127612
  • Dzsini
    jól élni mindig valakihez képest lehet - ha mindenki jól él, senki sem él jól, mert nincs összehasonlítási alapod (persze, Afrika középső részéhez képest van, de az nem kézzelfogható).
  • Lacee86
    Igen, nagyon is. Milyen jogon keresik ők a sokszorosát annak, mint amennyit egy átlagember, aki ráadásul robotol mint az állat??!
  • Fbn Lx
    azt tartom pofátlannak amennyit az átlag ember keres, nem ők vannak elszállva.
    Habár a politikát semmire sem tartom, akár a monetáris rendszert, a bérek egyáltalán nem teljesítményalapúak. Szerintem mindenki megérdemelné, hogy jól éljen. A jelenlegi rendszerben ez megvalósíthatatlan.
  • Lyukasbogrács
    bizony addig kell megtömni a zsebed, amíg ott vagy, mert ki tudja milyen kutyavilág jön utána...
  • efti
    egyéb: nem tartom pofatlannak, ha en torvenyt hozhatnek arrol hogy nekem mennyi legyen a fizetesem, en se lennek szegyenlosebb a mostaniaknal
  • daeemoon
    Milyen igaz... :)
  • Gibor
    Egyéb. (kommentben)

Az átlag emberhez mérten keressen többet valamivel, de ne annyira hogy egy politikus fizetése kitesz egy fél utcában élők fizetését.
  • Tsol
  • BaliBoy
    Keressen többet mint az átlag, mert nagy a felelősség (elvileg), de ne közel se ennyit.
  • Pepsi Twist
    Egyéb. (kommentben)

Nem, nem keresnek sokat, viszont az átlag ember keres keveset :)
  • SötétBarom
    Nyilván való. :]
  • tigeroo
    mínusz mentelmi jog...
  • SötétBarom
    Egyéb.

Ha tartozna hozzá büntetőjogi felelősségvállalás, akkor nem tartanám soknak. Én mindenkinek, aki részt vesz az ország vezetésében, annak adnék fixen 2 milla nettót. Viszont, bármilyen jellegű sikkasztást és korrupciót amit elkövetnek hazaárulásként kezelném, és ahhoz mérten büntetném is.
  • byzhouse
    Csak a magyar politikusok fizetését. ha a semmiért fizetnének nekem akkor gazdag lennék.
  • Motoroj
    Felőlem kereshetnének Euróban is milliókat, ha azt látnám hogy úgy jön fel Magyarország, mint a talajvíz.
  • NEOreg3
    nem nagyon érdekel, hogy mások mennyit keresnek, de biztos, hogy annyit nem érdemelnének, mint amennyit kapnak
  • Lacee
    önmagában a magas fizetést nem tartom pofátlannak, elvi szinten egy felelős politikus legyen is jól megfizetve. Így az "egyszerűen nem"-re szavaztam.
    Az a pofátlanság, hogy itthon nem végeznek érte érdemi munkát...
  • stationx
    fiatal vagy, keveset tudsz. nem baj. majd felnősz. vagy nem.
  • N1ggA
    Egyéb: Itt az országban nagyon sok embernek van pofátlanul és aránytalanul nagy fizetése, sok embernek meg aránytalanul kicsi (éljen a kapitalizmus...), és szerintem a politikusok sem lógnak ki a sorból. Azt, hogy a politikusoknak nagy a fizetése, külön nem tartom pofátlannak, de azt, hogy sok embernek ilyen nagy, és még több embernek meg nagyon kicsi, azt már igen.
  • clio1616v
    komoly munkát végezhetsz, ha ilyen közegben vagy 20 éve...
  • clio1616v
    az átlag egyetemet végzett emberke legalább fele is vicc egyetemet végzett

szerintem a politikusok között is van aki szorgalmas volt...

viszont az a lényege az egyetemnek, hogy papírod is legyen arról, hogy miért keresel többet mint az általános iskolát végzettek
  • Gurren
    GYURCSÁNYTAKAROGGY!!5
  • Rettenthető
    Egyéb:
    Ha megdolgozna érte, akkor felőlem még többet is kereshetne, azonban ha lop mellette, akkor kötél...
  • morleone
    igen, keressen reálisabban!
  • extramagascsaj
    Egyéb: nem tartanám annak,ha dolgoznának is érte...és az átlagemberek is többet keresnének.
  • jhetedikj
    Egyéb.

SG-n tilos a politika.
  • Molnibalage
    A műszaki leírások igen, de a méretezés az nem feltétlenül. Pl. egy szakaszoló állaomás, ahol csak a vezeték méretek tének el egy másoktól, az tényleg eléggé igen.
  • MR ME
    pofátlannak tartom, a szavazás emg nem tölt be
  • tigeroo
    jó hát nemis pont a magyar építőiparra gondoltam:D
  • stationx
    hát a magyar mérnöktársadalmat elnézve ez elég komoly túlzás. idestova 20 éve dolgozom több mérnökségnek, mérnökökkel együtt - én is az vagyok. amibe belelátok, építészek, ép-gépészek, villamos mérnökök, közműtervezés, inkább vicc kategória. jószerivel sablonokból összedobnak valamit, majd előadják a megrendelőnek mint az innováció netovábbját. statikus majd megnézi nem dől-e le, ha hideg egy két szoba a hibás hőveszteség miatt majd kimagyarázzuk, hiányzik itt-ott egy két tisztító akna, vagy nem elég a nyomás majd kimagyarázzuk, stb. alaptervek, műszaki leírások egy az egyben copy-paste.
  • Molnibalage
    Nono, azért nem ennyire súlyos a helyzet. Ezt mint gyakorló mérnök mondom.
  • tigeroo
    hát azért a mérnököket hagyjuk ki ebből. egy orvosnak pl. teljesítmény megölni ezer embert, egy mérnöknek elég hozzá egy tizedesvessző vagy előjeltévesztés..
  • Molnibalage
    A politkusok nagy réssze vicc egyetemet vagy főiskolát végzett. A másik fele meg semmilyet...
  • clio1616v
    nem tartom pofátlannak, örülök neki, hogy ők legalább annyit keresnek, mint az átlag egyetemet végzett emberek, akik az EU más tagállamaiban élnek

tudom, hogy jó érzés annyit keresni, mert nem kell arra figyelni mikor miből mennyit veszel meg ráadásul ennek köszönhetően kevesebb stressz éri őket
  • Unreal1942
    Inkább azt tartom pofátlannak, hogy az átlag ember keresete kicsi. Illette a minimálbért is!
    Nem az ő fizetésük sok, hanem a mienk kevés hozzá képest nagyon!
  • 0Fritz0
    Vállaljanak anyagi és büntetőjogi felelősséget a munkásságukért és onnantól nem érdekel, hogy mennyit visznek haza.
    Sok minimálbér közelében élő ember nagyobb felelősségre vonással néz szembe nap mint nap, mint ők.
  • Megtörhetetlen
    Se felelősség nem nagyobb rajtuk mint mondjuk egy mérnök emberen se többet nem dolgozik, se szellemileg se fizikailag, tehát szerintem nagyon nem indokolt a milliomos fizetés, és ne mis az az ami sok, hanem szerintem FŰ alatt kapják a nagy kiegészítéseket stb...
  • immovable
    Egyéb.

Igen, mert nincs mögötte teljesítmény, ez látszik az országon, valamint mindegyik korrupt, hazug, moslék (=politikus) nincs kivétel.

Nem válasz is jó lenne, mert alacsony fizetésű embereket könnyű korrumpálni, de mivel politikusok, ez a lehetőség ki is esik az igen válasz alapján.
  • tigeroo
    megtehetik...
  • tenkenorman
    Egyéb: Rendben, politikus, diplomázott (gondolom) stb... Nem bánom ha jól él, sokat keres. De ennyire??? Milliókat keresnek és alig kell valamire költeniük. Öltönyt, autót mindent kapnak. akkor miért ilyen magas a fizetésük?