127612
  • SötétBarom
    Hú, ez kurva jó! :))))))

Kiskoromban anyukámék vettek nekem ilyen könyvet, voltak benne frankó feladatok is. Meg kellett találni A-ból B-be a szabályos útvonalat, meg ilyenek :)
  • tigeroo
    technika órán sztem még tanulják a kresztáblákat!
  • Dzsini
    Trombi és a tűzmanó
  • Lacee86
    Bizony a jó kis oktató rajzfilmek, volt pl. az a tűzoltós is, nemtom a címét, de lényeg h minden részben más-más veszélyre hívta fel a gyerekek figyelmét. Sokkal hasznosabbak voltak, mint ez a sok baromság ami ma megy...
  • Dzsini
    nálunk még a környezetismeret óra (általános 3. osztálytól) része volt az alapvető közlekedési ismeretek (néhány tábla, alapszabályok, stb.) nekem nem ártott meg, szerintem most se lenne tőle baja az ifjúságnak.

plusz a 80-as években a tévében ment rajzfilmként is oktatóműsor.
  • Lacee86
    Nagyon sok felesleges(nek tűnő) dolgot kell tanulni a suliban, ez igaz. De SOHA nem tudhatod, h ebből valamikor sok sok év múlva nem válik-e majd vmi a hasznodra! A magyar nekem sem volt annyira a szívem csücske, bár jó voltam belőle mindig. Nem is nagyon szeretek olvasni (sajnos), de tagadhatatlan, h az irodalom gazdagítja a szókincset, javítja a kifejező és fogalmazókészséget. A verseket pl. szeretem. Nem azt a hülye ömlengést, hanem mikor röviden, ötletesen egészen jó gondolatokat ír le jó ritmussal és rímekkel.
  • Molnibalage
    Ha valami olyan hasznos dolgot tanítasz, amit használni kell. Ha lenne bringaút, azzal járna suliba, kell a KRESZ és be is tartatják, akkor a KRESZT tanulja meg használni. A netet sokat használják. Ha megnézed a netet bizony sokszor nem éppen szellemóriások használják, de nekik is megy a használtata. Miért? Mert gyakran csinláják és megtanulják.

Szerinted hány verset tudok felből visszamondani teljesen elejétől a végig? Egyet sem. Hosszabb - rövidebb részekre emlékszem. Az egyetemen és a tervezési gyakorlatban gyakran használt dolgokra viszont emlékszem.
  • tigeroo
    jó, most a 7-14éves korosztálynak mi az a lényeges információ, amitől fejlődhet a memóriája?
  • tommygear
    erre nyomtam
    Középiskolától kellene oktatni, a végén vizsgával (leírást olvasd el!)

de ez is igaz részben
    Teljesen mindegy, semmi nem változna. Nem a tudatlansággal, hanem a nemtörődömséggel van a baj.
  • extramagascsaj
    az a kedvenc könyvem
    csitt
  • Rockynhooo
    Na igen. Ahelyett hogy kiolvastam az Anyegint szívesebben megtanultam volna vakolni :D
  • Molnibalage
    És ez egy hibás szemlélet. Nekem nem attól fejlődött a memóriám, hogy lényegeten dolgokat jegyzek meg. A mérnök okatás alatti is az maradt meg a fejemben, amit gyakran használtam és nem az, amit egy vizsgára bemagoltam.

Az ilyen hülye szemlélettől kellene elszakadni végre.
  • autoszimulator
    azt nem csak értelmetlen (tisztelet kivételnek) verstanulással lehet elérni, hogy fejlődjön a memória

senki sem mondta, hogy arany a köcsög, amiért ilyet írt, tök jó, hogy írt ilyet, még az is rendben, hogy a híresebbek címét tudjam, de ennyiből tán elég is lenne. Na meg hogy melyiknek milyen nője volt, meg az orosz költők mennyit ittak, stb, nc.
  • tigeroo
    verset tanulni nem azért kell általános iskolában, mert köcsög valikanéni már megint feladta napköziben, vagy köcsög arany miért írt ilyeneket... hanem hogy fejlesszék a memóriádat stb..
    szokassanak arra hogy később többszáz oldalnyi szöveget kell majd megtanulnod, nemcsak pár versszakot..
  • Rockynhooo
  • NEOreg3
    akkoriban valóban nem akartam volna, mert minden egyes óra csak nyűg volt számomra, de mivel kötelezően választani kellett volna valamit, inkább a KRESZ-t választottam volna
  • F1re
    Már általános iskolában oktatni kellene (felső tagozattól)

sztem nyugodtan lehetne okatni heti 1 órában
  • extramagascsaj
    Erre nyomtam, mert ez áll a legközelebb ahhoz amit gondolok.
    Szerintem általános iskola 1. osztálytól lehetne tanítani a kresz egy részét, mivel már akkor is közlekednek biciklivel a gyerekek.
    Középiskola utolsó vagy utolsó előtti évében venném hozzá a jogosítvány megszerzéséhez szükséges ismeretek oktatását, ami után jelentkezhetnének a további oktatásokra, vizsgákra.
  • autoszimulator
    jaj már megint ez a felfogás, tudom hogy nagyon menő tud lenni, ha a magyar ember ismeri a zeneszerzőket, írókat, minden ország földrajzát meg történelmét, mert a magyar ember művelt...

csak sajnos a mai világban azon kívül, hogy elmondhatom magamról, művelt vagyok, másra nem jó ez a csodás tulajdonság. Inkább mindenki tanulhatná azt ezek helyett, amivel foglalkozni akar, ami később hasznos számára. Kurva boldog vagyok, hogy annyi verset megtanultattak velem általános és középiskolában, jelenleg is azzal keresem a kenyerem.
  • tigeroo
    sajna ez nem igaz...

30as korlátozó táblát otthagyják a felújítás után,namost ottvagy a friss bitumenes kivezető úton... akkor most wtf, tötyögjek annyival?
  • Lacee86
    De fogadok Kresz-t se akarsz! Inkább tanulnál egy kis XXX bioszt, mi? Ejnye bejnye.
  • NEOreg3
    nekem aztán nem, tegyék választhatóvá, majd én eldöntöm, hogy KRESZ-t vagy Beethovent akarok tanulni;)
  • Lacee86
    Nem helyett, hanem mellett. Egy kis zenei és képzőművészeti alapműveltség is fontos.
  • autoszimulator
    nem kell kidönteni, elvileg most már bejelentheted, és kimennek, s ha tényleg nem jogosan van kinn, leszedik. hogy az átfutási idő hány év, azt nem tudom egyelőre.
  • autoszimulator
    Teljesen mindegy, semmi nem változna. Nem a tudatlansággal, hanem a nemtörődömséggel van a baj.

máshol sem tanítják már ált suliban a kreszt, kötelező jelleggel, mégis felfogják az emberek, nálunk nem. Nem változna ez semmit.
  • predator1982
    középiskolától kellene oktatni, a végén vizsgával.

én erre szavaztam. azért a középiskolások már talán érettek arra, hogy fel is fogják a biztonságos közlekedés lényegét, és teljesen jó lenne, ha tantárgyként, b kategóriás jogsi megszerezhető lenne. sztem több embernek lenne jogsija, és talán több idő is lenne tantárgyként, jól megtanitani, illetve megtanulni a kreszt.

bár általános iskolában is ke lehetne térni rá, mert sok kisiskolást látok hogy egyedül közlekedik,mert nem oda jár iskolába ahol lakik. nem ártana:-) bár emlékeim szerint amikor én általánosban jártam a gyalogosokra vonatkozó táblákat átvettük,még kisfüzetkét is kaptunk,és tartottak előadást is. szerettem:-)
  • Molnibalage
    Nem lenne egyszerűbb nem 150-nel menni és nem elütni senkit, ha hibázott te nagyarc? Tudod kisebb sebességnél kisebb a hiba esélye és tudsz korrágálni. Szánalmas, hogy egy felnőtt ember akinek jogsija van és kommentelhet, ekkora barom és még le is írja.

Magyarország, 2009. Én így szeretlek. Anyád...
  • Molnibalage
    Na mintha sok autós nem ilyen lenne baszod...
  • Pepsi Twist
    igen leszarom de én legalább vállalok felelősséget mert elbaszom a biciklist 150el akkor oké én vagyok a hibás de a biciklis jön nekem mikor állok vagy megyek 20al azt szembejön velem és nekem jön akkor is engem basznak meg sőőt és akkor milyen biztosító fogja kifizetni a káromat? mert a biciklin nincs kötelező lakásbiztosítás vagy érték vagy mi a faszomnak hívják az meg nincs mindenkinek...
  • Molnibalage
    Pont ezt csinálják sokszor. Az útjavítás korlátozó táblái túl sokszor kint maradnak. Akkor menjek ki és és döntsem ki én?
  • Molnibalage
    2. opcióra szavaztam, de a 4. is játszik. Ma túk sok ember szarik arra, hogy mi a kötelessége, neki csak jogai és lehetőségei vannak.
  • kas123
    Te csak 1 büdös szót ne szóljá, amikor 150nel mész lakott területen belül...szánalmas hogy az pampog aki a legjobban szarik az egészre...
  • Rockynhooo
    de te azért küldheted 100al városban
  • kas123

ELVILEG a jogosítvánnyal rendelkező emberkék tudják a kreszt, mégis leszarják. Sajnos nem sokat változtatna, ha a suliban el kezdenék tanítani, de egy próbát megérne.

Csak egy ne történjen meg, "kissrác tisztában van vele hogy elsőbbsége van, lelép az útra de a kocsis mégis úgy gondolja hogy még át ér előtte..."
  • Pepsi Twist

Ez engem kurvára felkúr hogy a biciklis meg a gyalogos nem tudja hogy mi az a stop tábla elvileg nem tudja mert senki nem tanítja neki de ugyan úgy vonatkozik rá a kresz mert a biciklis a forgalomba részt vesz a biciklisek egyre többet akarnak de felelősséget nem vállalnak a kis qrva gecik azt ha én vagyok a hibás ha nem nekem jön én leszek megbaszva... fogja magát a kibaszott biciklivel azt minden szétnézés nélkül lekanyarodik balra 3 sávon keresztül... ÚGY MENNEK A KIBASZOTT BICIKLISEK MINTHA 2 BETONFAL KÖZÖTT MENNE!!!!!!
  • Hegi90
    Már elnézést, de nekünk általános iskolában tananyag volt a KRESZ technika órán.
  • NEOreg3
    ének/rajz/stb. óra helyett inkább tanultam volna ezt középiskolában
  • Dick Riddick
    Volt szerencsém tapasztalni milyen jól működik ez a rendszer. 180-al pörkölünk, haver lassít, megvárja a trafit, és megint fel 180-ig. Ennek mi is az értelme?
    Ne legyen előre bejelentett trafi, ne legyenek értelmetlenül kihelyezett jelzőtáblák, ne legyen profit-orientált a rendőrség, és talán még működőképes is lenne a közlekedés.
  • nonicks
    génkezelni kell az embereket hogy már születésük előtt ismerjék az egész KRESZ-t!
  • Szabi84
    balesetmegelőző ellenőrzés