127612
  • sKeezo
    ebből elvannak 1 évig
  • OrioN the S
    Azert egy alkotas es eloleny kozott van kulonbseg.
  • OrioN the S
    Ez a baj.

Itt a limitaltan legyilkolt 275.000 fokabebi.
  • Rundstedt17
    Mert nem igazi.Olyan mintha egy eredeti alkotás és egy hamisítvány közé szeretnél egyenlőség jelet tenni
  • 0Fritz0
    Kicsit más világban élsz, az emberek nemcsak az állatokat, hanem embertársaikat is simán halálba hajtják ha pénzről és hatalomról van szó.
    Innentől meg felesleges az állatok életét nézni, hiszen az miért érdekelné jobban?
  • OrioN the S
  • OrioN the S
    Csak peldanak hoztam fel. De ugye, hogy nem olyan fontos az a szorme? Nem jo az ami megtevesztesig hasonlit az eredetire es nem kell agyonverni erte egy allatot? Most oszinten...
  • Rundstedt17
    "miert nem jo az a szerencsetlen allat elve?"
    Mert szőrmeként szebb
  • Molnibalage
    Az igazi szőrmekereskedőnek az élő fóka is jó lenne - lásd farm - mert ha eltűnik a fóka, az neki sem jó...

Viszont nem is biztos, hogy a fóka a legveszélyeztetebb...
  • OrioN the S
    azert hoztam fel a fokakat, mert leginkabb ok esnek orrvadaszok aldozatava. de oke. oljuk meg oket. kell a szorme:\ biztos en latom rosszul a dolgokat. elnezest :\ csak arra probalok ravilagitani, hogy az embereknek fontosabb az, hogy kitunjenek a szormekkel es doglott allatok bundajaval diszelegjenek. miert nem jo az a szerencsetlen allat elve?
  • immovable
    rugalmatlan álláspontot Juj, ez tőled nagyon furcsán hangzik. :D
  • Molnibalage
    Mi az, hogy divat? Talán te olyan szők szőrmebundás embert látsz, vagy fókabőröst? Amíg az ár magas, addig nem kell milliószámra lelölni őket.

Annyira bírom mikor valaki ennyire elvetemült és rugalmatlan álláspontot képvisel.
  • xxxpaulxxx
    Egy tök értelmes beszélgetésbe szóltál bele leírva önmagad:D
  • OrioN the S
    Nem biztos, hogy elfogadnam. Mert azert ellenzem leginkabb amit Immo is mondott. Divat miatt meszaroljak. Az meg egy dolog, hogy mit engednek es mit nem, mert javareszt illegalisan olik le oket es mar ott tartunk, hogy az allatvedokre is ralonek vagy bantalmazzak oket akik az orrvadaszokat buktatjak le.
  • xxxpaulxxx
    Igen mert ez is csak egy fölösleges pénzkidobás nőknek
    Olyan állatot meg ne öljenek le, aminek nem finom a húsa és csak a prémjéért és egyéb fölösleges dolgaiért gyilkolnának
  • MR ME
    de ennék most egy kis fókazsírt
    vmi szőrmebundában űlve
  • Molnibalage
    Nem. Ha lenne fókafarm, akkor azt elfogadnád? (Mellesleg a fóka tudtommal már régen megmenekült ettől, mert nagyon limitált számban engedik őket kilőni a '80-as évek óta.)
  • OrioN the S
    kreativ valaszaid vannak
  • sKeezo
    hülye vagy, ennyi
  • Rundstedt17
    Nem feltétlenül jogos,de hogy a szőrméért ölünk le állatokat az jogos,mert úgy használjuk őket ahogy akarjuk
  • OrioN the S
    Peldaul? Ok, ertelek biztos vannak olyan fajok. De nagyon sok olyan van amiket nem tenyesztenek csak pusztitanak es sanszos, hogy 10 even belul eltunnek. Akkor megeri a szormejukert levadaszni oket?
  • Rundstedt17
    egyértelmű hogy nekem van igazam :D.nincs benne semmi provokáció,ilyen egyszerű példák által kellene elkezdened gondolkozni hogy mégis kinek hibás az elmélete.
  • sKeezo
    akik ölik a fókákat, nincs más munkájuk. leszarná mindenki a fókákat, de hát arra nincs más munka, és valamiből meg kell élni.
  • MR ME
    parizer az elég jó nő ahogy néztem a képeit a fórumozók albumaiba, ellenék vele ott ^^
    bár 1-2 marha még jól jönne
  • Molnibalage
    Látom még mindig nem érted. Vannak olyan szőrmés állatok, amiket csak azért nevelnek, hogy a szőrét felhasználják. Viszont ettől olyan drága a valódi szőr. Ezeknél szó sincs kiirtásról.
  • OrioN the S
    te mar bebizonyitottad korabban is, hogy milyen okos gyermek vagy :)
  • immovable
    Fúú, ez micsoda hitetlen, keresztyén-ellenes antiplebejus, antiglobalista maxitrappista értékrend. A purgatórium várd rá, meg parizer. :D
  • OrioN the S
    szerintem felesleges a kettonk vitaja, mert te csak provokalsz es tok mas a felfogasunk ezert itt befejeznem. de biztos igazad van csak olyan baromsagokat tudsz visszakerdezni, hogy szornyu. :\
  • 89
    keresztény szempontból sem jogos állatfajok kiírtása...
  • MR ME
    miért lenne csúnya? én dugnám mind2t
  • 89
    Bőrkabátban járok...amúgyis leölik a disznókat...
    Viszont a bundakereskedelmet valóban be kéne...
    Több válasz is lehetne
  • sKeezo
    ha ennyire szereted az állatokat, akkor vesd magad egy oroszlán család elé. jól laknak 1 napig, és segítettél rajtuk.
  • Rundstedt17
    A ragadozó állat vajon küzdene a jogaidért vagy felfallna?
  • immovable
  • Rundstedt17
    "De most komolyan osszehasonlitunk pl. egy fokat a marhaval? Nemar :\"
    A marha csúnya állat dögöljön meg,a fóka aranyos szóval védendő?
  • OrioN the S
    Bekepzeltseg. Es nem tehet meg barmit csak azt hiszi, aztan amikor visszaut a dolog, akkor sajnaltatjak magukat. Nem az ertekrend hibas, hanem az emberiseg. Tudom en is kozejuk tartozok. Es szarok a bibliara. Mesekonyv...
  • OrioN the S
    Az, hogy ezt a biblias dolgot mar elkurtuk. Nem kicsit, nagyon :)

Meg az, hogy hasznalni es kiirtani sztem nem ugyanaz.

De most komolyan osszehasonlitunk pl. egy fokat a marhaval? Nemar :\
  • Rundstedt17
    Hibás értékrend.Arról nem is beszélve hogy az ember áll a táplálék lánc csúcsán magyarul ez feljogosítja bármire.Keresztény szempontból is teljesen igazolt ez a állítás.
  • Molnibalage
    Azért megkérdezném, hogy a bibliai idézettel mit kezdtek, ami arról szól, hogy a Föld jószágait Isten azért teremté, hogy használja az ember őket. (Velemi ilyesmi.)

Nem vagyok vallásos, de itt statisztikai alapon biztos van pár ember...
  • MR ME
    most ennyi jutott eszembe :D