127612
-
ba32107 #65476 Ekkora baromságot régen olvastam -
Azokkal kimosatnám az összes utcai szemetest... -
de a legjobb amikor a kukát tartó oszlop tövébe dobálják... meg a kuka elé -
Az eldobott csikkekre a kuka lenne a megoldás hamutartóval, meg persze, ha az emberek használnák.
Ahol én élek, ott van épp elég szemetes is hamutartóval, mégis irdatlan mennyiségű az utcán eldobott csikk, főleg a lámpás gyalogátkelőhelyeknél és a buszmegállókban. Sajnos szoktam látni olyan dohányosokat, akik elnyomják a cigit a szemetes falán és elfricskázzák a faszba, mert ettől lesz kurva laza, hogy dögölne meg az összes ilyen e cselekedet pillanatában.
Kórházakban/klinikákon már most sem lehet, maximum kint az utcán.
Az egy dolog, hogy elvileg nem szabad. -
gabesz012 #65472 Igen, de maximum napi néhány szál. Ált. napi 1-2, de van hogy hetekig semmi.
Maximum éttermekben, szórakozóhelyeken. Meg úgy minden zárt helységben, kaja közben főleg utálom, de azt sem szeretem amikor minden ruhámnak állott cigi szaga lesz. -
ez mondjuk igaz, lehet hogy ezert kezelik itthon olyan "lazan" a dohanyosokat es ezert is cigiznek ilyen sokan itt. hosszutavon megeri az allamnak :) -
Dehogy nincs,kevesebbet kell az államnak nyögdíjra fordítani:D:D -
Morcosqtya mondott egy jót: "A dohányosok is emberek, csak nem olyan sokáig" -
gépjármű, könnyíti a közlekedést -> van értelme
cigi -> nincs értelme
felőlem minden dohányos akkor szív, amikor akar, csak legyen lehetőségem nekem az adott helyen olyan részre menni, ahol tiszta a levegő... -
Igen, de maximum napi néhány szál.
Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne. -
Jogom lenne az kipufogógáz mentes levegőhöz is,a szmogmentes városhoz.Én nem használok autót,miért kell elviselnem ha más az orrom alá kipufog kocsival? -
Zóanagyvarázsló #65465 Nem erről beszélek, hanem arról, hogy a gyakorlatban milyen problémákat szokott ez okozni, jobb helyeken, jobb esetben nem. A mértéktelen fogyasztás következményei más kérdéskörhöz tartoznak, ezzel az erővel a tüdőrákosok köhögése zavar témát is fel lehetne hozni.
Egyszóval: a sör szagának szignifikánsan kisebb a hatósugara, és nem is egészségtelen. Persze bizonyos "szintetikus" szeszes italok bukéját messziről kiszúrni, de azokkal megfelelő helyen ritkán találkozik az ember. A dohányfüst sokkal inkább mindennapos, nehezen megkerülhető jelenség.
Egyébként részemről nem értek egyet a túl szigorú túlzásokkal, de a probléma bagatellizálását elítélem, a béna hasonlatokba pedig belekötök. -
Unreal1942 #65464 Azért mert megisznak a társaságomba 2 sört meg 2 felest. Az nem passzív italozás.
Ellenben, ha elszívnak egy cigit akkor mindjárt jut belőle nekem is. Pedig nem kértem belőle.
Egyszóval aki dohányzik az szarik arra, hogy a másik nem akar tüdőrák kockázatot növelni. -
Ha valaki kajál alap hogy nem gyújtok rá, meg egyébként az asztalnál sem.
De mennyivel jobb mikor valaki bűzölög a sörtől, az meghozza az étvágyat. Meg amikor több ember körülötted olyan sötét az alkoholtól mint az éjszaka, azt se tudja hol van. Az nagyon jó. :D -
Zóanagyvarázsló #65462 Így van, a passzív alkoholizálás legalább olyan veszélyes és kellemetlen, mint a passzív dohányzás. Mennyire zavaró, ha a reggelim fogyasztása közben a szomszéd asztalnál valaki megiszik egy sört, bezzeg ha csak füstöl, az valami mennyei, meghozza az étvágyat!
Azt is szeretem, ha szórakozóhelyről óránként ki kell mennem, mert a füst marja a szemem. Mivel nem dohányzom, ezt kedves embertársaim nélkül nem élhetném át. -
Dean Winchester #65461 Nem, és zavar is, ha dohányoznak mellettem.
Minden hivatalosobb helyen is. (munka, egyetem, stb)
ezt nyomtam de az kéne h mindenhol legyen dohányzásra kijelölt hely...
rühellem a cigifüstöt :D az egy dolog h discoba elviselem mert muszáj, de sokkal jobb lenne ha az se lenne...
mnd1 ez van :D
-
FrancescoTotti #65460 Talán valakiben felmerül a kérdés, hogy miért vagyok ennyire a dohányzás ellen.
Nos, azért, mert ahányszor dohányos emberekkel találkoztam, boldogtalan, sok esetben beteg embereket ismertem meg a személyükben.
Számtalanszor úgy éreztem, hogy egyetlen vígaszuk a dohányzás, ez az egyetlen dolog, amit élveznek, ami megnyugtatja őket.
Egyrészt az ilyen embereknek terápiára kéne menniük a legtöbb esetben, lehet ez pszichológus, pszichiáter, pszichodráma tréning, homeopata, vagy bármi.
Másrészt meg kéne védeni őket ettől a halálos szenvedélytől.
Tudom, hogy van olyan dohányos, aki 90 évesen is él, de manapság már mindenki tudja, hogy az alkohol, a dohányzás, a drogok, az eltúlzott gyógyszerfogyasztás, a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány és talán leginkább a stressz megrövidíti az életet.
Nem nekünk kell minden ember életét megreformálni, de a számltalan rizikófaktorból párat igyekezzünk semlegesíteni. -
-
én továbbmennék! nyaktiló a mocskos csürhének ! -
Törvény nincs róla,de úgysem lehet minden alkalommal szavazást tartani ahányszor valaki rá akar valahol gyújtani-elég körülményes lenne.A dohányzás nem garázdaság vagy közszeméremsértés mint a lotyó tekerése egy játszótéren. -
Én meg bezáratnám az összes kocsmát és betiltanám az alkoholt a szórakozóhelyeken. Nehogymár el kelljen viselni a sok részeget annak, aki nem iszik. -
FrancescoTotti #65455 Súlyos negatív diszkriminációval kéne sújtani a dohányosokat két okból:
1., Azért, hogy a passzív dohányzást teljesen meg lehessen szüntetni.
2., Azért, hogy a dohányosok egészségét is védje az állam azáltal, hogy úgymond megnehezíti a dohányzást, vagy elveszi a dohányosok kedvét a dohányzástól.
A dohányzás elleni kampányok Magyarországon nem elég sokkolóak, illetve nem is találkozunk velük elégszer. Talán a "Nincs de" kampány már a jó úton indult el.
A nyugat-európai kampányok hatásosabbak, illetve ott a tiltások is sokkal több akadályt állítanak a dohányosok elé, pl. Olaszországban (bizonyára más országokban is érvényben van) tilos bármilyen szórakozóhelyen, étteremben, kocsmában dohányozni.
A magyar vendéglátók ezt azért nem lépik meg, mert nyilván elesnének a dohányosok által generált profittól.
Úgy tudom, hogy Nyugat-Európában sok országban közterületen is tilos a dohányzás, így a járókelőket, a tömegközlekedésre várakozókat is meg tudják védeni.
Természetesen otthon bárki dohányozhat. Ezt jövedéki adó emeléssel lehetne visszaszorítani.
Sokkal kívánatosabb lenne a dohánytermékek jövedéki adóját emelni, mint az üzemanyagokét, utóbbi emelése ugyanis a gazdaságot is visszafoghatja. -
Az eldobott csikkekre a kuka lenne a megoldás hamutartóval, meg persze, ha az emberek használnák.
Kórházakban/klinikákon már most sem lehet, maximum kint az utcán. -
Melyik törvény mondja ki, hogy jogunk van a többséget zavaró dolgot csinálni?
Mutasd meg és már megyek is ki teleszarni az utcákat, vagy egy tüzes lotyót dugni a játszótéren. -
Unreal1942 #65452 Én csak otthon engedném. Nehogy már ott dohányozzon ahol a nemdohányzó is kénytelen a füstöt szívni.
A dohány árát a csillagos égig emelném. 5k/doboz itt tartana most, ha rajtam múlna.
Aki így se tud leszokni az fizessen. -
Aki akar az szívja ott ahol éppen jólesik neki-joga van hozzá,függetlenül attól hogy ez nekem,vagy a többségnek tetszik e vagy sem. -
"Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne. erre valók a dohányzásra kijelölt helyek..."
Ez egy elég szép ellentmondás. -
lord nihilus #65449 Nem, és zavar is, ha dohányoznak mellettem.
Minden hivatalosobb helyen is. (munka, egyetem, stb) -
Nem, és zavar is, ha dohányoznak mellettem.
Én a dohány birtoklását is büntetném... -
igen, átlag napi fél-1 doboz
Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne. erre valók a dohányzásra kijelölt helyek... -
pista89 #65446 Nem, de nem zavar, ha más ezt teszi.
Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne.

-
Kifejezetten irritál, ha dohányoznak mellettem.
A dohányzást magát, azt a klinikákon, kórházakban tiltanám be teljesen, illetve a közterületen (ott is főleg az eldobott csikkek miatt). -
állítottam olyat, hogy lenne? :)
csak annyit, hogy még a dohányzó helyen is lehetséges a (vszonylagos) szagtalanítás. Na de betiltani, üldözni? Lehessen választani, hogy megyek A helyre, ahol füst van, vagy B-be, ahol nincs, oszt jónapot. -
Igen. Nem keveset, de nem is olyan sokat...
Maximum éttermekben, szórakozóhelyeken.
Minden hivatalosobb helyen is. (munka, egyetem, stb)
dohányzok, de megtudom tenni a nemdohányzókért, hogy ott dohányzok ahol őket nem zavarja.
-
Nem, de nem zavar, ha más ezt teszi.
Maximum éttermekben, szórakozóhelyeken. -
Ja ertem. Hat abbol tenyleg nincs sok a varosban. Igy megertem, hogy ez a velemenyed. -
Nem, én szinte már csak olyan helyekre járok ahol van nem dohányzó rész, vagy egyáltalán nem lehet dohányozni. Nem sok ilyen van... -
Rundstedt17 #65439 Nem, és zavar is, ha dohányoznak mellettem.
Még a közterületeken, utcákon is - maximum otthon lehessen.Megemelném az árát jelentősen,TB-be is extra mennyiségű pénz befizetése a dohányosnak.... -
A kedvenc amikor a kijelölt hely a ajtó előtti rész vagy az épület közepén egy rész. Sok étteremben is csak annyit tesznek meg, hogy kiválasztanak pár asztal ahova nem kerül hamutartó ezért az a nem dohányzó rész ... hát köszi, a füst száll és én mint nem dohányzó több méterről is megérzem.
-
Nem dohányzom, és addig mástól sem zavar, míg nem fújja rám a füstöt.
Épületeken belül mindenhol betiltanám.