127612
  • MR ME
    feltételeztem, mindig ez van :D
  • OrioN the S
    igen :D

azert voltam depresszios vasarnap is... :|
  • MR ME
    hazucc
  • OrioN the S
    Ezek közül egyik sem...

Kurvasok penzt koltok viszonylag rovid idon belul.

• extramagascsaj
    Lusta vagyok,de nem motiválatlan...és nem mindenben.
    Meg feledékeny is...stb.
  • Molnibalage
    Nálam csak egyet enged megjelölni.
  • MR ME
    Túl sokat gépezem / hajnalig virrasztok.
    Lusta és motiválatlan vagyok.
    Nehezen oldódom, visszahúzódó vagyok.
  • Rundstedt17
    Nehezen oldódom, visszahúzódó vagyok.
  • SötétBarom
    Nem lehet többet bejelölni -.-

Feledékeny vagyok, fontos dolgok is kimennek a fejemből.

Kb. :D A virrasztós gépezős rész nem vészes, az csak akkor, ha épp ráfeszülök valamire, ilyen meg egy évben 2x-3x van kb.

• cement
    el van baxva nem lehet többet jelölni
  • tigerbácsi
    ehhh :-D
  • immovable
    biztos egyszerű vagyok mint a faék :D
  • tigerbácsi
    olcsó vagy :-D
    utánam csak egy kontrollon többet fizet a tb :-) s megyek 2 - 3 havonta :-)
  • immovable
    érdekes számok, összegek repülnek itt. épp a hónapban műtötték a kezem, mert átnyúltam az üvegajtón. 1 órát csinálta az orvos + műtősnő a balesetin. azóta volt 2 kontroll, holnap a 3. eddig 10.104 ft-ba kerültem a tb-nek. itt vannak előttem a kimutatások. érdekes.
  • predator1982
    én utáltam a tesi órákat. amúgy később bokában szalagszakadásom is volt, négy hét fekvőgipsz:D
  • daemonervosa
    Szerettem fáramászni :)
  • predator1982
    na az fincsa lehetett:S
  • daemonervosa
    velem szó szerint ugyanez megtörtént csak nyílt singcsonttörés volt a téma.
  • predator1982
    na akkor neked szerencséd volt, vagy csak mi voltunk szerencsétlenek. bár ez igy menne normálisan. amúgy erről még eszembe jutván gyerekkoromban eltört a bal csuklóm, (bár hozzáteszem a Heim Pál gyermekkórház egy külön kategória) és amikor bevittek, hát ott is jópár órát ültünk mire sorra kerültem. addigra már majd éhen vesztem, mert tesi órán törtem el , és nálunk tesi óra előtt mindig mondták ne együnk, nehogy kihányjuk. na szóval rettenetesen éhes voltam, de mint kiderült nem ehettem továbbra se semmit, mert mondták altatás lesz.gondoltam fasza. elaltattak, gipszbe került a kezem. rá egy hétre visszamentünk kontrollra, erre nézegeti a doki a röntgenképet, közölte anyámmal, hogy kedves anyuka a gyereket megint altatjuk, mert ferdén rakták be a csuklómat. úgyhogy még egy "kellemes" altatás , eltörték a kezemet újra, és másodjára már sikerült...
  • predator1982
    van persze, csak az a baj, hogy Magyarország a végletek földje lett, itt vagy nagyon szar valami, illetve vagy nagyon rossz.
  • SötétBarom

Énis!
  • Fbn Lx
    Mindenkiében van némi kockázat, ez igaz.
    Én pl. most próbálom megmenteni a félreeső kolóniákat a collector inváziótól. Az ujjam is beletörhet.
  • autoszimulator
    + egy nagyon kis beavatkozásom, amikor is az egyik testrészemen belevágtak egy kis bőrdarabba, közel két percig feküdtem benn, kaptam egy érzéstelenítést mellé, ez került a TB-nek 60 ezer forintba. Állt mellettem 4 ember, hátha elveszítenek a beavatkozás közben. Magándokinál a körömbenövésem eltávolítása, ami tovább tartott, és nem egy nyisz, ahol volt lézerezés, érzéstelenítés, ha kértem kettő is, doki + asszisztens, mindkettő kedves, nincs kórház hangulat, tízezerért. Akkor tán nincs is kérdés.
  • Lacee86
    Nem az életmenő dolgokra gondoltam...
  • tenkenorman
    harmadik.
    hány olyan történet volt hogy kiment valaki biztosítás nékül és a manusznak leszakadt két újja. annyira drága vol az ellátás hogy választania kellet.
  • BaliBoy
    Pontosan jól látod.
    Csak az a különbség, hogy a bagósnak kimutatható a szervezetében a méreg a szervezetében amit biztos, hogy nem tud lebontani, míg a disznózsírt lehet, hogy fel tudja dolgozni. De egyébként a kóros elhízás is kimutatható, hogy mitől van. És természetesen ugyanez vonatkozik a piásokra és drogosokra is. Így lehet szépen kialakítani egy kockázati táblázatot és az alapján besorolni csomagokba.
    És inkább legyen jobb/toleránsabb a rendszer 1000 extrém sportolónak mint 2.000.000 bagósnak néhány százezer alkoholistának és drogosnak.
  • SötétBarom
    A bagós meg másért nem akar fizetni. Mert az egyik iszik. A második élsportoló, és egyfolytában megsérül. A harmadik meg kizárólag disznózsírt eszik. A negyedik pedig nem mozog semmit. Az ötödik nem használ óvszert. A hatodik verekedni jár focimeccsre. Stb stb stb.

Ezért fizet mindenki. Szinte mindenki életében van kockázati tényező.
  • Jimmyke
    Üres szavazat. Egyébként ellenzem, de nem Amerika miatt, hanem mert nem tartom etikusnak.
    Az, hogy ilyen állapotú az egészségügy, az nem a TB hibája. Máshol jobban működik.
  • BaliBoy
    Szerintem erre van a kötelező biztosító és egyéb baleset illetve autó biztosító.
  • Molnibalage
    Ennek így semmi értelme. Akkor senki nem élne túl semmit. Ott kezdődik, hogy a gyógyszerek egy része komolyan dotált.

Lentebb írták, hogy egy halál szimpla vizsgálat mennyibe kerül. Az egészségbiztosítás alapja az, hogy a kieső, netán rokkant vagy elhalálozott ember csak viszi a pénzt, mert nem teremeli meg azt, amiért oktatták, kiképzeték stb. Akkor inkább meggyógyítom és még dolgozik 30 évet.

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ha egy idióta autós elüt, akkor én vagy a balesetet okozó fizessen akár? Miből? HA egyikünk sem volt hibas - pl. műszaki hiba volt - akkor meg mire az autógyárból kiversz vagy akárkiből bármi pénzt, már régen halott vagy...
  • BaliBoy
    Igen, mert így reményeim szerint magasabb színvonalú ellátást kapok, még ha többe is kerül.

De elsősorban emiatt: "Azok, akik egészségtelen életmódot folytatnak - és emiatt valószínűleg a későbbiekben magasabb szintű ellátást igényelnek majd - nagyobb havidíjjal számolhatnának, és nem neked kellene megfizetni a "közjó" érdekét."

pl.: bagósok
  • Molnibalage
    Hétvégén és héköznap is jártama baleseti sebészeten nagyon súlyosan sérült bokával. Mindkét esetben egy órán belül elláttak. Fura.
  • SötétBarom
    A lakosság nagyrészének nincs megtakarítása. Ha nem lenne kötelező a biztosítás, akkor többen ott halnának meg a kórház küszöbén.
  • Lacee86
    Sztem az lenne a jó, ha totál nem lenne semmilyen tb járulék, amit levonnak a fizuból. Ha vmi orvosi ellátásra vagy kórházra szorul vki, számla. Feketén fehéren rajta lenne mi mennyibe kerül, kifizetem és kész. Hálapénznek nevezett óborzalom meg természetesen úgy ahogy van megszűnne. Szigorúan büntetném azt az orvost, aki elfogadna bármekkora összeget is. Ennek az ellenőrzésére pedig vmi hatékony módszert kitalálnék. Természetesen különböző mértékű kedvezményekkel az orvosi ellátás, gyógyszerek stb. tekintetében támogatnám az arra TÉNYLEGESEN rászorulókat.
  • SötétBarom
    Egy magánkórház itthon jelen állás szerint elit ellátást és körülményeket jelent. Pl az autómra is csak 17 ezer forintot fizetek évente, pedig már okoztam vele 2-300 ezer forintos kárt.

Van átmenet a legfaszább, és a brutálisan fos között :)
  • csakegyalreg
    Egészségbiztosítás -wikipédia
    Én azt mondom, inkább legyenek szarabb állapotban a kórházak semmint, hogy 100-ból 15 embernek ne legyen biztosítása. (egyáltalán tisztában vagyunk azzal mit jelent hogy valakinek nincs egészségügyi biztosítása??)
  • Dean Winchester
    Üres szavazatok:

tudja a f***m, nincs kedvem ezen gondolkozni :D ehhez most még félálomban vok
  • predator1982
    csak zárójelben megjegyzem, ez akkor lenne igaz ha sokáig nem vagy beteg, sztem. csak egy példa : egy komlett vér-vizelet vizsgálat ami pár óra alatt megvan 120.000 ft. egy magánkórházban. akkor gondold el mennyibe kerülne az összetört arcodat újrapakolni platinából....
  • SötétBarom
    A mostani rendszerrel az a baj, hogy nem ingyenes (nem tudom ki mondta - bármennyire is annak tűnik :DD) Normálisabb fizetéshez nem kevés TB járulék tartozik, amiből valószínűleg már teljesen frankesz biztosítása lehetne az embernek egy nem állami cégnél.

A mostani rendszerrel az a baj, hogy a befizetett TB belefolyik a nagy egészbe, és a nagy egész mint tudjuk épp nem elég semmire. Ha magánbiztosítónál lehetnék, akkor tudom, hogy a befizetett pénz fedez, ha esetleg a szilánkosra tört arccsontomat kell újjáépíteni platinából. Nyilván ellátnak a mostani helyzetben is, csak ha egy komoly dolognál oda kell tolni a vastag borítékot a dokinak, akkor felmerül a kérdés, hogy mi a faszért csengettem eddig.
  • predator1982
    jah és a szavazatom, egyenlőre ellenzem!!