127612
  • ba32107
    Ekkora baromságot régen olvastam
  • Lacee86
    Azokkal kimosatnám az összes utcai szemetest...
  • tenkenorman
    de a legjobb amikor a kukát tartó oszlop tövébe dobálják... meg a kuka elé
  • Rettenthető
    Az eldobott csikkekre a kuka lenne a megoldás hamutartóval, meg persze, ha az emberek használnák.

Ahol én élek, ott van épp elég szemetes is hamutartóval, mégis irdatlan mennyiségű az utcán eldobott csikk, főleg a lámpás gyalogátkelőhelyeknél és a buszmegállókban. Sajnos szoktam látni olyan dohányosokat, akik elnyomják a cigit a szemetes falán és elfricskázzák a faszba, mert ettől lesz kurva laza, hogy dögölne meg az összes ilyen e cselekedet pillanatában.

Kórházakban/klinikákon már most sem lehet, maximum kint az utcán.

Az egy dolog, hogy elvileg nem szabad.
  • gabesz012
    Igen, de maximum napi néhány szál. Ált. napi 1-2, de van hogy hetekig semmi.

Maximum éttermekben, szórakozóhelyeken. Meg úgy minden zárt helységben, kaja közben főleg utálom, de azt sem szeretem amikor minden ruhámnak állott cigi szaga lesz.
  • 5c0rp330n
    ez mondjuk igaz, lehet hogy ezert kezelik itthon olyan "lazan" a dohanyosokat es ezert is cigiznek ilyen sokan itt. hosszutavon megeri az allamnak :)
  • Willenbrock
    Dehogy nincs,kevesebbet kell az államnak nyögdíjra fordítani:D:D
  • Matthew Baker
    Morcosqtya mondott egy jót: "A dohányosok is emberek, csak nem olyan sokáig"
  • autoszimulator
    gépjármű, könnyíti a közlekedést -> van értelme
    cigi -> nincs értelme

felőlem minden dohányos akkor szív, amikor akar, csak legyen lehetőségem nekem az adott helyen olyan részre menni, ahol tiszta a levegő...
  • tommygear
    Igen, de maximum napi néhány szál.
    Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne.
  • Willenbrock
    Jogom lenne az kipufogógáz mentes levegőhöz is,a szmogmentes városhoz.Én nem használok autót,miért kell elviselnem ha más az orrom alá kipufog kocsival?
  • Zóanagyvarázsló
    Nem erről beszélek, hanem arról, hogy a gyakorlatban milyen problémákat szokott ez okozni, jobb helyeken, jobb esetben nem. A mértéktelen fogyasztás következményei más kérdéskörhöz tartoznak, ezzel az erővel a tüdőrákosok köhögése zavar témát is fel lehetne hozni.

Egyszóval: a sör szagának szignifikánsan kisebb a hatósugara, és nem is egészségtelen. Persze bizonyos "szintetikus" szeszes italok bukéját messziről kiszúrni, de azokkal megfelelő helyen ritkán találkozik az ember. A dohányfüst sokkal inkább mindennapos, nehezen megkerülhető jelenség.

Egyébként részemről nem értek egyet a túl szigorú túlzásokkal, de a probléma bagatellizálását elítélem, a béna hasonlatokba pedig belekötök.
  • Unreal1942
    Azért mert megisznak a társaságomba 2 sört meg 2 felest. Az nem passzív italozás.
    Ellenben, ha elszívnak egy cigit akkor mindjárt jut belőle nekem is. Pedig nem kértem belőle.
    Egyszóval aki dohányzik az szarik arra, hogy a másik nem akar tüdőrák kockázatot növelni.
  • [HUN]FaTaL
    Ha valaki kajál alap hogy nem gyújtok rá, meg egyébként az asztalnál sem.

De mennyivel jobb mikor valaki bűzölög a sörtől, az meghozza az étvágyat. Meg amikor több ember körülötted olyan sötét az alkoholtól mint az éjszaka, azt se tudja hol van. Az nagyon jó. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Így van, a passzív alkoholizálás legalább olyan veszélyes és kellemetlen, mint a passzív dohányzás. Mennyire zavaró, ha a reggelim fogyasztása közben a szomszéd asztalnál valaki megiszik egy sört, bezzeg ha csak füstöl, az valami mennyei, meghozza az étvágyat!

Azt is szeretem, ha szórakozóhelyről óránként ki kell mennem, mert a füst marja a szemem. Mivel nem dohányzom, ezt kedves embertársaim nélkül nem élhetném át.
  • Dean Winchester
    Nem, és zavar is, ha dohányoznak mellettem.
    Minden hivatalosobb helyen is. (munka, egyetem, stb)
    ezt nyomtam de az kéne h mindenhol legyen dohányzásra kijelölt hely...

rühellem a cigifüstöt :D az egy dolog h discoba elviselem mert muszáj, de sokkal jobb lenne ha az se lenne...
    mnd1 ez van :D
  • FrancescoTotti
    Talán valakiben felmerül a kérdés, hogy miért vagyok ennyire a dohányzás ellen.

Nos, azért, mert ahányszor dohányos emberekkel találkoztam, boldogtalan, sok esetben beteg embereket ismertem meg a személyükben.

Számtalanszor úgy éreztem, hogy egyetlen vígaszuk a dohányzás, ez az egyetlen dolog, amit élveznek, ami megnyugtatja őket.

Egyrészt az ilyen embereknek terápiára kéne menniük a legtöbb esetben, lehet ez pszichológus, pszichiáter, pszichodráma tréning, homeopata, vagy bármi.

Másrészt meg kéne védeni őket ettől a halálos szenvedélytől.
    Tudom, hogy van olyan dohányos, aki 90 évesen is él, de manapság már mindenki tudja, hogy az alkohol, a dohányzás, a drogok, az eltúlzott gyógyszerfogyasztás, a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány és talán leginkább a stressz megrövidíti az életet.

Nem nekünk kell minden ember életét megreformálni, de a számltalan rizikófaktorból párat igyekezzünk semlegesíteni.
  • Willenbrock
  • daemonervosa
    én továbbmennék! nyaktiló a mocskos csürhének !
  • Willenbrock
    Törvény nincs róla,de úgysem lehet minden alkalommal szavazást tartani ahányszor valaki rá akar valahol gyújtani-elég körülményes lenne.A dohányzás nem garázdaság vagy közszeméremsértés mint a lotyó tekerése egy játszótéren.
  • [HUN]FaTaL
    Én meg bezáratnám az összes kocsmát és betiltanám az alkoholt a szórakozóhelyeken. Nehogymár el kelljen viselni a sok részeget annak, aki nem iszik.
  • FrancescoTotti
    Súlyos negatív diszkriminációval kéne sújtani a dohányosokat két okból:

1., Azért, hogy a passzív dohányzást teljesen meg lehessen szüntetni.
    2., Azért, hogy a dohányosok egészségét is védje az állam azáltal, hogy úgymond megnehezíti a dohányzást, vagy elveszi a dohányosok kedvét a dohányzástól.

A dohányzás elleni kampányok Magyarországon nem elég sokkolóak, illetve nem is találkozunk velük elégszer. Talán a "Nincs de" kampány már a jó úton indult el.

A nyugat-európai kampányok hatásosabbak, illetve ott a tiltások is sokkal több akadályt állítanak a dohányosok elé, pl. Olaszországban (bizonyára más országokban is érvényben van) tilos bármilyen szórakozóhelyen, étteremben, kocsmában dohányozni.
    A magyar vendéglátók ezt azért nem lépik meg, mert nyilván elesnének a dohányosok által generált profittól.

Úgy tudom, hogy Nyugat-Európában sok országban közterületen is tilos a dohányzás, így a járókelőket, a tömegközlekedésre várakozókat is meg tudják védeni.

Természetesen otthon bárki dohányozhat. Ezt jövedéki adó emeléssel lehetne visszaszorítani.
    Sokkal kívánatosabb lenne a dohánytermékek jövedéki adóját emelni, mint az üzemanyagokét, utóbbi emelése ugyanis a gazdaságot is visszafoghatja.
  • [HUN]FaTaL
    Az eldobott csikkekre a kuka lenne a megoldás hamutartóval, meg persze, ha az emberek használnák.

Kórházakban/klinikákon már most sem lehet, maximum kint az utcán.
  • 0Fritz0
    Melyik törvény mondja ki, hogy jogunk van a többséget zavaró dolgot csinálni?
    Mutasd meg és már megyek is ki teleszarni az utcákat, vagy egy tüzes lotyót dugni a játszótéren.
  • Unreal1942
    Én csak otthon engedném. Nehogy már ott dohányozzon ahol a nemdohányzó is kénytelen a füstöt szívni.
    A dohány árát a csillagos égig emelném. 5k/doboz itt tartana most, ha rajtam múlna.
    Aki így se tud leszokni az fizessen.
  • Willenbrock
    Aki akar az szívja ott ahol éppen jólesik neki-joga van hozzá,függetlenül attól hogy ez nekem,vagy a többségnek tetszik e vagy sem.
  • 0Fritz0
    "Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne. erre valók a dohányzásra kijelölt helyek..."

Ez egy elég szép ellentmondás.
  • lord nihilus
  • Benny04
    Én a dohány birtoklását is büntetném...
  • MR ME
    igen, átlag napi fél-1 doboz
    Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne. erre valók a dohányzásra kijelölt helyek...
  • pista89
    Nem, de nem zavar, ha más ezt teszi.
    Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne.

• Rettenthető
    Kifejezetten irritál, ha dohányoznak mellettem.

A dohányzást magát, azt a klinikákon, kórházakban tiltanám be teljesen, illetve a közterületen (ott is főleg az eldobott csikkek miatt).
  • Lacee
    állítottam olyat, hogy lenne? :)
    csak annyit, hogy még a dohányzó helyen is lehetséges a (vszonylagos) szagtalanítás. Na de betiltani, üldözni? Lehessen választani, hogy megyek A helyre, ahol füst van, vagy B-be, ahol nincs, oszt jónapot.
  • Timbo
    Igen. Nem keveset, de nem is olyan sokat...
    Maximum éttermekben, szórakozóhelyeken.

dohányzok, de megtudom tenni a nemdohányzókért, hogy ott dohányzok ahol őket nem zavarja.
  • CoolX
    Nem, de nem zavar, ha más ezt teszi.
    Maximum éttermekben, szórakozóhelyeken.
  • OrioN the S
    Ja ertem. Hat abbol tenyleg nincs sok a varosban. Igy megertem, hogy ez a velemenyed.
  • Molnibalage
    Nem, én szinte már csak olyan helyekre járok ahol van nem dohányzó rész, vagy egyáltalán nem lehet dohányozni. Nem sok ilyen van...
  • Rundstedt17

Még a közterületeken, utcákon is - maximum otthon lehessen.Megemelném az árát jelentősen,TB-be is extra mennyiségű pénz befizetése a dohányosnak....
  • PesSim
    A kedvenc amikor a kijelölt hely a ajtó előtti rész vagy az épület közepén egy rész. Sok étteremben is csak annyit tesznek meg, hogy kiválasztanak pár asztal ahova nem kerül hamutartó ezért az a nem dohányzó rész ... hát köszi, a füst száll és én mint nem dohányzó több méterről is megérzem.
  • chhaya #65437
    Nem dohányzom, és addig mástól sem zavar, míg nem fújja rám a füstöt.
    Épületeken belül mindenhol betiltanám.