127612
  • Lacee86
    Vélhetően a szemizmaiddal vagy a szemeid vérellátásával van vmi gubanc. Sztem tényleg próbáld kicsit kevésbé lefárasztani magad. Ha így sem lesz jobb pár héten belül, menj el dokihoz.
  • somdav95
    Túlerőlteted magad, ha így haladsz nagyon szar lesz a szemed, más esetbe megvakulsz..
  • Fbn Lx
    ja azt elfelejtettem
    Nekem hogyha keményen edzek, azaz jól kiugrálom és lefárasztom magam, rendszeresen kettős látásom van órákig. Ez kb. olyan heti 2-3 alkalmat jelent :D
    Ennek az oka mi lehet?
  • Bulykin
    6 évig szemüveges voltam már 3 éve nem kell hordanom

sasszemem van :D
  • gabesz012
    Nincs gondom vele, jól működik. :) De akár a sasszemeset is választhattam volna, valahol a kettő között. Olvasáshoz lehet kéne szemüveg, mert hamar fárad (könnyezik) tőle, bár nem homályosodnak a betűk olyankor sem...
  • Dean Winchester
    Rossz, de egyelőre megvagyok vele.
    Van, de nem használom.
    Romlott a szemem és szerintem a szemüveg miatt.

elmondom.
    anno álltalánosban volt szemüvegem
    1 évig használtam viszamentem ellenőrzésre és romlott vmennyit az állapot.
    szakközépben nem használtam és volt ellenőrzés megint és a "régi" szemüvegem" haználtam és nem volt romlás.
    na egy icurkapicurka.

szóval a 3.lehetőségnél ez rossz
    a jó megoldás
    Romlott a szemem és a szemüveg miatt.
  • NEOreg3
    szar

van, de csak gépezéshez, vagy az egyetemi órák alatt veszem fel (szóval (gépezés miatt) sokat van rajtam)

szarabb lett
  • jhetedikj
    Tökéletes, sasszemem van.
    Nincs, nem is kell.
  • Fbn Lx
    a célomat elérem mindenképp
    nem kell többé szemüveg, azért valljuk be, ez egy nagy pozitívum!
  • REPS0L
    :D
  • Lacee86
    Az biztos, nem is kell hozzá néhány hónap. Sztem 1-2 hét alatt garantáltan megvakulsz...
  • chhaya #65385
    Fura, nekem fordítva van, szemüvegben vagyok tök bizonytalan.
  • DIESEL DOG #65384
    vezetéshez én is hordom mindig, ha nem szemüveget akkor kontak lencsét...
  • Fbn Lx
    fú, hát akkor te nem csak rövidlátó voltál, hanem farkasvak is.
    a tárgyak mozgását, távolságot, mindent tökéletesen érzékelek, jó a perifériás látásom, évek óta így közlekedek. A rövidlátás abban nyilvánul meg, hogy elmosódnak a tárgyak körvonalai, tompák a szegélyek, stb. A tárgyak lokalizálásához nem értem, mért kéne, hogy bármiféle köze is legyen ennek...
    Nem biztonságos tekerni, vagy az úton átmenni? :D Attól, hogy nem tudom leolvasni a közeledő autó rendszámtábláját, még fel tudom mérni a távolságot :DD
  • VRSDM
    a szemem nem a legjobb, megvagyok nélküle is,
    ettől független folyamatosan hordom, egyrészt mert el akarok látni messzire, másrészt pl. vezetéshez muszáj
    szóval folyton hordom, és picit romlott, de nem a szemüveg miatt.
  • Molnibalage
    Hosszú röblabdaversenyeken előfordul, hogy 6-8-10 óráig nincs rajtam szemüveg. Fizikailag elfárodok, mert az agyam erőlködik összerakni, hogy a szemem mit lát. Mikor felveszem, szó szerint megkönnyebbülök. Egyszer kipróbáltam, hogy leveszem ott a szemüveget naplemente után közvetlenül, ahol 20 éve tekerek. Olyan 20 másodpercig bírtam, aztán győzött az életösztön a "tesztelési" szándék felett.
  • Vadnokedli
    sajna szemüveges vagyok régen direkt szemüveges akartam lenni és rontottam a szemmet... most szemüveges vagyok, és a szemvüeg nélküliség jóbban állna.. xd
  • chhaya #65379
    Nekem minusz feles meg másfeles a szemem (ill. volt 5 éve, tuti romlott), de nem érzem magam életveszélyben az utcán. :))
  • Molnibalage
    Akkor ikább lámpával próbáld. Istentelenül veszélyes az, amit tervezel. Nem csak a látható fény veszélyes a szemre nézve.
  • Fbn Lx
    nem közvetlenül bele a Napba :D hanem a Nap irányába, közelébe.
  • Freeda Krueger
    Majd megpróbálom,monitoros munkát végzek,éjjel is....
  • Molnibalage
    Többnyire igen. Napos időben jobb, akkor még érdemes azzak is játszani, hogy eltérő fényerejű helykre fókuszálsz távolra. Néha még az is használ, hogy kicsit megnyomod a halántékod a művelet végén - ha enyhe fejfájásod is van - nekem bevált, mikor robotolni kellett néha a cégnél határidős melónál.
  • Freeda Krueger
    Ez az ablakos módszer minden napszakban beválik?
  • Molnibalage
    Ki állítja ezt? Mert ezzel legfeljebb megvakulsz...
  • Molnibalage
    Mi az, hogy nyomizás?

A szemüveg meg nem gyúgyításra van. A részben rokkant embert sem felgyúgyítja a tolószék, hanem segít közlekedni neki. A szemüveg az nem gyógyszer, látáskorrekciós segédeszköz. Olyan, mint egy mankó vagy egy pészméker. Ezen ezközöknek a beavatkozási szintje és használatának tartóssága tér el.

Nem vágom, hogy hogya tudsz ilyen súlyos látáskárosodással élni úgy, hogy nem hordasz sem szemüveget, sem lencsét. Én már anno 0.75-ös rövidlátással nem láttam rendesen az 5-6 méterre levő táblát. A te szemed az olyan rossz, hogy ilyen látással éjszaka már nem biztonságos - de még nappal sem - szemüvegnélkül tekerni, vagy az utón átmenni, ahol nincs zebra. Fogalmad nincs a tárgyak közeledő sebességéről.
  • milk4
    Nem a legjobb, de nem is zavaró.
    Nincs, de szükségem lenne rá.
  • DIESEL DOG #65370
    készítess kontak lencsét... nekem az is van, és mikor melyiket hordom...
  • Fbn Lx
    majd ha végre kitavaszodik ez a rohadt idő, és lesz egy kis Nap, reggelenként 5-10 perc Napbanézéssel indítok. Azt mondják néhány hónap alatt nagyon jót tesz.
  • DIESEL DOG #65368
    Figyelj erre oda mert ettől még jobban tud romlani a szemed. :)

Amikor nekem először lett szemüvegem akkor kb. 1 évig volt jó az a dioptria (asszem a bal az -1.5-es a jobb meg -1.0-es). Azután meg romlott és ugyanígy fájt a fejem meg a szemem a túl kicsi dioptriától. Most a bal az -2.5-es a jobb változatlanul -2.0-es... kerek egy dioptriát romlott mind a két szemem, de 5 éve nem kellet változtatni rajta, hála istennek.
  • Fbn Lx
    -minusz másfeles és kettes a két szemem, szal szar.
    -van szemüvegem, de nem hordom, mert gyűlölöm. inkább közelebb megyek a dolgokhoz ha le akarom olvasni, minthogy szemüvegben nyomizzak
    -romlott, előző szem,üveg 1-es és másfeles volt, de mivel alig használtam, így valszeg nem amiatt.
    Viszont volt egy időszak amikor használtam, és picit akkor is romlott.
    Nem oszt nem szoroz, minuszos látást szemüveg még soha meg nem gyógyított. Lévén a szemüveg csak lazítja az izmokat, nem erősíti.
  • chhaya #65366
    Hát nem tudom.. amikor megkaptam a szemüveget, pont jó volt a dioptriája, és akkor is megfájdult tőle. Mondjuk akkor tényleg egy kicsit hosszabb ideig elviseltem a szememen.
  • DIESEL DOG #65365
    A fejfájásod valószínüleg vagy attól van hogy túl nagy a dioptriád, vagy éppen attól hogy túl kicsi, a szemed meg az erőltetéstől fájul meg. Nekem inkább a szemgödröm szokott fájni, bár az inkább a sok gép előtt ülésnek tudható be...

Tapasztalatból mondom. :)
  • Molnibalage
    Erre nekem van egy bevált módszerem. Csináld azt, hogy menj egy ablakhoz és nyújtsd ki előre úgy, hogy az ablak a háttérben legyen és messzire eláss. Fókuszálj a hülyejujjadra, aztán távolra. Ezt csináld meg 10-20-szor. Én ilyenkor fura bizsergést érzek a szememben és kicsit javul a helyzet.
  • chhaya #65363
    Nem túl jó a szemem, de elvagyok vele, nem is zavar nagyon.
    Van szemüvegem, de nem használom... fáj tőle a fejem, meg a szemem is egy idő után.
    Valószínűleg romlott, bár nem tudom, 5 éve nem voltam szemészeten...
  • Calver
    Rossz, de egyelőre megvagyok vele.
    Van, de nem használom.

-1.12 és -1, bár nem zavart különösebben soha. ellenben a szemüvegtől zúg a fejem, szóval ha tehetem, nem használom, max egynapos, eldobható kontaktlencsét.
  • Lullaby
    Alig látok 1 méternél tovább, folyamatosan hordom a szemüvegem de nem sokat javult S:
  • DJKonya
    A jobb szememmel egy kicsit homályosabban látok mint a ballal, ezen kívül tökéletes.
  • Lacee86
    Qva vicces más baján röhögni...
  • DJ RX7
    Nincs gondom vele, jól működik, de előfordult már, hogy távolba nem láttam rendesen, gondolom ez azért van, mert már nagyon fáradt volt.

Nincs, nem is kell, egyelőre.
  • Cat 02 #65357
    Régen jó volt, aztán főleg a kocka nyarak után nagyon elromlott. A gépet még mindig látom tisztán, de pl fekete fehér gyakran összefolyik (sg sucks :D). De a látásvizsgálaton is max legalsó/feletti sort nem látom.