127612
  • Fbn Lx
    nem értek egyet vele, mert mindenki formálja a világot, de legalábbis a saját világának mindenképp ő az ura.
    az 1%-ba tartozom, mert elvont vagyok
  • Molnibalage
    Azért az vicc, hogy azok az kaminok is az utat koptatják, amik csak átmennek az országon. Egyáltalán ilyen távra minek kamion?

A sofőrnek nem jobb, ha a vonat viszi, ő meg pihen?
  • Narxis
    Kedvencem mikor felújítják az utat aztán eszükbe jut, hogy kicserélik a vezetékeket is(víz,gáz). :/ :D

Nálunk kertvárosi részen, nem volt aszfalt, de közművesítettek(szennyvízcsatorna hiányzott) és simán rányomták az aszfaltot, semmi alapja nincs és kiderült, hogy a szerződés szerint nem köteles az útépító cég rendes utat csinálni, hanem valamiféle "szervízútnak" hívták, az út széle már töredezik le...

Szóltunk a műszaki ellenőrnek aki csodálkozva mondta, hogy utána fog nézni, aztán köv. héten még egy réteget húztak a mi utcánkba az aszfaltra. :D

Mindet fejleszteni kell szerintem, egyik se váltja ki teljesen a másikat.
  • Narxis
    Nem aggódok mert minden évben ott töltöm a nyarat, nagyapám bátyjánál, százszor különb, de lehet csak az én tiszteletemre rendbe rakták azt a régiót.

Faterom pedig kamionos, kb. mindenhol járt már Európában nem egyszer....

Ha nyugati országot kell mondanom akkor még az írek vannak olyan igénytelen szinten mint mi.
  • Molnibalage
    Ez azért nem teljesen igaz, de tényleg emelni kelle a vasúti szolgáltatás és szállítás színovnalát.
  • SötétBarom
    Akkor mondjuk az osztrákot jó? Azokon gyakran járok, és a legcsicskább, istenhátamögötti faszom faluba is különb út megy, mint nálunk a legfontosabb főutak -.-
  • Rundstedt17
    A német utak többsége szarabb állapotban van mint a magyar.Az egy dolog hogy turisták által járt részre van pénz de komoly bajok vannak arra ne aggódj
  • Rockynhooo
    2centi sok , csak olyan másfelet
  • Cat 02 #67073
    Az a gáz, hogy igaz. Nálunk 2 hónapja épült meg egy út (vagy 8 ? F1re segíts :D), de már most bontják néhol, illetve kátyú is akad rajta.
  • Narxis
    Azért basszák szét mert magyarisztánban kispórolják a betont is az utakból. Kimész németbe, olyan tükörsima utakat látsz, hogy biliárdozni lehetne rajtuk és folyamatosan újítják őket.

Nálunk mit csinálnak? 10 évente(vagy ha komolyabb baleset történik akkor azonnal...) lekaparják a felső 2 centit és rossz minőségű aszfalttal pótolják, fél év múlva újra hullámos lesz, 1 év múlva fel reped, másfél év múlva kátyú lesz rajta. A másik, hogy képtelenek az aknafedeleket szintbe hozni...

A vasút jó, de nem olyan gyors mint a közút és nem is ér el mindenhova. Ráadásul nálunk nem is fejlesztik pont az ellenkezőjét csinálják, leépítik...
  • [HUN]FaTaL
    Persze és a közért kapujába is rakjunk síneket?:D Ne viccelj már, nagyrészt most is struktúrált az árúszállítás. Hajó/repülő, utána vonat és csak utána kamion/kisteherautó.
  • Blum
    kamionosokat nem szidni!
  • tigeroo
    90%, természetesen. mégha valami beruházó lennék, vagy pl. szennyvíztisztító cégnél lennék felelős beosztásban...

ugylátom van 15%, akik bolygó kapitánynak hiszik magukat, közben meg kockulnak egész nap, le merem fogadni
  • tigeroo
    aha, tök feleslegesen szétbasszátok az utakat, ott lenne ugyan erre a célra a vasút... szvsz
  • gabesz012
    Ha nem is ilyen formában, de igaznak tartom, ahol a pénz, ott a hatalom, ebben a világban meg pénzért bármit...

Kis ember vagyok én ezekhez, úgyhogy a 90%-ba sorolom magam.
  • Dick Riddick
    Igazán egyikbe sem.
  • Molnibalage
    Mit értünk az alatt, hogy mozgásban tartják a világot? Mert tényleg nagyon kevés eber hozza a döntéseket, de sajnos túk sokszor idióták, vagy nem értenek hozzá, de van bőr a képükön, esetleg csak szimplán tolvajok.

Nagyon sok ember tartja mozgásban a világot, nem 1%...
  • kastil
    kb senki?
    90%

62

81.6%
  • Cat 02 #67063
    Kb senki se fogja bejelölni a 90 %-ot, mert azt hiszi, hogy valaki, közben meg, hát, ugye, anyukája mondta neki csak, hogy te nagyon speciális gyerek vagy [mostláttaújCommunityt]
  • DIESEL DOG #67062
    Üres szavazat / eredmény mutatása...

Most nem vagyok olyan hangulatban hogy ezen filozofáljak... :/
  • kastil
    Ne viccelj, az állam figyeli sg_t is!!!!!!!444
  • chhaya #67060
    Most hallottam erről először... de elég reálisnak tűnik. Az arányok is, bár ilyen pontos százalékokat nem mernék mondani. Én a 90%-ba saccolom magam... de az is tuti, hogy abba az 1%-ba kevesebben tartoznak, mint ahányan hiszik magukról.:D
  • Fabio Capello
    Üres szavazat.
  • tenkenorman
    (nem kell elmagyarázni)
  • tenkenorman
    most akkor a 90%hoz 90, a 9% hoz 9 az 1%hoz pedig 1 százalék kellene hogy tartozzon nem?
  • CamelX
    90%, de aki mást szavazott az vagy idetévedt politikus vagy hazudik :D én meg tojok a társadalomra, az egyének érdekét tartom előrevalóbbnak
  • Rundstedt17
    az sg-n vagyunk.ezen nincs mit csodálkozni....
  • Lyukasbogrács
    Üres szavazat
    16% nagyképű :|
  • N1ggA
    hö??
  • Lacee
    az azért LOL hogy 16% tartja magát a legelitebb, leginnovatívebb 1%-os rétegbe tartozónak :D
  • NEOreg3
    leszarom
  • efti
    szvsz ha mar mindenaron folosztjuk a tarsadalmat erre a harom csoportra, akkor is tuti rosszak az arányszámok.
  • Cat 02 #67049
    úúú ez olyan mint a régi magyar földeloszlás /történelmettanul
  • GregSB
    Bezavart neked a szavazás :D Amiről te beszélsz az a 80-20 elv, ami azt mondja hogy a világ lakosságának 20%-nak van a birtokában a világ vagyonának 80%-a.

Persze ez ugyanolyan gáz mint a 90-10, de azért más :)

• Reyes
    Akkor ezen jót fogsz röhögni:

A világon lakók közül kb. a felső 10% kezében van az összvagyon 90%-a.
  • 89
    Hülyeség...mindenki ugyanannyira fontos
  • David2
    igaznak tartom, de más megközelítésből:

90% átlagember, akik dolgoznak
    9% jómódúak, válalkozók
    1% akik ténylegesen irányítják a világot, politikusok, bankárok

egyelőre még csak a 90% tartozom, de azért megpróbálom beküzdeni magam a 9be:D
  • tenkenorman
    ez az egyész így működik rendesen (ideális esetben többé kevésbé)
  • tenkenorman
    fura kérdés. de cáfolommert akik nem dolgoznak semmi olyat ami megváltaná a világot, csak egy gyárban pakolnak azok is elengedhetlenek a társadalom számára.
  • pista89
    1% - mezőgazdaságban dolgozok

Amúgy az mekkora vicc lenne, hogy több lenne az 1%, mint a 90