127612
  • byzhouse
    Ahaok.

• somdav95
    Igen, sajnos ezzel van probléma, hogy az kell akit el lehet adni, közbe meg az mr2-n nem ritkán mennek olyan zenék amik bőven a magyar "Viva színvonalán" felül vannak, és mégse kapta fel őket olyan szinten a média.
    Mondjuk Ákost nem ásták el(remélem nem is fogják, mindig tud újat alkotni, az új albuma is rettentően jól sikerült..) de a többiről egy átlag ember alig tud valamit ( na jó, még Mester Tamásról, mert a TV2-n zsűritag volt és kb ennyi.. )
  • Lacee86
    Egy ideje nem hallgattam rádiót, most pár napja hallgatgatom a Class FM-t. Mint ha picit javult volna most a rádiós slágerek színvonala is. Sztem van azok közt is igényes, csak ki kéne tudni választani, az igénytelen szarok meg hulljanak. Pl. Ákost felhoztad: egyik legnagyobb magyar előadónak/zenésznek/dalszerzőnek tartom, és azért az ő számait játsszák.

Egyébként én a "Nem, régen volt mögötte szellemiség is, manapság mindenkiből lehet sztár." opciót jelöltem, ami így azért nem igaz, mert szellemiség igen is van az igényes zene mögött, de manapság sajnos tényleg nem feltétlen az lesz sztár, aki megérdemelné, hanem akit el lehet adni. :/
  • somdav95
    "Nem tartom összehasonlíthatónak a két korszakot."

mai hülye fos diszkó zenék között is vannak igényesek,például paul kalkbrenner, nagyon eltalálták róla a filmet is
    De a magyar zeneiparban is találni igazán jó előadókat,( itt nem SP-re, a fos buxa,fux,kurva rapperekre, meg nyálas szarokra gondolok..) csak ezeket nem kapta fel olyan szinten a média, ottvan például Péterfy Bori, Suhancos, Szabó Balázs Band, Quimby, Fanka, Punnany Massif, 30y( igazán jó feldolgozásokat is hallani tőlük az mr2-n néha) Ákos, Mester Tamás, csak hát őket a mai magyar Viva TV, ( mint magyar zenei ipar "diktálója") nem kapta fel.. (Igen, hányadék média...)
  • SötétBarom
    Mihez képest hugy a mostani mainstream? Talán a 80-as 90-es évek pophányása jobb volt? Vagy a herélt beegees?
  • xxxpaulxxx
    NEm tartom összehasonlíthatónak...
    De ha össze kéne, akkor egyértelműen nem... ha csak azt nézzük, hogy a régi mainstream milyen jó volt és a mostani mainstream mekkora egy hugy.
    De sztem azért ma is lehet találni jó zenéket... csak picit lejjebb kell nyúlni egészen az undergroundig.
    Pl a magyar alternatív zenekarok egy része sztem simán világszínvonalú:)
  • Lacee
    igen, a mai zeneipar többek igényét kielégíti - csak nem a "hivatalos" rádiókban kell keresgélni, ott a last.fm, myspace, facebook, kis klubok koncertjei, stb. Mivel olcsóbb lett a stúdiózás, sokkal több a kiadó, szerintem nagyobb eséllyel tudja megtalálni mindenki az ízlésének megfelelőt.

a magyar zenei színtér is tele van jó, nemzetközi szinten is vállalható zenekarokkal, egyszerűen csak kevesen ismerik őket itthon.
    Nem is egy eset van, amikor valahol külföldön top10-ben van egy magyar album, itthon meg a zenekar nevét sem ismerik...
  • 89
    Ma is van szellemiség mögötte elég a Staind, Ray Lamontagne vagy Jack Johnson dalszövegeire gondolni. Az más kérdés, hogy a zenecsatornák általában nem ezeket nyomják, hanem a tucatszarokat, amiknek semmi mondanivalójuk.
    Magyar zenék közt viszont elég gyenge a jelenkori színvonal, ami kivétel és világszínvonalú is lehetne az a Zagar, The Carbonfools.
  • SötétBarom
    Igen, a mai zeneipar többek igényét kielégíti.

Sokrétű, sok az újdonság, keverednek a műfajok, faszaság van. Nem bríberből kell kiindulni. Szar volt régen is.
  • Molnibalage
    Nem hasonlítható össze. A mai fiatalok biztos kajálják a mai (pop)zenét. Én kurvára nem. Az, ami a most kiadott zenéből is élvezhető az csak azért van, mert semmi köze a mai zenei irányzatokhoz.

Gondolok ilyesmikre
    Green Sun
    Rob Costlow

Instrumentális zene. Soha nem fogod ezeket rádióban hallani sehol...
  • 0Fritz0
    Persze, hogy megállja a helyét.
    A Tokio Hotel például simán hozza a Modern Talking "színvonalát". :)
  • Marci0115
    * Nem tudom eldönteni / nincs véleményem / stb.

leszarom
  • Blum
    Nem tartom összehasonlíthatónak a két korszakot.
  • Gibor
    első :D
    Amúgy

Nem tartom összehasonlíthatónak a két korszakot....

Nem lehet összehasonlítani, mivel fejlődünk és a változatosság kell... Ha pl 80as évek pop zenei stílusú zenék lennének a mai napig már rég unná mindenki, hiába hogy most is sokan meghallgatják még régi nagy slágereiket, de szerintem senki nem tudná 20éven keresztül hallgatni ugyanazta fajta zenét mondjuk.... Fejlődünk és kell is... Zenei irányzatoknak is változnia kell... Hmm kicsit szarul írtam/fogalmaztam, de nézzétek el korán reggel van és nem nagyon aludtam :D
  • Szavazó roBOT
    [center][b]Karácsonyra műfenyőt vagy igazit vesztek? ==>> [szin=red]A mai zeneipar megállja a helyét a régebbi idők el
  • Motoroj
    Ez horror.
  • Gurren
    kapcsolódó film
  • 0Fritz0
    Ahogy Jimbo bácsi is mondaná: "Ez a fenyő támadni akar!"
    Plusz mivel amúgy is éhen halna, így lényegében szívességet teszünk. :)
  • Bruk
    "Műfenyőt. Takarékosabb megoldás, vannak szépek is."

Szép és már felesleges az igazi. Nincs wc illatosító szaga, mert nem vagyunk olyan buták, hogy a wc-ben tároljuk. Amúgy nem szeretem a nagy felhajtást, de hát a család és a megszokás... engedni kell.
  • immovable
    szerintem ha már karácsony akkor..

fuck yeah :D

• tigeroo
    hát vagy műfenyőt vagy igazit :D
  • gabesz012
    Műfenyőt. Vagyis pár éve már az van. A kertbe már nem fér több élő, vágott meg nem kell, kár érte, hullik, faragni kell, stb.
  • lord nihilus
    :DDDD
  • Fbn Lx
  • somdav95
    "Kizárólag igazit, ez adja meg a hangulatot."

meg még ki is lehet ültetni a kertbe ha olyat veszünk..
  • Doomista
    Műfenyőt. Takarékosabb megoldás, vannak szépek is.
  • Blum
    "Műfenyőt. Takarékosabb megoldás, vannak szépek is."

Két éve vettünk egy műfenyőt,azóta az van. Nem hullik le,nem kell kidobni.Fel van díszítve,akkor észre sem lehet venni,hogy nem igazi. Pláne,ha lefújom műhóval. :D
    Amikor nem kell,akkor beleállítom a kádba,letusolom,összehajtom az ágait,bele egy szemetes zsákba aztán pihen az erkélyen. :)
  • Lacee86
    Na ez, nekem is új. Na, Normandiához gondoltam h nincs köze, de úgy nem gondolkoztam rajt h honnan a neve. Meg nem tudtam, h van benne d, főleg mivel sok helyen Normann-nak írják. :D Ma is okosabb lettem. :)
  • Dzsini
    apró kiegészítés a dologhoz, mert nagyon kevesen tudják:

"Alexander von Nordmann (1803. május 24. – 1866. június 25.) finn zoológus volt. Legalább 8 állatfaj, egy növényfaj és egy nemzetség viseli a nevét. Többek között egy lepkefajt (Pamassius nordmanni), a Kaukázusban, a kelet-anatóliai, a grúziai és örmény hegyvidékeken honos kaukázusi jegenyefenyőt (Abies nordmanniana) és a feketeszárnyú székicsért (Glareola nordmanni) nevezték el róla."

Tehát helyesen Nordmann fenyő a neve, nincs köze normandiához vagy ilyesmikhez.
  • NEOreg3
    évek óta műfenyő vanik
  • Unreal1942
    A kivétel... :)
    Én minden évben hosszú órákat kerestem megfelelőt. 180-200cm körülit.
    És csak Normand jöhetett számításba.
    Idén 25 ezret mondtak egy fára amire azt mondtam, hogy tetszik is...
    Itt lett végleges a műfenyő. Nem bántam meg. Drága volt ez is, de nagyon szép.
  • Lacee86
    Ez nem igaz, gyönyörű volt a normann fenyőnk tavaly is, meg tavalyelőtt is, és mondom, csak 5 e Ft volt. Amit idén vettünk, az csak sima hagyományos fenyő, de elég szép, dús ágai vannak. Igaz csak 1,5 m-es, de nekünk nem kell nagyobb, és 3 e Ft volt.
  • Unreal1942
    Az még nem is komoly fa. 20k fölött vannak a jobb minőségűek.
    Egyszeri befektetés.
    Egy igazán szép fenyőfa is 10k körül van.
    Néha ki lehet fogni 5-7 ezerért is, de lejjebb csak olyanok vannak amit az ember megsajnál :)
  • morleone
    csák áz igázi! mindíííg minden körülmények között?!
  • Lacee86
    10-12 e?? 3 e Ft-ért adják itt darabját, 1,5-2,5 m-esig vannak. De előbbi 2 éven a spécibb normann fenyőt vettük, az is csak 5 e volt.
    Sztem egy fél méteres igazi fenyő 100x többet ér, mint egy plafonig érő w.c. illatosító szagú műanyag vacak. Ja, bocs, akkor meg még gyerekgyilkos is vagyok, ilyet... :/
  • dartonita
    Onli ríl!
  • byzhouse
    eddig mindig igazit vetünk,de utóbbi 2évben átváltottunk műre. minek kiadni 10-12ezret egy olyanért,ami 1hétig bírja mikor 10k-ért megveszed a műt és a dédédédédédédédédédéd unokádnak is jól lesz? :D
  • Jimmyke
    2 éve nincs karácsonyfa, azelőtt vagy 8 évig műfenyő volt. Már nem férne el.
  • extramagascsaj
    Kizárólag igazit, ez adja meg a hangulatot.
    NEM szeretnék ezen vitázni. Nabumm!
  • Sir Quno Jedi
    Nohát. Akkor végülis látod egyetértünk. Kis ráfordítással és odafigyeléssel tényleg még a karácsonyfának sem kell meghalnia a szeretet ünnepén kis családunk jóléte érdekében.