127612
  • szjuca
    Mind1.
  • QuippeR
    a zsebórám analóg, a számítógép meg a mobil digitális. valójában tökmindegy.
  • Sir Quno Jedi
    Digitálisat. elvileg az emberek gyorsabban le tudják olvasni az analógot (jobban fexik az agynak, mert nem akkor az absztrakció), de én már nagyon hozzászoktam a digithez (IT betegség). Viszont hordani csakis analog-mutatós órákat szoktam, mer az tetszik, praktikum lényegtelen. Persze mostanában alig hordom már őket, mert telóba/kocsiba/gépeken van óra, akkor meg minek!??!?
  • Simaji
    Digitális, bár egyre inkább hajlok az Analóg felé mert azok nagyon szépek tudnak lenni. :)
  • Unreal1942
    Analóg természetesen!
    A hétzenés és a számológépes tündöklése óta
  • Blum
    +1
  • OrioN the S
    analóg rulz. a digitális nem szép.
  • clio1616v
    egyiket sem, csak nagyon ritkán kell figyelnem az időt...

sütés, főzésnél - ott pedig beállítom a telefonomon az időmérést, azon digitális módon van az idő sebessége kijelezve
  • Dzsini
    A mutatósat :)
    Hogy a meghajtószerkezet analóg (ingás) vagy digitális (kvarckristályos) az mindegy.
  • Szavazó roBOT
    A szülő dönthet-e nagykorú gyermeke párkapcsolatáról? ==>> Személy szerint melyik típusú órát részesíted előnyben?
  • clio1616v
    2 dolgot tehetsz:

- vagy elfogadod és felvállalod így a kapcsolatot, hogy soha nem lehetsz a legfontosabb

- vagy kilépsz a kapcsolatból

az előző csak akkor működhet, ha ugyanaz a dolog a legfontosabb mindkettőtöknek(közös gyermek, közös célok)

lehet a lány tapasztalatlansága meg fog változni, ha rájön arra, hogy a szüleivel nem élhet együtt élete végéig és a saját harmónikus családban élésnél fontosabb nincs, kezdetben ez lehet a közös célotok
  • tigerbácsi
    ez van! teljesen igazad is van. a Szülei számítanak. senki más.
  • clio1616v
    ha szereti a szüleit ami szerintem nem is kérdés, és nem tud nemet mondani nekik, akkor a jelleméből adódóan ezt veled is eljátszhatja:

sajnálatból, vagy azért mert nem akar fájdalmat okozni, szándék nélkül is meg fog bántani azzal, hogy a szüleinek a véleményét helyezi előtérbe veled szembe
  • tigerbácsi
    Ő mindig is nagyon jó anyagi körülmények között élt! mindig volt külön lakása/szobája. 23 évet nem lehet egyik percről a másikra átírni!
  • tigerbácsi
    erre nem is gondoltam.

de sok víz lefolyt a dunán :-)

tegnap óta annyi történt, hogy én összevesztem Bratyimmal (akinél laktam) s az éjszakát a híd alatt töltöttem! van a zsebemben 4 000 HUF 10.éig! jó életem van :-)
    szóval tényleg igaza van Pepsi Twist-nek! kit érdekel már e kérdés!
    (kurva hideg van a híd alatt)
  • Pepsi Twist
    de XD
  • PesSim
    Nem hiszem, hogy ezt korhoz kellene kötni, szerintem lehet nagyon idióta az a gyerek 20 évesen is. Ha már önállóan képes korrekt/normális döntéseket hozni, akkor a szülőnek nem kellene beleszólni a párkapcsolatába (sem).
    //Szerintem a szülőnek egy idő után már nem nevelni kell, hanem együtt élni a gyerekével.

tigerbácsi: talán a kisasszonyt meg fel kellene ébreszteni és kihozni a rózsaszín ködből. Egy párkapcsolat két emberen múlik, neki is tenni kellene érte.
    és ha már kitértetek az anyagiakra: nem egy ember dolgozik egy szál érettségivel és él meg minimálbérből!
  • clio1616v
    nem az a tesója és holnap jól el fog verni :D
  • tigeroo
    nem neked lakik apád a szomszédodban és jár át sört lopni?
  • Pepsi Twist
    Nem, mert ... (kommentben kifejtem).

Ki a faszt érdekel ez a kérdés? XD
  • clio1616v
    könyököddel oldalbalökve megkérdeznéd tőle:

"te! te hol veszed az anyagot?"
  • F1re
    üres szavazatot nyomtam... Végülis nem de, ha vmi drogos,idióta,balfax lenne a társa a gyerekemnek akkor elbeszélgetnék vele
  • bardocz
    Most elis ment ettől a kedvem.
  • clio1616v
    elgondolkodtató, hogy nem e ezért van még veled...

(minden rosszindulat nélkül mondom)
  • lord nihilus
  • tigerbácsi
    igen Ő ilyen.
  • daeemoon
    Nem, mert nincs joga hozzá.

De tény, hogy amiket itt olvastam (szülő tartja el az "idegen" csajt/srácot) egyértelmű, hogy nem elfogadható. Természetesen csinálják, ha akarják, csak akkor a szülői támogatást felejtsék el. - Persze mondom mindezt úgy, hogy nincs gyermekem, de még csak párkapcsolatban sem vagyok :) Nekem se szóltak bele szüleim, kivel vagyok együtt, csak elmondták - olykor utólag - a véleményüket. És ez így helyes.
  • Sir Quno Jedi
    Csakhát más levetett, elhordott holmiját viselni...brrr... Nekünk ez maradt.
  • Fbn Lx
    ahhoz már erősen határozatlan és gyenge akaratú embernek kell lenni, hogy 23 éves korodban eltiltsanak valakitől...
  • Fbn Lx
    na ez egy korrekt hsz, érzem rajta az élettapasztalatot :D
    kicsit negatív, ennyire nem drasztikus a helyzet, láttam már okos lányokat de így van, a tendencia ez. 10-ből 9 lány tagadni fogja hogy az olyan srácokra bukik, akik szarba sem nézik őt, és ismerősi társaságukban elismert vagány arc ranggal rendelkeznek, holott az általában így van. De nem mondanám, hogy a lányok buták, inkább a fiúk nagyfaszok. tudják, hogy hogyan kell hülyíteni egy lányt.
    én meg sajnos abszolút tisztességes vagyok, majd 1-2 lányt azért még megkapok hosszútávú kapcsolatra. miután a határozott és törekvő srácok fiatalabb korukban már teletöltötték őket gecivel, én majd feleségül vehetem őket.
  • Fbn Lx
    vannak bizony. nem ismerem a srácot, csak netes megnyilvánulások alapján vontam le következtetéseket. ez enyhén negatív, de nem tűnik szararcnak, nem balhés cigány. a rokonsága viszont nem tűnik túlzottan elitnek és igényesnek, hogy finoman fogalmazzak, de hát ő tudja.
    én nem valószínű, hogy fogok érintkezni vele, meg kurvára nem ítélem el emiatt, főleg amíg nem beszéltem vele erről.
  • Fbn Lx
    2 év alatt hat gyerek egy embertől, az elég eposzi teljesítmény!
  • Sir Quno Jedi
    Cigó és cigó között is óriási különbségek vannak.
  • bardocz
    Engem max kibasznának itthonról, joggal
  • Fbn Lx
    az én 16-17 éves unokahúgom egy cigány sráccal akar összeházasodni, ez elég érdekes helyzetet teremt.
    az anyja teljesen elfogadja a döntést, a rokonság egyik fele szájhúzósan, a másik fele utálkozva nézi, a lány meg rasszistázza őket.
    :D
  • Fbn Lx
    az élet nem sims. mondá én e nagy bölcsességet.
    14 fölött sem feltétlenül jogos a tiltás, a tiltás egy végső eszköz amit akkor kell fontolóra venni, ha valamit már elbasztál a tanításban és példában.
  • tenkenorman
    Igen mert ő tartja el a gyermekét, de amúgy nincs joga hozzá. ha rendelkezik a megfelelő egzisztenciával, de amúgy Jehova tanúi szektavezér akármi, azonban a párja szereti akkor nem, de amúgy van hozzá némi joga
  • milk4
    Nem, mert a gyermeknek kell tudni mi a jó számára.
    Igen, mert ő tartja el a gyermekét.
  • tigerbácsi
    én nem hiszek a sorsban. szerintem mi formáljuk a jövőnket. csak ehhez a meccshez most gyengének érzem magam. sajnos az apa igen befolyásos ember. ellene ha a Hölgy nem akarja nem tudok küzdeni. s sajnos nem tudom mit szeretne! mivel nem tudok kapcsolatba lépni vele. de azt tudom, hogy a szakítás előtt 3 órával még azt mondta szeret. (szakítás:küldött egy emilt amit nem Ő fogalmazott meg. nem az Ő stílusa hanem az Anyjáé s letiltott minden közösségi fórumról. telót nem veszi fel, s semmire sem reagál)
  • Molnibalage
    Nem műveltem azt, ami egy itt említett féreg... (2 gyerek, semmit sem csinál, lop, stb.)