127612
  • Bandee1987
    Csak kávéval / cigivel stb. tudok igazán felébredni.

Na, ez a kávé/cigi nálam a zuhanyt jelenti. Addig nem is tudok igazán felébredni, amig be nem állok a zuhany alá, és el nem kezdem magamra csurgatni a jó meleg vizet.
  • panther112
    Mi sem áll tőlem távolabb, ellenben tudok magyarul. Jó, megértettem, ez ma már egy nagyon ritka, és felettébb elítélendő tulajdonság. Végül is a jövő államnyelve úgyis a "római" lesz. Jobb mielőbb átszokni az általuk használt neo-magyarra, persze csak az intenzív lóvari tanfolyamok mellett.
  • stationx
    Az. Okoskodó, tudálékos badarság. Valószínű valami mély-magyar, táltos huszár a srác, de hát ez legyen az Ő problémája. :)
  • Picar77
    Még pár percig fekszem vagy nyújtózom, aztán kimászok
  • Ability
    Végülis jól mondja, meg igaza van, de ez tipikusan az ilyen okoskodó, magamutogató fikagépek játékszere. Szerintem elég alap dolog amúgy ennek az ismerete (annak ellenére, hogy megszokásból olyan helyeken, ahol nem fontos ez és gyorsan gépelek ott én is gyakran szarul írom), ugyanakkor egy nagyon régimódi, kikopófélben levő "szabály". Gyakorlatilag már nem is nagyon használják, az átlagember meg nem is nagyon tud a létezéséről. Ha meg valaki úgy írja, hogy "kimászom", akkor rendszeresen nekiesnek, hogy tanuljon már meg magyarul, pedig tényleg az a helyes alak. Egyesek vallják, hogy szó sincs már itt helyességről, elavult, mellőzött ez az alak, ami részben igaz, de azért hivatalos/sulis helyeken illik használni.

Konlúzió: apróság, egyáltalán nem nagy hiba, az átlagember össze-vissza használja, gyakorlatilag már a "fekszek" alak is teljesen elfogadott magasabb szintű helyeken is. Ez tipikusan ilyen okoskodó, kötözködős eset.
  • panther112
    Vagy nem olvasol könyveket, vagy csak olyanokat, melyek nyelvezete túlzottan közel áll napjaink élőbeszédéhez.
  • PesSim
    Bár az elsőre klikkeltem, de igazából Egyéb (álmosan, ölelésre és szexre éhesen).
    Muszáj azonnal felkelnem, mert visszaalszom. Hétvégén azonban még felébredéstől számítva plusz egy órát fetrengek az ágyban. Aztán meg, kell egy kávé különben beszélhetsz nekem (még válaszolok is), de fogalmam sincs miről van szó.
  • wildebeest
    Az ilyen típusú hozzászólások mindig meghökkentettek. Hogy lehet valaki ekkora s.ggfej? Ezt most viccesnek érezte? Vagy wtf? merül fel ilyenkor bennem a kérdés.

Most már nem hökkentenek meg? Gyakorold az igeidőket, valamint a fogalmazást, mert van egy enyhe képzavar nálad, mester. A helyesírás mestere. :D
  • Sickness
    cső joker
  • somdav95
    Hosszú folyamat a felkelés, mindig visszaalszok, sokáig fetrengek -> 50perc kb. mire felkelek, de után is kómás vagyok még 1-2 órát...
  • RS
    "Még pár percig fekszem vagy nyújtózom, aztán kimászok."
  • panther112
    Az ilyen típusú hozzászólások mindig meghökkentettek. Hogy lehet valaki ekkora s.ggfej? Ezt most viccesnek érezte? Vagy wtf? merül fel ilyenkor bennem a kérdés.
  • wildebeest
    Leülhetsz kicsi huszár. Idd ki a tejet, aztán sipirc haza. Zár a napközi.
  • panther112
    Fura értékrended van. A képmutatás már eleve egy magas szintű képesség, és ezáltal üdvözlendő. A köcsög pedig nem jelent mást ebben az értelemben, mint valamiféle "öntörvényűség", "outsiderség", annak megfogalmazása, hogy egy ember, akit egy közösség szívesen maga között látni önszántából szemben, vagy kívül áll. Ez szintén értékes tulajdonság (szemben a csordaszellemmel). Szóval a képmutató köcsög egy meglehetősen smart embert takar, akire persze sokan irigykednek. Pont ebből az irigységből ered a pejoratív névadás is, ami persze a használóját minősíti, ill. árulja el irigységét, képességbeli deficitjét az általa leminősített személyhez képest.
  • Scottt
    Felébredek és pattanok is ki az ágyból.
  • tigeroo

akár hajnalban kell kelni akár ráérek... egykor feküdtem le, most keltem fél órája :D 12órát nemnagyon szoktam aludni...
  • Fbn Lx
    Egyébként csak viszonylag hosszú fentrengés után ébredem fel véglegesen.
    Ha korán kelem, attól mindig kurvára szenvedem.
  • Fbn Lx
    Az én társadalmi ranglétrámon az úgynevezett suttyó szintén nem üt meg túl magas fokot, de a képmutató köcsögöt minden bizonnyal felülmúlja.
  • immovable
    Nice try.
  • chhaya #54812
    Azonnal felkelek. Eleve úgy van beállítva az ébresztő, hogy ne legyen időm visszaaludni. Meg minél tovább húzom, annál rosszabb.
  • panther112
    Elég jól körbehatárolható, hogy mitől suttyó a suttyó. Amúgy semmi közöm a suttyókhoz, sose volt.
  • kuci06
    Még pár percig fekszem vagy nyújtózom, aztán kimászok.
  • NEOreg3
    álltalába ugy ébredemm h neggyed orával hamarab ébressztem magam mint kénne igy tizenőt perccig még lustullhatok

perrsze ez csak akor fordull ellö ha valahovva idöre kel menem hétvéggén pl déllig is alszokk mert csakk akor ébredemm fell ha ojjan kedvem vann
  • pista89
    Ébresztőórát nem használok, általában minden nap jelzi lábam 5óra fele hogy ideje kelni(húzza a görcs).

De am meg még pár percig fekszem vagy nyújtózom, aztán kimászok.
  • Mersant
    feltetelezem vannak olyan dolgok amiket te szarsz le. akkor most suttyo vagy...?!
  • panther112
    Szerintem egy újabb értelmezési hiba áldozatai lettetek. Amit írtam azokra vonatkozott, akik tudják, hogy a forma helytelen, majd ezt egy "leszarom" megjegyzéssel nyugtázzák. És fenntartom, hogy az ilyen ember igénytelensége kimeríti a suttyó... fogalmát.
  • szjuca
    Telefon ébreszt, pattanok.
  • OrioN the S
    beszarok... mennyi problemajuk van az embereknek szar az elet
  • ba32107
    Én is sokat adok a helyesírásra, és nekem is böki a szememet, ha valaki elír egy-egy komolyabb hibát, de könyörgöm... ilyen kis semmiségbe beleköti, ilyen magas lóról... nem érzem magam attól egy paraszt tahónak, mert nem vettem ezt észre.

"Súlyos és nagyszámú helyesírási hiba" ezt még mindig várom, hogy megmagyarázd.
  • immovable
    Hát hogyne.
  • DIESEL DOG #54801
    Alapból tudni kellene helyesen, és szép külalakkal írni.
  • QuippeR
    aki ad magára, az tisztában van a netikettel. magyarul a nagy- és ékezetes betűk elhagyásáért nem szól be a neten, még akkor sem, ha a rossz helyesírásért egyébként igen.
  • Dick Riddick
    Azért a Nemzetbiztonsági Hivatalt még ne értesítsd. :)
    Kvittek vagytok, ő elnézte, te pedig túloztál. Nem főállású topik-házigazda, pár hiba még belefér.
    (Mellesleg attól hogy valaki nem köt bele minden picike hibába, még nem tapló paraszt.)
  • immovable
    Aki ad magára, az tisztában van vele, hogy a mondatot nagy kezdőbetűvel kezdjük? (:
  • QuippeR
    aki ad magára?
  • DIESEL DOG #54796
    Még pár percig fekszek vagy nyújtózok, aztán kimászok...
  • LordVenom
  • panther112
    Pl. én, és a hozzám hasonló, kisebbséget alkotó nem suttyó, mucsai, stb. emberek.
  • Sickness
    Hosszú folyamat a felkelés, mindig visszaalszok, sokáig fetrengek.

pl ma is 7re állítottam be az ébresztőt és 9kor rugdostak ki -.-
  • 0Fritz0
    Csak keményen, elektronikus izomból.