127612
-
karajjj #86965 "Nagyon összegyűlt a legalja..."
köszönöm szépen, itt a példa arra, hogy milyenek a moderátorok -
Ideje lenne már gatyába rázni a moderálást úgy ahogy van. Van uszke 5-10 modi, akik már évek óta ide se pislantanak, vagy már belefáradtak a moderálásba. A maradék 5-nek pedig nyilvánvalóan eldurran az agya amikor a hatezredik idiótával találkoznak egy nap alatt.
Másrészt, ideje lenne kőbe vésni hogy miért micsoda jár. Annak idején gabbertől volt erre egy nagyon jó kezdeményezés, nyitott egy topikot, ahol világosan leírta, hogy Ő a sportfórumon miért fog pontot kiosztani, és ez nagyjából be is vált. SQJ-nek szintén bevált a warezmentesítés a konzolosban, ezt az irányvonalat kéne követni, és végre leírni, hogy mi milyen súllyal esik latba. Láttam/láttunk már ugyanazon dologért 1 és 5 pontot is adni, ilyenkor azért valahol jogos a hőbörgés, nincs egyenlő mérce... Egyszerűen csak össze kéne ülni, és az alap moderálnivalókat összeszedni, és a megfelelő büntetést meghatározni (flém, stílus, reklám, alreg, stb).
Jó le(het)nne a moderálás az sg-n, ha lenne benne rendszer, nem hasraütésszerűen, jajtégedismerlek alapon menne a dolog. Persze távol álljék tőlem hogy bárkit is elfogultsággal vádoljak, de mind tudjuk, hogy olykor olykor meglágyul az ember szíve ha ismerősről van szó... :P
SZABÁLYZATOT A MODERÁLÁSRA! (Nem azért hogy a modikat kordában tartsuk, hanem hogy mindenki tudja, mivel járnak szörnyű tettei!)
Uff, szólottam. -
Nagyon összegyűlt a legalja, ez szemlátomást vonzó téma számotokra! :D
Nem akartok klubbot alakítani?! (bár lehet, hogy ez már meg is történt) -
petike009 #86962 Karajnak adok igazat, itt volt nem egy példa, ennyi. -
karajjj #86961 ott a pont, ha az ember értelmesen leírja a véleményét, gyorsan bele kell kötni, nehogy igaza legyen -
Amint belépsz a valódi, eredeti, hamisítatlan alap regeddel (már ha még emlékszel rá, hogy melyik is volt az), máris érvelek egyet neked... -
szerintem nyugodtan levehetitek a kérdést, ugyis minden válaszra ott a rikácsolás -
petike009 #86958 Aha, akkor érvelj, ha már humorérzéked nincs. -
Most, hogy máris megdupláztad hozzászólásaid számát, véleményed máris dupla súllyal esik latba! OJVÉ! -
petike009 #86956 Aha, értelek. Akkor adj azoknak a szavaira, akik 1000 postban szidták egymás anyját, vagy egyéb hozzátartozójukat. -
Petikét hallhattuk, az 1, azaz EGY hozzászólásos alreget!
Úgy vélem, komolyan kell venni a véleményét és megfontolni a tanácsait... -
petike009 #86954 Szerintem elég összetett problémák vannak, amik általában a moderátorok fejletlen személyiségéből és önkényes "tisztogatásaiból" következtethetőek. Félreértés ne essék, de nem ítélek el senkit, én véleményt mondok. Vannak moderátorok, akik nem ide valóak, reklámért egyből bant, még figyelmeztetést sem adnak az illetőnek, mint ma a rendőrök közül a korruptabb és primitívebb egyének.
Másik: vannak a korruptabb moderátoroknak kedvencei és ezt általában nem azzal érdemlik ki, hogy példamutató magatartást tanúsítanak a különböző témákban, hanem szó szerint nyalnak, elnézést a kifejezésért, de ezt még enyhén is fogalmaztam meg.
Végső megoldás az lenne, hogy a szerver tulaj, vagy az adminisztrátor összehívna egy pár ÉRTELMES moderátort, mert vannak köztük olyanok is és megbeszélnék együtt, hogy kik azok az emberek, akiknek nincs keresnivalójuk a moderátorok között.
Ennyit akartam mondani, üdv. :P -
SHADOWEYES7 tényleg a vicc kategóriába tartozik
amúgy meg túl gyenge, ez a való világ topikban is megmutatkozott, a többit meg mindenki gondolja el ahogy akarja -
Szerintem meg a 3 fő probléma, hogy...
1. A "moderátorság" központilag van "leszarva". Nem véletlenül volt modi lázadás, anno.
2. Nincsenek konkrét lefektetett szabályok, így elég szabadon értelmezett a moderálás.
3. Kevesen vannak és részei az itteni közösségnek, így akaratlanul is ellenszenv, barátság, részlehajlás, stb. alakul ki az egyszeri user-ek felé és vica versa.
Aztán lehet tévedek, mert én inkább a gumiban tevékenykedem
ott pedig ritkán van gond - annak jellegéből adódóan. De elnézve a humiarit, vagy különböző tudományos témákat, ez jön le.
-
Ezt a naprakészebbet ezt mégi hogy gondolod?! Legyen egy 7x24 órás moderátorcenter, ahol hatalmas képernyők előtt ülnek a három műszakban váltot modik és ha Brazíliában elveszítjük egyik ügynökünket, akkor a fogába épített műholdadó jelez a kémholdjainknak, hogy szegénynek kaput és mi szomorúan rázzuk a fejünket, ahogy a fény kihúgy az óriásvilágtérképizén?!!?? Kár érte, jó ügynök volt... -
Szerintem 3 fő probléma van:
- A moderátorok sokszor kedvüktől függően "jutalmaznak", épp ezért van, hogy túl szigorúak, de van, hogy nem is érdekli őket a dolog.
- Van olyan ember, akivel kivételeznek, olyan (sokszor nevetséges) indokra hivatkozva, mint pl: "mindenki bántja őt". És ezzel az ilyen személyek általában vissza is élnek... (Nem aKArok neveT mondAni.)
- Túl sok a troll, és nem lehet őket megfékezni. Vagy A) nem merik őket bannolni, mert (habár obvious a trollkodás) "nem tesznek semmi rosszat", vagy mert hiába bannolják őket, 1 hét múlva visszajönnek, vagy csak IP-t váltanak, és van 1000 alregjük.
Egy javaslat:
A moderátorok lehetnének kicsit naprakészebbek. Sokszor több óra kell nekik, hogy valahol nekiálljanak rendet rakni... (És ez nappal is így van sokszor.)
Tudom, hogy a moderátoroknak is nehéz a dolguk, épp ezért tudnám javasolni, hogy egy topikban csak olyan ember legyen házigazda, aki tényleg rendet is tart a topikban, és együtt működik a moderátorokkal. (A Humoros-aranyosban történteket is meg lehetett volna előzni azzal, ha a házigazda csinált is volna valamit.)
Peace. -
egyéb: nevetséges -
a túl szigorút nyomtam, de igazából nem a szigorral van a baj, inkább a következetesség hiánya. vannak felhasználók, akik bármit megtehetnek, vannak akiket kis túlzással ok nélkül az első keményebb megnyilvánulásra kibasznak permbannal. egy-két moderátor meg szimplán nem való modinak, mert nem tudják helyesen kezelni a hatalmukat. -
-
Össze vissza, vannak, akiket én már rég kibasztam volna, van, akinek meg nem adtam volna a tettéért semmit. Nem látom úgy, hogy egy szabályrendszert követne az összes moderátor. -
rohatt sneciek mind -
Nekem megfelel. -
karajjj #86943 Shadow az egyetlen, aki hasraütés szerűen osztogatja a pontokat, mindenféle indok nélkül hónapokra kirakja azt, aki nem tetszik neki és hasonlók... -
Nem szigorúbb kellene hogy legyen, hanem racionális és szabályokba fektetett kellene hogy legyen. -
Vagy legyen 20???? -
Monoton #86940 Lájkolnám -
bevallom, hogy nem nagyon vagyok képben, mik folynak itt mindig, de a humoros-aranyosba ami néha szokott menni, az agyhalál.. eddig nekem nem volt gondom a moderációval, inkább egyes emberek modorával =) -
Egyéb
Néha értelmetlenül szigorú, néha viszont jó, amikor csak ejnyebejnye van, de nincs egyből büntetőpont.
Azzal együtt a pl.: Filmkatalógus.hu megoldása a jó: a moderátor nem, vagy csak ritkán kommentál (nem látszódik), így vitatémákban nem erőltetheti az álláspontját az átlagra (nyalni sem lehet neki és gyűlölködő topikokat se lehet nyitni a személyéről).
Reklámért 5 pont az egyenesen baromság, sokszor tudományos cikkek kerülnek linkelésre (a megnyitott weblapon 1 darab reklám, vagy ajánlat sincs) és az illető 5 pontot kap. (csókosok ilyenért persze nem kapnak)
A permbannak semmi értelme. Úgy is visszajön, aki vissza akar jönni.
Gumiszobában ne legyen moderáció!!!! Aki nyitja az automatikusan házigazda legyen ott egy témában, az elmeápolóak el vannak ott, moderátorok ott ne moralizáljanak! Ha meg olyan a téma a gumiban pl: cigánygyűlölet, vagy Tirexi-fikázó topikok azt kóddal le lehet védeni. Ennyi.... -
ja! -
262 üzenetedhez képest nagyon tapasztalt öreg rókának hiszed magad?! :D -
..és azthiszem hogy holnap reggelig -favolom is, látom a gyújtós a flamehez már ittvan -
Blum #86934 Lehetne szigorúbb. -
SHADOWEYES7 egy vicc, nem moderátornak való, nem is értem, hogy hogyan lett az, főleg olyan újregként.
a többiekkel nincs bajom, a legtöbb moderátor szimpatikus is. -
Látom kezd elszaporodni a lehetne szigorúbb szavazat! Helyes, megkérem majd St-t, hogy lehessen már 10 büntipontot adni egy csomagban... Hmmm... :DDD -
egyéb
Mikor milyen.
Van mikor túl szigorú van mikor túl gyenge.
Attól függ kit kell moderálni vagy épp hogy ki a moderátor! -
Pont jó, ill. leszarom. -
Nekem szimplán elegem van, a másik oldal reagálja túl.
Te is és a többi kollégád is leszállhatna rólam most már minden szinten, mindenféle ilyen "nemakarokbelédkötni" megjegyzés, és minden egyéb direkt és indirekt kötekedés vagy beszólás mellőzésével. Keressetek új targetet. Ez szól minden érintettnek.
Köszönöm! -
Koppixer #86927 A szankciók kiszabásánál az objektív hozzáállás sok esetben erősen megkérdőjelezhető. -
A túl szigorút jelöltem, de csak bizonyos topikokban. Néhol meg semmi sincs. Illetve nagyon kivételező, az elmúlt hétben 2 ilyen kivételező esettel találkoztam csak egy negatív és egy pozitívval.
Kata ismételten nem akarok beléd kötni, de ugyanezt bárki megkapja másik topikban, méghozzá úgy, hogy a moderátor rá sem szarik. Én jómagam is lettem kiutálva topikból. Szóval szerintem ezt kicsit te reagálod túl. -
Gyenge. De minőségre. Következetlen. Van aki egy apróságért repül, van aki szinte bármit megtehet. + tele van trollal, foteltudóssal, zsebtábornokkal. De mivel ez nem demokrácia, hanem egy "privát" fórum, mint mondták, így üres, azaz leszarom.