127612
-
DIESEL DOG #65516
-
clio1616v #65515 hát ezaz... a benzin árát emelik, amikor inkább a dízel üzemanyag árát kellene... sokkal környezetszennyezőbb a rengeteg kibocsátott PM miatt... csak nagyon kevés új autóban működik hatékony részecskeszűrő -
clio1616v #65514 nagyon meg kellene emelni... ausztriában 3szor annyiba kerül a cigi mint nálunk 8 euró egy közepes kategóriájú cigi -
akkor felhívnám figyelmedet erre meg erre...
-
DIESEL DOG #65512 így is elég magasak már az adók nemde? :)
hát akkor mi értelme növelni? pár év alatt így is 100-150-200 Ft-ot emelkedett némelyik dohányáru ára, és ez sem volt hatással... gondolod hogy ha tovább növelik akkor lesz? nem hinném... -
clio1616v #65511 pont arról beszéltem, hogy azért kellene adókat beszedni, ami luxus és ami ráadásul a környezetedet is károsítja nem beszélve a közvetlen és közvetett egészségkárosítást -
DIESEL DOG #65510 nem a cigiellenességről van szó hanem erről a "fizess ezért, fizess azért" dologról... -
a radikális cigiellenesség mitől baloldali vonás?? -
clio1616v #65508 baloldali? elvakult?
az ilyen luxus dolgokból kell beszedni a pénzt, nem a mindennapi élethez és létfenntartáshoz feltétlenül szükséges dolgokból... -
DIESEL DOG #65507 Te is valami baloldali elvakult ember lehetsz... -
clio1616v #65506 ráadásul bevezetném a zöldkártyát embereknél is... ha az autótulajdonosok fizetnek a környezetszennyezésért akkor akik ilyen módon szennyezik a levegőt azoknak is fizetniük kelljen -
ÉN azért is háborgok, ha ez vigasztal ;) -
clio1616v #65504 pusztán kedvességből csinálnék egy zárt sapkát neked, hogy a füstös levegőt, amit az elégetett cigarettádból a levegőbe engednél, azt addig keringesse a tüdődön keresztül, amíg egy szenzor azt nem jelzi, hogy teljesen korom és szaganyagmentes levegőt lehetne belőle kiengedni, úgy hogy a káros és környezetszennyező anyagok a tüdődben és a légutaidban lerakódva maradjanak -
Ennek nem előfeltétele a dohányzás. Ez ugyanúgy igaz lehet bárkire, nem feltétlen kell dohányozni. Az ember öregszik és ahogy öregszik egyre több baja lesz. Ez van. -
azért, ha mielőtt megdöglik pár évig kezelik mindenféle tüdő/sziv/érrendszeri betegséggel, esélyes h a te tébédbe is kerül majd... :) -
valamint a megbetegedett alkoholistákét is, ugyebár. sőt, az ostoba autóvezetőkét, akik hullafáradtan beülnek és nagy sebességgel bemutatják az első lökhárítót egy fának. ja és persze egydimenziós józsibácsiét is, aki 40 éven át minden reggel szalonnát evett 3 fej hagymával és kurvára meg van lepődve, hogy miért nem működnek a belső szervei.
ezek közül én egyik sem vagyok, akkor mégis miért fizetek más retardáltak életben tartásáért? (/irónia) -
Ahogy az alkoholistákét és a drogosokét is. Érdekes, hogy azért senki nem háborog. -
Ingyen persze. :D
Semmi nincs ingyen, öregkoráig fizeti a tb-t számold már ki :) -
"vicces", h az extrém sportoloknak fizetni kell a sportolás(!) okán szerzett sérülések korházi kezeléséért, a dohányosoknak meg nem :(((
(dohányosokat nyilvántartanám és megtagadnám az egészségügyi ellátásukat. ellátás előtt minimum X évnyi tiszta időszak kellene!) -
leszokóban vagyok -
DIESEL DOG #65496 Én ugyan egy szóval nem mondtam azt hogy az alavető élelmiszerek árát növeljék, sőt ezekre a cikkekre 0%-os áfa kulcsot kellene bevezetni... -
Na jah, az meg a másik, h a megbetegedett bagósok kórházi kezeléseit a nép fizeti... -
Hát sztem sok ember (köztük én is) leszarja, h mennyibe kerül a cigi. Tőlem akár 1000 Ft is lehet egy dobozzal. Inkább azt emeljék, mint az élelmiszert, a villanyt, gázt, üzemanyagot stb. Senkinek sem kötelező dohányoznia, de azok, amiket felsoroltam, mindenkinek nélkülözhetetlenek. -
fizess csak nyugodtan, hamár a kórházi kezelésed ingyen lesz évtizedek múlva... -
Fasza fiam 2-es. -
DIESEL DOG #65491 "Ezt jövedéki adó emeléssel lehetne visszaszorítani."
Anyádba emelgessed te a jövedéki adót hülyegyerek... nem elég magas b*meg?! -
Fbn Lx #65490 nagyon zavar, ha mellettem dohányoznak, de nem tiltanám be sehol, mindenki dohányozzon ott,a hol akar.
max legálissá tenném a más arcába füstöt fújók pofánvágását, de ennyi.
én is elszívok éves átlagban két szivart és 5 szál cigit. :D -
ba32107 #65489 Tudtam hogy ha valaki beleköt, akkor egyértelmű hogy úgy fogja csavarni, mintha az utolsó, egyértelműen igaz bekezdésre céloztam volna. A gyengébbek kedvéért erre reagáltam:
"Nos, azért, mert ahányszor dohányos emberekkel találkoztam, boldogtalan, sok esetben beteg embereket ismertem meg a személyükben.
Számtalanszor úgy éreztem, hogy egyetlen vígaszuk a dohányzás, ez az egyetlen dolog, amit élveznek, ami megnyugtatja őket.
Egyrészt az ilyen embereknek terápiára kéne menniük a legtöbb esetben, lehet ez pszichológus, pszichiáter, pszichodráma tréning, homeopata, vagy bármi." -
Sosem dohányoztam még és nem is fogok. Ritkán zavar csak, pl amikor közvetlen az arcomba fújják a füstöt. Éttermekben betiltatnám a dohányzást. -
Igen. Nem keveset, de nem is olyan sokat...
Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne.
a véresszájú antidohányos birkákat viszont betiltanám - egy baseballütővel. média bácsi kitalálhatna már valamit, mondjuk lehetne a következő komoly ellenségük a só, esetleg neadjisten az alkohol. egy kis manipuláció, és rögtön vicsorogva ugranának a következő nagy ellenségre, teljesen megfeledkezve a dohányosokról.
viszont egy dolog nagyban változhatna: kukák. mert attól h én olyan tündibündi vagyok, h az elnyomott csikket elviszem a következő kukáig, addig egydimenziós józsika nem, és rohadtul meg tudom érteni. -
Igen, kb egy doboz, nem tiltanám be sehol, max. elkülöníteném a dohányzókat mondjuk az éttermekben, és óvodák, iskolák mellett, ahol gyerekek vannak, ott nem kéne. -
Nem dohányzom, lényegében nem is zavar hogyha valaki cigizik mellettem. Akkor zavar a legjobban mikor kis térben kell szívnom másnak a cigi füstjét, pl.: kocsiban. Nem értem miért jó előfizetni a saját halálomra!? Apám is meg anyám is cigizik, igaz apám lényegesen többet de havi szinten 10 ezreket lehetne megspórolni ha nem cigiznének... Én be tiltanám teljesen, csak sajnos ez lehetetlen dolog mert akkor meg az illegális még károsabb ukrán, román, orosz cigik jönnének be. -
dohányzok, napi majdnem egy doboz általában elmegy. inkább háromnegyed...
tiltást meg megoldanám hogy van ahol rágyújhatsz van ahol nem.
de pl. az igent is csak ott engedném ahol minőségi és jól kiépített levegő frissítő rendszerek vannak, mert mikor kávézóba / buliba megáll a füst a pofám előtt, na az bizony idegesítő de nagyon. -
Igen, szted jogod van más egészségét tönkretenni? -
Erre találtam föl a rácsos csatornákat ))
Háztömböket sétálok csikkel a kezembe , mert nincs seholse szemetes...
Ezt a megoldást találtam....mert még a bevásárlók parkolójában sincs csikkgyűjtő... de rácsos csatornát találni ) -
Igen. Nem keveset, de nem is olyan sokat...
Nem, mindenkinek joga van dohányozni ott, ahol szeretne. -
Igen, de maximum napi néhány szál...egy doboz két nap alatt...
Minden hivatalos helyen is. (munka, egyetem, stb)....
Azonkívül a játszótéren se lehet...ahol eddig se jutott volna eszembe.
Valamint nem dobálom el a csikket se a villamos...se a busz....sőt a trolibuszmegállókban sem, az utcán szanaszét....és nem csak azért mert kocsival járok. -
Nem, és zavar is, ha dohányoznak mellettem. Minden hivatalosabb helyen is. (munka, egyetem, stb)
A családban én vagyok a "fekete bárány", mert egyedül én nem dohányzom. Mondjuk eléggé poénos, de én mikor próbáltam sem tudtam rászokni.
Amit viszont rühellek, hogy az egész család bent a házban cigizik, pedig van 2 kisgyerek. F@szom az ilyen emberekbe.
-
Rundstedt17 #65478 "Tudom, hogy van olyan dohányos, aki 90 évesen is él, de manapság már mindenki tudja, hogy az alkohol, a dohányzás, a drogok, az eltúlzott gyógyszerfogyasztás, a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány és talán leginkább a stressz megrövidíti az életet."
Érdekes,ba32107 tudós úr másképp tudja? :DDD -
Ahol én élek kuka sincs az utcán nemhogy hamutartó.
Pesten is eléggé ritkán vannak meg a maradékot is szétverik az emberek.
Akibe meg szorult némi intelligencia az nem gyújt rá a kórházakban, pláne az épületben.
#65474: Kukába nem lehet beledobni mert mondjuk meggyulad...Ezért kéne mindegyikre hamutartó. Meg ki is kéne ám őket üríteni mert van amikor folyik ki belőle a szemét.