127612
-
extramagascsaj #57199 Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható. -
Nem azt mondtam h egyetlen éjjelnappali sem legyen, meg a benzinkút megint más kategória. De a hiper és szupermarketek nem lennének szükségesek, h nyitva legyenek vasárnap. -
Tudok, csak te értelmezed kicsit lazán. Az opciókat meg nem én raktam össze. Ritkán fogalmazok meg kritikát, de ez így elég ótva. Nincs egyértelmű nem opció, de egyértelmű igen van.
Ez meg nem leszarás. Szerinted kinti országokban nincs éjjelnappali. A benzinkutak meg 0-24/7-es üzemben vannak. Viszont ott is lehet mindenfélét árulni. Ergo miről is beszélnük? -
DIESEL DOG #57196 Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható...
Van olyan amikor csak vasárnap tudok eljutni az üzletbe, ez ritka eset ugyan, szerencsére.
Na de ez negatív szempontból bevétel kiesés lehet az adott üzlet tulajdonosának, pozitív szempontból viszont lehet egy teljes nap pihenője... erre a kérdésre nagyon sok érvet és ellenérvet fel lehetne hozni. -
Az uccsó opció nem foglal állást, az se nem "igen", se nem "nem". Tehát a maradék 76%-ból 35-t (tehát közel felét!!) nem érdeklik a kereskedelemben dolgozók. Ez neked nem nagy arányú leszarása a bolti dolgozóknak?? Tanulj már meg statisztikát értelmezni! -
"Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is!"
Ez egy ilyen munka. -
ha van elég alkalmazott, akkor oldják meg, hogy vasárnap is nyitva legyen
a vasárnap is dolgozók majd pihennek a hét egy másik napján -
Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható. -
Micsoda? 2/3 azt mondja, hogy nem kell nyitva lenni. Ilyen arányban az alkotmányt megváltoztatják. Ez neked a közöny? A döntő többség szerint nem kell. Viszont gondolkozz egy kicsit. Ha mindenki zárva tart egy nap, de te igen, az mekkora üzleti előny? Mindig lesz olyan aki vasárnap is nyitva tart és a munkaerő is bemegy, ha kell, főleg este + sok plusz pénz papíron. -
Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is!
-
Dean Winchester #57189 hopsz sőőőt ünnepnapokon is a "nagyok" zárva vannak de a kicsi üzletek mindig nyitva ,még ha nem is egész napos időrendben .. -
ba32107 #57188 Pedig szerintem igaza van, a te példád meg azért kicsit más kategória. -
Rundstedt17 #57187 Van akinek pont ruhára van szüksége szóval egyáltalán nem fölösleges,és az irreveláns hogy régen mi volt,ma kapitalista világ van ami azt jelenti hogy új szabályok szerint játszuk a lényeg a profit és a szolgáltatás szóval részemről le van szarva az összes kereskedelemben dolgozó ezzel jár a munka ha nem tetszik mehet közmunkára vagy máshova. -
ba32107 #57186 Nem tudom ki vagy, de gyorsan váltsál hangnemet, vagy pedig húzz innen. Többiek meg ne is reagáljanak rá, mert azzal csak generáljátok a flémet...
Témához: legyen nyitva egy-két éjjelnappali, kajálda, plusz a kocsmák, és én boldog vagyok :) -
Rundstedt17 #57185 egyes embereknél így van,a vicc hogy komolyan is gondolják -
mondjuk érdekes kérdés, mert ugye ha rákérdeznek, tagadod, akkor egyértelmű hazugság, ám ha nem kérdezik, és úgy nem mondod, azért az más. Persze nem ilyen témára gondolok, mint amit mondtál, hogy megcsalás, hanem vmi kis lightosabb titokra.
Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható.
erre voksolok, régen emlékszem, vasárnap szinte megállt a világ, előre meg kellett venni mindent, ha étkezni akartál hétvégén. Ma már más világ van. De figyelembe véve, hogy mennyien dolgoznak hétvégén is, a nagy áruházláncokban, élelmiszerboltokban sztem melózzanak, max több pénzért. De a ruha és a többi bolt, felesleges. -
tökéletesen látod a helyzetet :DD -
A szavazás állása alapján megdöbbentő a nagy arányú közöny, azazhogy inkább a másik ember leszarása. Nem tagadom, kényelmesebb hogy ha úgy adódik, vasárnap is meg tudok valamit venni, de egyáltalán nem létkérdés. Nyilván nem lehet egy lapon említeni a mentősökkel, tűzoltókkal stb. Szóval én simán beleegyeznék a vasárnapi zárva tartásba. A gond csak az, h a mai kapitalista világban ez nem olyan kérdés, amivel bárkinek is foglalkoznia érdemes... Vasárnap csomó üzlet nyitva van, és egyre több lesz is. -
Dean Winchester #57181 Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható.
mondjuk a napi friss kenyér akkor elmarad
-
Rundstedt17 #57180 Lehetne ha valóban szociálisan érzékeny kormányunk lenne,de jelen pillanatban és a jövöben sem valószinű hogy ez változna -
kk -
akkor mennyél vissza a retkes anyádhoz aztán a sírjánál trollkodj te majomkutya :) -
Tudom. Most is lehetne. Olyan országban ahol 4-6-szoros pénzből épül minden közbeszerzés és még éppen elketyeg szerintem az egy gazdag ország, csak nem mi érzzük ezt. -
Ritkán vásárolok, vagy teljesen rugalmas időpontokban, ezért nem érint. -
Leállítanád magad? :) köszönjük... -
Rundstedt17 #57174 Skandináv országok teljesen másvilág,majd ha életszinvonalunk is hasonló lesz mint nekik akkor újra megvitathatjuk a kérdést. -
Kanadában vagy skandináv országoban minden hónapban egy hétvége államilag biztosított hosszú hétvége, tehát 3 napos.
Kastil meg nem tudom, hogy került ide, de első posztjában egyből anyázik és később meg trollkodik... -
Elkényelmesedve... 
-
Ez tök jó, komolyan, baromi szuper megfigyelő vagy, csak éppen leszarom. Minden 2. hétvégén dolgozom én is, vasárnap is. Szóval hidegen hagy más vasárnapja, mert legalább én nem vagyok olyan kibaszott fokon elkényelmesedve, mint ebben az országban elég sokan. -
-
Ritkán vásárolok, vagy teljesen rugalmas időpontokban, ezért nem érint.
-
1 seggfej vagy, de ezt mindenki latja...
en nem dolgozok a kereskedelemben, de szerintem mindenki megerdemli hogy a hetveget otthon tolthesse. ez igy mukodik nyugaton is, csak itt vannak vasarnap nyitva az uzletek hogy az ilyen nagypofaju, bekepzelt, magukat kiskiralynak kepzelo, masokat semmibevevo faszkalapok mint te kielhessek magukat. -
Rundstedt17 #57167 Jah és ahol például úgy gondolják csak vasárnap délelőtt nyújtanak szolgáltatást ott azon a délelőttön hosszú sorokba állhatsz (pl istenverte CBA,meglátszik a magyar tulajdon)... -
Idióta, 3 éve elhunyt, elég rég eltemettem már, másik hülye. -
Rundstedt17 #57165 Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is!
Leszarom a konzervatív balfaszokat,vasárnap is szolgáltatást akarok! -
akkor anyád temetésén huncutkodj :) -
Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is!
Ha vasárnap nyitva vannak az nem csak nekem jó hanem az üzletnek is mert van bevétel... :) sőőt sztem akkor több van mert az emberek nagy része hétvégén ér rá inkább... -
Anyám elhunyt lassan 3 éve, de rendben van, faszfej. -
Anyáddal beszélj így. -
natakarodj