127612
-
a cicababa féle szarcsi foscsi szlenget utálom
+
néha használom a lolt, de nagyon ritka, általában csak az élőszóba valókat -
Még az ilyen "OMGLOL" és társai is idegesítenek, de a fiatalos átköltéseket (találkozunk => ütközünk) és az alap rövidítéseket szívesen használom.
A cicababa féle szlengeket még kiegészíteném a "szemcsi" "köszcsi" és minden szóvég "csi"-re végződő förmedvényekkel,amitől kiráz a hideg.
Undorodom az ilyen fajta ostoba megnyilvánulásoktól... -
használom élőben is, a cicababásakat meg fejüket padkához > reccs.... -
A cicababa féle "cejetlek", "cija", "naon", "yoh" és társai kivételével általában nincs velük bajom
+
Még élőben is használom a netes szlengeket (pl. LOL-ozok) -
mellőzöm pedig igen nagy kocka voltam annó. és még be is csodálkozok hogy mi? ez most lol-t mondott? :D -
A szlengnek nagyon sok változata van. MSN-es, tinik által használt, műszaki, katonai, stb. Egyes részei hasznosak, egyes részei nem, és kicsit zavarnak is. -
Amúgy lehet én értelmezek vmit félre, de a LOL xD stb. miért szleng? Ezek csak chates rövidítések szvsz. -
pista89 #55469 Még élőben is használom a netes szlengeket (pl. LOL-ozok)
hát nem lolozok csak gyermeteg szefó stb -
Még az ilyen "OMGLOL"(Benny) és társai is idegesítenek, de a fiatalos átköltéseket (találkozunk => ütközünk) és az alap rövidítéseket szívesen használom.
Személyesen inkább mellőzöm ezeket, esetleg valami lazább változatot használok. -
csallo volt :D -
amikor nevetni kene, de nem tudok csak varjak, mert elvileg nevetni kene akkor mondom azt, hogy lol.. amugy nem hasznalok semmi ilyet :D -
nem kéne cigányokkal barátkozni
flame on -
ba32107 #55464 Én azt sem tudom, hogy ezek mit jelentenek -
na erre nemtok válaszolni
rühellem a cicababa féle fasságokat, meg az omglol cuccokat, de gyakran használok szlengeket, néha neteset is szóban... -
jó, hát igen ez gáz :D
én ügyelek arra hogy egy mondatban max. 1 ilyen szlengszó legyen
(van olyan aki ezt sem érti, de nem lep meg, sőt, így van rendjén) -
utalom,h valaki "gadzsi" zik :D meg amikor "full zoral" D: havertkerdeztem milyen volt a randija... aszondja "full zoralat beszelgettunk a kisgadzsival" :| hogy lehet igy beszelni egy randirol :D vagy en vagyok lemaradva :( -
-A cicababa féle "cejetlek", "cija", "naon", "yoh" és társai kivételével általában nincs velük bajom.
-Gyakran használok szlengeket, de csak az élőszóba valókat. -
lazább underground szleng + argó + egy-két "népszó" (pl. zsa van aludni, kamázom, jól néz ki az a gádzsi, habi raj a csávó stb.) netes szlenget ritkán
>>>
Gyakran használok szlengeket, de csak az élőszóba valókat.
-
Személyesen inkább mellőzöm ezeket. -
omglol stfuplz okthxbye
-
Nem érdekel. -
Személyesen inkább mellőzöm ezeket, esetleg valami lazább változatot használok. -
A cicababa féle "cejetlek", "cija", "naon", "yoh" és társai kivételével általában nincs velük bajom.
Még az ilyen "OMGLOL" és társai is idegesítenek, de a fiatalos átköltéseket (találkozunk => ütközünk) és az alap rövidítéseket szívesen használom. -
buzis szlengeket,mint pl. szarcsi,szemcsi,foscsi és társaik..messziről elkerülöm...szerintem ratyiság
de írásban és szóban is használom a szlenget szinte állandóan,sőt a "lol"-t és az "xD"-t is kimondom,olykor-olykos szóban is :D
persze ez attól is függ,hogy kivel beszélgetek,meg,hogy kikkel vagyok -
Ezektől a "cejetlek" meg "naon" stb. a hátamon feláll a szőr, de a többivel nincs bajom igazából. Amúgy nem használok olyan sok szleng szót. -
Hja, Picasso is mekkora szellemi toprongy volt, a bohém életvitelével.
-
embereknél jellemzően megáll a lelki - szellemi kiteljesedés az `élet nagy kanállal való zabálásában`, ezért számomra ők merítik ki az egyszerű ember kategóriát, a szó minden értelmében
Ekkora baromságot. Salasoul 2.0? Jaj...
-
Talán nem olvastá elég figyelmesen eddig vagy csak a mögöttes tartalmat nem láttad? Lásd életkor és tapasztalat... -
Nem. Csak az aki idősebb nálad valszeg többet látott az életből. Ne a 26 vs. 20 évet vesd össze. Egy ember normális érzelmi élete mikor esetleg már esze is van az olyan 16 évesen keződik. 26-16 vs. 20-16. Kétszer annyi tapasztalat, vagy még több. -
Ámen. Vicc az a vergődés, amit itt leír. Megnézném, hogy mit reagálne, mikor 2 érzelmektől fűtött jü randi után egy lány felhívná. Biztos nemet mondana. Aha... Ezek szerint ő sosem volt sem kanos sem szerelmes, a kettő együtt meg végképp. -
"megtapasztalod milyen total bebaszva vagy betepve 2novel kefelni a leheto legmocskosabb modon"
igazán releváns tapasztalatok például egy családapa számára, biztos sokat tudja hasznosítani a gyereknevelés és a komoly párkapcsolat kihívásai során.
(gyengébbek kedvéért: az egy dolog, hogy így akarja az ember leélni az élete egy szeletét, komolyan nincs panaszom ezzel kapcsolatban, de mikor úgy próbáljátok beállítani, hogy ez szükséges a későbbi normális élethez, attól hányingerem van.) -
uristen
-
Az elso csoportba tartozik pl egy cegvezeto jobaratom,aki nagyon is messze all a liberalis ertekektol,es -kivulrol nezve legalabbis- tokeletes ertekrend alapjan neveli a gyerekeit.Komoly donteseket hoz nap mint nap,emberek sorsa mulik rajta.
Vele egyutt szivtunk,ittunk es pinaztunk ami a csovon kifert.Szal ezzel elarultam hogy jomagam is az egyszeru ember kategoriaba tartozom :)
A lenyege a parhuzamnak pont az hogy attol meg hogy megtapasztalod milyen total bebaszva vagy betepve 2novel kefelni a leheto legmocskosabb modon,nem leszel egy allat aki igy kepzeli el a hatralevo eletet.Egyszeruen csak akkor es ott igy dontottel.
A masodik kategoriaba pedig szerintem sok olyan is akad aki fel szemenezni sajat vagyaival,es inkabb melyen eltemeti azokat a biztonsagert es kenyelemert cserebe.Itt latom annak a hibajat hogy sajat elkepzeleseivel sosem elt osszhangban,nem tudja mit var sajat magatol,eleg szamara a kozepszeru.Sokan keptelen harcolni egy noert,vagy azert amit akarnak.
Ilyen ismerosom is van,epp valas elott allnak 2gyerek mellett.
Peldaim persze szelsosegesek,a lenyeg hogy nincs meg a jo es a rossz ember receptje semmilyen viselkedesminta alapjan.
Amit Toled kerek csak annyi,hogy hagyj helyet annak is esetleg az eletedben aki nem pont olyan mint amilyet megalmodtal.
Na aludjunk :) -
Fbn Lx #55443 Köszönöm. Először kaptam épkézláb érveket :D
Az én nézeteimmel egyik embertípus sem összeegyeztethető. Az első csoport, akiket úgy írsz le, hogy nagykanállal zabálták az életet - nos ezeknél az embereknél jellemzően megáll a lelki - szellemi kiteljesedés az `élet nagy kanállal való zabálásában`, ezért számomra ők merítik ki az egyszerű ember kategóriát, a szó minden értelmében. Arról nem is beszélve, hogy az ennyire liberális beállítottságú emberek, vajon milyen következő generációt nevelnek?
Igen, arról a következő generációról van szó, ami most 5-15 éves.
A másik csoport nagyon is jogos, sokan beleesnek ebbe. De igazából 30 fölött, 5-10 év házasság után mindenképp eljön a pillanat, illetve egy lassú átmenet, amikor a szerelemből -elvileg- szeretetnek és kiváló együttműködésnek kellene lennie. Nem a `nem kiélt` emberek hibája az, hogy a szerelem elmúltával csak konfliktus és hiányérzet marad a helyén, hanem azoké, akik vagy szarul választották párt, vagy a pár valamelyik tagja, akár a férj, akár a feleség éretlen a feladatra, és ez a szerelem fennállása miatt nem bukott ki időben.
A helyzet amit írtál, az állati ösztönök kergetése és az élvezet hajkurászása csak akkor áll be, ha az ember párkapcsolata nem kielégítő, lelki élete sekély. Szóval ez nem annak tudható be, hogy nem élte ki magát időben (merthogy nincsen olyan szabályszerűség az emberben, hogy feltétlenül kellene.), hanem annak, hogy a kapcsolata el van baszva.
(na most az ilyen emberek gyakorta hihetik azt, hogy más mellett megtalálják a boldogságot, aki hozzájuk illik, szép és jó, de valószínűleg újra és újra beleesnek ugyanabba a hibába, amíg nincs rálátásuk erre. az, hogy mindenfelé kefélnek és drogoznak, aligha tereli az embert a helyes út felé.) -
Aruld mar el miert definialna valakit az ha fiatalon kiprobal ezt azt?Talan elorevetiti mennyire zullott es hanyag felnott valik belole?Egyaltalan nem.Sok olyan ismerosom van akik nagykanallal zabaltak az eletet(es annak szinte minden altalad elitelt teruletet),megis kiegyensulyozott hazassagban elnek,gyereket nevelnek es boldogok.
A masik oldal akik eletuk egyetlen nagy szerelmet vettek el felesegul/mentek ferjhez,es 30evesen par ev hazassag utan jonnek ra hogy szeretnenek meg tapasztalni es elni.El lehet donteni melyikbol lesz nagyobb galiba,es kinek lesz teljesebb az elete.
Nem vagyunk egyformak,de elitelni valakit azert mert megtapasztal dolgokat(es ezaltal eldonti merre akar menni es kivel),eleg meresz.
-
Fbn Lx #55441 2.5 éves kapcsolatom van, szóval hagyjuk már ezeket a hasonlatokat.
És már megint az a fránya életkor. A mindenek felett álló érv, újra meg újra :] Baszd meg józsi, kussolj, hamarabb születtem nálad!
Abban ne versenyezzünk, hogy ki tud messzebbre hugyozni?
Én messzebbre hugyozok, mint predator, mert pöcsöm van. Most akkor mégis nekem van igazam? -
Fbn Lx #55440 "aki nem próbálta, azt nem ítélheti meg, hogy jó-e vagy sem."
Ezt már többen mondtátok, de ettől még nem igazán állja meg a helyét. Szart sem ettél már, mert érezted, hogy büdös, és ez alapján eldöntötted magadnak, hogy nem kóstolod meg.
A dolog másik oldala pedig az, hogy nem mondtam, hogy fájdalmas, kellemetlen, szomorú vagy netán bántó lenne számomra egy egyéjszakás dolog. Bizonyos szemszögből természetesen élvezetes, ahogyan bizonyos szemszögből a heroin és az lsd is élvezetes lehet. Mi döntjük el, hogy mi az, amit bevállalunk, és amivel együtt tudunk élni, vagy halni. És nem azért vagyunk emberek, hogy mindent megtegyünk amire képesek vagyunk, hanem hogy eldöntsük, mi az, amire igazán szükségünk van, vagy ami segíti a haladásunk, vagy a stagnálásunk (embere válogatja) az úton. Én elítélem a könnyűvérű lányokat és a sekélyes embereket. Ez van. -
Tök jó, hogy egy nálad 6-8 évvel idősebb nőnek magyarázod az érzelmek természetét, mikor tudtommal ő tartós párkapcsolatban van. Mintha Amstrongnak tanítanád a holdraszállást... -
Nem, nem így gondoltam. Majd holnap esetleg leírom, ha valakit érdekel. -
"És ha a srác megteheti, csajok miért ne tehetnék?"
ha nekik jól esik, akkor tegyék, de léteznek olyan fiúk is, akik elítélik az ilyesmit, így ők joggal várják el a partnerüktől, hogy ő se tegye meg (természetesen fordított helyzetben is igaz, a nő is elvárhatja ezt)
"az egy éjszakás kaland KIPRÓBÁLÁSA nem jelent teljes erkölcsi romlottságot"
ez teljesen szubjektív, szerinted nem, más szerint meg utolsó kurva az illető, amiben a cipője sarkát se törölné meg, éppen ezért teljesen felesleges egymást győzködnünk arról, hogy szerintünk erkölcsileg mi megengedhető, s mi nem