127612
-
Állatok. -
Utolsó másodpercekben egy revolverrel hadonászik a háta mögött valaki, szal az a párc cigi már olyan mindegy :DD -
-
Gondolj, mondj, írj amit akarsz. Ahány ember, annyi eset.
-
Aha. Ismerős ismerősének az ismerőse. Like I give a fuck. 17 éves koromtól dohányoztam így vagy úgy, 3 hónapja fogtam és abbahagytam. Még élek.
Szerk.
2010-11ben volt egy másfél év, amíg nem dohányoztam, ott sem haltam meg, se nem estem össze habzó szájjal.
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2014.09.17. 16:01:32 -
Anyám most csinálja harmadik diplomáját, addiktológusnak tanul. Mondta, hogy Józsefvárosban a gyak. helyen volt egy srác, aki dohányzott eléggé keményen, aztán szülőknek nem tetszett a dolog és szakemberhez fordultak. Az illető megtiltotta a cigarettázást, amit komolyan vett a család. A srác többször rosszul lett mert nem kapta meg a napi adag nikotint a szervezete, többször mentőt hívtak stb.. végén már kicsit pszihés dologba is átment, volt hogy vénát vágott stb. -
Igen, alkohol vagy heroin esetében. Ciginél meg fogod, és abbahagyod. -
Ha már kialakult egy súlyos fizikai (és lelki) függőség, akkor az akár meg is ölheti azt, aki csak úgy fogja magát. -
Nem dohányzom, sőt még csak nem is próbáltam még, de nem is fogom. Régebben nagyapám cigarettázott, Ő letette nagyanyám kérésére, illetve apám az aki dohányzott, egészen addig amíg ki nem lyukadt egyszer a tüdeje s ennek következtében letette a cigit. -
De. Fogod magad, aztán abbahagyod. -
Nem egészséges, de "csak" nikotin van benne meg vízgőz - kátrány és egyéb nincs. Tehát a fizikai függőséget el tudja látni, ahogy a tapasz is, plusz van hozzá rituális mozgássor, ami a lelki függőségen segít.
Ez is egy drog, és a leszoktatás nem egyszerű. -
Állítólag az sem egészséges. Valamelyik nap a kocsimban hallottam a rádióban, hogy az elektromos cigit is be fogják tiltani záros határidőn belül. -
Kollegáim meg, akik dohányosok, ma már inkább elektromos cigit szívnak, van aki csak szagosítottat, van aki nikotinosat. Brutális eszközök vannak itt közkézen, leginkább biciglipumpára, vagy lézerkardra hasonlítanak (méretükben is). Borsos ára van ezeknek. -
Embereim, akik régi bagósok úgy csinálják/ták, hogy vettek dohányt ócsóé kéz alatt, meg papírt és maguk gyártották maguknak a cigit ilyen ügyes kis cuccal. Így jobban is kedvelik. Egyikük szegény meg is halt gégerákban már, Isten nyugosztalja. -
Ez még 1999-2001 között volt. Az akkori relatív árakra nem emlékszem dohány esetén, de a pia árak még derengenek. A Kármán koliban a BME-n 125 píz volt egy korsó sör 2001/02 táján. A talponálló kricsmikben 1999 táján egy nagyfröccs 40 Ft tája volt. 1999-ben 5 haverral egy egész eset 3 ropiból kijött egy középkat helyen teraszon úgy, hogy ebben benne volt vagy 4 korsó sör, 2 vodka és kb. 6 vodka narancs. Ma kicsit másak az árak...
1999-ben 250-es órabérért dolgoztam feketén és akkori fejjel az nekem kurva jó pénz volt. -
és amikor a láncdohányosok sírnak a pénz miatt, na az a legjobb:) -
Mondjuk így, hogy egy ezres egy doboz, már meredek a sztori, simán rámegy a minimálbér fele. -
2013-as adatok
2013-ban a felnőtt magyar lakosság 19%-a naponta, 2%-a alkalmanként dohányzik, míg 57%-uk nemdohányzó.
Tanulók között: naponta: 9,5% (fiúk: 11%, lányok 8%), alkalmi: 21% (fiúk: 22%, lányok 20%), nem dohányzók: 69,5% (fiúk: 67%, lányok 72%)
módszertan, minta mérete, satöbbi a linken olvasható -
Az sg.hu finoman szólvan nem a magyar társadalom átlagos keresztmetsze sem kor, sem végzettség szerint. Tedd fel ugyanezt az alacsony végzettségű melósok között. 16-19 évesen és egyetem alatt TESCO-ban is dolgoztam. Félelemetes, hogy a legalacsonyabb jövedelműek basszák el a legtöbbet piára és bagóra... A munkatársaim fele totál alkesz volt és alsó hangon a 2/3-uk dohányzott is. Egy alak volt aki érdekes módon piás volt, de nem bagózott.
A mai anyagi helyzet mellett sokan el sem tudják kezedni, ezért rá se tudnak szokni. -
Régebben szerintem sokkal többen dohányoztak úgy általában. Én most az én korosztályomról tudok beszélni, ami mondjuk 20-26 év között fedi le, de egy asztaltársaságnál kocsmában rajtam kívül nem sokan szoktak rágyújtani. Rendszeresen meg mégkevesebben.
Ha nincs nálam gyújtó véletlen, mostanában már vadászni kell valakire aki dohányzik, ha esetleg kérni akarok. -
Mert a kockákat nem látod az utcán, egész nap gépeznek.
-
Pedig az életben egyáltalán nem ezt tapasztalom, hogy közel 70% nem dohányzik.. -
Még két kérdésem nem került sorra. Mostanában ritkábban van kérdsé váltás. Megbombázzam majd hamarosan megint a listát újabb adaggal? -
Jah. -
Van különbség, de míg az egyáltalán nem dohányzás és a 10 szál közt van kb. egy nagyságrend kockázati különbség, addig a 10 és 40 szál közt "csak" +20-30%. -
Nem dohányzom, halál a dohányosokra! -
Szerintem azért van különbség a napi 10 szál, meg a napi 40 között. Az erősség elvileg valóban tökmindegy. -
Egészségügyi szempontból nem igazán az számít, h milyen erős cigit szívsz, sem az, h fél dobozzal vagy másféllel egy nap, hanem az, h rendszeresen. -
Ez még bőven max közepes. Amíg cigiztem, simán eltoltam egy dobozt egy nap, de nem egy embert ismerek, aki sokkal erősebb dohányos, mint én voltam. -
Freeda Krueger #120452 nem dohányzom -
Utalom a cigit ruhellem a szagat is -
Blum #120450 1-1, 5 doboz között
Kb. 20-25 szál/nap. Sajnos nagyon kemény láncdohányos vagyok, úgyhogy egy kávé mellé 3-4 szálat is elszívok, pláne ha jó a társaság és közben beszélgetünk....na meg ha idő is van elég :D -
Doboz per nap. -
karajjj #120448 Dohányzom, de nem cigarettát szívok, hanem vízipipát.
Igazi szertartás egy pipatömés, este jólesik elszívni egyet meló után, de nem a nikotin miatt, hanem mert szeretem az ízét. Bármikor abba tudnám hagyni, ha arról lenne szó, hogy muszáj. -
Csak ha van már rendesen a fejben, de például a múltkor még úgy sem. -
Nem dohányzom. -
Nem dohányzom. -
3 hónapja nem dohányzom megint, csak ha segg részeg vagyok. :D Ilyenkor néha elpörkölök egy szálat.. Illetve nagy ritkán valami viccesebbet. -
Persze, jut eszembe a nők is tettek magasról az egész dohányzás témára anno (majd' 80-90 éve), aztán a nagyokos manipulátorok bevezették a Hollywoodi filmkultúrában a szexi dohányzó cica jelenséget, majd a sok agyhalott birka tömegesen elkezdett dohányozni és rögtön 'szexik' lettek... 
Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.09.16. 22:32:39 -
Hogy a rákba lehet PC-re feltenni? Szórakozzon telefonnal az, akinek két anyja van...