127612
  • Sir Quno Jedi
    Itt max. úgy képzelhető el a kihalás, ha visszasüllyedünk állati szintre (mág a tüzet is elfeeldjük) és AKKOR köszönt be egy murva jégkorszak. Na az kellemetlen tud lenni, ámbár még olyankor is vannak területek (vulkanikusak, melegvízű források, zártabb zónák stb.), ahol faján meg lehet élni a majmoknak is. :D Szal. amennyien vagyunk, valakik akkor is túlélik. Végülis az őseink is túlélték a jégkorszakot, míg sok faj fullra kihalt tőle!!! Mi nem vagyunk hidegvérűek, van saját hőháztartásunk, így kb. szinte minden éghajlathoz tudunk alkalmazkodni (majomként bundával, emberként mások bundájával :D).
  • Sir Quno Jedi
    Áhhh, murva messze vannak azok, mire ideérnek, addigra kihalunk... (izé vagyis nem) :D Meg miért is jönnének pont a Föld pályájára, hogy zung belefussunk!?!??!?!?!? Ennek esélye szintúgy csekély. A mi életciklusunk olyan gyors a kozmikus méretű ojjektumok mozgásához képest, hogy számunkra sokminden szinte statikusnak minősül.
  • Molnibalage
    Egyébként a kérdés nem az, hogy az emberiség megmarad -e hanem az, hogy a civilizáció milyen szinten marad meg. Legalábbis szerintem.
  • Molnibalage
    Fura módon mindenki kisbolygók miatt aggódik. Olyan gázfelhők és egyéb részecskeforrások vannak kint, hogy ehaj. Mi a garancia arra, hogy a Napszél (és mittomén mi) állandóan képes ellenállni ezeknek...? (Lökésfront.)
  • Sir Quno Jedi
    Elsőhöz még hozzátenném, hogy az űr olyannyira végetlen, hogy annak az esélye, hogy egy "elszabadult" kisbolygó erre tévedjen és PONT a mi tyúkszaros kis bolygónkat találja el, kb. egy a végtelenhez. Az meg pláne izgalmas kérdés, hogy egy ekkora méretű ojjektum pályája kihatással van más ojjektumokéra és csak úgy, előre láthatatlanul nem jelennek meg a képünkben. Ha a távoli múltban itt olyan kataklizma lett volna, ami ahhoz vezet, hogy egy kisbolygónyi anyagmennyiség leszakad és útjára indul, hogy sokezer/millió év múlva visszatérjen és beng pont belénkfusson... nos, akkor arról valszeg. már tudnánk, hiszen többek között a mai égitestek pályájából kimutatható (a leszakadó egyéb kisebb darabokról és azok okozta esetleges későbbi kráterekről/eseményekről stb. nem is szólva).
  • Freeda Krueger
    Tartózkodom...
    El sem tudom képzelni hogy bármi is végezzen az egész emberiséggel.
    Max drasztikus létszámcsökkenést tudok elképzelni.
    Főleg a lentebb vázoltak miatt.
  • Sir Quno Jedi
    Egy meteor.
    - merő faszság, ahhoz kisbolygó kellene, hogy a mai technológiai szintünkön fullra kipuzstítson minket (szarnak szar lesz, de maga a faj túlélheti)

Kihűl a nap.
    - Molnibalage már elmondta, szal. nem. Előbb szupernóva lesz, azt meg úgysenem lehet túlélni, a plutóig (és ki tudja meddig még) minden feloldódik szépen plazmának. Deee ez olyan soká lesz, hogy ki a tökömet izgatja?!

Idegen civilizáció.
    - Naná, a szürkék?! Ne röhögtessenek már... Előbb nyerek a lottón úgy, hogy nem is lottózom.

Mi magunk, azáltal, hogy nem teszünk a globális problémák ellen.
    - Na és? Nincs olyan méretű "globális" probléma, ami az egész fajt fenyegetné. Nem is nagyon képzelhető el ilyesmi épp ésszel, csak ha számunkra nagyon holmályos területekre tévedünk (lásd. "Fringe", a párhuzamos univerzumok stb.)

Vírus, vagy valamilyen gyógyíthatatlan betegség.
    - Ezt is elmondta Molnibalage, szal. ez is hihetetlen lenne.

Természeti csapás, aminek hatása az egész földre kiterjed. (pl. vulkánkitörés, földrengés, cunami).
    - Úgy mégis milyen természeti csapás enne az, ami az egász bolygón taccsra tenne minket?! Gondolkodjunk már egy kicsit, vaze?!?!?

Túlnépesedés.
    - Ez nem indok, jön egy faja kis háború és paff, máris lehet szaporodni kedvünkre. Mi nem vagyunk lámák, hogy ha elfogy az élelem a szigeten a túlszaporulatunk miatt, akkor kihalunk. Mi meg tudjuk változtatni a környzetünket, de ha mást nem, egymást zabáljuk fel civilizáltan.

Éhínség.
    - Ettől nem lehet fullra kihalni bolygó mértekeben gondolkodva.

Kifogyunk minden erőforrásból.
    - Az érdekes lenne. Ezt max. egy ötévesnek lehet beadni, mivel egy pár csepp víz is korlátlan energiákat rejt, csak rá kell jönni, miképpen lehet felszabadítani. Ha mást nem, amíg a nap süt, szél fúj, víz folyik, a föld mélyebben melegebb, működnek a vulkánok stb., na addig nem fogyunk ki az energiából.

Világháború.
    - No way. Csücskös feladat lenne 6 milliárd embert az UTOLSÓ szálig kiírtani, főleg, hogy bazira szét vagyunk szóródva néhol.

Egyéb.
    - He?!?!? Max. egyébb lehet, mivel a fentiek kizárólag tévinformációkon alapuló feltételezésnek is rosszak!
  • NEOreg3
    Alekosz
  • MR ME
    a skynet
  • OrioN the S
    a VV...

(amúgy szerintem mi magunk.)
  • gercse
    Itt azért a 4. lehetőség érdekes, mert a vírus vagy betegség (bár az is lehetne) kivételével, az összes alatta lévőt mi magunk okozzuk

Egyébként lövésem sincs, de mi tudjuk csak kiirtani magunkat, más dolog csak megtizedelne
  • Sir Quno Jedi
    A Vogonok egy új hipertér-sztrádát építenek, nem!?
  • byzhouse
    Mi magunk
  • Molnibalage
    Egyik sem.

Most egyesével nem részletezem. Egy része fizikai képtelenség. Pl. Nap előbb fog felfúvódni és után hűl le. Ergo itt már régen felperzselt mindent és elpárogott a víz is és minden kihalt, csak szikla maradt, a kiűhlés nem fog megölni már semmit.

Vírus? Nem ismerünk olyan vírust vagy egyéb kórokozót, ami az egész emberiséget képes kelle kiirtani a genetikai diverzitás miatt. Ha nagyon pusztító egy vírus, akkor maga a vírus gyilkolása akadályozza a terjedését.
  • immovable
    Mi magunk, ...
  • Szavazó roBOT
    Firefox 4.0 WebGL támogatással, vélemény? ==>> Szerinted mi fog végezni az emberiséggel?
  • Motoroj
    Próbáltad?

Egyébként nem csak játékra lehet használni.
  • rastaman
    Minek erőltetni? Böngésző visszaveszi a tejesítményt, halott ötlet.

játékra ott van nekem a ZikSZbOx... böngésző meg maradjon netezésre szerintem!
  • Wolfsnack
  • bardocz
    Runescape eddig is volt, aztán az is 3D. És nem kellett hozzá fájörfoksz 4.0 vebdzsíel támogatással.
  • z99999
    fingom sincs miaz
  • Gibor
    Játékra nem, de weblap csicsázásra jó lehet.
  • Motoroj
    Játékra nem, de weblap csicsázásra jó lehet.

Szerintem mindkettőre jó lehet, de ilyen válaszlehetőséget nem találtam.

Lacee: Ami használva van az előbb-utóbb beáll. Sokszor csak a win újratelepítése megoldás (vagy jelen esetben böngészőcsere).
  • ocskoszilard
    aki játszani akar, játsszon normálisan, nem különösebben érdekel
  • somdav95
    nemérdekel
  • Blum
    Hidegen hagy.
  • Hegi90
    üres szavazás
    szar.
  • DIESEL DOG #85256
    Szvsz játékra nem, de weblap csicsázásra jó lehet...

Na erről viszont lehetne vitatkozni, mert igazából engem ez a WebGL dolog egyelőre hidegen hagy, viszont a későbbiekben lehet hogy lesz haszna.
  • RS
    Nem tud érdekelni.
  • Cat 02 #85254
    Jó dolog ez ^^ Bár nem értem miért pont FF 4.0 van ott mikor Chrome már év eleje óta támogatja pl, ld: az a testes cucc.

Amúgy elvileg van olyan oldal is, ami háttérben futtat JS kódot és nem tudsz róla, de közrejátszol a tudomány fejlődésében. Erről esetleg nem tud valaki valami forrást ?
  • Lacee86
    Én nem tudom pontosan miről van szó, de megállapítottam már egy ideje, h bizony már manapság a zökkenőmentes netezéshez is egy egyszerű 2 magos gép kell, amiben van némi 3D teljesítmény is. Sok múlik a böngészőn is: pl. nekem egy jó ideje rettenetesen belassult a Firefox, akkor próbáltam ki a Chrome-ot, és az meg tök gyors... Ha csinálnának egy jó, megbízható, gyors Firefoxot, akkor visszatérnék rá lehet.
  • daeemoon

+1
  • NEOreg3
    de hisz én ezt sokká szarom:O
  • SötétBarom
    Nekem már a full flash oldalaktól is hidegrázásom van. -.-
  • Calver
    ha nem lesz ez az új Flash, akkor jöhet.
    viszont ha oda fogják egydimenziós józsikáék mindenhova baszni, akkor SQJ technikája nagyon célravezető lenne...
  • clio1616v
    nemérdekel, a kérdésfeltevőnek irigylem a problémáját...
  • daeemoon
    Üres. Nincs kialakult véleményem.
  • SötétBarom
    Leszarom. Azt se tudom mi az. Nem mellesleg opera only user vagyok.
  • Peter1
    Szintén.
  • Sir Quno Jedi
    Persze az is igaz, hogy ha elkezdik használni webcsicsázásra IS, akkor az oda fog baszni, mivel a mai VGA-k hihetetlenül durva fogyasztásúak, ha full órajelen járnak (márpedig azon járnak, ha terheled őket egy kicsit is), ezenkívűl hőtermelésük is odabax. Egyszóval szerintem addig kell macsetével lemészészárolni a 3D-s weboldalak tervezőit, amíg még kevesen vannak, nehogy elterjedjen. Játékra (esetleg 3D termékbemutatásra, hogy jó alaposan megszaglászhassuk a cuccokat közelről) okés, minden másra felesleges erőforrás-pazarlás és írtani kell, mint a dudvát.

Félek ebből is trendi dolog lesz, mint oly sok más hype-ból és feleslegesen fogják használni, oda nem illő célokra is, csak legyen WebGL támogatás. Ha nem lesz annyira trendi, az a jó, akkor lehet nyugodtan használni.