127612
  • Fbn Lx
    nem emlékszem
  • Metalmilitiakid
    Igen, telefonban vagy élőben, de nem tettem semmit.
    Az utcán akartak 10. es koromban kirámolni mint az előttem írót, de mivel nem ijedtem meg tőlük hiába fenyegettek, hanem mentem tovább, a végén békén hagytak. Bár ebbe az is benne volt, hogy elég szép tempóban haladok gyalog általában és mire elmondták a mondókájukat már olyan helyen voltam ahol más emberek is voltak, ők meg csak akkor eszméltek. Amúgy ezek is cigányok voltak és régi szokássommal mondva 3 darab.
  • morleone
    Megfenyegetett, de 5.-es voltam, a c***ny kipakoltatott az utcán, levetette az órámat, és azt mondta, ha nem csinálom belém vágja a nagy kést.
    Azóta utálom az összeset. (Nagy részüket, van 1-2 normális ismerősöm.)
  • extramagascsaj
    Üres: nem akarok erről beszélni
  • somdav95
    életveszélyesen nem, az ilyen szét lesz ütve a fejem, meg megleszek csapdosva, meg majd találkozunk a sulidnál holnap reggel stílusú dolgok meg már nem érintenek, jöjjön nyugodtan...
  • RS
    Engem még nem, de családtagot, ismerősöket már igen.
  • Koppixer
    A szomszéd életveszélyesen megfenyegetett az ugatásával... azt mondta, h ne menjek be hozzájuk, mert akkor szétszed. Erre én írásban panaszt nyújtottam be neki, de elolvasás nélkül széttépte, és még morgott is hozzá. Aztán ez a hülye perverz elkezdte csóválni a farkát, mint aki jól érzi magát. Furcsák a szomszédok manapság...
  • Pepsi Twist
    Igen komoly volt, el is tűntem 1 időre :D
  • NEOreg3
    mert nemcsak meg akart ölni, de a dömperemet is fel akarta dönteni
  • DIESEL DOG #78826
    Igen...

Még tavaly telefonon keresztül, aztán az lett a vége hogy egyik haverom jött le és ő állitott le engem hogy ne keressem meg az illetőt a munkahelyén... helyben letéptem volna a fejét a gyökérnek, de azóta nem is keres.
  • oliwwer
    Minek sírtál? úgysincs értelme az életednek.
  • tigeroo
    "csak az nem volt már trében kiket lefektetnek délben"
  • NEOreg3
    sírtam, de anyukám megvigasztalt
  • Gurren
    és megijedtél? :(
  • NEOreg3
    az interneten már igen
  • Rundstedt17
    egyszer sem.még csak ismerősöm sem.
    akik ilyeneket kapnak nem tudod milyen körökben lehetnek járatosok :D
  • Lacee86
    De most az ilyen "ha nem szállsz le a csajomról, kinyírlak te szemét" szintű "fenyegetéseket" is beleszámoljátok? :D
  • MR ME
    komolyan még nem, komolytalanúl már sokszor, de azokat hagyjuk már....
  • tigeroo
    igen, úgy üzenték meg nekem...:D

a szart is kivertem belőle
  • clio1616v
    igen
  • Molnibalage
    Komolytalan volt mind...
  • Motoroj
    Végül is igen.

Mondjuk az Impreza még nem éppen versenyautó, mondjuk az is attól függ...

Corsát megb@aszhatják, annak a gyártó szerint is elég a 95-ös, nem egy nagy eresztés a motorja az 1.6-os turbósat leszámítva. A benzinkutasok meg nyilván a létező legdrágábbat próbálják eladni még fűnyíróhoz is. Ellenben a korszerűbb közvetlen befecskendezéses motoroknál már gyakorlatilag kivétel nélkül 98 az ajánlott. Ott már többet számít hogy ki mit tankol.
  • Pepsi Twist
    turbó miatt
  • Pepsi Twist
    lófaszt, hozták nekem hordóba :D azt abból pumpáltam az autóba :D az hogy honnan szerezték leszarom 200-250FT/l volt :D
  • tenkenorman
    Egyszer láttam egy tesztet. Egy "népautó" mondjuk egy corsa, egy erősebb gti és egy versenyautóba töltötték ugyan azt a prémium kategóriás benzint (asszem v power volt) aztán megmérték őket dino-n. a corsa semmivel sem teljesített jobban a másik autónál is pár lóeró különbség volt. egyedül a versenyautónál (asszem egy impreza volt) mutatott tizen lóerő különbséget. szóval mókusvakítás. a köznapi autók takarékosságra vannak kihegyezve. nem teljesítményre. tehát hacsak nem egy versenyautót vezetsz nem fogsz vele az egekbe repülni....
  • F1re
    általában a hajókról ill egyéb nagy cégek kezében levő járművek sofőreit lefizetni majd olajat lopatni olcsóbb :D
  • Motoroj
    Ellenben a motorvezérlő elektronika jobb előgyújtás értéket tud beállítani...
  • 89
    ócsó legyen oszt jóvan
  • bardocz
    És micsoda mázli, hogy az ilyen területeken folyton ilyen hozzáértő emberek dolgoznak.
  • efti
    Sajat tapasztalataim: nagy altalanossagban majdnem mindegy hol tankol az ember, legalabbis a benzin minosege szempontjabol. Sosem tunt fel hogy jelentos kulonbseg lenne a premium uzemanyagok es a normal uzemanyagok kozott.

Viszontkifejezetten ruhellem amikor odaall a benzinkutas es megprobal meggyozni arrol, hogy a magasabb oktanszam nagyobb teljesitmenyt jelent. Az hogy nagyobb suritesi viszonynal lenne ongyulladasa az nem jelenti azt hogy az en jarmuvemben none a suritesi viszony, elvegre a dugattyu ut baromira ugyanaz marad attol hogy milyen benzint tankolok.
  • Fbn Lx
    sosem érdekeltek a brümmbrümmautók
  • tigeroo
    most miért, én ismerek nem egy olyan kölköt akik buszt szoktak leszívni...

meg felénk itt az ukrán/román határnál inkább oda járnak (vagy behozzák az ukrán benyát sztyepánék)
  • gabesz012
    Üres: nem igazán érdekel a kérdés, meg nem is tudnék rájuk válaszolni.
  • bardocz
    Magyarországon ha jól emlékszem minden kúton ugyan azt adják 1 kivételével:)
  • Motoroj
    Nyugaton egy árnyalattal jobb minőségű, de annyival drágább is.

Tapasztalatom szerint a kutak között is annyi a különbség árban (nagy általánosságban véve), amennyivel gyengébb vagy jobb az üzemanyag.

Határozottan érezhető a különbség a prémium és az alap benzin között, a legdrágább prémium benzin és a legolcsóbb ESZ-95 -ös között olyan 2 literes fogyasztáskülönbsége tapasztalok. Nagyjából megfelel az árkülönbözetnek.

Összefoglalásképpen elmondható hogy egy új fejlesztésű korszerű motor esetében hosszútávon lehet értelme tankolni prémium üzemanyagot, egy régebbi motor esetében biztos nem éri meg.

Azon hogy hol tankol az ember nem lehet meggazdagodni, a különböző üzemagyagok érték:ár aránya nagyon közel áll egymáshoz.
  • DJKonya
    Apám vállalkozó és saját teherautónkat tankoljuk, nyilván Dieselel.
    Régebben mikor kezdtük a fuvarozást akkor volt egy üzemanyag kártyánk a Shellnél, tökéletesen meg voltunk vele elégedve, főleg hogy ha egy kúton tankoltunk huzamosabb ideig, x forintot elengedtek a literenkénti árból (na és a mekibe jártam mert gyűlt rendesen a smart pont). Párszor tankoltunk is premium üzemanyagot, és tényleg érezhető, és látható a különbség, ritkán tankoltunk ilyet mert 20-30 forint havi szinten rengeteg pénz, főleg egy teherautónál. Aztán hogy egyéb okok miatt lemondtuk a kártyát utána a Lukoilnál tankoltunk, ott se volt baj az üzemanyag minőségével. Most már Miskolcon az Auchannál tankolunk mert itt a legolcsóbb, és kifogástalan a minősége.
  • Sir Quno Jedi
    Jah, nektek elég ha odaparkoltok egy nagyobb verda mellé, elő a gumicső oszt leszívjátok, így van!? Ha jön a tulaj, akkor stuki a tarkójának és meg is köszöni, hogy leszívtátok a tankot, meg odaadja az összes készpénzt is ami nála van, full magától.
  • Pepsi Twist
    Hétköznapi autóknak annyira nem számít, hogy az már a felesleges kategóriához közelít.

többit meg nem tudom mivel kúton sose tankoltam :D
  • clio1616v
    kívánom soha ne legyen nagyobb örömöd az életben :)
  • jhetedikj
    *Itthon is kb. ugyanolyan mint a nyugati országokban.

*Az olcsó diszkontkutak döntő többségében az olcsó üzemanyag gyengébb is.
    Shell-Omv-Mol-Lukoil ezeken szoktam tankolni. Diszkont kút nincs a közelünkben ezért oda nem járok, de nem is bízom bennük.

*Hétköznapi autóknak annyira nem számít, hogy az már a felesleges kategóriához közelít.

Nekem az 1.1 Saxo városban megeszik 9.1 litert, mondjuk nem ötvennel szoktam menni vele, de ez akkor is elég sok