127612
  • commissioner
    A kulturálatlan embereket nem jelöltem be, pedig akartam, szóval ahhoz gondoljatok hozzá +1-et.
    Az idióta embereket utáltam a legjobban, másodsorban pedig az ülőhelyhiányt. Ha a napi másfél órás utat végig kell állni, akkor én alacsonyabb minőségű szolgáltatást kapok, mint az, aki végigüli. Pedig ugyanazt a jegy/bérletárat fizettük ki. Ez így igazságtalan. Olyan ez, mintha én a boltban 200 Ft-ért fél liter tejet kapnék, más meg 1-et. Egy Volán szóvivő persze erre azt mondaná, hogy nem futja a költségvetésből a menetrend sűrűsítésére, ill. mentesítő járatok beiktatására. :( szegény az ország...

Ha már a kapitalizmusban vagyunk, akkor erre az lenne a megoldás, ha egyre több személyszállítással foglakozó vállalkozás jelenne meg hazánkban, így egy minőségjavító versenyt kialakítva az állami tömegközlekedés és a magánszektor között, és az előbbi még valamennyire tehermentesülne is. Erre a felvetésre meg a politikusok válaszolnák azt, hogy "Könnyű azt mondani, barátom!"... :(
  • bardocz
    Na ez meg a másik, a nyugdíjasoknak mindenképpen olyankor kell piacra menni, amikor csúcsforgalom van:D Ilyenek miatt volt, hogy több villamost kellett várnom.
  • chhaya #87292
    Tömeg, idióták, ellenőrök.
  • Zoli007
    Van olyan aki nem veszi le a utazótáskát a hátáról, és így 2 helyet foglal. Azért ilyet ütnék!
  • milk4
    Utáltam amikor a reggel 6:48-as buszra felszáll a sok nagyi és utána a pofádba lihegve kérik meg,hogy add át a helyed.Olyankor annyira felment a pumpa bennem...Általában elküldtem,őket a picsába.Miért akarnak akkor a piacra menni,amikor mindenki más suliba vagy munkába megy?
  • Cat 02 #87289
    Tömegnyomor meg mikor a nagyi fellök, mert le akar szállni, ott ahol én is le akarok -.-'
  • doktor tarhonya
    najó nem, de szívesen beletörölném a zsebkendőjükbe...
  • doktor tarhonya
    14 -Ha valaki nagy táskával / csomaggal száll fel és nem fér el vele.
    7 - Átadni a helyet időseknek, terhes/gyerekes anyukáknak.

ez a 21 ember rohadjon meg!
  • Broafka
    hát igen, ez amúgy elég szomorú :(
    de azért tartunk itt mert hagyjuk. Egyébként nem a rendőröktől kéne félnie az embernek? Nem ők az erős őrző-védő szolgálat? Röhejes az egész. Amerikában fingani se mernek a rendőr mellett, mert lelövik őket. Itt meg használják a fegyvert a rendőrök mert elloptak egy autót, és letartóztatják a rendőrt jogtalan fegyverhasználat miatt + fizesse ki az autón hagyott golyó ütötte nyomok kárát. A tolvaj meg eközben számolgatja a pénzét, miközben a háttérben aprítják a kocsit az ócskásnak.
  • bardocz
    Csak én nem tudok rajta mit büntetni, aki meg tudna, az nem tesz vele semmit. Egyedül a hajléktalanokat szokták leszállítani, mert azok eleve alig élnek, biztos nem fognak nekiugrani egy ellenőrnek.
  • Broafka
    nem a "várost" kell büntetni a cigányok miatt, hanem a cigányt, hogy szebb (de elsősorban tisztább) városunk legyen.

u.i.: mondjuk a jegy árak pofátlanul drágák!
  • bardocz
    Azt én is kibaszottul utálom, amikor a paraszt széttépi a jegyet. Már csakazértis egy 10es jegytömbbel járok, és mindegyiket 3x használom, mert csak éjszakain kell lyukasztgatni. Majd ha a koszos cigányok, meg hajléktalanok fel se szállhatnak, akkor veszek bérletet.
  • Broafka
    átadni a helyet nem jelöltem be, mert változó. Egyrészt terhes nőknek mindig átadom. Idős néniknek vagy bácsiknak akik majd meghalnak, és 20 percenként tesznek egy lépést, azokat már rossz nézni, de amelyik "idős" ilyen 60 év körüli, és igazából csak azért áll melléd, hogy csúnyán nézzen rád, hogy miért nem veszed észre, vagy miért nem adod át a helyed, nah azoknak nem szoktam. Gyerekes anyukák (most ha nem a kisbabásokról, hanem a 7-8 évesekről beszélünk) azt meg nem értem. A nő ugyanolyan mint bárki más, a gyerek meg tud állni, és amúgy is hiperaktív...
  • 89
    a 2-esen sok külföldi utazik...kell a látszat, hogy Budapest világváros :D
  • immovable
    Gondolom a nagyszámú norvég cserediákra gondolsz.
  • Dzsini
    Nem vitatom, mert nem erről szól a topic, hanem beszélgetésindítónak kerülnek ki a kérdések. Egyáltalán nem reprezentatív, innentől felesleges ezen a részén pörögni (lásd kiegészített alcím).
  • OrioN the S
    ja és kihagytam, hogy:

Egyéb.

Megveszem a jegyet és el is kérik, szanaszét tépi, de a "tudjuk kik" lazán utazgatnak ingyen, mert oda se megy és meg se bünteti. Ez basz fel a legjobban az összes rossz közül. És akkor én fizessek, hogy ezt tapasztaljam meg egy rakás büdös görénnyel utazhassak egy buszon akik ordíttatják a mulatós és énekel is hozzá meg kiabálnak, fiatal lányokat piszkálnak. Csövesek esetében behugyozik, beszarik és abban a bűzben kell utazni. Egyedül a 2-es villamoson van egy 2x2m-es ellenőr aki felszáll és tisztelet van :) Egyből leürül a villamos és kuss van, rend van.

• Zoli007
    Ezt vitasd meg a kérdés beküldőjével.
  • OrioN the S
    Kulturálatlan emberek.(csövesek és a tudjuk kik)
    Nagy tömeg, amikor mozdulni se lehet.
    Zenét hangosan hallgató emberek.(főleg amikor kihangosítva telóról)

• Lacee86
    Nagy tömeg, mikor mozdulni sem lehet. Állni is utálok hosszasan (nem a helyi buszra gondolok, hanem mikor a helyközin kell 30-35 percet 40 fokban végigállni...). Ha sokat késik a busz/vonat, az is szar, na és persze a kulturálatlan emberek (köztük ugye a... úgyis tudjátok...).
  • Simaji
    Egyéb:

LASSÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
  • 89
    jameg amikor kimaradnak járatok és ezért elkések valahonnan, az is fel tud húzni
  • Molnibalage
    Elég sokfelé jártam már a városban. Busszal járok nagyon ritkán. A villamosok nagy része tűrhető, a metrók működnak. a HÉV-ek pontosan, télen fűtik őket. Egyedüli gond az, hogy májustól szeptemberig brutálmelegek...
  • Dzsini
    Na most ha "legrosszabb" (felsőfok), akkor miért lehet többet megjelölni?

Megint kicsit pongyolán megfogalmazott kérdés, a válaszok pedig a "mi zavar a tömegközlekedésben?" kérdésre érkeznek.
  • 89
    Büdös, hangos, beszólós kultúrnépek
    A sok proli aki képtelen átadni a helyét az időseknek, várandós nőknek
    Halláskárosult diszkópalánták
    Sofőr idegbetegsége
    Elhalálozó buszpark
    Nagyitankkal közlekedők
    Szemetelők, köpködők, törném el mindnek a kezét

Távolságiban max a vonatok tisztasága, sebessége
  • SötétBarom
    Ami a fővárosban zajlik tömegközlekedés címszóval, azt szerintem jóérzésű ember igen nehezen képes csak tolerálni.
  • Willenbrock
    Mikor tizenévesek vagánykodnak,bömböltetik a szar telefonjukat és hangoskodnak,mert a középpontba akarnak kerülni.Közben általában trágárkodnak mert azt hiszik mindez így együtt nagyon nagylegényes meg menő.Az ilyet utálom legjobban,meg a büdös részeges lehúzós utasokat.
  • Zoli007
    Nem az a kérdés, mi zavar, hanem, mi a legrosszabb!
  • extramagascsaj
    ...vagy csak igényesek?
  • Molnibalage
    Ennyire alacsony a tolerancia szintje az átlagfórmuozónak?
  • extramagascsaj
    Kulturálatlan emberek.
    Ha késnek a járatok.
    Nincs szabad ülőhely / állni kell.
    Sofőr vezetési stílusa, amikor mindenki dől a kanyarokban.
    Egyéb.

Drága.
    Egyébként ha távolságiban gondolkodom akkor inkább vonat, mint busz. Bp-en meg szinte mindegy..mert minden tiszta dzsuva,minden forgalmasabb vonalon tömve van emberekkel...ugyanaz a szar minden közlekedési eszközön...és az ember kénytelen kifizetni a 10ezres bérletet,ha ott lakik...és kénytelen metrózni...attól függetlenül,h nem lehet leülni,levegőt venni,vagy megmozdulni. :S
  • Zoli007
    Kulturálatlan emberek.
    Zenét hangosan hallgató emberek.
    Ha késnek a járatok.
    Más idegenek közelségét kell eltűrni.
    Várakozni kell a megállóban.
    Hangosan beszélő emberek.
    Ha valaki nagy táskával / csomaggal száll fel és nem fér el vele.
  • NEOreg3
    minden
  • immovable
    Igaz, 6-8 éve már csak kb. havonta - max 2-3x - használok tömegközlekedést, de még mindig ugyanaz a probléma mint régen.

Az emberek és a kritikán aluli eszközpark.
  • Tsol
    Kulturálatlan emberek.
    Zenét hangosan hallgató emberek.
    Ha valaki nagy táskával / csomaggal száll fel és nem fér el vele.
  • HTS s3rg1nh00
    minden.rühellem,mégis el kell tűrnöm mert a benzin is geci drága és az autóm sincs a legjobb formában mióta nem adtak elsőbbséget...azóta minden kínja van:@
  • Blum
    Kulturálatlan emberek.
    Más idegenek közelségét kell eltűrni.
    Hangosan beszélő emberek.
  • SötétBarom
    Kulturálatlan emberek.

Hála istennek nem kell használnom ilyesmit, mióta érettségiztem. :>
  • joshua
    egyéb: a sok átszállás
  • Molnibalage
    Kulturálatlan emberek és az, hogy néha túl sokat kell átszállni, mert a magyar közlekdési rendszer egy 50 éve elavult sémán alapszik... (Ez főleg a fővárost takarja.)