127612
  • clio1616v
    nem... csak azokra emlékszek, akikét többször kérdezik tőlem és már sokszor utána kellett kérdeznem, hogy mikor is születtek
  • dartonita
    Hat mivel him vagyok,nekem erre fel kell hivni a figyelmem,szal nem art ha egy no szol idoben.Csalade,kozeli baratoke azert a fejemben van.
  • MR ME
    közeli barátaimét tudom fejből, ha nem akkor facebook-iwiw figyelmeztet, rokonokét meg vezeti muter naptárba, ott látom...
  • Koppixer
    Igen, egyetértek.
    És a "kívülállóknak", akik nem igazán, vagy egyáltalán nem ismerik a betegséget, nehéz megkülönböztetniük a szociális fóbiát a lámpaláztól, mert a tünetek között nagy az átfedés. Úgy is mondhatnánk, h minden szocfóbos egyben "lámpalázas" is, de nem minden "lámpalázas" szocfóbos.
  • Dzsini
    Aki önmaga nem az, vagy nem ismer személyesen valamilyen fóbiás vagy pánikbeteg embert, az nehezen hiszi el, hogy ilyesmi létezik...

persze nagyon sok ilyen állapot nem is az, hanem tényleg "csak" egy egészséges határán levő izgulás vagy félelem.
  • Koppixer
    Nem, mint mondtam, ez nem csak "egyszerű" lámpaláz.
  • NEOreg3
    ha egy csoda folytán nem lepődsz meg, akkor te már mindent láttál
  • F1re
    utálok minden ilyet
  • clio1616v
    azért nem vagy magabiztos, mert még nem sok tapasztalatod van az előadással kapcsolatban

majd ha gyakorlod akkor menni fog, ez teljesen természetes
  • Fbn Lx
    a csoda csodálkozást vált ki, nem meglepődést.
  • Koppixer
    A Rettegek...-et jelöltem meg.

Nekem nagy valószínűséggel szociális fóbiám van, bár még dokinál nem voltam vele. És az az érdekes, hogy nekem alapvetően a személyiségem nem ilyen, társaságkedvelő vagyok, az ismerőseim se mondják rólam azt, hogy én valami "antiszociális" ember lennék, épp ellenkezőleg gondolják, szóval nem a beilleszkedéssel vannak gondjaim.
    Régebben is volt olyan vágyam, hogy olyat munkát végezzek, ahol sok ember előtt kéne előadást tartani, oktatással foglalkozni, továbbadni valamilyen tudást :) Ezért is gondolkodtam a tanári pályán, de hamar elvetettem, a fentebb említett betegség tünetei miatt.
    Abban szinte biztos vagyok, hogy ez, ami nekem van, az biztos nem egy csak egy erősebb lámpaláz.
    Akik úgy gondolják magukról, hogy nagyon lámpalázasak, utánajárhatnának, hogy nem betegségről van-e szó, a neten lehet találni sok infót ezekkel kapcsolatban.
  • DJ RX7
    Rettegek az ilyen helyzetektől, mindent megteszek, hogy elkerüljem.
  • clio1616v
    szia kedves immovabel, örülök, hogy hozzájárulhattam az elégedettségi szinted emeléséhez
  • clio1616v
    most nem tartok előadást tömeg előtt, így nem vagyok lámpalázas
  • DIESEL DOG #78579
    Ezt egy másik topikban folytassuk mert innen kihajitanak... :DD
  • immovable
    Ezért véged kisköcsög. (hja ez nem a leszólós. :D)
  • extramagascsaj
    Ja oké. Nem élet-halál kérdés..csak gondoltam megkérdezem...hátha :)
  • DIESEL DOG #78576
    Na most haragudni fogsz rám. Elfelejtettem... de még jó hogy eszembe juttattad a múltkori diskurzusunkat, felirom valahova ahol szem előtt van, és remélem hogy úgy már nem felejtem el. :D
  • extramagascsaj
    szia
    voltál már az üzletben? :P
  • DIESEL DOG #78574
    Nem vagyok lámpalázas, különösebb izgalom nélkül végigcsinálom az ilyen helyzeteket...

Persze azért az a kis drukk ott van, kissé aggódok mindig hogy minden jól süljön el.
  • Scottt
    Nem vagyok lámpalázas, különösebb izgalom nélkül végigcsinálom az ilyen helyzeteket.
  • NEOreg3
    akkor ezt megbeszéltük
  • kastil
    ok
  • NEOreg3
    még mindig #78564
  • kastil
    még mindig csak belemagyarazod. bar ezt mar te is leirtad
  • NEOreg3
  • kastil
    azt hittem érezhető is; ":C"

mindenesetre kurvanagy faszságba kötöttél bele. de nembaj betudjuk a problémáidnak :)

ja és még mindig ugyanott tartunk, mi volt ellentmondás ?
  • NEOreg3
    nem szinonima, de a csodából következik a meglepődés is

bár te lehet, unott fapofával néznéd végig, ahogy pl Jézus végigsétál a víz felszínén, nem tudom.
  • kastil
    degecibutavagyok, nem tudtam hogy a meglepő a csoda szinonimaja. eskü :C
  • NEOreg3
    csoda, hogy élek ~ meglepő, hogy még élek

ez meg ellentmondásba került azzal, hogy már senki nem lepődik meg rajtam
  • kastil
    kifejtenéd ?
  • NEOreg3
    szép ellentmondás
  • kastil
    rajtad meg már senki nem lepődik meg bazdmeg, csoda hogy élsz
  • kastil
    A tekintetüktől :D
  • extramagascsaj
    ejnye...dehát mitől félsz? :)
    a kannibalizmus már nem trendi ;)
  • NEOreg3
    kibaszottul
  • kastil
    Hát azért tennem is kellene, de rettegek mint mondtam :D
  • extramagascsaj
    Értelek. Majd elmúlik, ha visszaszoksz. ;)
  • kastil
    Nem lenne velem sem semmi baj, csak alapvetően kevés emberrel érintkezek egy átlagos évben, mondhatni :D. Egyszerűen csak elszoktam tőlük, nekem sem volt sosem semmi bajom az idegenekkel, viszont most rettegek a tömegtől, és nem, nem fóbia :)
  • extramagascsaj
    Na jah. Nekem az első 1-2 fellépésen, mikor ki kellett állni 50-100 ember elé...végigszaladt a hideg a hátamon...szédültem, meg minden bajom volt. Olyan volt, mintha bezártak volna egy stresszbuborékba. Remegett kezem, lábam...örültem, hogy megtudom csinálni, amit kell...és nem esek össze. :)
    Aztán egyre nagyobb tömeg volt...meg egyre nehezebb feladat...és már hozzászoktam...utána már nem is olyan rémes. Fősulin már nem is voltam olyan izgulós. Addig izgultam, míg ki nem álltam a többiek elé...utána már elmúlt...és csak mondtam-mondtam. Poénkodtam kicsit közben. Szerették az előadásaim :)