127612
-
1,5 dioptriás szemüvegem van, rövidlátó vagyok. Szemüveg nélkül 20 méterről ismeretleneket leírás alapján simá nem ismerek fel.
Sportoláskor le kell venni a szemüveget és éppenhogycsak még látok nélküle, de erősen gondolkozik valami sportszemüveg vételén.
A szemem 0,5-ről indult még 19 évvel ezelőtt. A családban nekem romlott a legkevésbé. Mindenki rövidlátó. -
Rossz, de egyelőre megvagyok vele.
Van és használom is.
Nem változott.
Elegge elromlott miota PC-vel dolgozok :\ Es hirtelen sokat romlott pl. utcatablat nem latom, ha az ut masik felerol nezem, 7-8 meterre levo arcokat mar homalyosan stb... Azert van, mert sokat vagyok monitor elott es nem fokuszal a szemem. Egyelore csak gephez/olvasashoz van szemuvegem, de mondtam felmeresnel, hogy tavolra nem latok... vizson ekszpressz (Y) kb. szarnak se volt jo a szemeszuk. Mondtam, hogy tavoli kell erre olvasot irt fel "ettol jobb lesz es javulni fog" szoveggel. Szoval mehetek ujra csak mar inkabb a szemeszetre. -
geo91 #65314 határozottan elutasítom -
Fbn Lx #65313 közel sem túlnyomó részt. a gének pusztán hajlandóságot adnak bizonyos viselkedésformákra meg beállítottságra, ami körülbelül a személyiségedben 20%-ot jelent. A maradék 80% a környezet ráhatása, ami különösen pici korban ugye rendkívül erős. Ezek a normák és szerepek rögzülnek.
Egyébként tökéletesen beleillik abba a képbe ami felé tartunk. Hibrid, biszex, tökéletesen egyenrangú mellett tökéletesen egyenlő is minden szempontból, nemek közti határ nélkül, ahol gyakorlatilag a fütyi meg a punci jelenti az egyetlen lényeges különbséget.
Szóval ugyan már,e gy ilyen fasza kis világban az anya is eljátszhatja az apát, meg az apa is eljátszhatja az anyát, mindkettő multifunkcionális és rendkívül nyitott. -
Fbn Lx #65312 konkrétan magadra céloztál? -
Elutasítom.
Hova fajul a világ? -
kiskorodban te rányitottál a szüleidre, miközben dugtak? mert én nem...
de megsúgom, a kisgyerek bizonyos életkorig a heteroszexuális szeretkezést sem tudja hova tenni, "apa miért bántja anyát?" - már csak hab a tortán, ha két apa vagy két anya van.
Mikor pedig már tudja, mi az ábra, addigra pedig úgyis mindegy, hogy ott most buzultak-e, mivel nem valószínű hogy utánozni fogja: a homoszexualitás nem cseppfertőzéssel vagy ránézéssel terjed, túlnymórészt genetikai/magzati szinten dől el. -
és dugtak is? mert pont itt jön a képbe az apakép, mert a gyerek utánoz -
Nem tudok rá felelni, mert nekem van apám és anyám is és mindkettő tisztességesen nevelt.
Viszont van olyan ember a földön, akinek az anyja meghalt és őt a nagyapja és apja nevelte fel. Hmhmhm... -
Ne legyél naív. Sokkal kisebb a különbség az egyes pártok között mint gondolnád. -
sarkítasz...
de most én teszek fel egy hasonló kaliberű kérdést:
Te örülnél, ha teszem azt, két apád volna? -
Nem helyeslem, az első pontban megfogalmazott, és egyéb okokból. -
Helyeslem, egyéb okból.
Helyeslem, de szükség van előtte egy pszichológiai/alkalmassági vizsgálatra és azt sem árt felmérni, hogy egzisztenciális szempontból fel vannak-e készülve egy gyermekre.
Én úgy látom amúgy a magyar társadalom még nincs ilyesmire felkészülve, így a szavazatokat is elnézve csak remélem nem lesz kirekesztve, de ha normál iskolában tanul és egy jó(elfogadó) közösségben nevelkedik fel nem hiszem, hogy identitásbeli problémai lennének emiatt. Ha majd felnő úgy is ő fogja eldönteni melyik nemhez vonzódik jobban.
Nekem édesapám ill. 4 nagybátyám és 3 nagynéném is intézetben nőtt fel. + a volt barátnőm is Gyivis volt, szóval ilyen szempontból van rálátásom a dologra, akkor már inkább a melegek. -
Na mert a társadalom átlagos anyag / apa képe olyan fantasztikus... -
Fel is kötném magam ha két apám vagy anyám lenne... -
Nem, mert egy gyereknek anya és apa szerepére egyaránt szüksége van.
-
én sem gondoltam azt h tökéletesen reprezentálná.
Ettől függetlenül Te is, én is, és mi is a ugyanannak a társadalomnak a részesei vagyunk és valamilyen szinten, ha nem is tökéletesen de ki lehet vetíteni az eddigieket a társadalom többi részére is.
Nem látok okot, amiért a társadalom többi részének a véleménye gyökeresen eltérne az SGsek véleményétől. -
Rundstedt17 #65296 Az sg-sk nem reprezentálják az egész magyar társadalmat.... -
Ha az SG egy nagy család lenne, minden nap kerülne a mónikasóba belőlük. -
nem tudom, elfogadták a parlamentben a módosítást? mert a kérdés azt a látszatot kelti, h igen; ez számomra azért érdekes, mert jelenleg 175 szavazóból 101 egyértelműen elutasítja.
Ha tényleg elfogadták a törvényt akkor azt nem értem h azok a parlamentben kit képviselnek????.... -
DIESEL DOG #65293 Nem, mert egy gyereknek anya és apa szerepére egyaránt szüksége van!
Dögöljenek meg a melegek... -
F1re #65292 Elutasítom mert a melegeket irtani kéne -
Nem, mert egy gyereknek anya és apa szerepére egyaránt szüksége van. -
Cat 02 #65290 Hát ez nem a melegek miatt van, hanem a feministák miatt, picit kevered a kettőt (policeman sincs már csak officer, meg history-val is baja volt valakinek ...) -
nem jobb, de nem is erről volt szó, hanem h örökbe fogadhassanak-e
-
Narusco #65288 de b*zmeg, évezredek óta van apa és anya, nem kellenek buzi szülők, nem érdekel hogy nevelik a gyereket. az ovodákban már nem lehet azt mondani hogy APA meg ANYA, mert ezek a liberális fallosznyalogatók kitalálták hogy 1-es meg 2-es szülőnek kell hívni a szülőket. normális ez? meg megszünteti ka gyerek nemét, és nem lehet elkülöníteni őket pl feladatnál sem... miez -
Cat 02 #65287 Miért az jobb ha az apa iszik és veri a gyereket ? Vagy egyedül neveli ? -
No way -
s a gyerek milyen apa/anyaképet lát az le van szarva, fő h a buzeránsok egy jót barbizhassanak -
Freeda Krueger #65284 Első válasz. -
Cat 02 #65283 Igen, mert jól (jobban) élnek mint mi. -
#30130 -
xxxpaulxxx #65281 elítélem
-A homokosok ha már bevállalták, hogy ők azok amik, akkor ne akarjanak gyereket...
-A gyerek meg lesz bélyegezve
-A gyerek is "eltorzul"... azaz kiskorába azt látja, hogy anya-anya/apa-apa... aztán ez beidegződik és azt nem fogja érteni, hogy másoknál ez miért nem így van...
szóval
NEM! SOHA! -
Undorító leszbikus! -
Én támogatom, legyenek egyenlő jogai a melegeknek
Ilyen kevesen támogatják?? o.O -
Az első és a második elegye.
Amerika vs. Magyarország.
Igazából nem vagyok Amerika-szimpatizáns, de nem is rühellem őket.
Egy valamiben viszont - így látva a lenti vitát - , biztos különbek nálunk: ez pedig a hazaszeretet.
Ott szinte bármelyik amerikai állampolgárt megkérdeznénk, örömmel mondaná, hogy igen ő büszke amerikai - annak ellenére, hogy Amerika történelme, múltja / jelene sem hibátlan.
Ezzel szemben itt mi van? Fúj, fos, randa, primitív, irigy, rasszista köcsög, paraszt a magyar stb., kár hogy ide születtem, stb. -
Egyesek tisztánlátásával mintha problémák lennének... -
BIZ0906 #65276 Nem, mert egy gyereknek anya és apa szerepére egyaránt szüksége van. -
Fbn Lx #65275 annyira jogos. -
Fbn Lx #65274 örülök hogy ez másnak is feltűnt