127612
  • Motoroj
    20-25 milliárd? Oké, de meddig?

„Minden összevéve a mai 7 milliárdos Föld minden, csak nem túlnépesedett.”

A 20-25 milliárdhoz képest tényleg nem. De miért lenne jó tömegnyomorban élni? Miért lenne jó minden négyzetméter földet művelésre befogni? Egy ilyen letarolt világ kinek tetszene? Ha jönne néhány gyengébb év a mezőgazdaságban, akkor kinek jutna belőle és kinek nem?
    Nem érdemes csúcsra járatni a dolgokat, mert onnan csak a lejtő van. Azt nem tudod elhitetni velem hogy örökre a csúcson lehet maradni, mert olyan nincs.

„Most akkor dönts már el. Ha erőforrás hiány van, akkor nem lehet munkanélküliség. Ha nincs erőforrás, akkor mivel világháborúzól...?”

Miért ne lehetne munkanélküliség? Ha valami azért hiánycikk, mert nincs már mit kitermelni, akkor hiába állítasz rá 1 000 000 000 embert, akkor sem lesz.
    Ezt a mivel háborúzol dolgot nem értem, nyilván azzal háborúzik ami van. Ami nincs azzal nem.

„Elképesztően pongyola megfogalmazás és szemlélet van itt.”
    Senki sem tökéletes, téged és engem is beleértve.
  • Molnibalage
    Annyian vagyunk már most is amennyit egy ekkora bolygó képtelen befogadni.

Ez így önmagában rohadtul nem igaz. A mai technológiával és erőforássokkal a Föld magyarországi életszínvonalon (ez olyan 2x bruttó 300k keresetet jelent némileg alacsonyabb árszínvonal esetén) olyan 20-25 milliárd ember eltartására elég. Atomenergia évmilliós nagyságrendben bizotsítható, a mezőgazdaság a '80-as évek elején tudta ezt.

A kőolaj és szén többnyore helyettesíthető mással, csak ma az ár miatt nem teszik.

Minden összevéve a mai 7 milliárdos Föld minden, csak nem túlnépesedett. Az adotz kor technikai színvonalát és az igényeket kell nézni egyszerre...

Munkanélküliség, erőforráshiány ezek mind végül világháborúhoz vezetnek.

Most akkor dönts már el. Ha erőforrás hiány van, akkor nem lehet munkanélküliség. Ha nincs erőforrás, akkor mivel világháborúzól...?

Mit értesz III.Vh alatt?

Elképesztően pongyola megfogalmazás és szemlélet van itt.
  • Victor1103
    Szerintem a túlnépesedés és a világháború. Annyian vagyunk már most is amennyit egy ekkora bolygó képtelen befogadni.

Munkanélküliség, erőforráshiány ezek mind végül világháborúhoz vezetnek. Akár milyen fura, a nagy globális konflikusok mint az első vh és II. vh erre voltak jók, hogy mérsékeljék ezt a nagy népességszámot. Előbb utóbb egy III.vh szinte elkerülhetetlen pont emiatt.

Érdekes hogy 7 milliárdan élünk a Földön a National Geographic szerint viszont ha az összes embert egymás mellé állítanánk akkor kb akkora területet fednének le mint Los Angeles.
  • clio1616v
    a napról van szó nem a Napról... olvass figyelmesebben offiszer b,eg
  • bardocz
    Nem hűl le este a Nap.
  • clio1616v
    azt ne mondd, hogy nem kell energiát fektetni egy működő rendszer rendezettségének fenntartásához!
  • Molnibalage
    Termodinamikai modeltt társadalomra ráhúzni. OMG...
  • clio1616v
    nem marad úgy... hanem feljön reggel a Nap és felmelegíti a Földet aztán meg a levegőt és már meleg is a nap, ha felhők vannak akkor meg lehül ennyi...
  • szabii98
    Mert úgy is marad? O.o
  • clio1616v
    itt már kezd kihülni a nap...

itt pár órával ezelőtt 24 fok volt mostmeg... áá mindegy nem panaszkodok, mert engem nem zavar, hogy kihül a nap, de ez is egyik lehetőség volt a válaszok között

ezúton kérdezem a válasz megálmodóját akinek a fejében megfogalmazódott ez a kérdés, hogy miért baj az, ha lehül a nap, estére mindig lehül :)
  • 89
    Apokalipszis
  • SötétBarom
    Egyéb:

Semmi. Emberiség = hardcore.
  • Kata
    :DDDDD
  • Lacee86
    Az emberiség fogja saját magát elpusztítani...
  • Metalmilitiakid
    túlnépesedést raktam, de +1 ehhez
  • Gell97 kolega
    Túlnépesedés, éhínség, világháború.. mi magunk.
  • rastaman
    mi magunk
  • rastaman
    nem próbáltam, és nem is fogom szerintem
  • clio1616v
    mivel az emberiség egyfajta rendezettségre törekszik ezért az entrópia az ami miatt meg fog szünni

egy thermodinamikai anyaghalmaz arra törekszik minnél rendezetlenebb legyen, az emberi tevékenység ez ellen dolgozik és ehhez energiára van szükség...
  • szabii98
    Világháború, Túlnépesedés vagy mi Magunk :/
  • HöfEE
    Semmi nem fog végezni az emberiséggel, de az idegen civilizációra nyomtam mert szerintem még annak is nagyobb az esélye mint a többinek.
  • Fbn Lx
    azt valószínűnek tartom, hogy a töredékére csökkenti majd valami a populációt, de hogy teljesen kipusztítja az nem valószínű még pár millió évig
    azt is valószínűnek tartom, hogy még lesz pár ciklus amikor kibaszunk a természettel, az leredukálja az emberiség létszámát és megzuhan a technológia, aztán újra felfejlődünk, és végül egyszer elkezdünk az űrben terjeszkedni
  • tenkenorman
    :D
  • NLN
    egy ujabb justin bieber album...
  • tenkenorman
" target="_blank" class="bb-link">]
  • Calver
    annyit azért hozzátennék, hogy annak idején futott a kedves pestis pár kört, volt egy spanyolnáthánk, meg olyan 75000 éve az emberiség létszáma durván 10000-re csökkent...

bár napjaink technikai fejlettsége mellett igencsak alacsony az esélye annak h bármi komolyabb katasztrófa ilyen szintű pusztítást tudja végezni, meg amúgy is - ha nem zombik, akkor ki nem szarja le?
  • Sir Quno Jedi
    ICBM
    SLBM
  • tenkenorman
    A háború, természeti csapás, és a globális problémák 33,3% os arányban szerintem
  • Koppixer
    A harmadik Antikrisztus,......tehát ÉN!!!
  • jazzy
    Ezzel pont sokat mondtál nekem.
  • Molnibalage
    Bombák nem nagyon repkednek ma már. SLBM és ICBM a menő. :)
  • efti
    Mi magunk, a tulnepesedesbol eredo eroforras es elelemhiany generalta haborusdival

tobbszoros valasztasunak kellene ennek lennie.
  • ocskoszilard
    nem hinném, hogy a felmelegedés ekkora problémát okozna, ha már az atombombák repkednek, az már inkább gond xD
  • N1ggA
    Egyéb: Semmi.
  • tigeroo
    mi magunk, és a természet.
  • extramagascsaj
    Egyéb: mi magunk: túlnépesedés,háború,ill. h nem teszünk semmit a globális problémák ellen...mellé meg bejön még a természeti csapás is.
  • Molnibalage
    Kellően erős zavarás képes lenne elvékonyítani vagy "elfújni". Viszont igazad van, ezt észlelni lehet az alapján, amit írsz.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgymeg a Föld mágneses tere (Van-Halen öv) véd ezektől a nagy töltésű részecskéktől, éppúgy, ahogy a napszéltől is és akkor még ott van a vastag légkörünk.
  • Sir Quno Jedi
    Simán. Mivel ha felhő jellegű, akkor megváltoztatja spektrumát a mögötte lévő ojjektumoknak. Ha mozog, akkor ez a változás is mozog, ha nem, akkor is, mert a mögötte lévő ojjektumok viszont mozognak.

Előbb-utóbb kiszúrják, ha mást nem rádióteleszkópokkal. Meg ha kiszúrták, akkor még évtizedeink-éveink-hónapjainkj-napjaink-perceink-pillanatink lesznek míg ideér...
  • Molnibalage
    Igen, a kvázistatikusság él. Azt nem tudom, hogy ha közeledne felénk egy ilyen valami, akkor azt képesek lennénk -e észlelni.