127612
  • Molnibalage
    Mivel az MI-t definiálni sem nagyon lehet, ezért elmélkedni is elég fura erről. Pontosabban nem lehet. Miért ne értené meg az ember azt, amit egy MI alkot? Az MI lényege nem az, hogy az emberi elméhez fogható. Max. gyorsabb. ---> több ember kell az értelmezéshez. Ennyi.
  • SötétBarom
    Az, hogy ha egy MI hozna létre valamit, lehet hogy nem csak ő, hanem senki más sem értené, és az is lehet, hogy a megértése túlmutatna azon, amire egy ember képes lehet.
  • SötétBarom
    Számodra az a technológia csúcsa, hogy 20 éve létező dolgokat beleépítettek a szaros telefonodba? :D
  • Molnibalage
    Mi a difi aközött, hogy nem érted azt ember által tervezettett, vagy a gépek által tervezettett?
  • immovable
    Még mindig fáj kisfiam.(?) :D
  • QuippeR
    a technológiai szingularitásban szerintem nem az a lényeges pont, hogy nem értik az emberek a találmányokat, hanem hogy azért nem értik, mert mesterséges intelligencia fejleszti ki, ráadásul emberileg felfoghatatlan gyorsasággal. ezért szingularitás, és ezért nem következett még be.
  • Sir Quno Jedi
    Háezmegmáhmegenmienfax1kérdésvaze??!?! Nóóóómális?!?!? Kikészülök tőletek.
  • clio1616v
    Olyan válasz miért nincs, hogy "Hülye vagyok és észre se venném."?
  • clio1616v
    már bekövetkezett

nagymamám számára felfoghatatlan, hogyan tud működni az iPhone 4es telefonom, amikor például a tesómmal beszél, aki Szegeden lakik 300km messze és látjuk és halljuk, hangutasításokat adok a telefonomnak érintős kijelzőjére írok helymeghatározást csinál zenét játszik filmet lehet nézni rajta telefon fényképezőgép kamera....stb
  • byzhouse
    nem tudom
    igen
  • jhetedikj
    Nem tudom megjósolni.(Ezt maximum a távoli jövőben tudom elképzelni 2100 utánra tenném tippre)

Nem.
  • immovable
    Nem tudom megjósolni.

Igen.
  • tigeroo
    na átnyálaztam a wiki cikket, szerintem lehetséges. végülis a szerves anyag is valahogy kialakult a szervetlenből, miért ne alakulhatna ki "véletlenül" okosabb MI az embernél... (például)
  • Petka
    Mi a véleményed a telefonos ügyfélszolgálatokról? ==>> Szerinted bekövetkezik valaha is a technológiai szingularitás?

Ez azért így erős váltás volt...
  • tigeroo
    hú hát ez komoly kérdés így hétfő hajnal 12kor
  • SötétBarom
    IGEN/NEM
  • Lyukasbogrács
    true, true
  • KaBuTo666
    végig se olvastam, üres.
  • NEOreg3
    mittomén
  • daeemoon
    Nem tudom megjósolni / Nem érdekel a kérdés.
    "képtelenek felfogni vagy megbízhatóan megjósolni" of course :D
  • z99999
    baromság
  • Molnibalage
    Már bekövetkezett...

Nekem mindegy.
  • Szavazó roBOT
    Mi a véleményed a telefonos ügyfélszolgálatokról? ==>> Szerinted bekövetkezik valaha is a technológiai szingularitás?
  • Lacee86
    Jó, ne haragudj!
  • Ability
    1.: biztos lehetne jobb is, sajnos ennyi alaposságra futotta az időmből
    2.: admin vagy, miért nem szerkesztesz bele ahelyett hogy egymás munkáját véleményezzük
    3.: 'általában' kulcsszó mindenhol megvolt.
  • jhetedikj
    Általában sokat kell várni.
    Általában udvariasak és segítőkészek.
    Sok helyen laikusok próbálják megoldani a problémát.

Most cáfolom önmagam ugyanis a legutóbbi akit fel kellett hívnom az nagyon hozzáértő volt. Amúgy én se telefonálok ilyeneknek, de elment a net így muszáj volt felhívni vkit.
  • Lyukasbogrács
    olyan tipikus "semmit nem tudok, de ez a munkám, így hát csinálom, de húzom az időt, hogy gyorsan leteljen a műszak"-ként képzelem el. persze más az elvárás, meg más az, amit kapsz.
  • Motoroj
    Megmondom őszintén hogy nem tudom, mert nem szoktam hívogatni őket.
  • Renegade
    jók ezek az IVR-ok, mire eljutok egy ügyintézőhöz, már rohadt nagy a fejem, ha meg IT-val kapcsolatos, akkor meg még nagyobb, a legjobb az az időszak volt, amikor telekom közeli cégnél dolgoztam, volt belépőm, megkajáltam, lementem az elsőre
    szia lakosságis/helpdeskes vagy?
    igen

cool, megnéznéd nekem ezt és ezt? :-)
  • Zoli007
    Általában sokat kell várni. Általában udvariasak és segítőkészek. Általában az ügyfélszolgálatos fél hozzáértő. Én is az vagyok.
  • Hegi90
    azt válaszold amelyik leginkább jellemző.
  • Hegi90
    Általában sokat kell várni
    Általában udvariasak és segítőkészek
    Sok helyen laikusok próbálják megoldani a problémát

Emlékszek mikor még a UPC-nél voltunk, egy hónapot(!) kellett várni (és közben telefonálgatni), hogy küldjenek ki egy "technikuskollegát", hogy kicserélje a modemet. Persze náluk minden rendben volt, és indítsam a újra a gépemet meg kalóz az oprendszerem biztos, stb.

Ezek után kétszeresen is röhögtem a hírhedt panaszlevelen.

Amúgy érdekes, hogy magyar cégeknél egyáltalán nem ezt tapasztalni. Időben kijöttek mindig (mindkét cégnél), 15 perc alatt kábelt húztak, fúrtak, routert telepítettek(!!!), és letesztelték az összes gépen. Ennyi... Sajnos ebből a két cégből már csak egy van magyar tulajdonban
  • NEOreg3
    hanyas vagy te disznó?
  • MR ME
    üresz szavazás
    nem szoktam telefonos ügyfélszolgálatokkal beszélgetni, régen max trékom ügyfelisekkel beszélgettem, ott változó a megitélésem, volt h egy nővel beszéltem akiről lerítt h fingja nincs az informatikához és kb a körmét reszelgeti közbe, volt h pasival és segítőkész volt, am meg a fenyegetés és anyázás mindig segített
  • tigeroo
    jó a buli csak sok a köcsög
  • Lacee86
    Üres szavazás, teljesen hülye opciók... Mint ha csak fekete meg fehér létezne...
    Néha sokat kell várni, de nem jellemző/legtöbbször segítőkészek, de akad 1-2 bunkó/a hozzáértés az elég vegyes képet mutat.
  • Szavazó roBOT
    Hogy szólítod a szüleidet? ==>> Mi a véleményed a telefonos ügyfélszolgálatokról?
  • xxxpaulxxx
    Maminak szólítottam

apám meg szimplán Apu:D
  • Motoroj
    Én is tudom miről szól a kérdés.
  • Pepsi Twist
    pedig nem az anyósom hanem az anyám XD