a nagy átlag is ilyen).
Szval a "Más módszerre nyomtam", de igazából csak többet kellett volna bejelölnöm. -
Más módszer a tuti, mégpedig...
...kimenni külföldre rövidebb-hosszabb időre. -
Gyerekkorban angol nyelvű tvzés, gamelés. :D -
És akkor mi adja meg az alapokat? 0 tudással hogyan kezdesz el tanulni? -
ja az lemaradt hogy kiköltözöl az angolokhoz vagy amerikába ott tuti megtanulsz angolul (ha angol a példa) szükség nagyúr :) -
Különtanár, csak ő tud elég figyelmet fordítani a diákra.
Filmek, sorozatok nézése, felirattal / felirat nélkül.
Külföldiekkel való levelezés, fórumozás, skype.
Ez a combo együttesen űberel. (Az iskola úgy elavult ahogy van)
Ja izé más módszerre nyomtam. :D -
"megérteni könnyű de kifejezni már nem annyira"
Na ez bizony így van.. -
Rundstedt17 #54274 Akkor meg már fordítva is,mert szerintem megérteni könnyű de kifejezni már nem annyira -
Rundstedt17 #54273 Ez hülyeség,nem feltétlenül fogod a nyelvet megtanulni -
Így van. -
fordítsatok angol szövegről magyarra, sokat -
Csodálom, hogy a "külföldön élés huzamosabb ideig" opció nincs. A legjobb az, ezzel kár is vitázni. Más kérdés, h viszonylag keveseknek adatik meg... -
Cat 02 #54269 Sorozatfüggő :)
Pl HIMYM-et simán tudom nézni felirat nélkül, de lehet csak azért mert megszoktam. Viszont pl elkezdtem Community-t azt inkább hagytam. Bár lehet h mostmár h megszoktam őket, menne az is, franc se tudja =] -
Unreal1942 #54268 Kinn kell élni az adott nyelv területen. Rá kényszerítve a használatra. Ennél jobb módszer nincs. -
Külföldiekkel való levelezés, fórumozás, skype.
Filmek, sorozatok nézése, felirattal / felirat nélkül. -
Nos én 4 éve tanulom az angolt, de már azelött is eleget tudtam, neten külföldiekkel való beszélgetés + játékok segítségével.
Szerintem ez a legjobb ha a suliban tanulja valaki és mellette beszélget angolul másokkal, angol szinkronosan néz filmeket stb. Ez mind csak segít benne, nekem bevált :)