127612
  • tigerbácsi
    Evolúcióval egyértelmű! nem vagyok már gyerek hogy higgyek a mesékben.
  • Magnumrolcsi
    termesztéssel
    amúgy meg üres szavazat
  • tigeroo
    igazad van, minek ennyit gondolkozni és filozófálni, maradtunk volna a fákon és ettünk volna bogyókat egész nap!
  • Lacee86
    Hát látod... De azért a Segítség topikban még ott díszeleg a "jeles" hozzászólás...
  • tenkenorman
    wtf. fél sg büntit kapott mert hozzászóltam egy idióta topikhoz?
  • jhetedikj
    Amúgy normális emberben ilyen van-e isten, teremtették-e az embereket, stb. blődség fel sem merül.

Neked ki a normális, aki épp otthon ül és a Múúúnika show-t nézi?:D
  • 89
    sztem életed során te is elgondolkoztál ilyenen egypárszor
  • daemonervosa
    az hogy kinek mi a normális megint csak relatív
  • Flammius
    Ennyi zöldséget összeírni...
    Amúgy normális emberben ilyen van-e isten, teremtették-e az embereket, stb. blődség fel sem merül.
  • birdo #66029
    Teremtéssel
  • Fbn Lx
    Minden dolog adott értelmezési tér/módszer része. Mivel a "bizonyíték" szigorúan a tudományos értelmezés körébe tartozik, így lehetetlen lenne a tudományos gondolkodáson kívül eső dolgokra a tudományos vizsgálódás módszereit ráerőltetni, mert a gondolkodásnak nem ugyanabba a dimenziójába esnek. Vagy úgy tudnám megfogalmazni másképp a fizikailag (legalábbis jelenleg) nem mérhető dolgoknak a fizikai megmérni akarását, mintha teszem azt barométerrel akarnád megmérni a gyűlöletet.
  • Fbn Lx
    aki csak azért ellenzi a teremtés elméletét, mert úgy képzeli el, hogy a teremtés alapvetően egy keresztény dolog, van egy isten aki lebaszta az embereket a földre vallásos áhítatban, az elég sajnálatra méltó lelkivilággal rendelkezik.
    A Földön megtalálható összes faj evolúciós fejlődését és az ember kialakulásának evolúciós elméletét természetesen nem vitatom, de ettől még nem hiszek a világ szigorúan materialista, teremtő erőktől független fizikai létezésében. Az evolúció és a teremtés nem zárja ki egymást. Egyszerű kockák számára értelmezhető hasonlatként egy stratégiai játékban lineárisan egymásra épülnek az egyre fejlettebb egységek és korszakok, de a játékprogram nem önmagától jött létre, mondjuk egy mikrocsip evolúciója során :D
  • daemonervosa
    1: nem írtam, hogy nem hiszek istenben
    2: a teremtésre nincs semmilyen bizonyitég
    3: az evolúcióra van.
  • Jimmyke
    Evolúció.
    Így is lenyűgöző az élet, tudván, hogy matematikailag majdnem nulla az esélye, hogy egyáltalán itt lehetünk.
  • byzhouse
    fogtündér is létezik szval kuss
  • kastil
    mert a tündérmesék nem léteznek.
  • jhetedikj
    Evolúcióval^^

• Lacee86
    Persze hogy nem. Ami meg a Bibliában van a teremtésről, természetesen nem szó szerint értelmezendő...
  • DIESEL DOG #66020
    Evolúcióval...
  • banok
    evolúció
  • 89
    miért is? mert nem vagy képes túllépni az ember 3 dimenzióján és 5 érzékén?
  • daemonervosa
    nem írtam, hogy kizárja egymást. Csak azt írtam, hogy a teremtés egy marhaság.
  • QuippeR
    közvetlenül evolúcióval. de mivel a világot (és benne az evolúciót) Isten teremtette, közvetve teremtéssel.
  • somdav95
    evolúció g*ci
  • tigeroo
    sok tudós hívő is volt egyben (pl. einstein), a kettő nem zárja ki egymást szerintem
  • tigeroo
    egyház =/= kereszténység.

szóval kár ráhúzni ezt az egészet
  • 89
    Az evolúció nem zárja ki a Teremtést
  • daemonervosa
    Még mindig ennyi ember van aki a "teremtésben" lát valami fantáziát? :)
  • autoszimulator
    na igen, de ugyanakkor annyira "logikus", és egymásból következnek a dolgok, hogy valamiért azt is nehéz elképzelni, hogy valaki csak azt mondta, ím hát legyen :D
    Ahogy az egyes állatok szükséges, sokat használt érzékszervei fejlettebbek, amelyik pici rejtőzni tud, a nagyok vadászni, gyorsak, stb. Én tuti nem tudtam volna ennyire körültekintően megteremteni ezt :D
  • SötétBarom
    Az evolúció baromi hihetetlen, úgyhogy üres szavazás :D
  • Sickness
  • autoszimulator
    szélsőséges példa, de attól, hogy körülöttem az emberek többsége köcsög, nekem még nem kell azzá válnom:)
  • OrioN the S
    nem isten, de teged nagyon ledobott valaki.
  • kastil
    Én voltam.
  • byzhouse
    miért? Isten ledobta embereket a Földre? aS:DSA_DSAD:SA
  • Motoroj
    Nem hiszek az evolúcióban.
  • HöfEE
    Jobb lett volna úgy feltenni a kérdést, hogy evolúció vagy kreacionizmus.
    Kreacionizmusra szavazok.

ui.:
    Nem vagyok vallásos ember de aki egy hívőt szid a hite miatt annak komoly problémái lehetnek, amit meg úgyszint unok, hogy állandóan elterelődik az ilyen témáknál a vita az egyházakra. Hát az egyház és a vallás/hit marhára nem ugyanaz. Amíg az egyikkel nekem is vannak bőven fenntartásaim, a másikkal semmi gondom sincs és úgy gondolom , hogy mindenkinek a magányügye. Na ennyit akartam , szép napot.
  • kastil
    szétnézek, és sok hülyét látok.
  • NEOreg3

EZ
  • stationx
    mint ahogy mindig is hatalom és elnyomás orientált is volt, van s lesz is.