127612
  • Marci0115
    köszönjük emese
  • bardocz
    Nekem is megy a matek, de évszámokból csak a nagyon alap dolgokat tudom:)
  • N1ggA
    buzi fasz vagy
  • Gell97 kolega
    Kémia.
  • PesSim
    de! inkább elkerülöm!
  • Megtörhetetlen
    talán a töri de abból is csak azért mert az évszámok megjegyzése igencsak nehezemre ment holott matekból meg mindig is kiváló voltam.. nem is értem ez miért lehet de mindenképpen így van... A többivel meg nem volt gond azaz pl irodalomból meg nyelvtanból sem voltam olyan jó, de okkal mert nem is tanultam rá, utálok magolni és ezek elsősorban ilyen tárgyak... :S
  • bardocz
    Végülis csak általános iskolás, meg középiskolás tárgyakról szól a kérdés, és általános iskolás meg középiskolás tanulmányokról van szó.
  • Marci0115
    történelem

a sok zsidó baromságra nem voltam kiváncsi amit leirtak a könyvben
  • Lacee86
    Bár még arra sem jó, mert keménytáblás... :/
  • Lacee86
    Jelen pillanatban kitörölhetem a seggemet az építész diplomámmal... :((
  • tigeroo
    az utolsó nagyon igaz. én középsuliban magyar-töri szakos gimibe jártam, aztán most műszaki karon vagyok fősulin...

van mit bepótolnom, meg itt a matek/mechanika meg az ilyen törzsanyagos tárgyakkal ha az ember nem foglalkozik heti x órát, akkor zh, aláírás, vizsga, mindenről le lehet mondani

(a vizsgaidőszak meg, hát, ismeritek a viccet)

A mérnökhallgató vizsgázik. Tanár: - Fiam, zavar a neonfény? Diák: - Nem. Tanár: - Rendben, akkor találkozunk következő alkalommal.
    A diák megint elmegy vizsgázni. Tanár: - Fiam, zavar a neonfény? Diák: - Nem. Tanár: - Rendben, akkor találkozunk következő alkalommal.
    A hallgató elmegy C vizsgára.
    - Fiam, zavar a neonfény? - kérdezi a Tanár.
    - De Uram, ez halogénlámpa!
    - Oké, kezdhetjük...
  • clio1616v
    ami érdekelt már általános-középiskolában, azt külön figyelemmel tanultam órákon és utánajártam ami nem volt világos vagy a tanár nem tudta megválaszolni a felmerült kérdéseimet
  • DIESEL DOG #84266
    Az alapműveltséget az ált. isk. és a középiskola adja meg a felnövekvő generációnak... az esetek többségében, persze csak akkor ha a képzés színvonala is olyan, ez nagyon meghatározó tud lenni egy személy mentális fejlődésében. Főiskolán/egyetemen már magasabb a képzés és ott már csak a választott szak anyagait és a hozzá kapcsolódó témaköröket tanulják a hallgatók.

Persze ezenkívül bárki akinek csak kedve van hozzá autodidakta módon képezheti magát, tanulhat másegyebet ami érdekli, hozzá tehet az alapismereteihez egy jó adaggal ez viszont már puszta akaraterő kérdése. Viszont szvsz ez is meghatározó lehet egy adott egyén mentális fejlődésében.
  • clio1616v
    de nem lenne rossz?! :D
  • clio1616v
    és ki beszél az általános iskolás és középiskolás ismeretterjesztő kémiáról fizikáról?

az olyan szintű, mint pl az óvódás olvasgatja az ablak-zsiráfot... :D
  • PesSim
    nem tanárként dolgozom :P
  • bardocz
    Kémiából érettségiztem, értettem is, de a fizikával mégsem vagyok teljesen tisztában.
  • bardocz
    Irodalmat meg nyelvtant gyűlöltem. Alsó tagozatban utált engem a tanár, én őt, így a tárgyait sem szerettem. És ez kitartott gimi végéig. Egyiknek sem láttam semmi értelmét, tudok helyesen írni, és ennyi. Csak ebből lettem érettségin hármas, többi mind ötös lett.
  • tigeroo
    pont egy építész replikázik?:D
  • Lacee86
    F*szt. Nézz a politikusokra! :DD
  • Molnibalage
    Pedig ezekből lehet igazán megélni...
  • clio1616v
    normál fizikában elég elképzelned a tárgyakat és mozgásukat...

kémiában a folyamatot a látható tartomány alatt is el kell tudni képzelni és megérteni, mi tartja össze a tárgyakat és mi miért viselkedik úgy ahogy

kémiában nem a tárgyak hatnak egymásra, hanem halmazok, amik különböző állapotban vannak

aki a kémiát érti annak a fizikával alapvetően tisztában kell lenni... sőt teljesen természetesnek venni a meglétét
  • chhaya #84256
    Fizika kémia matek fuj fuj fuj.
  • NEOreg3
    Csak matekból, informatikából, angolból, meg talán nyelvtanból voltam viszonylag jó (de nem ötös), minden másból kettes-hármas. Ettől függetlenül csak történelemből lettem négyes érettségin, minden másból ötöst kaptam. És ez nem az én érdemem, hanem az érettségi szintje volt a béka segge alatt a gimnáziumi követelményekhez képest.
  • Molnibalage
    Nem értem ezt a megjegyzést. Fizikai folyamatokra hatávonyozttan igaz. Minden komoly fizikai problémának van kezdeti és peremfeltétele...
  • clio1616v
    ilyenekből lesznek a tanárok általános iskolákba...
  • clio1616v
    a kémiára rá kell érezni, kell hozzá egyfajta globális szemlélet - rá kell látni, hogy mi miért történik... kell tudni az előkövetelményeket és nem csak az adott időpillanatban gondolkodni, hanem előre és utólag is ismerni kell mi miért alakul/alakult úgy ahogy
  • PesSim
    Nem voltam sohasem kitűnő tanuló, de mindenből jól teljesítettem, mert én jókislányvagyok! :)
  • Metalmilitiakid
    Idegen nyelv (Német, Angol, Francia stb).
    De csak a francia, egyszer félévkor kettes lettem belőle. Angolból jó vagyok :D
  • Zoli007
    Történelem, testnevelés, földrajz. De a földrajz vicces, mert abból jártam versenyekre, de a suliba sosem tanultam rá, szóval rossz jegyeim voltak.
  • Victor1103
    Az én példám tökéletesen mutatja, hogy egy tanár ha nem tanítja rendesen meg a tananyagot akkor a gyerekek képtelen jó jegyeket szerezni az adott tárgyból.

Én ugyanis matematikából mindig 2-es voltam viszont minden másból( még kémia, fizika, infó, szakmai tárgyak stb) mindig 5ös voltam mert abból nagyon jó tanáraim voltak. Ezúton is üzenem kedves matektanárnőmnek hogy hála neki gyönyörű az érettségi bizonyítványom tele jelesekkel és egy matek elégségessel hogy rohadjon meg:D
  • DJKonya
    A matekot egyszerűen nem értem, a többivel semmi gondom.
  • spiczi91
    A matekot ált. suliban nagyon vágtam, középiskolában retardált tanárom volt így a jegyeim is gyengék voltak. Érdekes módon egyetemen kezdek újra belerázódni, egyre kevesebb a nehézség, ami adódik az is inkább a k.sulis alapok hiánya. Humán tárgyak jól mentek, fizika és kémia oktatás pedig gyakorlatilag nem létezett.
  • Molnibalage
    Meglepő módon a kémia soha nem ment jól, pedig fizikiából istenkirálycsászár voltam.

Nyelvtanból és irodalmból sem erőltettem meg magam. Ahogy sikerült.
    (Ehhez képest érettségin 4/4 volt a vége.)

Irodalom volt a totálisan szésőséges. Írtam olyan fogalmazást is, ami elrettentő példa volt a tanárnőm szerint (francia költészettel volt asszem kapcsolatos) Viszont olyat is összehoztam, amit kérésem ellenére a tanárnő felolvasott az összes osztályban, ahol tanított. Ő sem értette, hogy hogyan voltam ennyre szélsőséges kimenetet produkálni. Én sem. :)
  • daeemoon
    # Magyar irodalom.
    # Történelem.
    # Fizika.
    # Testnevelés.

Ezekből mindig 2-3 környékén voltam, nagy ritkán jöttem fel 4-re :D
    Ma már más lenne a helyzet :) (kivéve töriből :D)
  • Rundstedt17
    Reál tárgyak oktatási színvonala gyenge.
    A humán tárgyak pedig nem érnek szinte semmit.
  • Hegi90
    Kémia - sose magyarázta el nekem rendesen senki

Földrajz - 4-est hoztam, de többet kellett érte tanulnom mint a többi tárgyra.

Biológia - Általános 5-ös, középiskola 2-es. Állítása szerint egy drogos hülyegyerek vagyok.

Szerencsére matekból meg nyelvekből végig 5-ös voltam, infóból meg még én segítettem a tanáromnak, hogy ne húzzák meg egy szaros vizsgán, hogy meg tudja tartani az állását.
  • extramagascsaj
    Kémiából meg töriből, mert nem érdekelt egyik sem.
  • dartonita
    Termeszetesen nem voltam rossz semmibol.
  • acsati
    Irodalom, de csak azért mert az utáltam. Sose értettem mi a szarért kell egy verset elemezni, meg hasonlítani más verssel... fujj :D