127612
-
sKeezo #54791 Hosszu fojamat a felkellés, mindíg viszaalszok, sokáig fetrengem -
sKeezo #54790 és ki nem szarja le? -
-
*évben -
Felébredek és pattanok is ki az ágyból
cserebe viszont igy az ebresztot a leheto legkesobbre tehetem -
Jelenleg az 1984-ben kiadott Magyar Helyesírási Szabályzat van érvényben. Az pedig világosan kimondja, hogy -ik végződésű igék ragozása egyes szám első személyben minden esetben tárgyas. Tehát "fekszek", "nyújtózok", "kimászok", "alszok" alak nem létezik, helyette a létező alak: "fekszem", "nyújtózom", "kimászom", "alszom". Természetesen a "fetrengek" nem fog tárgyas ragot kapni, mivel az ige nem -ik végződésű.
És hozzátehetjük, hogy változás se nagyon lesz. Szóval kár ezzel a mindkét alak helyes mellébeszéléssel jönni, mert nem helyes, és nem is lesz az, legalábbis a nemsokára kiadásra kerülő új szabályzatban biztosan nem (tehát az elkövetkező jó 20-ben tuti, hogy marad a régi szabály...) -
Csörög az ébresztő, aztán még benyomom kétszer a szundit, mielőtt felkelek. :) -
ba32107 #54784 Súlyos és nagyszámú helyesírási hiba? 
Talán abba lehetne belekötni, amit kiemeltél, most meg nem mondom, hogy melyik verzió a helyes, de ez azért annyira nem durva hiba.
Most amúgy sem tudnám javítani, mert nem vagyok otthon. -
És ezzel nem vagy egyedül. -
Felébredek és pattanok is ki az ágyból.
-
egy ideig ugy keltem, hogy atomic alarmot raktam a gepre ,hangot feltoltam es reggel 6-kor uvoltott a hardcore vagy valami zuzos zene. egy hetig jo volt aztan leszoktam rola, mert nem birta a szivem
-
ha kialszom magam, akkor én is gond nélkül kelek:-) viszont akkor a kávézás nem tiz perc,hanem szépen komótosan kelek:-) -
Még pár percig fekszek vagy nyújtózok, aztán kimászok. -
Felébredek és pattanok is ki az ágyból. -
Egyéb: közömbös arccal. -
reggel kb sehogy, volt h 3 ordító telefont átaludtam. ha tudok számomra normális időpontban felkelni, akkor viszont semmi reggeli nyomottság nincs, azonnal felébredek. -
Egyéb. 5:40-re van húzva a teló, de 2x lenyomom rajta a szundit, így kb 6kor kelek. Zuhany, kv aztán rajt. -
csak kávéval és cigivel tudok igazán felébredni. -
Hat mindig mashogy... egyeb gomb kene :D Mert van amikor rogton kipattanok az agybol es sg-cigi-kv, de legtobb esetben 6:00-kor ebreszt a telo aztan 30-40 kornyeken kimaszok az agybol. Viszont amig nem ittam meg az elso kv-t es nem szivtam el az elso szal cigit, addig zombi mod. -
Pár perc után mászok ki. Az éjszaka közepén is 2-3-szor is felébredek 6-7 órás 'alvás' alatt. 4 óránál hosszabb időt egyhuzamban nem aludtam át kb. 5 éve... -
Kérném a súlyos és nagy számú helyesírási hiba javítását a válaszok között. "fekszem" stb. -
6:20-kor csörög a telefon először. lenyomom még kétszer és 6:35 körül kelek. szóval hosszú folyamat. -
Senkit sem érdekel, pedig én büszke vagyok arra, hogy nem vagyok bunkó, tisztelem az embereket, és amiket eddig elértem. -
"Sok dolgot próbáltam már, de még keresem a nekem való hobbit"
azt mondják jól értek a számítógépekhez, de szerintem nem nagy tudás hogy be tudom kapcsolni meg gyorsan írok meg netezek + nagyon nem is érdekel. most a gitárra vagyok rákattanva holnap megyek gitár tanárhoz. -
xxxpaulxxx #54767 Hát nézzük csak
Népszerű,elismert dolgokban
Számítógép szoftveres oldalán bárkinek tudok segíteni és eddig nagyjából sikerrel is jártam el minden ilyesmiben...
Aztán meg baszgitározni próbálgatok lassan 1 éve és hát akkori önmagamhoz képest már egész jól megy...
De igazából ezek közül egyikben sem vagyok mester szinten
Illetve még másokon szoktam segíteni jó, kiadós beszélgetésekkel, szóval elvileg jó vagyok az ilyen lelkis dolgokban
de ebben sem vagyok mester elvégre nem vagyok én pszichomókus:D -
Matekba jó vagyok, de max azt érdekli, aki az én házima másolja:D -
erre sem kértem h reagálj :) -
ba32107 #54764 Ahhoz képest elég érdekes dolgokat olvashattunk a többiektől.
Amúgy hasonló benyögésekre többet nem reagálok, tudom hogy csak provokálod a vitát. -
F1re #54763 getszijohas -
szupcsi yoh. yoh?! -
Ja, meg középfokú nyelvvizsgám van, minden érdekel amit motor hajt, vagy keréken gurul:D -
Nagyon jó az egyensúlyérzékem (Bringával egykerék környéken bárhol-szinte bármeddig, ez az és amaz, épül a stuntmotor) illetve, néha motorozgatok... arra sosem fogom azt mondani, hogy jól tudok motorozbi -
extramagascsaj #54759 Népszerű, elismert dologban vagyok jó, mégpedig...
-
F1re #54758 szinten mindne müszaki dologba joh vagyok és ge.i joh a kézügyességem és qrva könnyen tanulok akármi olyat ami érdekel :D -
Fbn Lx #54757 Népszerű, elismert dologban vagyok jó, mégpedig: lustálkodásban és mindenhonnan elkésésben színpró vagyok.
amúgy: még nem találtam meg az utam, de keresem. több dologban is vagyok picitjó, ami végső soron szart sem ér -
Senkit sem érdekel, pedig én büszke vagyok arra, hogy...
Én ORSZÁGOS bajnok vagyok Nanbudo-ban (ez egy önvédelmi sport). -
Népszerű, elismert dologban vagyok jó, mégpedig...
jó érzékem van nyelvtanuláshoz, könnyen gondolkozok logikusan, bonyolultabb matekpéldákat is megoldok fejben -
Népszerű, elismert dologban vagyok jó, mégpedig...
elektromos dolgok kapcsán az ismerősök/haverok engem keresnek meg. -

Ezen valahogy átsiklottam
-
ASD?ASD:ASD_