127612
  • Zoli007
    Nem érdekel.
  • Pluskast
    Lehet, hogy én egy lelketlen, szívtelen önző szemétláda vagyok, de még egyszer sem jutott eszembe, hogy azt a terméket amit épp megvásárolok milyen munkakörülmények között állították elő, és a helyzet az, hogy ezután sem fog.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.05.06. 10:59:05
  • QuippeR
    van mondjuk egy márka, aki gyártat egy céggel, és ellenőrzi, hogy ott minden megfelel-e az előírásoknak, majd ráírja a termékére, hogy ő becsületes. eddig ok. a probléma, hogy az a cég, akivel gyártat, nem tud (vagy nem akar) annyi terméket készíteni, amennyi a márkának kell (valószínűleg éppen a feltételek miatt, amikben megegyeztek, tehát ez a "becsületes" cég hibája is), ezért kiadja alvállalkozónak. azt már nem ellenőrzi a márka. ha akarja, az alvállalkozó is kiadja még egy alvállalkozónak, stb. ezeknél az alvállalkozóknál az történik, amit éppen nem szégyellnek, és mindannyian tudjuk, hogy a távol-keletiek nem az a szégyellős fajta. amíg az államot nem érdekli ez, addig én hiába választom a "becsületes" céget, talán jobban érzem magam miatta, de a probléma megoldásához nem járultam hozzá.
  • Fbn Lx
    ja ezzel azt akarom mondani, hogy ezért nem lep meg a szavazás eredménye
    de el sem ítélek senkit ezért, csak a saját szaros életét akarja maximálisan élvezni mindenki
    mások sorsával azok a szentimentális emberek szoktak általában foglalkozni, akik az átlagosnál nagyobb élvezetet tudnak szerezni mások megsegítéséből illetve az empatikus / altruista cselekedetekből, tehát alapvetően a mások sorsát nem leszaró embereket is a saját érzelmi kielégülésük motiválja, amit a törődés által érhetnek el
  • Fbn Lx
    szerintem az ember az energiaminimumra törekszik, azaz azt veszem észre, hogy mindenki csak annyira foglalkozik mások sorsával, amennyire feltétlenül muszáj
    ha egy okot és kis kibúvót lehet találni arra, hogy miért szarhassak le másokat, akkor az egyből meglesz
    alapvetően úgy állnak hozzá az emberek a problémákhoz, hogy kell e nekem ezzel foglalkoznom feltétlenül, vagy leszarhatom. És ha az embert meggyőzik a körülmények, hogy feltétlenül foglalkoznia kell vele, akkor esetleg nem szarja le. De ez az első lépés, mindenféle feladatot vagy kérdést illetően a legelső szűrő és zsigeri reakció, hogy muszáj e cselekednem, muszáj e energiát befektetnem, muszáj e, hogy érdekeljen, muszáj e, hogy véleményem legyen stb.
  • molnibalage83
    Nehéz most fáradtan elmagyaráznom, hogy mire gondoltam. Holnap megpróbálom.
  • Neocortex
    :o dehisz a kuponok egy marketing húzás, ami ha nem hozna nagyobb hasznot mint amit "veszítenek rajta" nem is létezne
  • molnibalage83
    Az, hogy én szeretnék annyit fizetni, hogy ne csak én járjak jó. Ha ettől valami drágább és ettől nem engedhetném meg magnak, akkor azt jeletni, hogy akkor nem. Nem akarom, hogy csak azért teljes rá, mert más szarra szopatnak érte.

Ezért vörös posztó nekem az összes kuponszarság és más. Mindennek legyek egy ára. Pont. Fel nem tudomo sorolni, hogy hány szemszögből képmutatás ez a rendszer.
  • rabbiddgog
    engem egyáltalán nem érdekel a fair forrás,az se ha az iphone-t amit veszek, éhbérért rakják össze vhol a távolkeleten 16 órás műszakban.
    Az a lényeg hogy nekem jó legyen, hiszen ÉN fizetek a termékért!
    ÉN vagyok a vevő aki az iphone-t megveszi
  • Fbn Lx
    miért, neked mi a véleményed?
  • molnibalage83
    Őszintén szólva engem eléggé lesokkolta ka kommentek...
  • mrzed001
    Nem létezik olyan, hogy becsületes kereskedő, vagy becsületes gyártó. Ugyebár mind vállalkozás (kapitalizmus van), aminek egyetlen célja a minél nagyobb profit termelése, így mást elvárni badarság is lenne tőlük. Ezen célok eléréséhez pedig bármi eszközt bevetnek (legális, fél legál, sőt gyakran illegálisat ... szóval semmivel sem különbek, mint az amerikai kormány, amely mivel törvény tiltja a fogolykínzást szépen kiszervezte ilyen tevékenységét országhatáron túlra, pl Gizmóba).

Másrészt mivel ezek "intézmények", és nem személyek, eleve emberek csoportja vezeti, más csoportja könyvel, kivitelez ... így nem lehet az egész becsületességéről beszélni. Még a vezető, vagy tulajdonos becsületességéről sem, mert alatta lévő szinteken, hogy mik történnek, gyakran ők se tudják.

Harmadrészt, ismét csak mivel a pénztermelés a céljuk, a tervezett avultatás mindnek szerepet játszik a termék tervezésében. Eleve nem becsületes direkt sz.rt csinálni.

Negyedrészt, hogy hol, és milyen olcsó munkaerővel gyártatnak, nem érdekel. Itt is éhbérért és minimálbérért (sok helyen annyiért se) dolgoznak emberek tömegei gyárakban (a tulajok, felső vezetők meg h.lyére keresik maguk). És mindenhol egyre kevesebben, mert amit lehet robotizálnak. Ők meg nem kérnek enni, nem betegek, meg nem lázadnak (még).

Ebből gondolom látszik is, hogy milyen céget tartanék becsületesnek, ami NEM LÉTEZIK.
    A kisebb meg nagyobb mocsok között meg annyi értelme van válogatni, mint egy kis és egy közepes méretű tehéntrágya között ... az akkor is csak sz.r marad.
  • Fbn Lx
    esetleg egy kicsivel hajlandó lennék többet fizetni, de egyébként az embertelen körülmények között készült árucikkek behozatalát alapból bojkottálni kellene
  • SötétBarom
    Leszarom. Ez minden ország belügye, hogy mennyire védi a munkavállalóit.
  • benőmenő
    Ennek külön nem szoktam utána nézni.
  • Lacee86
    Üres, nem szoktam ilyesmin gondolkozni. Nem azzal fogom megváltani a világot, ha valami jó áron levő márkás cuccot csak azért sem veszek meg...
  • chhaya #122389
    Nem szoktam erre gondolni vásárlásnál.
  • Nirz
    Nem baj ha rabszolgamunkával készült, csak olcsó legyen.
  • molnibalage83
    ...
  • Fbn Lx
    szerintem úgy durván 99% lehet az aránya azoknak, akik így képzelik el ezt a mondást
    nem sok ennél népszerűbb tévhittel találkoztam
  • kamionosjoe
    Ezt a túr szót eddig nem ismertem, meg őszintén megmondva a lovakhoz se értek nagyon, ezért gondoltam eddig ha sokan ülnek a lóra akkor biztos betúrósodik vagy valami ilyesmiből jött ez a mondás. De azért köszi a felvilágosítást. :D
  • molnibalage83
    Hasznos lehet, de én nem használom. Egy cimborám rendszeresen ezze jár haza Ausztriából.
  • Fbn Lx
    sosem hallottam még, úgyhogy most is nevettem kicsit, amikor bejelöltem az opciót
    én úgy vizionálom, hogy a sok retkespicsájú idegen miatt a ló hátán a sok mocsok betúrósodik
  • Kata
    Mert szerinted ilyesmiket tudnak az sg fórumozók? Nagyon sokat vársz el. :)
  • KaBuTo666
    szevasz wikipédia
  • Dzsini
    Közös lónak túros a háta. Sokan értetlenül állnak e mondás előtt, hogyan is lehet túrós egy ló háta? Holott mindössze egy félreértésről van szó. Nem túrós, hanem túros. A túr egy szláv eredetű szó, jelentése: fekély, seb. Vagyis a közös lóra – mivel senki sem a kizárólagos gazdája – nem vigyáznak: igába fogják, és addig hajtják, amíg kisebesedik a háta.
  • kamionosjoe
    Én mondhatni gyakran használom mostanában, szerencsére itt Bécsben jól működik a rendszer. Eddig a car2go ami tetszik, bár már párszor kifogtam kocsikat amik nem működtek teljesen megfelelően, de egy kivételével elértem mindig a célomhoz.
  • Fbn Lx
    nem ismerek, viszont a gugöl dob egy rakás ilyen spanyolt vagy mexikánt vagy fasztudja a nevemre
    most már értem, miért jelöltek be még régen msn-en meg most fészbukon, szóval mióta neten vagyok, rendszeresen ilyen hablo eszpannya pereira gonzálezek
  • pxxl
    Személyesen nem ismerek egyet sem, de egosurfing során találkoztam pár emberrel akinek ugyan az a vezetékneve, mint nekem. 3-4 emberrel meg egyezik a nevünk.
  • Pluskast
    A családomon kívül senkit és ha jól tudom idehaza még egy család van akinek ugyanilyen vezeték neve van aztán slussz. Bár találtam már a neten néger korrupt rendőrt is akinek ugyanez volt a vezetékneve :D
  • Dean Winchester
    szépen elnyomtam mert nálunk is így van. én meg a "nem"-re voksoltam :D késő van már..
  • Freeda Krueger
    Nem...
    még googlival sem
  • benőmenő
    Milyen sok különleges nevű ember van (köztük én is)! :D
    Családi mende-monda szerint, ha jól emlékszem a dédnagyapám nevét elírták a születési anyakönyvben és aztán úgy maradt. Ehhez jön, hogy 2 keresztnevem van, szóval nem túl meglepő, hogy csak saját magamat dobja ki a google, ha rákeresek.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.04.27. 20:33:53
  • rastaman
    nem. elég különleges
  • chhaya #122371
    Nem, a google-n rákeresve is csak engem ad ki.
  • Lacee86
    Igen, egyet. A faterom. :D
  • Blum
    Személyesen nem de FB-on többet is találtam.
  • Neocortex
    két keresztnevem van, az egyik elég ritka ezért a nevem teljesen unique
  • molnibalage83
    Egyet. 2 perc sétára lakott tőlem és bátyám osztálytársa volt.
  • SzirmosSzisza
    Személyesen nem, de elvileg ugyanazon a tanszéken ahol én vagyok van egy ilyen nevű oktató (van markmyprofessoros oldal meg minden) :D