127612
  • Lacee86
    Na, mikor még a kazis korszak volt, akkor voltak eredeti kazijaim, amiket úgy vettem/kértem; 10 db körül. :)
  • Lacee86
    1-5. Ami van, az is újságban volt, vagy reklámként küldték. :D
  • tigeroo
    igen igazad van de losless zeneként egyből tudják appolni utóbbira, pont úgy ahogy kikeverték a gépen.
  • z99999
    0, ami volt azt már rég kidobtam
  • Molnibalage
    Mióta silány a youtube minősége? Az 1080ps full HD-s videóim zenéje pont olyan szép, mint az eredeti fájlban. 256 kbps minőség simán megvan. Reklámozáshoz elég.

Zenét is felrakhatsz ilyen minőségben, csak legyen elég nagy a videó felbonátsa. Namármost, ha fekete kép a háttér semmi más és 1920x1080-as nagy semmi megy 100 kbps bitrtátával, a zene attól még lehet fullos kódolású. A videó kicsi, a felbontág mégis nagy lesz, ezzel a zene is jó lesz. (Vagy a bitrátát is nézi a youtube?) Ha igen, akkor is a tiszta fekete kép, és alacsony FPS-sel a méret továbbra is lehet kicsi.
  • tigeroo
    underground zenészeket nézel akkor szinte mindegyik közzéteszi ingyen a lemezét (ha nemis a megjelenéskor de x időre rá)

mostanában sok előadó tolja fel a soundcloudra is a cuccait, és szarik a youtube silány minőségére
  • Molnibalage
    Persze az átlaguser ehhez nem ért, ergo nem biztos, hogy fel kell készülni ilyen szintű túlbiztosításra. :)
  • Molnibalage
    Egyébként vannak félnaiv (?) előadók. A megvető albumokból 100% streamelhető előnézet van, teljes hosszban. Valahogy megoldják, hogy már semmit sem töltsön le a gép. Viszont a hangkártyakimenetet attól még fel lehet vennni. Tudom, audofil embernek ez nevetséges, de megfeleő beállítással nagyon jó minőségben lehet rögzíteni a jelet.
  • tigeroo
    mondjuk ha valaki csak ilyen elektro mixeket + bootlegeket hallgat, akkor megértem hogy nincs értelme lemezeket vennie :D
  • Zoli007
    Zéró.
  • SötétBarom
    last.fm-et melegen ajánlom mindenkinek amúgy. =)
  • dronkZero
    Persze hordozható eszközre vagy internetkapcsolat nélkül azért nem árt, ha megvannak a számok valamilyen adathordozón.
  • dronkZero
    Ezért jó underground feltörekvő zenekarokat hallgatni. Legtöbbjük eleve ingyen adja letöltésre a zenéjét, mások 5-10 dollár per album áron, meg vannak olyanok is, akik ránk bízzák, mennyit fizetünk érte.
    Illetve van még a streamelés, mint lehetőség, nem kell, hogy birtokoljuk is azt a zenét.
    Példa.

A zene_ipar_ meg felőlem aztán meg is dögölhet éhen.
  • Molnibalage
    Egyszer tényleg csinálok már paypalt és nekiállok egyesével megvásárolni a zenéket, amire vágyok. Ma teljes albumot venni hülyeség. Nagyon kevés olyan előadő van, akinek az albumát végighallagom belepörgetés nélkül.
  • VRSDM
    még annál is sokkal több.

kikopóban már sajnos, de régen nagyon sokat beszereztem. aztán jöttek az írók, internet, online boltok...
  • Guren
    egy sincs. nincs semmilyen eszközöm, amivel lejátszhatnám, pc-be meg nem fogok cd-t pakolgatni.
  • HTS s3rg1nh00
    mostanában tényleg nincs igazán jó populáris zene.mondjuk én pont rohadtul nem olyat hallgatok,szóval:)
    kár h.pont akkor nincs pénzem jó lemezekre,amikor mondjuk 2 ezresre le van értékelve,és mondjuk a kedvenc előadóim nem igazán adnak ki egy óra alatti műsoridejű albumot a kezeik közül:)
  • Molnibalage
    A durva az, hogy én még a 2000-es évek elején vettem eredetit, amikor 250-300 forintos órabérért dolgoztam és akkor volt mondjuk 5000 froint a Ray of Light album, de egy új Celine Dion volt 7-8k.

Miután az összes kedvenc előadóm elkurvult - pl. The Corrs, Enya - lényegében még az új zenék beszerzése is leállt. Nálam a zene bővülése azt jelenti, hogy egyre több jó régi számot szerzek be. Széles körben ismert és játszott új és jó zene számomra nincs.

Annyira elkurvultak, hogy a legutolsó albumukat még LETÖLTENI sem volt érdemes. Töröltem a francba őket...

Minden jó zenét szinte filmben hallok és instrumentálisak, vagy youtubon és más videómegosztón videoklipp alatt.

Ilyenek, pl. Rob Costlow - sg-n írta be valaki példának 3 éve egy kalóz vs. digi zeneterjesztés hírbe, azóta is áldom azt a napot - Green Sun, Amethystium, stb.

Tavaly vettem meg az Avatar OST-t és egy 20 éves county előadó albumát. Ebből az egyiket meg is bántam, egy 20 éves album volt majd 5 ropi...
    Két-három jó szám volt rajta, amiből 2 fent van videómegosztón.

Így tényleg minek? (Ja és az egész album 38 perces...)
  • Molnibalage
    Egy rakás score album elérhetetlen netes és egy rakás zene fos minőségben van fent. Mondjuk van ami megvenni sem lehet már szinte sehol, csak használtan...
  • NEOreg3
    zéró
  • Picar77
    6-10.
  • SötétBarom
    Én mai fiatal vagyok, mégis tudom :P

szerk.: Életkor: 25-30 között
    DAMN. :c
  • Sir Quno Jedi
    Énazttudomkérem. De a mai "fiatalok", azok nem! :D
  • oliwwer
    ja hogy zenei, abból két hipháp bojz!
  • oliwwer
    6-10. Webkamera telepítők és alaplap cd-k :D
  • SötétBarom
    Van két eredeti DEDIKÁLT ganxsta cdm :DDDD
  • SötétBarom
    A Bad a világ legjobb pop albuma.
  • HTS s3rg1nh00
    egészen pontosan 2.
    egyszerűen nincs miből megvenni,főleg ha összeadom h.mennyibe fájt a saját zenélésem(több,mint fél milla)
  • tigeroo
    nekem sok underground hiphop lemezem van (magyar)

1-2 ezret nekem megér, igényes nyomott lemez, borító, esetleg szövegkönyv... meg ezek az előadók úgysem tudnak ebből a műfajból megélni, szinte mindegyik mc dolgozik a zenélés mellett...

szal ennyivel támogatom földalatti mozgalmat :D
  • Simaji
    Nincs értelme CD-t venni ha ott a YouTube meg egyéb (nem feltétlenül illegális) források szerintem...
  • clio1616v
    hétvégén hazamegyek szülőkhöz elő is keresem :D
  • extramagascsaj
    kb. 31-50
  • tigeroo
    na ezt nem néztem volna ki belőled :DDDDDDDDDDDDDDDDDDddd

spuri,eki minden játszott?:D
  • tigeroo
    hámár mér? riszpekta! én nagyon szeretem MJ zenéjét.

pár éve mindig amikor kijártunk hétvégente akkor a jukeboxból mindig a billie jeant vagy a you rock my world-öt kértük le társasággal egymás után vagy 10x :D mindig csúnyán néztek ránk az ottaniak
  • clio1616v
    2 darab CD lemezem van eredeti

• Molnibalage
    6-10
  • immovable
    Talán egy sincs. Ha zene kell youtube.
  • Sir Quno Jedi
    Üssetek meg, de nekem anno megvolt bakeliten Dzsekótól a BAD (avagy beeeed)! Aztán jóóóóval később megszereztem gyári CD-n is és autóban azt üvöltettem lehúzott ablakokkal. Akkor még nem volt retro Dzsekóörület, szal. kb. úgy néztek rám, mintha legalábbis dzsimikirályt hallgattam volna könnyes szemmel sikoltozva! Ojvé! És még én ne legyek kemény?! :DDD
  • tigeroo
    20-30

bakelit számít?
  • Sir Quno Jedi
    Jó kérdés, úgy 20 körül talán. Nyilván volt több is, de mindig elszórom, elajándékozom, vagy kölcsönadogatom (és elmaradnak) őket.