127612
  • clio1616v
    ha nem haragszol nem javítom ki a helyesírási hibáidat :D
  • clio1616v
    na ők azok akik rólad azt hiszik hülye vagy és úgy gondolják te nem ember vagy hanem eladó és neked parancsolgathatnak, a jóízlés határain kívül is
  • clio1616v
    életképes... de milyen élet az ilyen?
  • Lacee86
    Hát jó persze, csak most az eladók volt a kérdés. :)
  • jhetedikj
    Változó, de inkább segítőkészek
  • stationx
    ugye nem hagyod ki a kezeléseket ugye? szed be a gyógyszereket rendesen, nem szabad abbahagynod, mert akkor megint ilyeneket fogsz mondani.
  • UniverseOfficeR
    Az egész ország úgy van elbszva ahogy van. Fogyasztók, eladók egyaránt.
  • Sir Quno Jedi
    Meg sok a kötözködő vevő, akinek semmi sem jó. Valamint sok az idióta, aki kibontja a cuccokat nem fizet, lop, szemetel, hangoskodik, tolakodik, szemétkedik, mer murvára ráér.
  • Lacee86
    Hát igen, mert sok a multi, ahol az eladók nem személyek, csak alkatrészek a nagy gépezetben. (Durván, sarkítva fogalmaztam.) A hozzáállása emiatt soknak közömbös, savanyú pofa, kötözködő magatartás stb.
  • predator1982
    ezt csak mellékesen, de régebben valahogy jobban szerettek vásárolni is az emberek nem? a maszekról jutott eszembe, amikor én gyerek voltam, emlékszem hogy nem igazán volt gyakori, hogy az eladó/boltos meg a vásárló ölték volna egymást, most meg ha elmegyek vásárolni, tutira belebotlok ilyesmibe. régebben más volt a vásárlói/eladói mentalitás.
  • Sir Quno Jedi
    És ez hogy jön ide?! Nem rólam volt szavazás?!? (vagy igen, nem figyeltem volna?! :D)
  • Lacee86
    Sztem sokban függ, h egy maszek kisboltról van szó, vagy egy nagy hipermarketről. Nyilván egy kisbolt nem teheti meg (elvileg?), h ne maximálisan azt nyújtsa az eladó, amit egy vevő elvár. Egy multiban meg qva mind1, nem az eladó viselkedésén fog múlni, h oda megy-e vki vagy sem.
    Egyébként nagyon változó, teljesen szélsőséges viselkedésűek tudnak lenni az eladók (akár nagy, akár kisboltról van szó), nem lehet semmi általánosságot mondani.
  • Sir Quno Jedi
    Melóm során én is foglalkozom ám ügyfelekkel (sőt dühös, megtévesztett, vagy reklamáló ügyfelekkel is), de ha én próbálnék meg velük olyan stílusban tárgyalni, mint némelyik bolti delikvens, akkor páros lábbal repülnék és többet nem kapnék állást a szektorban (sem). Hogyis van ez?!
  • predator1982
    lehet hogy én nem vagyok normális, de szerintem te se...neked minden hozzászólásodból a negatívum sugárzik, becsülendő hogy te igy életképes vagy.
  • Sir Quno Jedi
    Értem és te lennél az a "normális emberek igy gondolják"?!! Röhögnöm kell. "Nem kell megsértődni", de szerintem nem vagy képben.
  • predator1982
    hangulat : is-is , változó
    hozzáállás : korrekt módon foglalkoznak a vevőkkel, rendes iszolgálást tanusítanak.

(ha meg valahol valamivel nem vagyok megelégedve, nem megyek oda többet ennyi. de nem kezdek el parádézni mint oly sokan)
  • Molnibalage
    Egyetértek.
  • predator1982
    nah egyetértek, az eladónak is lényeges, hogy hány törzsvásárlója lesz a jövőben, mert abból lesz bevétel, az előbbi hozzászólásaiddal is egyetértek, sokkal kellemesebb olyannak foglalkozni, aki emberszámba veszi a másikat
  • predator1982
    na pont az ilyen kényeskedő, orrukat fennhordó barmoktól mentse meg az isten az eladókat. ez a baj a vevőkkel, hogy minden eladóról azt hiszik hogy tök hülyék és rosszat akarnak. te nem depressziós vagy meg ilyenek, hanem egy beképzeld felfuvalkodott futóbolond. (nem kell megsértődni, de a normális emberek igy gondolják)
  • extramagascsaj
    Én meg nem. Sokszor megértem őket, amiért nem vigyorognak non-stop...de voltam pénztáros...és az alapvető udvariasság és segítőkészség legyen már alap egy eladó/pénztáros esetében.
  • tigeroo
    és igen, ha veszel 1 kosárnyi cuccot hol nézi meg az ember? de ilyen apró lehúzásokkal jól lehet "keresni"
  • tigeroo
    a legdurvább kópos átverésem az a 20deka párizsi volt amiért 550Ft-ot akartak kérni :D
  • byzhouse
    semlegesek
  • clio1616v
    csak olyan helyen vásárolok akiben megbízok, de soha nem mondanám, hogy nem azt kérem amelyiket adja, ha magától nem azt adja automatikusan, amelyiket akarom vagy amelyiket ő is megvenné magának, akkor ott nem vásárolok többet

én lusta vagyok válogatni, neki a dolga hogy a legjobbat adja... ha ez nem érdeke, hogy nála vásároljak utána is akkor én ugyan nem figyelek oda, hogy melyiket adja nekem... ez az ő feladata
  • Sir Quno Jedi
    Érdekes, én magam választok és ha nem pontosan azt adják amit kérek, akkor szólok, ha tovább kekeckednek, akkor retorzió. Soha nem is mernek kekeckedni. Hozzáállás kérdése, látnia kell, hogy VELEM nem lehet. Én ha veszek, akkor sokat veszek és minőségit, nem kukacoskodk az árral, nem spórolok, nem kicsinyeskedek, cserébe elvárom, hogy pontosan kövessék az utasításaimat.

Pl. mikor húst veszel, simán átvágnak, ők ezt tanulják, ez a szakmájuk. Másikat ad, aláhajtja a dagadós/faggyús cafrang részét és eladja neked aranyáron. Ezek igazi bűvészek, képes 360fokban megmutatni neked a húst úgy, hogy nem veszed észre, hogy átbaszott. Figyelni kell rájuk. Darált húst pl. SOHA! Vedd meg egyben a minőségit és magad daráld le...
  • dartonita
    +1
    Egyetertek,semmibe sem kerul egy kis kedvesseg vagy mosoly.Az esetek tulnyomo tobbsegeben vissza is kapja az ember.
  • clio1616v
    mondok egy nagyon egyszerű példát...

nekem nem kell mégcsak kérnem se, hogy az eladó a sütispultnál szóljon, ha a sütemény amit kiválasztok már tegnap előtti és abból inkább ne kérjek, vagy hogy a süti kiemelésénél ne egy nyomit vegyen ki hanem "a legszebbet"

mindezt teszi azért mert szimpatikus vagyok és ugye magának sem akar rosszat...

míg egy unszimpatikus ember sütijét nagyívben leszarja, gondolja jólesz a parasztnak
  • Sir Quno Jedi
    Na szépen is néznék ki, ha a buta négyelemista(se) unottarcú pávián (szak)eladó mondókájára támaszkodnék vásárlás közben! Megvan a józan eszem, tájékozódom ELŐRE. Alapszempont, hogy ahol tudnak ott átvernek, mivel neki NEM érdeke, hogy te ne dögöljél meg az új cuccoddal együtt, fél percen belül. Sunyik ezek, meg görények. Elvileg teljesen feleslegesek is lennének amúgy egy modern üzletbe...
  • clio1616v
    néha jobban el kell nyerni a bizalmukat, hogy a valóságot mondják a termékről, ne a marketing bullshitet
  • immovable
  • clio1616v
    Neked elég büntetés, hogy ilyen ember vagy... sőt. (sajnálom, hogy így alakultak az életkörülményeid)
  • Sir Quno Jedi
    Potsika, én nem megbaszni akarom az eladókat, hanem szeretnék tőlük vásárolni! :D
  • immovable
    Hát persze.
  • Dzsini

Bár szerintem tanulható is valamennyire.
  • clio1616v
    Akkor igazságtalannak éreztem, de mivel figyelemfelkeltő jelleggel kaptam a kedves moderátortól, aki kellő közvetlenséggel írt pm-et. Így nem maradt rossz érzés bennem ezzel kapcsolatban.
  • immovable
    Látom betett a múltkori bünti.
  • clio1616v
    nézzétek meg kik írták, hogy "Általában letört, depresszív személyek, változó " az eladók viselkedése velük...

ez azért van mert ő maguk is ilyen depresszív egyedek, akik képtelenek jólérezni magukat

Immóról pl azonnal lerí a rosszkedv és a rosszindulat, vele kapcsolatban így is kell reagálni... ő egy rosszkedvű ember, de mindenhez rossz a kedve ez nem jelenti azt hogy rossz ember, bár sokan ezt azonosítják
  • clio1616v
    az udvariasság és a közvetlenség között kell megtalálni a kínos egyensúlyt, van akinek ehhez tehetsége van, amit ha kihasznál, akkor szimpatikus lesz

tanulni ezt nem lehet, viszont ha ilyen vagy akkor nem lesznek bunkók veled
  • Sir Quno Jedi
    Nem hinném. Nem vagyok búvalbaszott emós, sőt kifejezetten vicces, jó humorú, közlékeny csóka vagyok, társaságban mindig kedvelnek is ezért. Az más kérdés, hogy pesszimista, cinikus és pikírt vagyok ha úgy adódik, meg gyanakvó és némileg paranoid. A kettő baromira nem zárja ki egymást. Lehetsz kellemes társaság azoknak akik szeretnek/kedvelnek és a fordítottja azoknak, akiket TE nem kedvelsz. :D
  • Zoli007
    Általában letört, depresszív személyek.
    Nem elég körültekintőek, olykor kimondottan lekezelőek/tehetetlenek.

Mondjuk nem is várom el tőlük.

BTW, nem lehetne olyat, hogy az archívumban ott volna, hogy az adott kérdés melyik hsz-től meddig van. Pl. tegnapinál ott lenne hogy #81375 - #81420.