127612
-
általánosban békén hagytak, de volt pár gyerek akit az osztályközösség nagy része nem kedvelt
gimnáziumban meg néha szóban basztattak a nagyobb pofájúak, de nagy általánosságban leszartuk egymást -
nyolcosztályosba jártam, 5.-től fiúk-lányok vérremenő harca volt, ami 12-re már mérséklődőtt, de voltak még akkor is konfliktusok.
de leginkább a csúfolódás ment, pluszba megvolt mindenkinek a saját klikkje -
Biztos előfordult de nem volt jellemző -
Ment a kiközösítés is, állandóan klikkek alakultak ki. -
Valahol a csúfolódás és a kiközösítés-klikkesedés között volt általánosban, és az első gimimben is, de a másodikban már semmi sem volt, nagyon jó közösség volt (persze klikkek voltak, de pusztán a más érdeklődési kör miatt) -
Teljesen normális közegbe csöppentem, nem volt jellemző. -
Teljesen normális közegbe csöppentem, nem volt jellemző.
-
A komolyodás megvolt, de semmi komolyabb. -
A csúfolódás megvolt, de semmi komolyabb. -
Ha meghallottam a "Kicsi a rakááás!"-t akkor menekülnöm kellett. De semmi komoly. -
kamilla6666 #76819 Persze hogy volt kiközösítés, klikkesedés, de ez egy természetes folyamat a közösségekben. Ez amellett, hogy sokszor bántó és rosszul esik a gyerekeknek, segít megtanulni azt, hogy alkalmazkodni kell másokhoz, esetenként összefogni, meg egyáltalán közösségben viselkedni. Egy osztálynyi társaság nem tud olyan intimitásszinten működni, ami akár igazi barátsággá alakulhatna, szükség van a kisebb csoportosulásokra. Ezek teljesen rendben vannak egészen addig, míg egy-egy diák nem kerül annyira peremre, hogy már nem tud senkivel barátkozni, kommunikálni. A csúfolódás és kiközösítés kóros és káros formája a "bully", amikor durván tettlegességig fajul a helyzet, és egy klikk bántalmaz és folyamatosan szekál egy gyereket, ellehetetlenítve az életét a közösségben. -
Blum #76818 A csúfolódás megvolt, de semmi komolyabb. -
Ez csak egyetlen példa volt
De azért nem voltunk mi olyan rossz osztály...
-
1-4-ig jó volt
5-8-ig olyan osztályban voltam ahol kb. a fele kisebbség volt, itt már voltak problémák, de egyáltalán nem a cigányok miatt, inkább azok álltak szembe egymással akik jobb tanulók volt(én is) a rosszakkal
Persze mi voltunk kevesebben, sokszor ment egymás szekálása, párszor engem meg is vertek, mondjuk így visszagondolva egyik sem súlyos, de kisgyerekként máshogy éli meg az ember egyébként nem bántam meg hogy oda jártam sokat tanultam belőle.
Nagyon nem tartjuk a kapcsolatot, de van akivel össze szoktam futni van egy srác aki részegen balesetet okozott kocsival, ahol a vétlen meghalt. Ö börtönben van másik gyerek drogos lett harmadik alkoholista, de hogy jó példát páran letették a szakmát és dolgoznak mint én is egyik csaj idén diplomázott lett egy élsportoló is, másik csaj(c.) már 2-3 gyerek is van. Sokról meg nem tudok semmit.
Középsuliban már nem voltak problémák mert sokan tudták honnan jöttem és megvolt a respektem ;-)
-
Hát az én osztályom elég hülye volt áltban, főleg a fiúk. Ment állandóan a csúfolódás meg kiközösítés, de olyan szinten, h az már a poénos kategóriát bőven átlépte. Vki haver volt egy ideig, aztán utána meg hülye fasz lett belőle, sokan 8.-ra is kb. 2.-as agyi szinten voltak. Nem is nagyon szerettem az ált sulis osztályom, alig tartom 1-2 emberrel a kapcsolatot, de ők se haverok igazából. Emléxem, ált sulis ballagáson mindenki bőgött meg jaj de kár stb., én meg alig vártam h végre középsuliban talán normálisabb emberek közé kerüljek. Hál' isten így is lett, gimis osztályom az nagyon jó volt, most volt 5 éves otalink, de eddig szinte minden évben volt kisebb-nagyobb összejövetel. -
Ez minden? Azthittem az én osztályom arany emberekből állt, de az ilyen dolgok még így is tök alapok voltak :D -
-
Szinte semmi. -
DIESEL DOG #76811 Teljesen más egy gyermeki elme mint egy tinédzseré vagy felnőtté...
Amúgy egyetértek veled.
-
+1 -
Nálunk is volt csúfolódás, de most már nagyon bánom az egészet.
Annyira kegyetlenek a gyerekek egymással, és csak később ébrednek rá, hogy mennyire nem jó dolog. -
is-is. Az osztályban (tizensok éve már) volt pár klikk, volt olyan, aki olyan mértékben ki lett közösítve, hogy másik suliba ment át, az utolsó pár évre meg úgy összekovácsolódtunk, hogy 5 éven át gyakorlatilag havonta összejöttünk, és azóta is évente van néhány találkozó, ahol az osztály fele megjelenik. -
DIESEL DOG #76807 A csúfolódás megvolt, de semmi komolyabb...
Kiközösités nem igazán volt jellemző, a csúfolódás is csak haveri szinten ment ergo máig jó barátság van a volt általános iskolás emberekkel... köztük van olyan is akivel már egészen kis kölyök korunk óta ismerjük egymást. -
Túlságosan nem volt jellemző de előfordult.
4.-be erdei táborban voltunk és akkor az A meg a B külön volt, én az A csoportba jártam és az egyik gyereket kiközösítettük azért mert szóba állt egy B-ssel
persze másnap már haver volt.
-
Szokásos hétfő reggel. Pontosabban mondva nem akarom tudni, hogy merra van. :) -
azért remélem az ablakot megtaláltad és kijutottál:DD -
Altalaban rend van. Mindennek megvan a helye, de a takaritast nem viszem tulzasba, heti 1x azt jolvan -
Legtöbbször elég nagy a rendetlenség. Pl. ma sem tudtam merre van az ajtóm. -
Viszonylagos rend. -
Alapvetően rend van. -
Szinte mindig rend és tisztaság van. Ha nincs, akkor az a bátyám miatt van.. -
Általában rend van. -
Általában rend van. -
gabesz012 #76796 Általában rend van. -
extramagascsaj #76795 Általában rend van. -
Á, egy építész társ. :) Ismerős a szitu. xD -
A takarítás napján még ok, de aztán hamar odalesz minden.
állt ellepnek az ásványvizes üvegek meg sörösdobozok, amiket lusta vagyok kivinni :( -
jobban néz ki, mintha rendetlenség lenne, de nem annyira jól, mintha rend lenne -
Most költöztünk, van asztal, ágy, meg egy tv a földön, szobám még nem lesz vagy 2-3 hétig, szóval addig nem lesz rend, utána meg teljesen minimal lesz az egész (: -
Mindig tisztaság és rend honol. Aztán jönnek a szüleim meg a nővérem, és telisz@rják.