127612
-
Hát az nagyon rossz lehet. :/ -
Persze, a kedvenc ünnepem. :). -
annyira nem, mint x évvel ezelőtt -
Egyéb.
Mindig is a kedvenc ünnepem volt. Együtt a család,és kurvára elfelejtettem azon a pár napon a gondjaimat,boldog voltam.
Viszont idén szakítottunk a menyasszonyommal,és 8 év után először karácsonyozok egyedül,így most nem igazán várom... -
Nem, mert a karácsony már nem arról szól, mint kellene... :S meg amúgy is lesz*rom :| ajándékozni bármikor lehet év közben is, karácsonykor mindig veszekedés van apró f*szságok miatt. meg sok gyökér ilyenkor jön hozzánk enni :D -
ja ez igaz.
de nekem az az ünnepnap amikor látom a nagyszüleim, mikor a tesómékkal együtt főzünk valamit, stb.
nem az amikor karácsony közeledtével mindenki káromkodik az idegtől meg a sok készülődéstől... -
az okot, indokot mindenki maga választja meg :) vannak államilag meghatározottak (augusztus 20 pl.), vallásilag meghatározottak (Húsvét, Karácsony - eredeti értelmükben), családiak (születésnapok, névnapok, esküvői lagzik, halotti torok), egyéniek (évfordulók)...
A lényeg az, hogy annyi és olyan legyen, ami még eltérést jelent a megszokottból - ha minden héten van ünnep, akkor egyik héten sincs. -
Teljesen semleges, nekem mind1, hogy van-e karácsony, vagy nincs -> igazából unom nagyon, de a család miatt inkább nem vergődök.. -
De ha úgy vesszük, kicsit a születésnapi buli is önzés a többiektől, mert lehet inni, bulizni, van rá ok. :) -
(néprajzos-antropológus szemmel) Ezért hívják ünnepnek :) Mert más, több (valamilyen irányban), a szokásostól eltérő, amikor másképp történnek a dolgok.
Ha valakinek nem tetszik ami van, akkor alakítsa úgy, hogy ezek a másságok olyanok legyenek, ami kedvére való. Azért is vannak az ünnepek, hogy ki lehessen szakadni a hétköznapok sorából, és valami változatosságot vigyenek az életbe. -
így van. őszintén én a születésnapomat is leszarom, nem is tartom (többiek szerveznek bulit, mer "ógeciszülinapmégiscsakanaaaa"... de ennyi)
-
Egyébként igen, én is várom, mégiscsak -ha kis időre is- azért más hangulat van olyankor. -
Szép megfogalmazás. :) Pont ezt felejtik el rengetegen, h a karácsonynak NEM arról kéne szólnia, h ki mekkora überfasza ajándékot kap. :S Csak az a baj, a média és a reklámok ezt tömik az emberek fejébe. :/ -
várom, mert van egyfajta hangulata, ami jobbá teszi a sima hétköznapoktól. -
Nem várom. -
Blum #78980 Ezt én sem írhattam meg volna szebben! :)
-
DIESEL DOG #78979 Tulajdonképpen igen, jó ha együtt van kicsit a család, finom kaják, süti, ajándék stb...
Igazából kicsit igen, kicsit nem. Mig kisebb gyermek voltam anno, valahogy ez az egész nagyobb élményt nyújtott. Persze nem azt mondom hogy ez most sincs másképp csak átértékelődött ez az egész számomra, bőven beérem avval ha a szeretteimmel lehetek, oly mindegy hogy kapok-e ajándékot vagy sem (igazából mindig kapok vmi apróságot, de nem kérek sose, nem várom el), ami tulajdonképpen jól esik és jó ezt viszonozni is azok felé, akik fontosak számomra. Nálunk egy kialakult már-már afféle szertartás szerű dolog hogy karácsonykor összegyűlik a család apraja-nagyja, és elfogyasztunk közösen egy vacsorát jót beszélgetünk, megajándékozzuk egymást, stb. Ez azt hiszem a jövőben sem fog változni... :) -
én is így voltam vele, aztán rájöttem, hogy ha olyan karácsonyt akarok, amilyen "kellene", akkor ahhoz erőfeszítést kell tenni - tettem, és most sokkal jobban hasonlít :) -
Nem, mert a karácsony már nem arról szól, mint kellene... :S.
nálunk legalábbis sajnos nem olyan mint régen -
Mindig is utáltam a karácsonyt, és ez most sincs másképp.
-
Blum #78975 Tulajdonképpen igen, jó ha együtt van kicsit a család, finom kaják, süti, ajándék stb. -
Szavazó roBOT #78974 Megütötted valaha is a barátnőd? ==>> Várod a karácsonyt? -
Csak a pihi miatt. -
Nem, és soha nem is tennék ilyet.Ez a gyávaság jele csak... -
Nem és nem is tenném, nem old meg semmit, max a feszültségemet vezetem le, de arra meg vannak jobb dolgok.
-
Nem vagyok biztos benne, hogy én jártam jobban... -
Fbn Lx #78969 na ez az -
hát, jobban jártál
nekem vége lett 2 hete fél év után, nagyon rottyon vagyok :S -
Gyava szar aki not megut.Legalabbis engem igy neveltek,igy is elek. -
Mind1, egyik megasztáros. Csak pont ezt nyilatkozta a múltkor. :) -
Nem, és soha nem is tennék ilyet.
Viszont 1-2 pláza picsát szívesen megütnék az apjuk helyében.. -
Viszont legalább egyik sem volt túl nagy taruma, hogy végetért. -
Koppixer #78963 Au esténkénti szadomazo beleszámít? -
Az mondjuk basz :o -
Az ki? -
Nem te vagy Giorgio a Megasztárból? :DD -
28 éves leszek és a leghosszabb kapcsolatom 3 hónap volt... -
Rundstedt17 #78958 szerintem ez még nagyon is jó arány,70 körülihez vagyok szokva:D -
gabesz012 #78957 Nem, és soha nem is tennék ilyet. -
Nem, és soha nem is tennék ilyet.