127612
  • jhetedikj
    Igenre nyomtam, de most hogy végigolvastam a kommenteket meggondoltam magam. Beleszólni beleszólhat de nem dönthet helyette.
  • Molnibalage
    Postagalamb használat? Micsoda romatikus (?) hobbi (??) lennne. :)
  • Dzsini
    A következő napon lenne letiltva a CD olvasó és az USB a jelszavazott BIOS-ban.
  • clio1616v
    a vallásos emberekről tudni kell, hogy azt hisznek el ami nekik kellemes :)
  • kifli
    írj ki neki egy ubuntu live cd-t, azt monitorozzák XD
  • Dzsini
    Innentől az ő döntése, hogy meddig üldögél kényelmes börtönében. Ha majd akar változtatni rajta, akkor vállalja a konfliktust is, addig meg így jártatok. Ha nem akarja megnevelni a szüleit (mert fél tőlük vagy önmagától vagy az ismeretlentől), akkor nem is fogja.
  • tigerbácsi
    ez tény! én nem tehetem meg, mert nincs hozzá közöm, a Ági meg nem akar mert fél! s meg is értem a félelmét!
    én vállalok, s vállaltam is mindent a Lány miatt a konfliktusokat illetően. nem szóltam egy rossz szót sem neki pl mikor megfenyegettek, ha nem szakítok Vele akkor sokba fog az nekem kerülni. hát egyszer kaptam is a számra. de Ágit mivel szeretem, s ragaszkodom hozzá ezért nem tettem feljelentést s nem intézkedtem semmit. tűrtem.
  • Sir Quno Jedi
    Húha, azok meg egy jót röhögnek és a szülei előbb tudják meg, hogy hátbadöfte őket, mint ahogy hazaér, mivel rá van állítva a nyomozó. :D
  • tigerbácsi
    sajnos ő s baráti köre nem tudja ezt megvalósítani titkosítást) s ha megtenni tuti kidobnák otthonról.
    az tény hogy Ági a kényelemhez, a pénzhez van szokva, de láttam hogy rövidtávon biztosan tud nélkülözni is. hosszabb távon kitudja!
  • Dzsini
    A magánszféra ilyen megsértéséért pedig feljelentést lehet tenni a rendőrségen.
  • Sir Quno Jedi
    Nos ezesetben jöhet a megalázkodás. Megkéred őket, hogy segítsenek megkeresztelkedni, hiszen te jó keresztény szeretnél lenni, az ő érdekükben és nekik, ha szintén jó keresztények, segíteniük kell ebben téged... :D Bármit megtennél, hogy megfelelj nekik, hiszen neked csak a lányuk boldogsága a fontos, ő meg téged szeret. stb.-stb. Megy ez.
  • tigerbácsi
    jóban voltunk. sokat is voltunk együtt velük. sokat beszélgettünk kajáltunk. mikor kellett segítettem bármit. legyen ez fizikai munka vagy számítógépen akármi.
    az eltiltás most oda fajult, hogy sehol nem veheti fel velem a kapcsolatot. em élőben sem az éteren sem telefonon seholsem.
    a lány sajnos most függ Tőlük. mivel csak egy érettségije van, s én jelen pillanatban nem tudom eltartani.
  • Dzsini
    Innentől érthető (de nem elfogadható) ez a leírásod alapján beteges ragaszkodásuk hozzá - sajnos jelen esetben az van, hogy a lánynak kellene megnevelnie a szüleit, tudatosítani bennük, hogy már lassan ideje lenne elhinni, hogy eltelt pár év azóta, hogy rajtuk múlt az élete.

Kezdésből ki kellene alakítani egy magánszférát - jelszavazni, titkosítani a telefont, számítógépet, stb; és ha konfliktus van belőle, akkor kiállni velük szemben, hogy lassan tudatosuljon bennük, itt egy önálló gondolkodású emberi lényről van szó, nem egy díszmadárról. Vagy maradhat a leányzó bársonybörtönben, ameddig azt el tudja viselni. Rajta is múlik, hogy hajlandó-e konfliktusra, vagy túl kényelmes ez neki, hogy mindent aláraknak.
  • Molnibalage
    De, kell. Viszont szó nem volt arról, hogy Tiger holnap már nekifog ennek...

• immovable
    Vallásos. OMG
  • tigerbácsi
    már nem beteg! egészségesebb mint én szerencsére.

a baj az hogy
    7 év van közöttünk,
    szegény vagyok
    s annó egy vitában mikor megkértek költöztessem el a Lányukat akkor meg tudtam volna tenni, s összevesztünk. ők is mondtak felindulásból hülyeségeket én is. s félre is értették amit ott kijavítottam de azt már nem hallották meg!
    Anyjának még az is szúrja a szemét, hogy nem vagyok keresztény, azaz semmi valláshoz nem is tartozom.
  • kifli
    ha nem vagy kifejezetten a szülők réme alakat, akkor a lány is hibás, ha anyámék ezt csinálnák, én már rég eléjük áltam volna, és megmondtam volna, hogy ez már sok.

Amúgy az eltiltás mit jelent?
    Egy 23 éves lányt mivel tudnak megbüntetni azért, mert veled találkozik?

Szülőkkel közös beszélgetés volt már? Vagy csak látásból/fotóról ismernek?
  • tigerbácsi
    a gépe napi 24 órás monitorozáson van. ami a képernyőjén megjelenik azt ők is látják.
  • Sir Quno Jedi
    Na, aztán egy büdös szót nem meséltem magamról. Ha szerinted nem kell családalapításhoz valamennyire biztos háttér, akkor meg én kérek elnézést! Gyereknek majd azt mondod, hogy bocs kisfiam ma nem eszünk, mer szerelemgyerek vagy?!?!? Nóóóómális??!

Én aztán aludtam aluljáróban és padlón is évekig, meg örültünk ha volt zsír a kenyérre, DE VOLT! Persze ma más helyzet van, emberek önhibájukon kívül kerülnek lehetetlen helyzetbe. Azonban akkor BE KELL látniuk, hogy ebben a helyzetben nem ficereghetnek, hanem először ki kell törniük, vagy legalább valamennyire stabilabb pozícióba felküzdeniük magukat. Felesleges másokat is belerángatni a nyomorukba, először maguknak kell boldogulniuk! Szigorúan! Ha nem megy, akkor ott a vége, ennyi...

Ha azon filózol, hogy holnap tudsz-e majd enni valamit, akkor bezony csomót kell kötni a farkadra egy időre. Ez az én véleményem/életfilozófiám szigorúan! Akinek nem tetszik, nem kell követni! :DDD
  • tigerbácsi
    igen sajnos soha nem fogok megfelelni Nekik. ez tény. de a lányuk boldogsága nem ér annyit hogy eme mérgen egy kicsit szemet hunnyanak? nem akarok hozzájuk költözni, sőt még fel sem megyek (4 hónapot kibírtunk úgy hogy nem mehettem fel) csak sarokba állítottak a lányt. s tudják a neveltetésből, hogy a lányuknál első a kis család utána a boldogság.
    én is ilyen vagyok, bár nem így neveltek. de végre Ágival megtaláltam az egyensúlyt! boldog volt a családom, s én is!
  • clio1616v
    simán elintéznek egy "balesetet" tigerbácsinak...
  • clio1616v
    soha nem fogod tudni elhitetni, hogy nem a pénze miatt vagy egy beteg csajjal..

a lovagkor elmúlt és ez a realitás, hiába vagy rendes...
  • Simaji
    Hát ez tényleg beteges. Amúgy nincs olyan, hogy ne tudnátok tartani a kapcsolatot, mindig van lehetőség még ha a gépe ellenőrizve is van.

Használjatok anonimizáló oldalakat + ebuddy esetleg TOR Firefox-al privát böngészési módban és akkor szinte teljesen lenyomozhatatlan lesz a dolog.

Amúgy meg miért tiltják tőled? Nagy az életkorbeli különbség?
  • Sir Quno Jedi
    Na, ahol meg magánnyomozót fogadnak a saját lányukra, azokat sürgősen ott kell hagyni örökre, ezek elmebetegek már most! Mi lesz később?!?! Úristen! :D
  • tigerbácsi
    köszi!
    az a legnagyobb baj szerintem, hogy Ők jómódúak én meg szegény vagyok. a fizetésem felét haza kell adnom, a másik feléből kell fenttartanom magam, így nem sok jut sajnos. s most még maszekolni sem tudok, mert nincs meló :-(
  • immovable
    Az ilyen fajta szülőt akkor is vakítja a nap ha éjjel van. Már ha érted mire gondolok. Itt soha nem fogsz megfelelni. :(
  • Molnibalage
    Ez már beteges.
  • Simaji
    Nem, mert nincs joga hozzá.
  • Molnibalage
    28 leszek áprilisban, elvben nyáron költözöm el otthonról. Most jött el az ideje és jó időre biztos anyagi háttere.

Viszont nagyon érdekes világképed van. Minden hozzászólásból süt az, hogy ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉN mit tudok és mim van. Az fel sem merül, hogy a jelek szerint az ország kb. 80%-a szarabbul él nálad? (Ez csak erős becslés.)
  • tigerbácsi
    próbáltuk. majd az apja a lánya elé dobott pár fényképet, meg leírást mikor merre voltunk, mit csináltunk. szóval magánynyomozót fogadott. ezt már ellőttük sajnos!
  • immovable
    Szerinted természetesen. :)
  • clio1616v
    én elhiszem, hogy van egy kialakult értékrended, de abban több hiba is van...
  • tigerbácsi
    erre ment pm.
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk vagy 33 és minimálbéren élsz és nincs saját lakásod, vagy akár bérleményed?!? Ezt komolyan kérdezed?! :D Így/erre alapozva nem lehet családot alapítani. Márpedig tisztességes ember, ebben a korban általában azért már ezzel a céllal kezd neki egy komolyabb kapcsolatnak... :DDD
  • immovable
    Nincs szerencséd a nőkkel tiger. :(
  • tigerbácsi
    egyetlen Lányuk, ki az első 10 évben élet halál között lebegett a sok betegsége miatt. a szülők nagyon maradiak. s világ életükben itt laktak pesten a 14. kerben. s minden rokon itt élt. a nagyik egy részre külföldi nagy városba költözött anno.
  • tigerbácsi
    ez tény! én nem érzem jogosnak.
  • QuippeR
    a kérdésben nem volt sem ingyenélés, sem követelőzés, én sem említettem ilyet. éppen azt mondtam, hogy akit az anyagi alapon történő fenyegetőzéssel el lehet tántorítani az érzelmi kötődéseitől, az gyenge jellem. szerintem egyetértünk, de nyugodtan jelezd, ha mégsem.

tiger: lehet, hogy burzsuj vagyok, de nekem volt annyi zsebpénzem 23 évesen, amiből egy-két havi albérletet ki tudtam volna fizetni. ha ketten nem tudtok ennyi pénzt felmutatni, akkor ott k*rva nagy problémák vannak, és a szülőkkel történő összeveszés a sokadik gondotok kell legyen a listán.
  • Molnibalage
    Ha valaki minimálbér táján keres, akkor miből...?
  • Sir Quno Jedi
    Lányokkal nem lehet mit kezdeni. Sajnos/szerencsére a nők a rosszfiúkra buknak, így a lehető legbaromarcúbb állatokkal jönnek össze kezdetben, mikor tapasztalatlanok még. Azt szeretik, ha szöges martensszel tapossák őket, megcsalják őket 5-6 barátnőjükkel és az ő pénzüket költik, meg semmibe veszik őket, DE a lényeg, hogy milyen menő srác volt. Később tapasztaltabbak lesznek, de ezt ugyanúgy beszopják újra-, meg újra.

Szal. egy lány az tuti a leghülyébbekkel csináltatja fel magát, a zellen nem véd. Hiába a szép szó, hiába a nevelés. Nem lehetsz mellette 7x24 órát és mivel amúgyis imádnak sunyizni/titkolózni/hazudozni csípőből, sosem fogod megtudni a kalandjait (csak mikor már késő). Tiltás semmit sem ér, szép szó még annyira sem.

Evvan.

Én amúgy mindezek ellenére IS szeretnék egy-két lánygyermeket, azokkal jobban kijövök, mint a fiúkkal.