127612
  • jhetedikj
    Valahol a vallásiban hiszek inkább, de ezt számomra nehezebb elképzelni mint a tudományos magyarázatokat. Valaminek biztos köze volt hozzá, nem egy véletlen miatt vagyunk itt.
    A bibliában leírtak ugyanakkor elég komolytalannak hangzanak nekem is.
  • daeemoon
    "hogy valaminek, bárminek, kell lennie, ami az ember "felett" van, amit a mi értelmünk nem tud felfogni." - "Az élet misztérium. Ne pazarold az időd a megértésére!" :) [+add]
  • Hegi90
    meg még egy két dolog, annak akit tényleg érdekel a téma:

(6 részben van fent)

pl #84195-re válaszként...

• gercse
    nyilván tudományos alapja van a kialakulásunknak (embereknek), de ha az egész "mindenséget" nézem, akkor úgy sem tudjuk visszavezetni az elejéig, mert ha mégis, jön a kérdés, hogy azt ki alkotta/hogyan lett...
  • ocskoszilard
    Útálom a vallást, valaki régen kitalálta, volt sok hülye aki elhitte, és ma is van. Előbb hiszek a természettudományokban
  • cargame
  • Hegi90
    azoknak, akik még most sem hisznek az evolúcióban:
  • Hegi90
  • Freeda Krueger
    Üres.
    Valahol a kettő között.
  • N1ggA
    A dinoszauruszcsontokat az Úr tevé odá, hogy próbára tegye hitünket.
  • rastaman
    A tudományos elképzeléssel értek egyet: Az ember az evolúció során alakult ki és a majmok tekinthetők a legközelebbi rokonainknak.
  • Lacee86
    Ok. :)
  • immovable
    Megbeszéltük. Majd igyekszem "nyitottabb" szemmel járni. :)
  • Lacee86
    Persze, h ismerem a különbséget, és persze h rengeteg álszent ember van a magukat vallásosnak mondók közt is, akiket szeretet, tolerancia, empátia stb. kérdésében egy jószándékú ateista is messze leköröz. De azért ne általánosítsunk... Sajnálom, ha ilyen "élményeid" voltak, de sok jó ember van a vallásosak közt is, hidd el, akik nem bort isznak és vizet prédikálnak, ugyanúgy dolgoznak, pihennek, SZÓRAKOZNAK is.

#84179: Látod, nem tudod megmondani. :) Ezért kéne elfogadni, még a különösebben nem vallásos ill. hívő embereknek is, hogy valaminek, bárminek, kell lennie, ami az ember "felett" van, amit a mi értelmünk nem tud felfogni.
  • Gurren
    a tegnapi témához kapcsolódó OFF

a Bizarre Foods című műsorban Magyarország volt a téma
  • Rundstedt17
    LOL,ateista duma.
    A vallásos ember sem szent,csak törekszik rá....
  • QuippeR
    valószínűleg több vallásos embert ismersz mint gondolnád, csak nem kiáltják a pusztába, hogy ők azok. de ha neked attól jobb, hogy gonosznak hiszed őket, akkor csak hajrá.

(én mondjuk egy kezemen meg tudnám számolni, hogy életemben hány ténylegesen gonosz emberrel találkoztam. álszent és aggresszív, arrogáns és megvető a másik csoport irányába pedig ateisták és vallásosok között is elég szép számmal van, lelkük rajta.)
  • immovable
    Ha hívő vagy nem is rád vonatkozott, nem? Gondolom ismered a hívő és vallásos ember közötti különbséget.? Hinni lehet én is hiszek valamiben.

Tapasztalataim szerint a vallásos emberek 99%-a álszent, gonosz, úgy formálja "hitét", hogy neki megfeleljen, a toleranciát csak papíron ismeri, arrogáns és megvető. Ha erre a vádakra nekem ugrik egy, azzal csak engem igazol, mert nem nyugodt hangon próbál meggyőzni az állítólagos tévedéseimről.
    Persze lehet egy másik variáció is, mégpedig, hogy a csupa rossz tapasztalataim egyedi esetek. Ezt erősen kétlem, engem vert pap gyerekkoromban és ismerek sok hasonlót.
  • tigeroo
    és az anyag miből lett?

a bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
  • Gurren
    és az honnan a francból lett, aki/ami teremtette a világot, úgy mégis.
  • Lacee86
    Én nem vagyok álszent, viszont hívő, és nem értem azokat, akik a világon semmiben nem hisznek... Meg ha senki és semmi nem teremtette a világot, akkor honnan a francból lett úgy mégis? :/
    Ez a kijelentésed meg elég sértő volt, már bocs.
  • byzhouse
    nem tudom
  • immovable
    Tőlem. De ha jól látom te sem vagy vallásos, hisz ha megszólítva érezted magad, akkor vallásos emberként e szerinte kellett volna reagálnod "„Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!”" nem pedig ellentámadással. :)
  • Lacee86
    Inkább, mint egy ateistát...
  • Magic Boy
    Mivel avval értek egyet, hogy külső faj beavatkozott az ember fejlődésébe (Pl. Daniken elmélet), így az üresre szavaztam.
  • immovable
    Inkább mint egy vallásos embert.
  • Gurren
    nem képzelgés, kurvára ők állnak legközelebb az emberekhez, ez tény.
  • Lacee86
    Tudom, h az emberszabású majmok, ezen belül a csimpánzok az ember ma is élő legközelebbi "rokonai", evolúciós szempontból. :) De vhogy azért kicsit bizarrul hangzik. :D Bár tény, h értelmesebbek, mint egyik-másik ember. :DDD
  • tigeroo
  • Lacee86
    Egyébként akik a majmokat érzik közeli rokonaiknak, azoknak egészségére! :D
  • tigeroo
    vagy csak azért vagyunk itt mert műanyag kellett a bolygónak, george carlin gondolatmenete alapján :)
  • Sir Quno Jedi
    Nomármostan Valaki teremté Ádámot és Évát (papíron), akik úgy elhíztak/eltunyultak a csípsztő és a kólától, majd pedig félig meg is vakultak a sok CS-zéstől, hogy végül inkább befeküdtek a Mátrix x.0 nevű VR játékba (ahol amúgy gépek gondozták a fizikai testüket és közben szárazelemnek is használták őket hamár, jah meg klónozták őket jobbra balra, hogy szaporodjanak is, de ez már a perverzaberrált része) és ott új világegyetemet kezdtek (többszöris). NODE azt már ők találták ki a nagy buta eszükkel és azóta is abban szopunk mindannyian és vehetünk 10 dolcsié dzsásztínbíber pólót az avatarunknak... Ammmen!
  • Marci0115
    hogy az istenbe lehetne ádám és éva? bejátszana az enyhe vérfertözés a gyerekek között, ezt sosem értettem meg
  • Gurren
    inkább a darwini. múltkor láttam róla egy egész jó műsort, érdekes volt.
  • Peter1
    A tudományos elképzeléssel értek egyet: Az ember az evolúció során alakult ki és a majmok tekinthetők a legközelebbi rokonainknak.

• tigeroo
    hiszek valami teremtőben, de nem olyanban mint amilyenekről szó van a vallásokban (pláne nem keresztyén értelemben)

mondjuk az indián teremtéstörténetekben is szó van ilyen öregekről (~bölcsekről) akik sárból megteremtették az embereket, adtak 1 kis útmutatást és "elrepültek"

vagy ottvan atlantisz, a maja-egyiptomi kultúra számos olyan pontja, amit a mai napig nemtudunk hova tenni

(nem 2012-re gondolok..)

summázva: nemtom, talán mindkettőből egy kicsi
  • SötétBarom
    Üres.

Nekem sántít kicsit mind a kettő. =)
  • tigerbácsi

(kinőttem a mesékből.)
  • NEOreg3
    Darwinnal
  • z99999
    ilyen kérdést ilyen fórumon feltenni lawl nagyon nincs ötletetek mi?