127612
-
clio1616v #83958 ez a használt ár és akkor nem is extra ;) -
150-200 ezer forint a reális szerintem, jut is marad is. -
Hát akkor csinálj sok-sok gyermeket. Korban már bőven benne vagy. :) -
Ezzel a személettel Magyarország rövid úton ki fog halni, legalábbis a fehér ember által... -
Szerintem új autót venni manapság luxus, ráadásul hülyeség is... Benne van amúgy a kérdésben, h egyszerű kocsi, nem luxuskörülmények... Én úgy számoltam, h 1 misiért vesz a család használt kocsit, amit kb. 10 évente cserél, tehát tényleg alacsony igények. -
Akkor, hogy a te szavaiddal éljek.
...mert 20 éve egészen más követelmények voltak.
Régen más világ volt. Csak bajosan hasonlítható össze a szüleink és a mi "világunk". Az ő és a mi értékrendünk, igényeink, környezetünk.
Am meg a kérdés határozta meg eleve a kereteket, hogy mi az igény. Ma egy lakás, plusz autó, évi 1 nyaralással 2 gyerek mellett, úgy hogy a szülők hozzák össze saját keresetből ezt, bizony nehezen hozható össze 2-300 ezer forintból havonta. Pl. albérlet eleve kilőve, mert a kérdés "magyarázata" már meghatározta, hogy egy normális saját lakás.
Ha ezektől eltekintünk kevesebb pénz is elég élni, de nem ez a kérdés. -
Mert irreális igényeket sorolnak fel? Őket ennyiből nevelték fel? Kétlem. Valahogy mégis emberek lettek.* Vagy akkor az sg-re az igen gazdag gyerekek jának. :)
Te csak kötekedni tudsz
Ez jött le? Sajnálom...
* Vagy nem... -
De milyen érveimmel?!?! Én is használt autókkal járok, nem is vennék újat, de MEGÉRTEM azokat akik újat vesznek.
Ha belemegyünk abba, hogy MINDENT meg lehet használtan, olcsón, kézalól, venni/lopni, meg lakhatnak a nagyszülőknél, a parkban, vagy csak illegális lakásfoglalók, meg nem is kell nekik autó, meg minek nyaralni, meg nem kell gáz, lophatják a fát a a fehérektőla faluban és zabálhatnak a dögkútból is, akkor értelmetlen ELEVE a kérdés! Érted?!?!
Te csak kötekedni tudsz, de aztán kijelented, hogy fingod sincs, hogy mik egy család igényei így nem írsz számokat. Akkor?!?! Minek szólsz bele EGYÁLTALÁN!? Ezt már az eleje óta nem értem. Nagyonnem... -
Akkor mi alapján alkotsz véleményt, mégpedig, hogy - idézem - Van egy olyan érzésem, hogy sokan nagyon el vannak szakadva a valóságtól.? -
Most akkor ez a fő/hó a 4 emberre, vagy a 2 emberre értendő? -
Miért? Azért, mert nem értek egyet érveiddel...?
Több családot ismerek akik mindig is csak használt autóval jártak. Pl. mi is. Lehet álmodozni mindenről, vagy a rideg valóság talaján állni...
Egyébként autót még csak-csak vesz részletre az ember, de ma lakást...? -
Istenkém, te nagyon fárasztóan értetlen egy emberke vagy.
- KELL AUTÓ, mert ez a kérdésben van odafent, mint alapfeltétel
- 2 gyermekes CSALÁDNAK kell az autó, nem neked, aki inkább taxizik, csak ihasson
- a családosok jó része részletre vesz autót, mert egyben nem tudnak/akarnak akkora összeget összerakni, mindig kell másra
- VAN akár új autóra is 7 éves gari akár (bár 3-5 a jellemző), de ez hogy a tökömbe jön ide?!??
Egyéb atomhülye érved, indokod, kérdésed van még ehhez a témához, vagy továbbléphetünk?!?!? -
6-8 éves autóra nem kell hitel, mert megveszem kp-ért. Akár most is. Simán vehetnék autót. Minek? A fővárosba szinte felesleges. Ha meg későn érek haza, akkor többnyire iszony egy-két sört, vagy bort. ---> alkalmankénti taxi is olcsóbb, mint a kocsi.
Új autóra 6-8 éves garancia van? -
Van rá garancia -> nincs
Túl van a 100e km-en -> igen
Megállapítható a pontos előélete -> nem
=> levedlett szar. -
6-8 éves autóra SOKKAL rosszabb hiteleket kapsz és meglehet többet fogsz rá kifizetni, mint az újra, de leglábbis nagyságrendekkel rosszabbul jársz realítve. Arról nem beszélve, hogy garancia híján, ha komoylabb baja törénik, akkor UGROTT az autód, mert nem éri meg megjavíttatni sem. Sokan nem mernek és nem is akarnak kockáztatni a használt szarokkal, amikben lehet már háromszor visszatekerték az órát. A használt autó lutri, szerencsejáték. -
Nem értem, hogy egy jó állapotban levő 6-8 éves autó az miért levedlett szar. -
A tapasztalat az, hogy ezrével vették az új lakásokat a kisgyerekes friss szülők, sőt az új kisautókat is. Az más kérdés, hogy a válság miatt mindenki beszart, de a "Nem luxuskörülményre kell gondolni: egy normális saját lakás, egyszerű kocsi, 1-1 balatoni nyaralás évente stb." szerintem azt jelenti, hogy normális és ÚJ eszközöket, ingatlant szerez be a család (önerőből igyekezvén errefelé). Nem pedig a régi szoci hozzáállás szerint más levetett szarjában rejtőzködni, mert jó lesz még az Biri bácsi! -
Azért a 6-8 éves autó is 2003-2005-ös gyártmány. Azért akkor sem bóvlikat csináltak. Az általad felsorolt szempontnak bőven megfelelnek. -
Ahogy már alantabb is írták, jó a húszéves autó (nekem is jó), csak lehet egy karambolnál fullra kihal az egész családod. Na pl. ezért is vesznek a friss kisgyermekesek ÚJ AUTÓT. Sőt mi több megbízható ÚJ autóra van szükségük, ami nem hagyja cserben őket a tél közepén a beteg gyerekkel és asszonnyal. Sőt még az is lehet, hogy a pasi kibírná a régi csotrogányával, de az asszony NEM hajlandó vezetni egy wartburgot, mert nem ilyenen tanult bla-bla-bla és vesznek neki egy új Fiestát (esetleg megtartva a régi csotit is). -
250-300 ezer Ft között. Szerintem. -
extramagascsaj #83938 Több, mint 300 ezer Ft, ha minimális hitellel, vagy anélkül akar az ember vmit megoldani. -
Nem értem, hogy pl. én vagy más mitől mennek át laikus szülő 1.0-ba, ha egyszer gyereke lesz az embernek.
Egy normális családnál jobb albérlő meg nincs, mert elvben annak ellenére, hogy albiban van nem szedi a sátorfát egyik napról a másikra és nem bassza szét a lakást, mert nehezebben talál albérletet. (szerintem)
Egy balfasz, problémás fiatal meg szétkúr mindent, az lelép egy vállrándíással, hogy majd talál másik balekot... -
Nem az a lényeg, hogy nektek mi a jó. Én sem vennék új autót egyhamar, mert minek. De a laikus v1.0-ás szülők bebattyognak a márkakereskedésbe és kihozzák a legújabb kisautó legújabb modeljét. Mert félnek a használt autóktól, nem értenek hozzá, nem kockáztatják a családjukat és kapnak "jóóóó" hiteleket stb. -
Azt tudod, hogy két gyerekkel nehezebb ám albérletet kapni és nagyobbra is lesz szükséged igencsak, ha kultúráltan szeretnétek élni (2+2félszoba minimum)... :D
Az emberek nem viccből vesznek nagyobb (új) lakást (sőt házat), nekem elhiheted. Egy itt-ott dolgozgató, tengő-lengő, cigányvándoréletet élő magányos fiatalember persze meghúzza magát a híd alatt is ha kell, vagy barátoknál, vagy koleszben, vagy munkásszállón, ja. -
fogalmam sincs -
Én nem is vágytam talán soha új autóra. Nem tetszenek, persze komfort és biztonság szempontjából - ahogy mondtad is -, sokkal jobbak. Nekem pl a kedvencem az Opel B Vectra 2.0, de az nem jött össze. Így lett egy 11 éves Ford Fiesta, amivel egy bajom van, a stabil 6.8-8 literes fogyasztás. Persze mellé szép kis teljesítmény :) - persze ez megint mindenkinek más. -
Nem tudom elképzelni egy család kiadásait, lévén aggleggény vagyok...
Egy 40-50 nm-es budapesti albérlet 40-55k között van, állapottól függően. A rezsi + kk az még havi 20-30 évszaktól függően.
(A cimbim 75 nm-ert bérel 75-ért.) -
Fater 2003-ban vett egy 8,5 éves Opel Astrát. Lényegében semmi baja sincs most sem. Persze nem mennek vele napi 100 km-t és garázsban van tartva.
Egyetlen hátránya van, nincs benne légkondi és mondjuk egy tényleg új autóhoz képest nem annyira tágas.
Viszont 2x évesen ne akarjon már az ember egyből egyedül egy zsír új fullos Soka Octaviával vagy új autóval járni. Ez ma a hazai realitás.
A cimbim beutazta már a fél világot a céggel, ahol dolgozik. A napidíjából 3-4 év alatt vett egy lakást. Ellenben egy 20 éves kocsival jár. Minek más, ha az is megy és jó állaptoban van? Egyetlen érv elle az, hogy balesetben valszeg te húzod a rövidebbet, mert 20 éve egészen más követelmények voltak. -
Figyu, minek vitatkozol velem?!?! Számold ki te is, írd le ide a számításod lépéseit, majd meköpködjük mi is. Kritizálni, NA AZT én is nagyon jól tudok, de én vettem a fáradtságot, hogy számoljak is.
Hajrá! :D -
"400-600 ezer forintért teljese korrekt használtautókat lehet kapni."
Ezt magam is meg tudom erősíteni. Az én Fordom is akörül volt. -
100-150 ezer Ft között. Apám + anyám 900€-t keres tisztán + nővérem pár € anyasági, és élünk belőle 6-an. -
Nem csak húszéves használt autó van és tanya. Nem igaz, hogy egyesek csak végletekben tudnak gondolkodni...
400-600 ezer forintért teljese korrekt használtautókat lehet kapni.
Én nem tervezek saját lakást venni belátható időn belül, mert itthon az pénzügyi öngyilkosság és mobilitás = 0.
A gázszámla is érdekes. EGy 72 nm-es lakásban (szélen vagyunk, senki sem fűt minket) még a legcudarabb télen sincs 25 k a havi gázszámla. Egyedi gázfűtéses a lakás. -
A hitelben vett lakásra kötelező biztosítás van (sőt a fedezetként szolgáló ÖSSZES ingatlanra is, én is ezzel szívok évek óta), az is havi szinten egy lakásnál 3-4e HUF. -
Jah nem neked szólt, hanem a korábbi értetlenkedőknek. :) -
De pl. itt is van némi számítgatás (tanulságul):
munkanelkuli.ewk.hu/minimalber-agyrem -
És én ennek megfelelően szavaztam. :) A további gondolatmenetemet pedig a hozzászólásban fejtettem ki. -
Ne butáskodjunk:
Használt lakásra nem úgy kapsz hitelt (meg szocpolt, meg istennyilát), nem is sokkal olcsóbb ráadásul, használt autóra pedig pláne.
Persze ha azt vesszük örökölhetsz is, meg vehetsz 150k-ért 20 éves autót, meg 4miláért vidéken tanyát, sőt a híd alatt még olcsóbb. Ne komolytalankodjunk. Átlag magyar család 2felnőtt+2gyerek, ha nulláról kell felépítse az egzisztenciáját, ezt számoljuk. Én nem egy családot ismerek akiknek bizony 200k körül van a törlesztőrészletük (igaz font), de én sem két fillért fizetek forintban, nekem elhiheted.
Szóval próbáljunk meg a realitások talaján maradni. Az emberek igenis vesznek új lakást és vesznek új kisautókat is. BUDAPESTEN IS! Ki hitte volna... -
Le van ám írva sztem minden, h hogyan kell értelmezni a kérdést... -
A múltkor számolgattam kicsit, és bizony nekem a 200-250 közti tartományra jött ki. -
100-150 ezer között. Ha mindketten keresnek összesen 200-at, abból már el lehet evickélni úgy, ha már megvan a lakás és a kocsi, tehát csak a fenntartásra kell költeni. Ha nem csak elevickélni akarnak, tehát "normális" életmódot folytatni, hogy könnyedén spórolhassanak, akkor a fejenként 150-200 nem árt. Avagy ha albérletet/hitelt kell fizetni, akkor se árt, ha ennyit keresnek.
De a véleményem szerint a nettó 100-at is alig érik el sokan (látva a gyári operátorok fizetését, ahol dolgozok)