127612
-
valami jó szagosat mert szilvapálesznek volt illata rendesen
-
Jól mondta, Magyarország Új-Ararátként fog a világ fölé magasodni, és csak az igazak maradnak életben!!!4444négy -
Nekem a töritanárom azt mondta régen, hogy a történelem folyamatosan változik. -
Fbn Lx #79152 jó arc lehet a tanárod -
Szegény töritanárod mit evett/ivott előtte? -
Igen. Azt hiszem, hogy most történni fog valami katasztrófa. (nem feltétlenül világvége).
Történelem tanárom mesélt erről.Nem világvége lesz, hanem egyéb földrajzi részek megemelkednek(valahogy úgy, ahogy a 2012 című filmben volt, hogy Afrikában valami hegység 10000 méter felé esett) valamint a tenger-szárazföld arány nőni fog a szárazföld részére. -
Fbn Lx #79149 nem lesz világvége, de talán átlépünk egy új korszakba
új energiaszintre lépjen a Föld! -
Nem hiszek benne, de ha mégis, szerzek egy lovat és elköltözök a földről!
-
Jimmyke #79147 Nem hiszek benne, de ha egy üstökös elhaladása miatt ezrek ölik meg magukat, akkor nagy buli lesz majd. -
Nekem mindegy, csak szilveszterkor tudjak inni spanokkal
-
2012? „Ej, ráérünk arra még!” -
-
Blum #79143 Nem érdekel / egyáltalán nem hiszek benne.
Bullshit... -
clio1616v #79142 ígértek már nekem annyit... nem hiszek én már el semmit
erre nem lehet alapozni, hogy 2012-ben világvége lesz -
Most őszintén nem teljesen mindegy, hogy mi lesz?
Ha eljön akkor úgyis mind1 nem? -
DIESEL DOG #79140 Csak úgy árad belőled a pesszimizmus... :D -
+1
-
akarom, hogy legyen, de sajnos nem lesz -
bullshit -
Nem érdekel / egyáltalán nem hiszek benne. -
Nyugatiak is biztos kísérleteztek/nek vele, csak nem kötik az orrunkra. :) -
Nem lesz világvége. Amúgy vicces, pár éve mikor először hallottam erről a 2012-es mizériáról és még nem volt ennyire elterjedve asztrológiai berkekben sem, egy szó sem esett ilyesmiről. Akkor arról volt szó, hogy a Föld egy mittomén milyen keringési rendszer végéhez ér, és ennek valószínűleg elég nagy hatásai lesznek... de nem materiális, hanem spirituális szinten. Most meg már világvégénél tartunk, remek.:) -
Csak abból a 15-ből kb. 8-9 évet voltak fent már nyugatiak is. Elég nehéz lett volna eltitkolni... -
Akár miért ne? Talán egereket meg kutyákat, esetleg majmokat teszteltek először (akár fogantatástól kezdve), aztán biztos volt állapotos elvtársnő is fent a MIR-en, 15 éven át üzemelt, beleférhetett.
Úgyse árulnák el, ahogy a sikertelen, Gagarin előtti űrhajóskísérletekről is csak szóbeszéd van. -
Márminthogy hogyan? Állapotos űrhajósnő fent volt a szülésig? -
Az egyedfejlődést tulajdonképpen ki kellene próbálni (sejtésem szerint minimum a ruszkik ki is próbálták) mikrogravitációban, de ez innentől tényleg tudományos eszmecsere főtéma.
Mindenesetre a naptár szerinti év/korszakváltások szerintem nem jelentenek semmi globális változást, miért alkalmazkodna a világ egy elvont emberi konstrukcióhoz? :) -
Épp a napokban folyt erről egy kis vita. A bibi az, hogy a marsi gravitáció mitatt a légkör nem lehet olyan sűrű, mint a Földön.
Az emberi egyedfejlődés a mai tudásnuk szerint nem mehet végre sikeresen ilyen gravitáció mellett.
A légköri folyamatok meg szeritnem nem olyan egyszerűek, hogy telepumpálod gázzal és az ott is marad és nem szökik el az űrbe... -
azért az 1/3-os gravitációhoz is hozzá kell szokni, a jelenlegi -60 fok körüli átlaghőmérsékletet még feljebb tolva se nagyon süt ám ott a Nap :)
79126: "Az időszámlálást körülbelül 5125 évente újból kezdik és korszakonként számolják. Az új időszámítási kezdet (új kor) 2012. december 22-én kezdődik a majáknál. A közkeletű állításokkal szemben nem az idő ér véget, hanem csak az időszámítás aktuális ciklusa." - kb. annyira lesz vége a világnak emiatt, mint 1000-ben meg 2000-ben lett, mikor az aktuális ezeréves ciklusunk (mert nálunk tízes számrendszer van) véget ért.
wikiről:
"A legendát hívei a maja naptárra alapozzák. Eszerint a világ keletkezésének dátuma 0 baktun, 0 katun, 0, tun, 0 vinál, 0 kin volt, (a mi naptárunk szerint 3114. augusztus 11. időszámításunk előtt) vége pedig 12 baktun, 19 katun, 19 tun, 17 vinál, 19 kin, azaz 2012. december 21. lesz, mert egy nappal később újra 0.0.0.0.0. lenne, mivel addigra eltelne a világ kezdetétől számított 13 baktun. (A legendát erősítheti az a tetszetős szám is, amit a szóban forgó nap előtti dátum nemzetközi rövid naptári formája ad: 20.12.2012.)
Komoly tudósok - mint David Stuart, a legnagyobb élő maja-kutató - azonban nevetségesnek tartják, hogy a maják a világ végére gondoltak volna. Ezt cáfolja egyébként az analtun egység létezése is a maja naptárban. 2012. december 22-én a maja naptár szerint „egyszerűen” 13.0.0.0.1-t írunk majd."
forrás -
Ezt könnyen orvosolhatjuk.
Csupán néhány gyárat és favágót kell elküldeni a Mars-ra.
Problem, greenhouse effect?
-
ómajd szilícium alapú élőlényekké válunk mi? :D
#79113: a maja időszámítás végét jelzi a dátum, semmi többet -
Ja, és utána hogy lélegeznél? -
DIESEL DOG #79124 Terraformáljuk a Marsot! :D
Kézenfekvő lenne elvben, csak annyit kellene csinálni mint itt a Földön is. Üvegházhatású gázokat bocsátani a levegőbe és ezzel felmelegiteni magát a bolygót, erre megtenné a metán gáz. Csak amire erre is sor kerülhetne hát... -
hát, ha a 70-80as évek sci-fi íróit nézem, akkor elutazunk óriási űrhajókkal, vagy a Jupiter begyújtásával csinálunk egy másik csillagot :)
ha a mai sci-fi írókat nézem, akkor megjavítjuk a Napot, átmegyünk transzcendensbe vagy ilyesmi :) -
DIESEL DOG #79122 Tudomány mai állása szerint elvileg karba tett kézzel ülhetnénk és nézhetnénk mint a moziban. :D
Aki akar az rettegjen, szvsz egy aszteroida is bármikor feltűnhet és haladhat a Föld felé nagy sebességgel, ha meg egy ilyen megtörténne akkor már csak a méretétől függ hogy mekkora pusztitást végez, ergo lesz-e újra "nagy bumm" mint anno. -
Ha azt mondják, 1000 év múlva, az földtörténeti szempontból rohadt közel van, de a mostani emberiséget qvára nem érinti. :D Szóval annyira felesleges ezzel foglalkozni, amúgy is mi a fenét tudnánk csinálni ellene? :D -
hát, én sem forgolódok álmatlanul miatta :) -
DIESEL DOG #79119 Hát az az 5 milliárd is meglehetősen messze van... :) -
azt is 10 éve jósolgatják, most épp jövő tavaszra :)
(a felfúvódáshoz-vörösóriásosdihoz amúgy még kb. 5 milliárd év kell :) nova nem lesz belőle, túl picike hozzá ) -
DIESEL DOG #79117 Egyszerűen nagy ivben lesz*rom...
Már annyi féle világvége elmélet van hogy tele van vele a padlás. Volt már szó arról hogy kihűl a nap és akkor szana-szét fagyunk, akkor pedzegettek olyat is hogy vörös óriássá alakul elnyel mindent, sőt már azt is hiresztelték hogy egyszer szupernova lesz belőle... de ezekhez év milliók kellenek mi már akkor fasorban sem leszünk, sőt az is meglehet hogy emberiség sem lesz, mert amilyen ügyesek vagyunk lassan megöljük magunkat, a saját mocskunkba fogunk belefulladni... -
Nincs is annyi világ, amennyi világvégét itt már "megjósoltak". 
Baromság, a világvégét nem lehet megjósolni, jön amikor jön, felesleges ezzel foglalkozni...