127612
  • byzhouse
    Mert a célszemély viselkedése erre okot adhat.
    Az anyagi meglét esetén teljes mértékben támogatnám őket.
    Igen, és úgy hiszem szükségem volt rá,mert nem futott a krájziszkettő fullon
  • somdav95
    Különösebb ok nélkül, egyszerű irigységből.
    Anyagi meglét esetén feltételekhez kötve (pl.: tanulmány) támogatnám őket.
    Igen, és úgy hiszem szükségem volt rá / hasznos célra fordítottam.

Teljesen nevelés kérdése az egész szerintem,én szoktam dolgozni apámnak,mostantól meg be kell majd segítenem az üzletbe is, ezért pénzt persze nem kapok, ameddig ő tart el, és nem is várom el, hiszen ők fizetnek nekem mindent amire szükségem van, gondolom majd később változik ez a helyzet, de nem várom el....
    Persze vannak az én ismerősi körömbe is olyanok akik használják rám az "apuci fizette már megint" dolgot, de engem nem érdekel, tudom hogy hétvégenként én ezért szoktam dolgozni, az már az ő dolguk hogy ők csak egész nap meresztik otthon a seggüket, és várják a nagy változást az élettől..
  • morleone
    Szerintem ez emberfüggő, ha minden ok nélkül csak adnánk akkor elkényeztetett lenn ami nagyon nem jó, ha eredményhez kötném azzal még nem dől el semmi, ellenben ha saját maga harcol meg a "játékaiért" akkor bizony sokkal jobban meg is fogja becsülni és ez tény.
    Én eszerint járnék el, nem azért mert esetleg nem szeretem a kölköm hanem mert így tartom helyesnek, hogy valamit valamiért..
  • SötétBarom
    Különösebb ok nélkül, egyszerű irigységből. (frusztráltak az emberek, mert fizetésből gyakorlatilag semmiféle komolyabb cuccost nem lehet összehozni)
    Anyagi meglét esetén feltételekhez kötve (pl.: tanulmány) támogatnám őket. (drogos partiköcsög lenne, ütném, +mehetne amerre a lát)
    Igen, és úgy hiszem szükségem volt rá / hasznos célra fordítottam.

Amikor vettem az autót, forinthitelt vettem fel, aminek a fedezete egy lekötött pénzösszeg volt. Na, az az öregemé volt. Végül is nem járt rosszul vele. :)
  • extramagascsaj
    Egyéb, Anyagi meglét esetén feltételekhez kötve (pl.: tanulmány) támogatnám őket. Igen, és úgy hiszem szükségem volt rá / hasznos célra fordítottam.

1.Nem tudom.
    2.Tanulja meg kiérdemelni a dolgokat...ha csak úgy mindent megkap...nem lesz értéke semminek, és így nehezebb lesz boldogulnia később.
    3.Szükségem volt rá, megérdemeltem, megkaptam.
  • Molnibalage
    Csak ők nem közeli jóbarátaim. Ennyi...
  • clio1616v
    ennyi erővel bárkit megsajnálhatnál, aki sokkal jobban rászorul...
  • NEOreg3
    nincs kedvem elolvasni
  • Molnibalage
    Tandíjra kellett, mert a köcsög expasija nem fizat tartsádíjat.

No offense, de az elborult tanácsaidat tartsd meg másoknak...
  • immovable
    Uhh, pedig úgy szeretnék.
  • clio1616v
    nem a bünti miatt kifejezetten, de olyan helyre pozícionáltalak, amin már nem fogsz tudni változtatni
  • Zoli007
    Mert a célszemély viselkedése erre okot adhat.
    Igen, szerintem ki is érdemeltem.
    Egyszer kaptam számítógépet középsulin, mert kitűnő tanuló voltam, meg a jogosítványt fizették, de az a mi családunkban alanyi jogon jár mindenkinek.
  • immovable
    Látom még mindig nem heverted ki a múltkori bünti. Remélem hamar feldolgozod, nehogy megkeserítsen s mindenhol engem lás. get a life dude LOL :DDD

Is-is, irigység is van benne, de az alany megnyilvánulása is hozzátesz.

Nem, mert anyagi helyzetük nem tette lehetővé.
  • clio1616v
    az ő szintjén :D neked nem komoly az összeg...

pénzt soha nem szabad adni senkinek azzal nincs kisegítve, mert a pénz önmagában nem érték
  • Molnibalage
    2.

Egyéb, nem tudom. Egy nagyon jó barátomnak adtam már komolyabb összeget - az ő szintjén - mert megszorult.

3. Számítógépre, de arra is +10 éve. 1999 óta minden nagy kiadásomat én fedezem, azóta dolgozom.
  • Sir Quno Jedi
    Baszki, ha egy 18+++ szőke kurva 10-es IQ-val feszít a húsz milcsás böszme terepjáróban, akkor FELTÉTELEZHETŐEN nem tisztességes úton szerezte, node nem is bérből és fizetésből. Kompre?! Vette apuci, anyuci, a kopasz maffiózó stricije, néhány tehetős öregúr, vagy a focicsapat, csoportos szopásért és análszexért, ilyesmi. Kb. ennyi. Nincsenek véletlenek. Ha meg a 10. ilyen jön szembe veled aznap az utcán, akkor ott melózol ahol én...
  • clio1616v
    több okból is feltételezik, hogy nem a tárgy használója dolgozott meg a tárgyért, amiről azt feltételezik, hogy nem ő, hanem a szülő vagy úgy nyerte...

leginkább akkor mondják, amikor a tárgyat úgy használja, hogy nem érzi az értékét, hiszen majdnem hogy semmit nem kellett tenni érte... nem értékeli

aki egy értéktelenebb tárgyért megdolgozott és Immóhoz hasonló mentalitású, ő nyilván való, hogy irigyelni fogja és azzal bőszíti fel saját magát, hogy ő bizony jobban tudná értékelni és ő márpedig megérdemelné, hogy megkapja mert ő már megdolgozott érte
  • Ability
    Mert elk*rtam, holnapra akartam tenni. :)
  • tigeroo
    puszta irigységből

"van annak aki el nem issza"
  • tigeroo
    na miért váltott vissza a tegnapira? :}
  • z99999
    puszta irigységből, a viselkedéses mizéria egy nagy rakás bs
  • Szavazó roBOT
    Résztvennél csillagközi utazáson? ==>> Apa vette?
  • Cat 02 #82296
    Persze, nem is zavarna, ha nem érnék vissza. Bár gondolom a pingem nagyon magas lenne, de valahogy megoldanám :/
  • dartonita
    Nem.
  • 0Fritz0
    - = mínusz :)
  • Molnibalage
    A Föld forgási sebessége kifelé röpít, de oda se neki...
  • 0Fritz0
    "A Föld gravitáció a Föld tömegéből adódik, azért nincs közvetítő közeg."

Majdnem, tömeg - forgási sebességből adódik.

Értem amit mondasz, de miért kell azt feltételezni, hogy a padló és az emberi test kezdő sebessége alapból különböző és ezért kötelezően felkenődnek a válaszfalra az asztronauták.
    Egy űrhajón maximum Pistike babrálna a fordulatszámmal, miközben a többiek éppen a levegőben kalimpálnak.
    Egy ésszerű emberi belmagasságot nézve a padló és a tető között nem lenne drámai különbség a sebességben.
    A legutóbbi ilyen kísérletek szerint is igen hamar hozzászoktak az alanyok ahhoz, hogy a talpukra és a fejükre nem azonos nagyságú a "gravitáció" hatott.

#82289: Jah, benéztem.
  • efti
    igen, mindenkepp. Torolkozo van, mas meg nem kell a stoppolashoz :)
  • Lyukasbogrács
    yea, gravitáció flame, nem is kell ide kérdést betenni
  • SötétBarom
    Az, hogy a pörgő lakrész falához présel a kifelé ható erő, annak semmi köze a gravitációhoz, csak hasonló a hatása. (buktam fizikából majdnem, de ez még nekem is világos)
  • Molnibalage
    A Föld gravitáció a Föld tömegéből adódik, azért nincs közvetítő közeg.

Nézd meg a Mythbusterses Moon Fake videót, amikor a low G gépen bohóckodnak. Akkor megérted, hogy mit próbálok megértetni. Ha a gép falához nyúlsz és tapizol, akkor haladhatsz előre. Ha elengeded a gép falát, akkor ha tökéletsen orsózna a gép az parabolapályán szerinted számítana? Nem. Semmiféle erő nem hatna az ipsére, ha ellöki magát a gép testétől.
  • 0Fritz0
    Furcsa, hogy a gravitációs hatást közvetítő közeghez kötöd.
  • Molnibalage
    Kb.

A Babylon 5 egyik részében is volt pont egy ilyes esemény, ahol ezt a jelenséget használták ki a forgatókönyvben. A forgó állomás közepe táján - itt alcsony gravitáció van - ment egy sínvasút ment végig az állomáson. Azt éppen felrobbantják, mikor Sheridan kiugrott. A kiugrás kezdősebességével zuhant a "föld" felé. Csak az éppen forog, tehát a talaj kerületi sebességével találkozna szembe... Ergo, mikor leért volna, akkor neki annyi.
  • jhetedikj
    Szerintem semmi erő nem hat így rá. Talán a cső forgása miatti centrifugális erő vagy az sem?
  • Zoli007
    Jó, tehát ha jól értem: ember amíg a földön áll, addig működik; ha felugrik, akkor nem, és jól pofáncsapná a legközelebbi fal, ami közeledik?
  • 89
    A gravitációs erő
  • Molnibalage
    Pedig nem hat. Volt már erről szó több helyen is. Képzeld el, hogy leeejtesz itt a Földön egy forgó csövet, amiben van egy test, ami azonos sebességgel zuhan. Ez lehetetlen, mert arra nem hat légellenállás, míg a külső testre igen. Viszont fejtsed már ki nekem, hogy milyen erő hatra arra a testre, mikor csak levegő van közte és a forgó henger között.

Nem hat erő akkor, ha nem állsz szilárd felszínen. A levegő is nagyjából együtt forog a hajóval, ergo az sem ad át erőt vagy ha van egy kis slip, akkor minimálisat.

Tanultál komoly mechanikát...?
  • tigeroo
    ilyen logikus érvekkel nehéz vitába szállni
  • jhetedikj
    csak akkor, ha a másik bolygón lesz net és út közben is!
  • Zoli007
    Miért ne hatna? Ő is, és a folyadék is forog valamilyen szögsebességgel, szóval hatnia kellene rá.