127612
  • PesSim
    Nem a legjobb, de nem is zavaró.
    Nincs, de szükségem lenne rá.

Néha ha sokat ülök a gép előtt akkor homályos lesz a kép mintha álmos lennék. Meg néha a kivetíttet képet nem látom, de az nem biztos, hogy a szemem hibája.

Am, a lézeres szem műtétről meg annyit, hogy nekem is van egy ismerősöm aki megcsináltatta, de hiába lett neki jó a látása jó pár évre, ugyan úgy elkezdett neki romlani.
    Bár nem tudom mennyire komoly egy műtét, de biztos van némi kockázata is.
  • geo91
    Pocsék, szemüveg nélkül nem is látok.

Van és használom is.

Romlott a szemem, de nem a szemüveg miatt.
  • clio1616v
    Nincs gondom vele, jól múkodik. :) - Az átlagnál jobban látok, hamarabb el tudom olvasni az apró betüket és a rendszámokat az ismerőseimnél.

Van és használom is. - Szeretem használni, mert a hirtelen erős napsütés közvetlen és szórt fényeit megszűri.

Nem változott. - Nincsen a szememre hatással sima üveglencse... nem dioptriás.
  • LasDen #65353
    szar a szemem, szemüvegem is van és romlani is fog még...a doki aszonta, hogy még 24 éves koromig romolni is fog....bal -2,5 jobb -3,0
  • byzhouse
    SÁRGA
  • Tomika001
    Nincs gondom vele, jól múkodik. :)
    Nincs, nem is kell.
    Nem változott.
  • redbull0304
    Tökéletes, sasszemem van. Viszont színtévesztő vagyok... :/

• RS
    "Nem a legjobb, de nem is zavaró."
    "Van és használom is."
    "Nem változott."
  • somdav95
    pocsék, szemüveg/lencse nélkül nemlátok
    van, esténként azt használom
    nem a szemüveg miatt javult, de ígyis rettentően pocsék..
  • Metalmilitiakid
    sztem hordjad, nekem kettes (vagy tán 2.5 kicsi voltam) kellet és most már elég csak az 1 es , ennyit javított a szememen
  • byzhouse
    Nincs, nem is kell.
    Nem változott.-mert nincs is :D
  • Dragooon #65345
    legrosszabb, amikor pislog egyet az ember, teljesen élesen lát, pislant még egyszer és homályos lesz megint minden.
    rosszul látok távolra, másfeles szemüvegem van, de nem hordom állandóan. zavar, hülyén is áll, de ennek kéne a legkisebb problémának lennie, tudom.

itthon számítógépezéshez, illetve hosszabb tévénézéshez viszont használom.
  • tommygear
    sasszemem van
  • Metalmilitiakid
    Szemüveget hordok ami segített is, de ettől függetlenül jobb a látásom mint bármelyik havernak :D
  • OrioN the S
    :D

nem iszok
  • Lacee86
    Szerencsés vagy.
  • immovable
    :\

Meg lesel csak mert mindig részeg vagy.
  • DIESEL DOG #65339
    Nem a legjobb, de nem is zavaró... bár néha az tud lenni kifejezetten... :/

Van és használom is, főleg ha autót vezetek...

Nem változott egy cseppet sem, nem is romlott de nem is javult ennek már 5 éve...
  • OrioN the S
    Jah foleg amikor kerdezik, hogy miert nezel es kozlod, hogy iagazabol el se latsz odaig :S

Ismerosoket se ismerem fel utcan csak amikor mar kozel vannak... szar nagyon. En rendesen sokkot kaptam amikor eszrevettem, h mennyire nem latok, mert ez az egesz nekem eleg gyors folyamat volt :S
  • immovable
    Tök szar lehet arcokat elmosódottan látni. :( Nekem a szemem mint a sasé. Rep-orvosin is csak lestek milyen jól látok, pedig 9 éve gép előtt dolgozom napi 8-10 órát.
  • Molnibalage
    Magától a szemüvegtől látás nem romlik. Ha tovább romlik az a körülmények miatt van, meg genetikus hatások miatt.
  • Lacee86
    Hát az a baj, h én tudom, milyen élesebben látni messze. 4-5 évvel ezelőtt nem voltak ilyen gondjaim. De félek a szemüvegtől. Egyrészt nekem marha hülyén állna, de ez a kisebbik dolog. Azonkívül baromira idegesítene, h vmi ott van a pofámon mindig (még napszemüveget sem bírom órákig hordani), ezenkívül soxor hallottam olyat, h vkinek a szemüvegtől inkább csak romlott a látása, mintsem javult... Úgyh egyelőre hanyagolom a témát.
  • Molnibalage
    Ez mindenkivel így van elvileg. Az agy és a szemizmok állapotától is függ a dolog.

Az külön érdekesség, hogy az emberek kb. 90%-a rosszul láthat, csak nem tud róla, mert soha nem is látott élesen. Egyetemen 20 csoporttársam felpróálta az akkor 0,75-ös szemüvegemet. Csak 1 ember nem látott vele jobban...
  • Lacee86
    Nincs szemüvegem, de lehet, h kellene, bár egyelőre megvagyok nélküle. Sok gépezés miatt távolba nem látok túl jól, szöveget nem tudom elolvasni, arcokat is homályosan látom. Bár érdekes, mert vannak napok, amikor meglepően jobban látok távolra, mint máskor.
  • Pepsi Twist
    Tökéletes, sasszemem van.
    Van és használom is. (Napszemüveg)

Nagyon messziről kitudom szúrni a jó nőket :D és szinte bármit elolvasok :D kecijó szemem van :D
  • OrioN the S
    Nekem meg mindegyik hulyen all kiveve a sportszemuveget :) Hat nyaron necces.. meg alapbol az, hogy keruld a fenyt. en meg akarom csinaltatni, de 500k.... ehh :\ Azert kivancsi vagyok mi 500k. Gondolom az orvos is el valamibol meg a gep arat is vissza kell hozni plusz fenntartani a klinikat, de ilyen arral eleg keves ember tudja igenybe venni pedig sokan raszorulnak. A vicc az, hogy kb. 2x 15 perc maga a mutet :)
  • daeemoon
    Távolra nem látok jól (3 méter után kezdenek elhomályosodni a dolgok), van szemüvegem, mikor rendszeresen használtam, mégtovább rontotta a szemem, így csak akkor használom, ha vezetek, vagy messziről kell elolvasni valamit. :/ Amúgyis fáj tőle szemem és fejem, pár órányi használat után meg alig látok anélkül.
  • Jimmyke
    Rossz, van, 5 év alatt 1 dioptria, szemüveg miatt tuti.

Anno egy egész nyár olvasással töltése rontotta el a szemem. Óvakodjatok a könyvektől :D
  • Dick Riddick
    Nincs gondom vele, jól működik. Nincs szemüvegem.
  • MR ME
    Rossz, de egyelőre megvagyok vele.
    Nincs, de szükségem lenne rá.
  • Molnibalage
    Cimborámon azóta sem láttam szemüget. Én egyzerűen azért nem csináltatom meg igazán, mert már csak szemüvegesként tudom elképzelni magam. Tudom, hülye érv.

A cimbi asszem 2 hétig hordott szemüvget. Neki nyáron csinálták meg, tehát még a fényviszonyok is a legrosszabak voltak úgymond. Egész nap erős fény. Azért az 500k is elég sokba fájna most nekem.

Amennyire tudom alsó határa is van a műtétnak. 2-3 dioptria alatt nem csinálják meg. Persze ez még x éve volt...
  • Sickness
    Nincs, nem is kell.
  • OrioN the S
    Jaj bocs... rakerdeztem es pontositok: ket hetig es a mutet fajtajatol is fugg. Fel evig specko uv szemuveget kell hordanod. Hat gondolom tappenz van olyankor, mert mast nem tudsz csinalni. :\ Vagy szabi...

De mindenkepp megeri, mert megdobbento a javulas. Azt, hogy ez a javulas meddig tart es mikor kezd el ujra romlani.. azt nem tudom.
  • dartonita
    Nem jo.Vezeteshez,monitorhoz kell.Nem javult,stagnal.
  • Rundstedt17
    Nincs és nem is kell.
    A sasszemem ami általánosba még meg volt az már nem a régi,a sok gépezés rontott rajta,de jól müködik csak feltűnt hogy már nincs meg a kiváló távolbalátás.....
  • Molnibalage
    Mikor? Mert az én cimbim szemét kb. 8,5 éve műtötték és már akkor sem voltak ekkora megszorítások.

Ha a felsoroltak egyikét sem csinálhatom, akkor hogyan dolgozom?
  • OrioN the S
    250k/szemert van fasza szemmutet(lezeres) amitol 110%-os lesz a szem. Es mukodik, mert ismeros megcsinaltatta csak ami mutet utan van... az munka. Sotetbe kell lenned es egy specko szamuveget kell hordanod. Egy honapig se olvasas, se cigi,se tv se semmi ami hatassal van a szemedre.
  • kastil
    Jobb szemem 70%osan vak, állítólag nem tanultam meg vele látni, bal sem igazi, szemüveget nem hordok, bal elmegy, jobboson meg nem segít...
    Balt le kellene takarni és a jobb szemem eröltetni, orvosok szerint :)
  • tigerbácsi
    Nem a legjobb, de nem is zavaró. (glaukómás vagyok)
    Nincs, de szükségem lenne rá. (-0.25 és -0.5 talán)
    Nem változott. (hordtam, de már nem.)
  • immovable
    kurvajó