127612
-
20-25 milliárd? Oké, de meddig?
„Minden összevéve a mai 7 milliárdos Föld minden, csak nem túlnépesedett.”
A 20-25 milliárdhoz képest tényleg nem. De miért lenne jó tömegnyomorban élni? Miért lenne jó minden négyzetméter földet művelésre befogni? Egy ilyen letarolt világ kinek tetszene? Ha jönne néhány gyengébb év a mezőgazdaságban, akkor kinek jutna belőle és kinek nem?
Nem érdemes csúcsra járatni a dolgokat, mert onnan csak a lejtő van. Azt nem tudod elhitetni velem hogy örökre a csúcson lehet maradni, mert olyan nincs.
„Most akkor dönts már el. Ha erőforrás hiány van, akkor nem lehet munkanélküliség. Ha nincs erőforrás, akkor mivel világháborúzól...?”
Miért ne lehetne munkanélküliség? Ha valami azért hiánycikk, mert nincs már mit kitermelni, akkor hiába állítasz rá 1 000 000 000 embert, akkor sem lesz.
Ezt a mivel háborúzol dolgot nem értem, nyilván azzal háborúzik ami van. Ami nincs azzal nem.
„Elképesztően pongyola megfogalmazás és szemlélet van itt.”
Senki sem tökéletes, téged és engem is beleértve. -
Annyian vagyunk már most is amennyit egy ekkora bolygó képtelen befogadni.
Ez így önmagában rohadtul nem igaz. A mai technológiával és erőforássokkal a Föld magyarországi életszínvonalon (ez olyan 2x bruttó 300k keresetet jelent némileg alacsonyabb árszínvonal esetén) olyan 20-25 milliárd ember eltartására elég. Atomenergia évmilliós nagyságrendben bizotsítható, a mezőgazdaság a '80-as évek elején tudta ezt.
A kőolaj és szén többnyore helyettesíthető mással, csak ma az ár miatt nem teszik.
Minden összevéve a mai 7 milliárdos Föld minden, csak nem túlnépesedett. Az adotz kor technikai színvonalát és az igényeket kell nézni egyszerre...
Munkanélküliség, erőforráshiány ezek mind végül világháborúhoz vezetnek.
Most akkor dönts már el. Ha erőforrás hiány van, akkor nem lehet munkanélküliség. Ha nincs erőforrás, akkor mivel világháborúzól...?
Mit értesz III.Vh alatt?
Elképesztően pongyola megfogalmazás és szemlélet van itt. -
Szerintem a túlnépesedés és a világháború. Annyian vagyunk már most is amennyit egy ekkora bolygó képtelen befogadni.
Munkanélküliség, erőforráshiány ezek mind végül világháborúhoz vezetnek. Akár milyen fura, a nagy globális konflikusok mint az első vh és II. vh erre voltak jók, hogy mérsékeljék ezt a nagy népességszámot. Előbb utóbb egy III.vh szinte elkerülhetetlen pont emiatt.
Érdekes hogy 7 milliárdan élünk a Földön a National Geographic szerint viszont ha az összes embert egymás mellé állítanánk akkor kb akkora területet fednének le mint Los Angeles. -
clio1616v #85320 a napról van szó nem a Napról... olvass figyelmesebben offiszer b,eg -
Nem hűl le este a Nap. -
clio1616v #85318 azt ne mondd, hogy nem kell energiát fektetni egy működő rendszer rendezettségének fenntartásához!
-
Termodinamikai modeltt társadalomra ráhúzni. OMG... -
clio1616v #85316 nem marad úgy... hanem feljön reggel a Nap és felmelegíti a Földet aztán meg a levegőt és már meleg is a nap, ha felhők vannak akkor meg lehül ennyi... -
Mert úgy is marad? O.o -
clio1616v #85314 itt már kezd kihülni a nap...
itt pár órával ezelőtt 24 fok volt mostmeg... áá mindegy nem panaszkodok, mert engem nem zavar, hogy kihül a nap, de ez is egyik lehetőség volt a válaszok között
ezúton kérdezem a válasz megálmodóját akinek a fejében megfogalmazódott ez a kérdés, hogy miért baj az, ha lehül a nap, estére mindig lehül :) -
Apokalipszis -
Egyéb:
Semmi. Emberiség = hardcore. -
:DDDDD -
Az emberiség fogja saját magát elpusztítani... -
túlnépesedést raktam, de +1 ehhez -
Túlnépesedés, éhínség, világháború.. mi magunk. -
mi magunk -
nem próbáltam, és nem is fogom szerintem -
clio1616v #85305 mivel az emberiség egyfajta rendezettségre törekszik ezért az entrópia az ami miatt meg fog szünni
egy thermodinamikai anyaghalmaz arra törekszik minnél rendezetlenebb legyen, az emberi tevékenység ez ellen dolgozik és ehhez energiára van szükség... -
Világháború, Túlnépesedés vagy mi Magunk :/ -
Semmi nem fog végezni az emberiséggel, de az idegen civilizációra nyomtam mert szerintem még annak is nagyobb az esélye mint a többinek. -
Fbn Lx #85302 azt valószínűnek tartom, hogy a töredékére csökkenti majd valami a populációt, de hogy teljesen kipusztítja az nem valószínű még pár millió évig
azt is valószínűnek tartom, hogy még lesz pár ciklus amikor kibaszunk a természettel, az leredukálja az emberiség létszámát és megzuhan a technológia, aztán újra felfejlődünk, és végül egyszer elkezdünk az űrben terjeszkedni
-
:D -
NLN #85300 egy ujabb justin bieber album... -
bár napjaink technikai fejlettsége mellett igencsak alacsony az esélye annak h bármi komolyabb katasztrófa ilyen szintű pusztítást tudja végezni, meg amúgy is - ha nem zombik, akkor ki nem szarja le?
SLBM

tobbszoros valasztasunak kellene ennek lennie.
Előbb-utóbb kiszúrják, ha mást nem rádióteleszkópokkal. Meg ha kiszúrták, akkor még évtizedeink-éveink-hónapjainkj-napjaink-perceink-pillanatink lesznek míg ideér...