127612
-
extramagascsaj #82078 Jó volt még a korábbi, de kíváncsiságból vagy egyéb okból lecseréltük egy laposra.
Kezdett már rosszalkodni a régi...nem vártuk meg míg meghal és vettünk egy lcd tévét.
Én elég ritkán nézem...gépen nézek filmeket/sorozatokat. -
az üres szavazást, mert láthatóan nem értetted meg a kérdést. azt kérdezi, hogy milyen tévétek van otthon, nem azt mit nézel vagy nem nézel rajta. ránézel a tv állványra, szekrényre, asztalra, stb. s eldöntöd milyen tv-t látsz magad előtt. -
Namost:
- nézek TV tuneren is TV-t, számítógépen, sima LCD monitoron, és/vagy monitornak használt LCD TV-n is
- nézek LCD TV-n is TV-t
- nézek CRT TV-n is TV-t
- másra is használok LCD TV-t, pl. HTPC, de monitornak is PC-hez, konzolokhoz
- ezenfelül nem is nagyon nézek TV-t, ha lehet, mert kint jobb dolgokat adnak premierben, azért van a net
- nincs előfizetésem, soha nem is volt, de az is lehet, hogy nem is lesz, ott a földi sugárzás, híradóra az is jó
Akkor melyiket pucukázzam vazze?!?!
-
crt, de kb sose nézem -
Üres
Van ilyen is, olyan is de én nem nézem egyiket sem. -
clio1616v #82073 van egy beépített tv tuneres samsung LCD monitorom 19 collos, ezt használom tvnek
van még egy full mátrix LED Ambilightos LCD tv 32 collos, ezt használom monitorként -
LCD/LED -
dincse -
Tönkrement -> lapos. -
Szavazó roBOT #82069 Szerintetek a hajléktalanok hány százaléka került saját hibájából az utcára? ==>> Milyen tévétek van otthon? -
Sosem értettem, ezt a kisemmizte dolgot. Bíróság, vagyonfelosztás? -
igaza van pedig!:D -
:) -
Azt hozzá kell tenni hogy felénk nem nagyon vannak hajléktalanok, mert aki úgy áll az általában culáger a cigányoknál. -
40 - 60.
kettőt ismerek egyik elitta az életét, a másikat kisemmizte a volt felesége szóval ez 50-50 -
Ismét szállj szembe az igazadért másik 20 emberrel szemben. Ne vond le a következtetést, harcolj. -
clio1616v #82062 nem igazságosnak gondolom, azt hogy valakinek az állam pótolja azt, amije volt abból amit én fizettem és nekem ne adjon azt ami nekem nem volt csak azért mert nekem eleve nem állt rendelkezésemre
nem törvényszerű, hogy aki gazdagnak születik, annak gazdagon is kell mindenáron meghalnia...
ha közben tragédia történik vele, akkor tessék fizessen albérletet ő is, ott a lehetőség
nem látom a jogalapját, hogy az állam visszaadja neki, a biztosítás más... de a biztosítótól nem fog kapni semmit, nem arra lett kitalálva -
Üres szavazás / Eredmény mutatása -
Csak ismételni tudom magamat #82038 "Nem kisebb probléma, viszont egy katasztrófa esetén adott, hogy kiknek kell és miért segíteni. Senki sem fog egyesével megkérdezni minden hajléktalant, hogy te miért vagy ilyen helyzetben amiben." Itt is ugyanez a helyzet, senki nem fogja megkérdezni minden egyes embert, hogy most te fizettél a házadért örökölted, vagy albit fizetsz. Gondolkodjál már egy kicsit életszerűen ember! -
clio1616v #82059 gondold át...
van egy ember akinek ugyanaz a foglalkozása és ugyanannyit keres...
egy különbség van a vagyonukban, hogy az egyik örökölt egy házat a másik nem...
egész életében fizeti az albérletet akinek nincs saját háza
minden más vagyonuk családjuk létszáma megegyezik...
bekövetkezik egy katasztrófa és lakhatatlanná válik a lakása annak akinek volt... erre az állam ennek az utóbbinak biztosít egy lakást - a másik, akivel így egyszintre került a házzal rendelkező ugyanúgy bérli a lakását és ő nem kap lakást hogy ne kelljen az albérlet költségeit fizetni...
ugyanannyi adót fizettek mi ez ha nem megkülönböztetés?
igazságtalannak tartom, hogy hordják nekik teherautószám az LCD tvket is... -
clio1616v #82058 ha fizetek biztosítást akkor a biztosítót számonkérném, ha nem fizetek megfelelő biztosítást, akkor így jártam és veszek másikat -
extramagascsaj #82057 tehát akkor tisztázzuk...ha vmilyen természeti katasztrófa miatt leomlana a ház amiben élsz és elromlana a kocsid...te azt mondanád,h oké...semmi baj, nem kell kárpótlás, segítség? -
clio1616v #82056 aki hülyeségnek gondolja azért 100%-ban önmaga tehet -
clio1616v #82055 mások hibájából már nagyon sok mindent elveszítettem, elképzelni sem tudod mennyit
ráadásul példaértékű az állam felé az adó és járulékbefizetésem -
Tsol #82054 Amúgy Sopronban nem sok van. -
Tsol #82053 40-60. Hasra csapva, inkább 10-ből 5-re tippeltem fejben. -
Megvan a holnapi kérdés?
Vajon clio hülyeségeinek hány százalékáról tehet maga? :) -
Nem tudom megítélni, üresre nyomtam. -
extramagascsaj #82050 Miért vették el a házát? Miért issza el a pénzét? Miért sajnáljak olyan embert, aki nem tud magáról gondoskodni? Nagyon sok ember képes ellátni magát...sőt még gondoskodik a családjáról is...van aki meg önmagát sem? Hagyjuk már... -
extramagascsaj #82049 talán mert megdolgoztak érte...és önhibájukon kívül...mások gondatlansága miatt ez tönkrement...
de ha szerinted ez hülyeség...akkor veszítsd el mindened, amiért megdolgoztál...mások hibájából...és akkor talán átgondolod a dolgot -
40-60
Az én szülővárosomban a mocskos cigányok lakásmaffiával, uzsorával üzletelnek, és már a rendőröket, közjegyzőket is többé-kevésbé maguk mellé állították. Több ilyen esetről is hallottam sajnos. -
clio1616v #82047 váljon egészségükre
-
40 - 60.
Fehérvárott rengeteg olyan hajléktalan van, akinek elvették a házát...Szörnyű azt nézni, hogy mindenhol ülnek, de a legtöbben így is elisszák az az napi kapott pénzüket :/ -
orsós viktorka majd megcsinálja, egyre jobban savanyodik a narancs -
clio1616v #82044 nem írtam, hogy a munkaviszonyuk alatt mióta vannak belépve, de elég régóta, ahhoz, hogy jelentős összeg halmozódjon fel -
Olyan rég óta létezik magánnyugdíjpénztár? -
clio1616v #82042 szüleim 20-30 éves munkaviszonya alatt beszedett magánnyugdíjpénztári megtakarításairól egy hete jött nekik a tájékoztatás, hogy örömmel értesítjük, hogy az önök által befizetett összeget felhasználjuk kármentesítési célokra... további jó munkát -
clio1616v #82041 szerencsére nem egyenlőek az emberek, csak néha előjön az igazságérzetem és megfogalmazódnak bennem az előbbi hozzászólásomhoz hasonló gondolatok...
ilyenkor kell egy 5 perc amikor újra és újra meggyőzöm magam, hogy szerencsés vagyok hogy nem velem történik ilyesmi és megéri az adóimat és a járulékaimat ebbe a közösbe tennem, mert az állam oda teszi ahol igazán szükség van rá
van amikor nehezebb, pl amikor a megélhetési bűnözők elveszik tőlem az autómban hagyott értékeimet(fejegység) sőt abból a pénzből kapnak még visszaosztást családipótlékként és a megélhetésütek még támogatva, amit tőlem gyűjt be az állam adó és járulékok formájában -
Az alapvető tárgyi tévedés ott kezdődik, hogy EZ NEM természeti katasztrófa volt. Az állam felelőssége ebben sajnos erősen kimutatható, így inkább kártalanítanak szó nélkül, mintsem felelősségrevonnák azokat akiket kéne...
De persze egy sima mezei árvíz is többnyire az állam közvetlen, vagy közvetett hibája így-, vagy úgy. Gátrendszer, vízgazdálkodás, engedélyeztetések, szabályok betartatása ablakban. Nyilván az árterekben történő áradások kivételek, ott az emberek magukat teszik áldozattá.
De lásd. most a löszfal tragédiákat. Azoknál is kimutatható az állami felelősség, mint szinte minden nagy horderejű ügynél. -
0 - 20.
Az kerül saját hibájából az utcára,aki nem akart tanulni,hanem koncertekre járt,sosem dolgozott és állandóan az országot járta.
Sok hajléktalan azért kerül az utcára mert elvesztette a munkáját,nyugdíja nincs,hitel vagy kirúgták.
Egyik ismerősöm segített egy ilyen embernek a talpára állni,a gyerekeit is visszakapta,saját háza is lett és dolgozik is.Az egész úgy kezdődött,hogy belgiumból ment haza franciaországba és az egyik benzinkúton látta,hogy stoppol a csávó de nem akarta felvenni.Majd valami az súgta neki,hogy felkell vennie.Felvette és az út alatt jobban megismerte,majd végűl el is vitte a pasast ahova akarta és ott derűlt ki,hogy egy elhagyatott házban alszik aznap este a minuszokban.Megsajnálta és hazavitte a családjához,majd másnap elvitte egy állásinterjúra ami sikerült is.Folytatnám a történetet csak az túl hosszú lenne:D