127612
-
ez nem annyira jó szavazás, sőt elég gyenge témát feszeget. :) -
Sok itt a gyalogos/bicós sulis kecsege, nem kell csodálkozni, elég a zátlagéletkort nézni. Idővel majd ők is paripára szállnak, addig meg tartózkodnak, mer őket nem érinti a benyaár (csak aput-anyut). -
érthető - elég sokan vannak fiatalok, akik még nincsenek autóközelben (vagy nincs összehasonlítási alapjuk) - szülőket meg megkérdezni, hogy "apu, a tescos benzintől jobban megy az autó?" felesleges :) -
Egyrészt én NEM férek be egy Corsában (sem fiestába, sem más egérkamionba), úgy semmiképpen sem, hogy vezetni is tudjam. Am az sem hat meg, ha egy robogó, vagy elektronyos bicó kevesebbet fogyaszt, mert azt sem tekintem gépjárműnek! :D -
36-ból 22 tartózkodott... -
clio1616v #78750 igen -
clio1616v #78749 igen -
1.4-es corsám 7-t (6.7 l) sem eszik városban dugóban, de biztos neked van igazad. Am nekem 8. Amint elérhető áron lesznek a benyás kisköpcentis turbós autók veszek olyat. Az jól megy keveset fogyaszt. :) -
Rundstedt17 #78747 fogalmam sincs,jah és leszarom. -
Fővárosban, dugóban állva napi 3 órát minden benyeli a 8-10litert, kivéve a dízeleket. Traktort meg nem akarok tartani. -
Emiatt van, hogy az autóm kb 1-1,5 literrel többet eszik, mint mondjuk 2-3 éve? :D -
Fáj a múltkori mi picim.? :D -
Hmm, pont az ÖMVnál szoktam tankolni, lehet azért nem érzek különbséget? :DDD -
clio1616v #78742 csak oltogat és személyeskedik, hagyd rá... -
Te dolgod. Am 10 liter a sok fogyasztás. :) -
Itthon is kb. ugyanolyan mint a nyugati országokban.
Ezt első kézből igazolom, mivel rendszeresen tankolok felváltva itthon és Ausztriában. Semmi érezhető különbség nincs a két benzin között, csak az, hogy a susmán benyát jóval olcsóbban megúszom. Az öregem szerint mondjuk a labanc gázolajjal egy százassal többet tud menni egy tankból..
Nem jellemző, de azért megesik, hogy az olcsóbb gyengébb is.
Meglepő, de nekem az agip kutas benyától szarabbul megy az autóm, mint a többitől :DDDD
Hétköznapi autóknak annyira nem számít, hogy az már a felesleges kategóriához közelít.
Röviden: faszság. 300 lóerő felett lehet, hogy számít valamit, de szerintem ott is elenyésző.
-
Értem. Tehát ha 10 literből 1 liter alkohol, akkor nem károsodok, de ha 15-ből 2, akkor igen?!?!? Tudod mit szoktak erre mondani! -
Akkor te károsítod magad, nem az EU téged. :) -
le is fagyna a patád manapság... -
Járjál te azzal! :D -
Járjon mindenki ilyennel, és akkor nem kell benzin. ;)
-
Járj kisebb fogyasztású autóval. -
clio1616v #78733 nem az EU károsít meg... hanem aki többet kever bele már most mint az előírás :D -
clio1616v #78732 az adalékokban van eltérés, de az ÖMV-t kivéve a mol adalékait teszik bele -
clio1616v #78731 BME vegyészmérnök -
extramagascsaj #78730 Üres: az biztos, hogy a mol-os benzint itt vizezik. -
Azaz az EU szándékosan megkárosít engem, mert 15lityis fogyasztás mellett nem mind1, hogy a benya mekkora része alkoholfos. -
vegyész vagy közlekedésmérnöknek tanultál?
(én azt tippelném, amennyire hozzáértek, hogy a Lukoil szintén nem MOL-os benzint árul, nem csak az OMV) -
clio1616v #78727 még annyi, hogy az alkohol a fűtőértékével rontja az üzemanyagét, emiatt többet fogyaszt belőle az autó, mintha nem lenne benne
viszont a környezetet óvja a káros kibocsátásoktól mivel az égés alacsonyabb hőmérsékletű lesz és kevesebb NOx kerül kibocsátásra...
emellett az etanol széndioxiddá és vízzé ég el optimális beállításoknál -
clio1616v #78726 erről írtam a diplomamunkámat
az EU előírásai szerint egyre emelni kell az üzemanyagok alkoholtartalmát
emellett a magyarországon kapható benzinek kivéve az ÖMV adalékait ugyanolyan mind
kisebb a fűtőértékük mint pl az osztrák benzineknek... ez abban nyilvánul meg, hogy többet fogyaszt az autó belőle
a magasabb oktánszámú benzineknek nem sok értelme van csak huzamosabb használat esetén
-
Nem tudok hozzászólni a mai témához, mivel se jogsim, se kocsim. Annyit látok, h qva drága az üzemanyag. :/ -
Itthon is kb. ugyanolyan mint a nyugati országokban.
Nem jellemző, de azért megesik, hogy az olcsóbb gyengébb is.
Hétköznapi autóknak annyira nem számít, hogy az már a felesleges kategóriához közelít.
Én inkább gázolajról hallok több negatívumot, de persze benzinről is van jópár legenda. Saját tapasztalataim szerint németeknél se éreztem jobbnak a benzint, itthon megeset h olyat tankoltam amit nem éreztem teljesen jónak. Mostmeg benzin etanol keverékkel teljesen jól megy a kocsi -
Egyébként - amennyire rémlik, mert beszélgettem már erről mással - a MOL által előállított motor hajtóanyagok néhány paramétert és előírást nézve szigorúbb követelményeknek felel meg, mint több nyugati-európai ország terméke.
Ha valami probléma van a hajtóanyaggal, akkor az hanyagság vagy simlizés eredménye. -
üres - nincs semmi ismeretem a témában (nincs autónk, nem is foglalkozom a dologgal) -
1. Leszarom.
2. Leszarom.
3. Hétköznapi autóknak annyira nem számít, hogy az már a felesleges kategóriához közelít. -
DIESEL DOG #78720 - Általában nyugaton jobb minőségű mint hazánkban.
- Nem jellemző, de azért megesik, hogy az olcsóbb gyengébb is.
- Javul a teljesítmény/ fogyasztás, de nem éri meg a felárat.
Töltőállomás és a kinált tüzelőanyagok között jelentős a különbség ezt már kitapasztaltam. Bár kevés helyen értékesitenek 98-as oktánszámú üzemanyagot (sőt tudtommal nyugaton nincs is csak 95-ös) én mégis azt tankolok az autómba. Érezhető a különbség a 95 és a 98 között. Nem egyszer előfordult már hogy alacsonyabb oktánszám miatt a motor csörögve égette el a benzint, pedig probléma sosem volt ilyen, előgyújtás, tisztességesen be van állitva rajta, kompresszió van a motorban bőven, füstölni se füstöl, stb...
Általában a Lukoil-nál tankolok 98-ast és ahhoz töltök üzemanyag literszám függvényében Spuri adalékot (diszpergáló adalék, nem oktán növelő). Valahogy ezt a kombót szereti az autóm és megy tőle ahogy kell, ilyenkor érezhető a gyári 74 Le...
Kipróbáltam már a Shell V-Powert is, igazán nagy különbséget nem éreztem, azon kivűl hogy literje árban húzósabb mint a sima 98-asé. -
Kíváncsi leszek a mai szavazásra. :)
(Olaj és gáziparban vagyok.) -
alap -

corleone bandája megirigyelné a csávót -
igen tudjuk te vagy Miami legnagyobb pénzhamisítója,akinek van jogsija helikopterre és utcára viszi a két 9mm-es fegyverét