127612
-
ahhoz már nagyon súlyos színtévesztés kellene, hogy ez a kép egyforma legyen - plusz a monitoroknál az óriási fényerő és kontraszt ritkábbá teszi a problémákat.
...de van olyan játék, ahol túl közeli árnyalatokat használnak, azzal meggyűlik a bajom (és eléggé ritka, hogy van külön színtévesztő-mód egy játékban, ahol számítana, volt olyan játék, amivel emiatt nem tudtam játszani) - itt van pár példa Viszont volt nemrég egy hír, hogy sikerült bíróságra vinni, és - főleg nagyobb játékoknál - kötelezni fogják a gyártókat, hogy teszteljék a játékokat színtévesztőkre / színvakokra - mivel a férfi lakosság ~8%-a valamilyen szinten színtévesztő, így komoly piacnak számít.
-
Fbn Lx #77188 akkor ezt a két képet egy színtévesztő ugyanúgy látja esetleg?
apám az de nem szoktam firtatni, nagy mákom van, hogy nem örököltem. -
Fbn Lx #77187 lassan beszélek és monotonul
hangszíntévesztő vagyok -
én még rajabb vagyok, mert a csillagokat is látom :) -
de a napfoltokat nem látod, úgyhogy nem ártana egy szemüveg. -
én is látom a napot szóval ellátok 150 millió km-re. raj vagyok.
még nincs semmi -
Csak kocsit ne vezess majd. Meg biciklit. Meg az összes többi járművet se. -
DIESEL DOG #77182 Azért én megnézetném egy szemorvossal magamat a helyedben. Amúgy meg... van a világon kontaktlencse is, persze nem mindenki szeme viseli el ha hosszú távon rajta van. -
és ha egyre rosszabb lesz? Ez akár betegség is lehet! -
Értem, köszi! -
Nálam is ugyanígy... Egy év alatt elképesztően sokat romlott a szemem. Szemorvoshoz nem megyek el, úgysem vagyok hajlandó szemüveget hordani. -
Nem igen. kicsit pöröghetne jobban is a nyelvem (nah nem úgy...)néha összeakadnak a szavak.
hallás azthiszem jó, szemem mint a sasé, szag ízlés nincs szerintem. -
Hallászavar.
Enyhén szar, olykor észrevehetően zavaró az életben. De lehetne rosszabb is. :D -
Szag.
Nem érzem a szagokat. -
legtöbbször nem tűnik fel, mert tudod, hogy milyen színűnek kell lennie valaminek, és az agyad rögtön korrigál - ha viszont nincs viszonyítási pont, akkor baj van :)
pl. azért nem lehet profi sofőr egy vörös színtévesztő, mert az egy dolog, hogy a közlekedési lámpán a felső a piros és az alsó a zöld, de sűrű ködben egy halvány fény, ha nem látom, hogy az felül vagy alul van, akkor nem biztos, hogy egyértelmű - és a késlekedés vagy habozás balesetveszélyes lehet. -
Akkor ha el van különítve a kettő, jobban be tudod azonosítani, hogy mi micsoda? Elég érdekes lehet ez. -
én pl. erősen vörös és enyhén zöld tévesztő vagyok, ez a köznapi életben annyit jelent, hogy szürkületben már sokkal inkább a lenti kettőből a jobboldali képet látom - persze ezt így nem lehet konkrétan állítani, mert én (egy javító szemüveg tesztelése kivételével) mindig így láttam a világot, számomra az a "furcsa", hogy a többségnek nem okoz problémát a színek beazonosítása. -
Nem, azt jelenti, hogy a közeli árnyalatoknál, mondjuk gyenge fényviszonyok között nem tudja egy színről biztosan megmondani, hogy melyik melyik. Nem rosszul tanulta a neveket, hanem számára nincs akkora kontrasztkülönbség két árnyalat között.
pl piros-zöld tévesztésnél: -
Ezt sose értettem. Ha színtévesztő vagy, akkor tegyük fel a szürkét zöldnek látod, de mindig is annak láttad, és úgy tanították, meg mondták neked, hogy az szürke. Akkor miért mondod azt rá, hogy zöld? Vagy tudod milyen a zöld, és éppen olyannak láttad az autót? -
Üres. Egyenlőre semmi. *kopp-kopp-kopp* -
DIESEL DOG #77169 Látászavar, szerzett...
Távolra rosszul látok sajnos. Talán kiskoromban (ált. isk. 5-ik osztályos voltam akkor) nem kellet volna olyan közelről nézni a TV-t... vagy nem tudom.
Jobb szemem az -3,5 a bal pedig -4,0.... -
még várd ki a végét -
Blum #77167 Nincs semmi bajom.
Olyan opció miért nincs,hogy nincs semmi bajom? -
Gibor #77166 Egyéb.
Velem született *rendellenesség*.
Mert nincs semmi :AS_D -
Színtévesztő vagyok. Elég zavaró tud lenni, ha álláskeresésről van szó. Egyéb esetben jókat nevetünk a zöld autón, ami szürke :D -
Beszédzavar- kiskoromban dadogtam most meg hadarok :D -
Koncertek után nekem napokig sípol a fülem. -
hadarok mint az állat. de ez nem zavar. ez faszaság:D -
Tudtommal nincs semmi ilyen bajom, orvosok mondták, hogy vigyázzak mindenemre :3 -
A szemem szar... egyelőre.
Meg miután egy fél koncertet közvetlenül egy két méteres hangfal előtt töltöttem, az egyik fülemre kicsit rosszabbul hallok. :D
-
agyi zavar
amúgy kilométerekre ellátok, csak szarul -
Látászavar, színtévesztés -
Szemem, mint a sasé
Hallásom, mint egy rókáé
Testem, mint Leónidasz királyé
Farkam, mint Zsustyinyué
Mi kéne még.?
-
extramagascsaj #77156 Beszédzavar, egyéb
Nem állandóan, de előfordul hogy rémesen hadarok, piásan meg pösze vagyok. :D
Egyéb: fényérzékeny vagyok, ezért hordok fényre sötétedő szemcsit is...mert kifolyik a szemem a túl sok fénytől :S
Egyébként távolra kellene 0,5 és 0,7-ös szemcsi...de mivel nem romlik tovább már 10 éve...nem hordom. Az orvos is azt mondta, hogy nem szükséges...ha akarom hordom, ha nem akkor nem. -
+6os szem, velem született, régen +8 volt, brutális szar, de lencsével már észre se veszem, hozzászoktam ... -
nincs üres -
Hát sajnos most már be kellett jelölnöm, h látászavar, mert messzire nem látok jól, tehát rövidlátó vagyok. Utóbbi 1 évben jött elő durvábban, eddig halogattam, de most már nem fogok megúszni a szemüveget/kontaktlencsét.
Az oka egyszerű: sokat lesem a monitort. -
ja :D amúgy tök fura volt, mert kb. fél év alatt romlott ilyet és előtte elég jó volt a látásom :\ sokkot is kaptam mikor leesett, hogy milyen fosul látok, de szerencsére itt megállt. eddig... -
Kétszóval rövidlátó vagy?
Am nekem is szar a szemem, de én fél méterre nem látok már el rendesen. -
látászavar, fókuszálás nem igazán mondható aktívnak kb. nem működik és a 3-4 méterre levő tárgyak már mosódnak. kurvajó érzés ez így 25 évesen :\ cube life ftw... :S ha ezt 10 évesen tudom, akkor inkább bringát kérek :D :|