127612
-
gabesz012 #81558 Pártatlan vagyok, mindkét típust szeretem. -
Te meg ultratahó módon személyeskedsz az elejétől fogva. Nem szép tulajdonság, pláne nem egy nőtől. -
Pártatlan vagyok, mindkét típust szeretem. -
Könnyed, gondolkodás nélküli szórakozás. De már alig játszom egyébként. -
sapkagyűjtögetés -
Inkább az egyszerűbb játékok, nagyobb relaxációs hatása van. Azt az 1-2 játékot is very easy-n. -
Pártatlan vagyok, mindkét típust szeretem.
de hangulatfüggő is, nagyon szeretem az elmés elgondolkodtató FPS-eket ahol nem csak mész és lősz hanem van benne pár "feladvány", kicsit az agyat is kell hazsnálni h továbbjuss a pályákon, ezek sokkal jobban lekötnek -
bármi jöhet :> -
RPG inkább, de néha jöhet 1-2 FPS/TPS
sajna egy 10éves konfigom van, pixel shader 3.0-ás cuccok már nem mennek :D
amúgy:
deus ex, morrowind, kotor 1-2, fallout 1-2 a kedvenc
meg pár akciójáték, főleg az "ubisoft aranykor" 2002-2005 körül, a prince of persia sands of time trilógia a favorit még nálam, vagy mondjuk a splinter cellek...
GTA - Vice City még kedvenc a hangulat miatt, 2003 nyara nálam összefonódott vele :D
aztán jöttek az MMORPG idők, majd 3évig wowoztam, megis van még a lich kinges accountom is egy 80as nefoshamannal
mostmár csak hébe-hóba játszom, évente 2-3 játék és ennyi :( -
rendben, akkor ne haragudj, no offense
-
DIESEL DOG #81548 Pártatlan vagyok... -
a sapkaszimulátorok a kedvenceim -
Is, is, te többnyire komolyabb játékik. RPG, startégia és repülőgépszimulátor. -
Inkább elgondolkodtató, most az egyik jutott eszembe: Tomb Raider de jó is volt. :) -
Pártatlan vagyok, mindkét típust szeretem.
Az agyatlanabbat időelbaszásként (van szabad fél órám, és nem tudok mit kezdeni magammal), a mélyebbeket viszont programszerűen nyomom (tudom előre, hogy este le fogok ülni elé, és tolom 3 órát). -
Szavazó roBOT #81543 Működőképesek a jelenlegi szabadalmi rendszerek? ==>> Számítógépes játékok: könnyed szórakozás, avagy elmés/gondolkodtatós? -
1. küldtem már be eleget. (és fogok is :P)
2. nem kritizálom a kérdést.
3. soha nem szavaztam még üresen.
nyafogást meg hallottam már eleget tőletek :) -
küldj be jobbat...
kritizálni könnyű :)
(nem mondom erre énis hosszu idő óta most nyomtam megint tartózkodom-ra, de mégsem nyafogok) -
Cat 02 #81540 Szerinted?
Igen
Nem
Is-is -
Én csak egy Igen, Nem és egy Mégse válaszlehetőséget raknék be kérdés nélkül. :) -
Sztem hnap legyen vmi atomfizikai problémakörbe tartozó kérdés, biztos ami biztos. :) -
asszem ez rekord kérdés lett -
Összesen 100 szavazatból 72 tartózkodott. szintén -
szia haver -
96/69 :D -
vagy csak sokan nem ismerik a jelenlegi szabadalmi rendszereket :D
amúgy:
is-is
körültekintőbb kivételek -
Látom sok ember hajlandó gondolkodni :) 68/95 tartózkodott -
Inkább kapjon extra anyagi juttatást a munkájáért, DE legyen kötelessége más számára is felhasználhatóvá tenni (valamilyen feltételekkel). Nyilván ez attól is függ milyen terület, ha az első (sarkított!) példámat nézzük, akkor inkább ........ minthogy ....... -
ahogy elnézem eléggé ideggyenge vagy, én egy példát hoztam fel, ennyi. -
#81525, és rekurzívan mindig olvasd újra amíg nem értelmezed. -
Mivan? -
A fejlesztő meg dögöljön éhen? -
clio1616v #81526 én válaszolok a kérdésre, mivel tudom a választ
te ha nem tudod, akkor tapasztalatlan vagy = buta vagy ehhez -
Nem érted. Itt nincs "válasz", amit elmondasz a butáknak (nekünk, mert én mint buta, ehhez bizony nem értek, szörnyű). Itt csak vélemény van. -
clio1616v #81524 én nem azért járok ide, hogy veled tudatni akarom a véleményem, hanem azért, hogy ide leírjam... azt már mindenki saját maga dönti el, hogy elolvassa-e -
Ez csak egy sarkított és nem helytálló példa volt. Kizárólag érzékeltetni akartam vele, hogy nem annyira bonyolult dolog ez, mint ahogy lentebb sokan írták.
Egyébként hasonló esetek nagyon is előfordulnak, főleg a mindenféle kütyüket gyártó vállalatoknál. Ez ugye egy olyan szegmens, ahol ha alkotnak valami durván jót, akkor inkább lemondanak a licencszelési pénzekről, mivel így várhatóan hozzájuk tódul a sok vásárló a jobb minőség miatt. Példa erre mondjuk az Apple és a kapacitív multitouch kijelző, ahol így utólag lerendezték, de volt egy hosszabb időszak, amikor az Apple senkinek sem bocsátotta rendelkezésére ezt a szabadalmat.
Nyilvánvalóan a fenti példa teljesen más kategória mint egy biztonságtechnikai kérdés (előző üzi), ahol sok országban kivételekkel, tilalmakkal lehetetlenítik el a hasonló esetek. Azonban így is épp elég gátat szabnak a fejlődés kárára. A kérdés ezt feszegeti, még ha apró vagy jelentéktelen esetekről is van szó... -
Összesen 80 szavazatból 56 tartózkodott.
ilyen se volt még... +1 :D -
Ha jól tudom felhasználhatja más is, ha kéri és megkapja a megoldás felhasználási lehetőségét a szabadalom tulajdonosától - aki ezért természetesen pénzt kap, és megjelöli a gyártási dokumentációban, hogy ez és ez a technológia ilyen és ilyen szabadalom alapján készül.
A felhasználó cég rengeteg pénzt és időt spórol azon, hogy nem kell kutatnia és kifejlesztenie egy hasonló technológiát (csak a megvalósításra kell áldoznia), a spórolt pénz egy részt a szabadalom tulajdonosának utalja át. Én úgy látom, hogy ezzel így nincs probléma. -
Egy autógyártással foglalkozó vállalat kifejleszt egy új megoldást, amivel a balesetek ésvagy sérülések drasztikus mértékben csökkenthetőek. Szabadalmaztatja az ötletét, így mint saját "tulajdon", más nem használhatja fel azokat.
A kis sarkított példám konklúziója: a szabadalmi rendszerek rossz működése/szabályozása miatt emberéletek múlhatnak majd a dolgon.
Tényleg ennyire nehéz végiggondolni? Persze azt nem árt tudni hozzá, hogy mik képeznek kivételt, de biztos mindannyian találkoztatok már ehhez hasonló (még ha nem is ennyire drasztikus) esettel, példával. -
Ezzel csak az a baj, ha én információt akarok erről nem téged foglak megkérdezni. Maximum a véleményed. Egy olyan kérdésről, amiben tudok én is véleményt foglalni.