127612
  • tigeroo
    "erőm teljében legyek"

de nem muszáj húst enni ahhoz, hogy csak simán "legyek"...

értem én, hogy van különbség a haszonállat gyilkolása, és a luxuscikk/hasznosítás miatti gyilkolás között...

csak akkor nem szabad az előbbi érvekkel takarózni
  • somdav95
    Nem, mert... CSAK.
  • Bandee1987
    Igen, mert kitalálták már a műszörmét, nem kéne a divat miatt állatokat gyilkolászni.
  • chhaya #55232
    Betiltanám.
  • RS
    Nem érdekel. (2.-ra nyomtam.)
  • immovable
    Amúgy is egy vicc összemosni az állatvédelmet, a húsevéssel. Húst eszek, mert kell ahhoz, hogy erőm teljében legyek, de melegen elegánsan öltözni anélkül is lehet, hogy megölnék egy másik élőlényt.
  • BaliBoy
  • xxxpaulxxx
    hopp ez skeezora akart menniXD
  • immovable
    Egy csak szélsőségben gondolkodónak alaknak nem lehet elmagyarázni az árnyalatokat, színekről pedig ne is beszéljünk. Nekik csak fekete és fehér van, 0 és 1. Szürke, vagy 1,5 nincs. Csak ellenkezés, dacból, indulatból s valószínűleg ez egyfajta kompenzáció, valaminek a hiánya.
  • pista89
    gay show?
  • tugyiti
    Hát ha lehetséges kicsim akkor igen:SZERETLEK ABILITY felirattal.
  • Ability
    Kérsz te is ilyen szívecskés fejlécet?
  • pista89
    Nem, mert magasról leszarom.
  • tugyiti
  • Ability
    ÉS végülis nekem egyáltalán nincs határozott véleményem, mert gyakorlatilag nem is szoktam látni sehol senkin szőrme cuccokat, szóval _látszólag_ nem annyira populáris dolog ez, hogy hatalmas problémát jelentsen. Bár persze csak a saját környezetemről tudok véleményt mondani. Én inkább az elvi oldaláról mondtam véleményt.
  • Ability
    Oké, de húsra szükség van, és nem csak azért mert finom. Szőrmére nincs, nélküle is fel tudnak öltözni flancosan, és manapság olyan műszőrmék vannak, hogy meg sem mondod igazi-e vagy hamis. Nem tudom elfogadni azt az álláspontot, hogy nagyon is számít az eredetisége. Hordja azért, mert szép, ne azért, mert drága és tud flancolni vele. Ezt nem lehet összehasonlítani egy igazi festménnyel, ebben semmi egyediség és eredetiség nincs, csak a származása a különbség. És erre nincs égető szükség, nélküle is fel tud öltözni "kiemelkedően", viszont kajálni kell ugye, a vega étrendet meg nem mindenki bírja. És erre van alternatív megoldás, a hús "beszerzésére" nincs. Illetve azért egy flancolni akarást ne hasonlítsunk már össze a táplálékszügséglettel.

Egyébként végülis én ott tartok, hogy ha egy fajt nem veszélyeztetnek, akkro csinálják, gyakorlatilag az állat szempontjából mindegy, tenyésszék őket direkt erre a célra, számukra nincs különbség, csak arra ügyeljenek, hogy ne írtsanak ki egy teljes fajt.
  • Ability
    Erre és a #55146-ra: "Amúgy az sem igaz hogy nem tudnál vegetáriánus lenni"

Pedig igaz. Többnyire vércsoport szerint be lehet sorolni az embereket. Az ilyen európai népek elsősorban vadászattal foglalkoztak anno, így ennek a csoport "leszármazottainak" szükségük van húsra, különben gyengék lesznek, megbetegszenek, stb. Az ilyen keletibb ázsiai népek közül viszont sokan leginkább növénytermesztők voltak, így nekik bírja a szervezetük a vega étrendet.
  • Rettenthető
    Egyéb:
    A vadon élő és veszélyeztetett állatok szőrmekereskedelmét betiltanám.
    A tenyésztett állatok szőrmekereskedelmét nem.
  • Bruk

Erre már csak ezt tudom írni.
  • Rundstedt17
    Dehogynem,szükség van a szőrmékre is ha te ezt nem érted meg a te problémád,engem nem érdekel.
  • Bruk
    Szó nem volt az állatvédőkről.. De azt sajnos látom hogy nem tudtad értelmezni a hsz-em (pedig elég érthetően fogalmaztam), már kezdem megszokni az ilyen embereket. De mindegy, nem érdekes. Ezen ne vesszünk össze.
  • Rundstedt17
    nem rád gondoltam
  • Rundstedt17
    Ne aggódj egyik húsfaló állatvédő sem mondana le a hús élményéről....Szóval nincs különbség bunda vagy hús,a lényeg az hogy az ember hasznosítja az adott állatot.
  • immovable
  • Bruk
    Nem álszentség mert ha csak halat fogyasztanánk akkor előbb utóbb eltűnnének. Az sem álszentség hogy az egyikre szükség van azért öljük, a másikat meg azért mert már nem tudjuk (tudják) hova dugni a pénzüket. Ezen nincs is mit vitatni. Természetesen ha egy állatot a húsáért levágnak és jó a bundája azt nem bűn felhasználni hisz ne menjen kárba. De divatolás miatt ölni állatot ne haragudj gerinctelenség. Ezt egy 3 éves is tisztán átlátja...

Amúgy annyira nem érdekel a dolog csak annyi butaságot láttam leírva itt X korosztályon felül hogy muszáj volt leírnom a véleményem.
  • OrioN the S
    Huhh.. ez jo, mert en nem szeretem a hust.
  • Molnibalage
    Ezzel rám célzol?
  • Rundstedt17
    Akkor max halat fogyaszt...A lényeg az hogy rohadt nagy álszentség szőrméseket szidni olyan részéről aki bevallottan imádja a húst és mind 3 étkezésében benne van
  • Bruk
    Hús:
    "A hús olyan életfontosságú anyagokat tartalmaz, amelyek a növényekben nincsenek jelen, vagy ha igen, az emberi szervezet számára nehezen értékesíthetők. A következő anyagok felvétele okozhat problémát: vas, B 12-es vitamin, cink, aminosavak."

Szőrme:
    ???

:D:D
  • immovable
  • BaliBoy
    Mennyi vadbarom van itt. Hihetetlen... Azt hittem értelmesebbek vagytok. De nem.
    Hogy lehet mérnök is valaki ilyen gondolkodással, ez is újdonságként hat.
  • Bruk
    A #55201-ben írt kutyás rész most kezd beigazolódni tényleg. :)
  • Rundstedt17
    Nagyon igaz,miért különb egy állatot húsáért megölni mint bundájáért?Valóban csak kifogás hogy enni kell,mert itt akár megtehetnék hogy vegák lesznek de a hús olyan finom hogy nem tudnak róla lemondani.Ugyanígy meglehetnének egyesek bunda nélkül de ugyanúgy nem teszik...
  • tigeroo
    ha bundájáért ölik le, az végülis mennyivel roszabb mintha a húsáért?
    az állat szempontjából mindegy, mert pórul jár.
    nem gondoljátok hogy a fókavadászok ebből élnek? és szerintem rengeteg embert eltart ez az "ipar"
    (mint itthon a libatömés, az ottani dolgozók is biztos mind a pokolra jutnak...)
    vagy mondjuk az elefántokat az agyaraikért...
    jó, kisseb fajta prioritás azért kellene, mert elég sok fajt sodortak a kihalás szélére ezzel a sznobsággal...de az ember alaptermészete ilyen, ez megy évezredek óta...

a hús létszükséglet, a bunda csak felsőbb körökben, ennyivel "gonoszabb" tett...azzal burkolózni hogy "hát de enni kell" sztem kétszínű...gyarlók vagyunk mind és a pénz motivál mindenkit (meg kis mértékben az életbenmaradás)

de aki kedvtelésből kínoz állatot...arra vagyok a legallergiásabb
    radikális állatvédők
  • Bruk
    Ha csak a bundájáért ölik le akkor felesleges. Azt betiltatnám.
    #55191 "Inkább látnék embert szenvedni mint állatot".. Elég csak MO-n körbenézni.. sok embernél még egy kutya is értelmesebb. Ja és nem vagyok állatvédő.
  • BaliBoy
    Igen, mert ...

... teljesen tök fölösleges. Csak puccc, valódi haszna nem sok van.
  • Picar77
    Igen, mert ezért ne öljenek le állatokat
  • OrioN the S
    feladom. ugyse lehet tenni ellene semmit meg nem hiszem, hogy, ha most vitatkoznank delutanig akkor mas lenne a helyzet. biztos igazatok van, de nekem akkor is ez marad az allaspontom.
  • Rundstedt17
    Az eredetiség mindkettőnél érték meghatározó.
  • Rundstedt17