127612
  • Dzsini
    ahhoz már nagyon súlyos színtévesztés kellene, hogy ez a kép egyforma legyen - plusz a monitoroknál az óriási fényerő és kontraszt ritkábbá teszi a problémákat.

...de van olyan játék, ahol túl közeli árnyalatokat használnak, azzal meggyűlik a bajom (és eléggé ritka, hogy van külön színtévesztő-mód egy játékban, ahol számítana, volt olyan játék, amivel emiatt nem tudtam játszani) - itt van pár példa Viszont volt nemrég egy hír, hogy sikerült bíróságra vinni, és - főleg nagyobb játékoknál - kötelezni fogják a gyártókat, hogy teszteljék a játékokat színtévesztőkre / színvakokra - mivel a férfi lakosság ~8%-a valamilyen szinten színtévesztő, így komoly piacnak számít.
  • Fbn Lx
    akkor ezt a két képet egy színtévesztő ugyanúgy látja esetleg?
    apám az de nem szoktam firtatni, nagy mákom van, hogy nem örököltem.
  • Fbn Lx
    lassan beszélek és monotonul
    hangszíntévesztő vagyok
  • jhetedikj
    én még rajabb vagyok, mert a csillagokat is látom :)
  • Gurren
    de a napfoltokat nem látod, úgyhogy nem ártana egy szemüveg.
  • DJ RX7
    én is látom a napot szóval ellátok 150 millió km-re. raj vagyok.

még nincs semmi
  • bardocz
    Csak kocsit ne vezess majd. Meg biciklit. Meg az összes többi járművet se.
  • DIESEL DOG #77182
    Azért én megnézetném egy szemorvossal magamat a helyedben. Amúgy meg... van a világon kontaktlencse is, persze nem mindenki szeme viseli el ha hosszú távon rajta van.
  • Narxis
    és ha egyre rosszabb lesz? Ez akár betegség is lehet!
  • bardocz
    Értem, köszi!
  • HappyHunter
    Nálam is ugyanígy... Egy év alatt elképesztően sokat romlott a szemem. Szemorvoshoz nem megyek el, úgysem vagyok hajlandó szemüveget hordani.
  • tenkenorman
    Nem igen. kicsit pöröghetne jobban is a nyelvem (nah nem úgy...)néha összeakadnak a szavak.
    hallás azthiszem jó, szemem mint a sasé, szag ízlés nincs szerintem.
  • Doomista
    Hallászavar.

Enyhén szar, olykor észrevehetően zavaró az életben. De lehetne rosszabb is. :D
  • Narxis
    Szag.

Nem érzem a szagokat.
  • Dzsini
    legtöbbször nem tűnik fel, mert tudod, hogy milyen színűnek kell lennie valaminek, és az agyad rögtön korrigál - ha viszont nincs viszonyítási pont, akkor baj van :)

pl. azért nem lehet profi sofőr egy vörös színtévesztő, mert az egy dolog, hogy a közlekedési lámpán a felső a piros és az alsó a zöld, de sűrű ködben egy halvány fény, ha nem látom, hogy az felül vagy alul van, akkor nem biztos, hogy egyértelmű - és a késlekedés vagy habozás balesetveszélyes lehet.
  • bardocz
    Akkor ha el van különítve a kettő, jobban be tudod azonosítani, hogy mi micsoda? Elég érdekes lehet ez.
  • Dzsini
    én pl. erősen vörös és enyhén zöld tévesztő vagyok, ez a köznapi életben annyit jelent, hogy szürkületben már sokkal inkább a lenti kettőből a jobboldali képet látom - persze ezt így nem lehet konkrétan állítani, mert én (egy javító szemüveg tesztelése kivételével) mindig így láttam a világot, számomra az a "furcsa", hogy a többségnek nem okoz problémát a színek beazonosítása.
  • Dzsini
    Nem, azt jelenti, hogy a közeli árnyalatoknál, mondjuk gyenge fényviszonyok között nem tudja egy színről biztosan megmondani, hogy melyik melyik. Nem rosszul tanulta a neveket, hanem számára nincs akkora kontrasztkülönbség két árnyalat között.

pl piros-zöld tévesztésnél:
  • bardocz
    Ezt sose értettem. Ha színtévesztő vagy, akkor tegyük fel a szürkét zöldnek látod, de mindig is annak láttad, és úgy tanították, meg mondták neked, hogy az szürke. Akkor miért mondod azt rá, hogy zöld? Vagy tudod milyen a zöld, és éppen olyannak láttad az autót?
  • Máté94
    Üres. Egyenlőre semmi. *kopp-kopp-kopp*
  • DIESEL DOG #77169
    Látászavar, szerzett...

Távolra rosszul látok sajnos. Talán kiskoromban (ált. isk. 5-ik osztályos voltam akkor) nem kellet volna olyan közelről nézni a TV-t... vagy nem tudom.
    Jobb szemem az -3,5 a bal pedig -4,0....
  • Marci0115
    még várd ki a végét
  • Blum
    Nincs semmi bajom.

Olyan opció miért nincs,hogy nincs semmi bajom?
  • Gibor
    Egyéb.
    Velem született *rendellenesség*.

Mert nincs semmi :AS_D
  • daeemoon
    Színtévesztő vagyok. Elég zavaró tud lenni, ha álláskeresésről van szó. Egyéb esetben jókat nevetünk a zöld autón, ami szürke :D
  • byzhouse
    Beszédzavar- kiskoromban dadogtam most meg hadarok :D
  • bardocz
    Koncertek után nekem napokig sípol a fülem.
  • joshua
    hadarok mint az állat. de ez nem zavar. ez faszaság:D
  • Lyukasbogrács
    Tudtommal nincs semmi ilyen bajom, orvosok mondták, hogy vigyázzak mindenemre :3
  • chhaya #77160
    A szemem szar... egyelőre.
    Meg miután egy fél koncertet közvetlenül egy két méteres hangfal előtt töltöttem, az egyik fülemre kicsit rosszabbul hallok. :D
  • NEOreg3
    agyi zavar

amúgy kilométerekre ellátok, csak szarul
  • redbull0304
    Látászavar, színtévesztés
  • immovable
    Szemem, mint a sasé
    Hallásom, mint egy rókáé
    Testem, mint Leónidasz királyé
    Farkam, mint Zsustyinyué
    Mi kéne még.?

• extramagascsaj
    Beszédzavar, egyéb

Nem állandóan, de előfordul hogy rémesen hadarok, piásan meg pösze vagyok. :D
    Egyéb: fényérzékeny vagyok, ezért hordok fényre sötétedő szemcsit is...mert kifolyik a szemem a túl sok fénytől :S
    Egyébként távolra kellene 0,5 és 0,7-ös szemcsi...de mivel nem romlik tovább már 10 éve...nem hordom. Az orvos is azt mondta, hogy nem szükséges...ha akarom hordom, ha nem akkor nem.
  • somdav95
    +6os szem, velem született, régen +8 volt, brutális szar, de lencsével már észre se veszem, hozzászoktam ...
  • Picar77
    nincs üres
  • Lacee86
    Hát sajnos most már be kellett jelölnöm, h látászavar, mert messzire nem látok jól, tehát rövidlátó vagyok. Utóbbi 1 évben jött elő durvábban, eddig halogattam, de most már nem fogok megúszni a szemüveget/kontaktlencsét.
    Az oka egyszerű: sokat lesem a monitort.
  • OrioN the S
    ja :D amúgy tök fura volt, mert kb. fél év alatt romlott ilyet és előtte elég jó volt a látásom :\ sokkot is kaptam mikor leesett, hogy milyen fosul látok, de szerencsére itt megállt. eddig...
  • bardocz
    Kétszóval rövidlátó vagy?
    Am nekem is szar a szemem, de én fél méterre nem látok már el rendesen.
  • OrioN the S
    látászavar, fókuszálás nem igazán mondható aktívnak kb. nem működik és a 3-4 méterre levő tárgyak már mosódnak. kurvajó érzés ez így 25 évesen :\ cube life ftw... :S ha ezt 10 évesen tudom, akkor inkább bringát kérek :D :|