127612
-
Cat 02 #60146 Volt róla pedig népszavazás, dehát spúrok vagyunk, szal nem lett semmi. De ez meg politika szal nem szóltam. -
Ha elolvasod a hsz-em látni fogod hogy erről írtam.
Papír alatt nem csak a diplomát értik.
-
Írországban is van mérnök, építész, ügyvéd, orvosi stb kamara, akik diploma nélkül kiröhögnek...
sőt jogsi nélkül még a kukásautót sem vezetheted
költői kérdés, te engednék magad megműtetni egy önjelölt orvossal, akinek nincs diplomája? én sem... -
Ma már mindenki diplomát akar, egyes körökben le is nézik, akinek nincs. Pedig hány és hány olyan embert látni fősulikon, egyetemeken, akik totál nem oda valók. Másképp fel se vették volna őket, apuci befizeti a százezreket, a gyerek meg milyen marha jól elvan... És ezért romlik folyamatosan az oktatás minősége, hogy az oda nem valók egy része is átmenjen a vizsgákon, mert legalább fizetnek tovább. Urambocsá' még diplomát is szereznek, de vajon van-e mögötte vmi tudás és szakértelem? Nyitva hagyom a kérdést, a választ ki-ki döntse el... -
Ahogy az ismeretségi körömben látom, a főiskolát/egyetemet végzettek csak a diplomára fókuszálnak /a diploma az isten/, azok szerint pedig akik nem tanultak tovább, csupán időpazarlás az egész, a diploma pedig porfogónak lesz jó. Köztes állapot nincs.
Rengeteg olyan foglalkoztatási kör van ahol komoly tanulmányok nélkül nem él meg senki /nem is tud/. Ezt a tudásanyagot nem lehet könyvtárazással elsajátítani, ahogy a megfelelő szemléletet sem.
Viszont nem is kell mindenáron diploma, nyelvtudás vagy jó érzék valamihez sokszor sokkal többet ér bármilyen papírnál.
Szerintem egy nagyon rossz berögződés a diplomásokat a diplomátlanok fölé emelni. Írországban éppen ez tetszett /amíg el nem söpörte őket a válság/, nem azt kérdezik milyen papírjaid vannak, honnan jössz, hanem hogy MIHEZ ÉRTESZ. És ez az igazán fontos.
Elhitetni a fiatalokkal hogy a diploma mindenre megoldás lesz, nagy hiba. A hangsúlyt arra kellene fektetni hogy meg tudja találni azt az irányt ami neki fekszik. És tapasztalatom szerint éppen ez az amit nem tesznek meg ma az oktatásban. És igazság szerint korábban sem tették.
Ahhoz képest hogy nem akartam hozzászólni, elég hosszú lett. :) -
szar
fos
olyan tárgyat tanítsanak, amire szükségem is lesz talán
természetesen gyakorlat -
Csak nem a viharsarokban dolgoztál? -
*ablakon -
de hogy az életben mutat javulo tendenciát a müveltség könyörgöm ki szavazott rá egyáltalán? elég kinézni az ablakot a fiatalok 80% utcahuligán ott isznak meg füveznek az utcán. -
azért ez nem teljesen így van, s amit a diplomások lenézését illeti még szánalmasabb.
Van neked rálátásod bármire a programozáson kívül? Vagy bármilyen elképzelésed, h mi folyik egy egyetemen, mert 2 szemeszter után beadtad a törölközőt, pedig a finom dolgok 2-3 év környékén kezdődnek.
Rengeteg olyan dolog van, amit egyetem nélkül lehetetlen elsajátítani, pl 90%át amit én tanulok lehetetlen normálisan megtanulni már hozzáértő szakemberrel való konzultálás nélkül. Tervezés, szerkezettervezés, statikai számítások, vagy akár a szabadkézi rajz.
Ott ahol emberéletek múlhatnak, diploma nélkül senkit sem engednek oda. -
pocsék, érezhetően csökkent, több szakirányú oktatás, több gyakorlat! -
1: üres
2: Érezhetöen csökkent.
3: Több szakirányú oktatás, a szaktól eltérő tárgyak rovására.
4: üres -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Több szakirányú oktatás, a szaktól eltérő tárgyak rovására.
Inkább több gyakorlat. -
Egyetértek, volt ilyenre is példa. Csak az a srác éppen a normális nem a magátólelszállt ember volt. Ő a cég végéig haversrác és jómunkásember volt! -
amikor a frissdiplomás személyisége ezt nem teszi teljesen lehetetlenné, akkor szerintem az a helyes magatartás ilyen esetekben, hogy röhögés helyett megosztjátok a tapasztalatok egy részét a delikvenssel, ami által a későbbiekben nektek is nagyobb segítségetekre válhatna egy ronda pattanásnál a bal ülepeteken.
de megértem azt is, ha annyira tenyérbemászó már az ürge, hogy ez lehetetlen, csak az első kommentben általánosságban beszéltél. ebből indult a félreértés. -
És mi ebben az OMG? Mindenkinek betéve kellene tudni ezek rövidítését?
Akkor most ki is a nagyarcú?
(Mondjak pár olyat, amit te valószínűleg nem ismersz?) -
OMG... 
Panzers Phase 1, Panzers, Phase 2, Rush for Berlin, Rush for the bomb, Panzers 2 -
"...aki nem, annak meg úgyis tökmindegy mi a címe"
és ha utána akarok nézni? -.-" -
Üres szavazat.
Nem foglalkoztat ez a téma. -
Cat 02 #60127 Ez az oktatás minősége is... nálunk pl tök jó, de egy szakmunkásképzőben biztos rosszabb. -
Ez a nagyarcú amikor elkezdte fikázni a kódot, hogy hogy van megirva (merthogy a könyvekben ugye nem így kell (How to code in C++)) akkor röhögték ki.
#60125: felesleges, aki ismeri őket úgyis tudja, aki nem, annak meg úgyis tökmindegy mi a címe. -
Teljes névvel nem lehetene? Pharaoh 1-2? A P2 az mi? Az Rftb-t sem értem. -
ja, csak ez egy egészen más helyzet, mint amit a korábbi kommentedben vázoltál. vagy ebben hol van az, amikor azon röhögtök, hogy a frissdiplomás a könyvekben keresgél megoldást?
egyébként meg helyes megoldást választottatok, az ilyen embert ki kell rúgni aztán kész. -
Ph1, Ph2, Rfb, Rftb, P2. -
Melyek ezek a játékok? -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Több szakirányú oktatás, a szaktól eltérő tárgyak rovásásra.
Inkább több gyakorlat. -
No, amikor a több éves tapasztalattal rendelkező fiatalembert (akinek több AAA kategóriájú játék van a háta mögött) akarja oltogatni egy frissen diplomázott "énvagyokazatyaúristen, mert színötös voltam és amúgyis miezaszarkódakurvaannyát" szarcsimbók akkor azért kapjunk már az észhez. (a fent említett frissdiplomás tán még a próbaidő végét sem érte meg, olyan jómunkásember volt a diplomájával) -
Pocsék.
Javult, és érezhető is.
Maradjon minden ahogy van, kell az általános, mindennemű műveltség.
Inkább több gyakorlat. -
A nagy arccal érkezőkkel van problémája szerintem és nem a tapasztalatlansággal.
Az, hogy valaki nagy arcú, azt meg lehet bocsátani, ha tényleg van mire. (Pl. Michael Schumaher lehetne akár mekkora tapló, akkor is tud autót vezetni, ezt tény.) Ha valaki tapasztalatnan, azt is. Senki sem tudással a fejében születik. Azt, hogy valaki mindkettő, azt már kevésbé... -
pályakezdőkön rugózni, mert nincs nagy gyakorlatuk, ugyanolyan nagyarcú tahóság mint nagyra lenni egy egyetemi diplomával. -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Inkább több gyakorlat. -
-
A kezdő BSc-s gépész a BME-n heti négy közgázt és négy matekot tanul most tudommal. Mikor én kezdtem 2001-ben, akkor 8 matek és 2 közgáz volt. A további félévekben heti 8, 6 és 4 matekom volt. Most 3 x 4 óra.
Ezek után ki csodálkozik a csökkenő színvonalon? -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Maradjon minden ahogy van, kell az általános, mindennemű műveltség.
Inkább több gyakorlat.
-
Ebben van igazság! -
ba32107 #60111 De te is pont azt csinálod... a legtöbb szakmában bizony kell az elméleti háttér. Szerintem feleslegesen ezen vitatkozni, egyaránt fontos mindkettő. Elméleti háttér nélkül nem tudod, mit kell csinálni, gyakorlat nélkül pedig nem tudod megcsinálni hatékonyan, ennyi. -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Inkább több gyakorlat. -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Inkább több gyakorlat. -
Nincsenek, csak a programozásból.
Amúgy a Cisco Akadémia viszont nagyon jó egyveleget képez az elmélet és a gyakorlat között! Csak ajánlani tudom mindenkinek! -
Az első év után többé be nem járás nem nevezhető nem tudtam elvégezni-nek.
De ha nem hiszel nekem, nem nagyon érdekel.
De egy rendszerinformatikusnak minek kell mondjuk médiát, mikro és makroökonómiát tanulni? A következő félév tematikáján mondtam azt, hogy akkor én ezt hagyom a csába.
p.s.: Ne magadból indulj ki.