127612
  • Sir Quno Jedi
    Régen szerettem a balcsit, de az akkor teljesen más volt. Hja, eltelt 30 év...
  • Broafka
    első bekezdés:
    igaz, azért az vicces amikor az emberek állnak a medencében mint a heringek, és már teljesen test (vagy húgy) meleg az egész víz.

többi része:
    Azért az írásodból leszűrve te is el vagy ám eresztve pénzzel. Magyarországon azért nem sok ember teheti meg, hogy csak "úgy" kiruccanjon egy drága aquaparkba, vagy a tengerpartra, vagy éppen a saját kerti jacuzzijukba.

u.i.: Balcsit én is utálom valamiért, nem tudom, engem az szabályosan idegesít
  • SötétBarom
    Ritzing, Ausztria. Kedvencem.
  • Sir Quno Jedi
    Stranddal pont az a baj, mint a BKV-val, mégpediglen, hogy mocskos sok ember ott tobzódik (és általában a legalja). Vízminőség nuku, part koszos.

Én inkább minőségi akwwwaparkokban tolom, de azt is hétközben és rosszidőben (nodepláne télen), mikor alig vannak (szerencsére van itt pesten is egy jó). Ahova járunk az már elég drága ahhoz, hogy csak az jöjjön be, aki komolyan gondolja a kikapcsolódást. Víz pompás, fűtés, kiszolgálás, habzsidőzsi, tűrhető kaja, ami kell.

Nyílt vízhez alig járunk már, max. tenger fér még bele, de pl. balcsi az nonszensz.

Ha meg ehhez is kevés az időm, akkor odahaza a kertijajkuzzíban ázom. Ámbár épp idénre purcant ki, szal. pótolni/javítani kell. Éjjel nagyon faja a holdat nézni a 40 fokos vízből... :DDD
  • Molnibalage
    A legtöbbet főleg múlt idő. 2005 óta nem nyaraltan vízpart mellett. Idég megyek Keszthelyre, de nem csak stradolás céljából. Túra, borok. :)
  • Guren
    legutóbb a balatonon, de ha tehetem, sehol. nem szeretek strandolni.
  • Cat 02 #87328
    Balaton + Pala
  • QuippeR
    egyéb: sehol.
  • Blum
    Strandon
  • Lantee
    Velencei -tó!
  • immovable
    Üres, mivel nem strandolok már évek óta. Ha tengerpartra megyünk nyaralni akkor igen, de amúgy szinte sosincs ilyenre időm. Ha van egy kis szabadság akkor azt nem strandra fordítom.
  • daeemoon
    Én munkahelyre is CÉGES busszal járok, de amikor a 12 órásokkal együtt utazunk, hát sokszor alig férünk fel a buszra. Mentesítő járat nuku. A kisbuszon is néha napján vannak álló utasok. :S

Sulis koromban a Volán buszokon is rendszeres volt, hogy állni kellett. Csoda volt, ha volt ülő hely bizonyos járatokon.

Persze nem Pest vagy környéke, hanem Z.egerszeg. :)
  • Szavazó roBOT
    Mik a legrosszabbak a tömegközlekedésben? ==>> Nyáron hol strandolsz legtöbbet? (többet is bejelölhetsz)
  • Sir Quno Jedi
    De. BKV sztrájk esetén tök jól lehetett autózni a városban, mert a sok hülye bexart! :D
  • daeemoon
  • Molnibalage
    A tömegközlekedés elavult szó. Közösségi közlekedésnek is szokták hívni. Egyébként nem mindenhol van tömeg és nyomorgás. Még a 4/6 vonalon is néha meglepően kevesen vannak csúcsidőben is.

Van egy olyan sejtésem, hogy nagyon ritkán veszed igénybe. BTW sokszor volt már olyan, hogy a tömegközlekedés gyorsabb volt, mint a kocsi. A kocsi + tömegközlekedés kombó reggel alig lassabb nálam, mintha végig azzal mennék...

Ha lenne nomrális elővárosi rendszer eszembe nem jutni autóba ülni az év nagy részén. Minek? A magyar közlekedési kultúra mellett? Azért, hogy 10 perccel legyek ott hamarabb valahol? Azért a 10 percét tartsak fent egy kurvadrága valamit...? (Amíg nincs gyerek, addig végképp.)

Egyébként a fővárosban csak azért lehet autózni, mert az emberek ~65%-a a tömegközlekedést haszálnja. Szomorú, hogy sok autós agyáig ez el sem jut. Nem tetszik emlékezni, hogys mi volt a BKV sztrájk idején...?
  • Sir Quno Jedi
    Ez meg milyen hüle szavazás?!?! A Tömegközlekedés önmagában is egy nyomor, afféle szükséges rossz, csak az használja, akinek muszáj, vagy esetleg elmegyenge (sőt, ha átmosták az agyát, hogy ez milyen "zöld", az is elmegyenge ugyanúgy).

Nevében is benne van, hogy TÖMEGközlekedés. A tömeg az ROSSZ. Ergó a közlekedése sem lehet jobb... :DDD
  • kakimakifsz
    Én a BKV ellenőrökről nem tudok. Ritkán járok Pesten, de sose találkoztam velük. Itt volt olyan, hogy napi szinten 6-8x is utaztam helyi járaton. minden hétköznap és szombaton is legalább 1x. 4 hónapig egy ellenőrrel nem találkoztam, mióta így felnyomták a vonaljegy árát.
    Az autó meg nem csodálom, hogy kevesebb. Sokan bevállalták, pedig igazából nem engedhetnék meg maguknak.
    Volánnal ne is foglakozz laaaaaaaaaaasssssssssúúúúúúúúúúú......
  • Molnibalage
    Debrecen?
  • 89
    Abban egyetértek, hogy pofátlanul megemelték az árakat...azonban többen is vesznek bérletet, mióta folyamatos az ellenőrzés a metróban (az már más kérdés, hogy milyen minőségű) és a nagyobb vonalak mentén. Az utasok száma meg ahogy én észrevettem egyre nagyobb, az autósok száma egyre csökken szerencsére.
    Volánról nem tudok nyilatkozni :)
  • kakimakifsz
    Nem a BKV bérlat túl olcsó, hanem a Volán bérlet pofátlanul drága!
    Volánnal 125 km teljes áru jeggyel 2500 Ft.
    Nemzetközi járattal pl (bolgár modern Neoplan, biztosított ülőhely, kaja stb) Budapest-Hannover 9500 HUF! és megéri a nemzetközi járatoknak.
    Volán bérletek árai már-már vicc. Átlag ember 100-110 között keres (nekik van kitalálva a busz) 35 km-es bérlet 26000 Ft!!!! Menjenek a k. anyjukba!
    Van egy magyar város ahol 3 éve 190 Ft-volt a vonaljegy.... az egyik legolcsóbb volt. A sima buszbérlet is jó volt, olcsó megvehető, de a kombinált is megérte és mivel az emberek pl egy diák 1750-et kicsengetett akkoriban többen vettek jegyet/bérletet.
    Most csak kombinált bérletet lehet venni én speciel villamossal pl szökő évente 1x, ha megyek, de a kombinált diákbérlet 3750 Ft letta vonaljegy pedig 350!! és nem 1 órára, hanem 1 utazásra szól. Mit ad isten kevesebben vesznek bérlet, több a bliccelő és érezhetően kevesebb az utas........ A menedzsment itt nagyon elkúrta!

Szal a Volán -bérlet pofátlanul magasa. Tudom a munkáltató szokta fizteni. Foglalják törvénybe! Mert valaki 80 km-t is simán buszozna egy munkahelyre, de a tömegközlekedés kicsin országunkba néha drágább, mint kocsival bejárni és 100000 fizuból 26-35 ezret bérletre adni
  • kakimakifsz
    Csak, ha késik, a többit leszarom.
  • Narusco
    mifelénk meg nem. legalábbis hangszóróról tuti nem, ők viszont utcán is meg mindenhol....
  • Narusco
    Kulturálatlan emberek.
    Ha jön az ellenőr, mikor nincs se bérlet, se jegy :D
  • rastaman
    Nagy tömeg, amikor mozdulni se lehet.
    Más idegenek közelségét kell eltűrni.
    Kulturálatlan emberek.
    Ha jön az ellenőr, mikor nincs se bérlet, se jegy :D

Egyéb.: CSÖVESEK - irdatlan büdös tud lenni miattuk pár busz/troli
  • Motoroj
    Ha nem magyarul van, akkor nem valószínű hogy értenék.
  • Motoroj
    Nincs szabad ülőhely / állni kell.

Nem olyan jó az ha két óra hosszát kell egy helyben állni, és még helyezkedni sem lehet.
  • z99999
    egyszer hallottam a kettesen egy punktard valami hitlert éltető zenét hallgatni full hangerővel, kíváncsi vagyok 8asba is lenne ennyi vér a pucájában
  • efti
    Nagy tomeg, kulturalatlan emberek, Mas idegenek kozelsege, bliccelok, nem a hazam elol indul es lassan is halad
  • Freeda Krueger
    A szolgáltatáshoz képest irreálisan drága.
  • Blum
    Nem cigányok is szokták hangosan hallgatni a baromarcú zenéjüket. Mifelénk...
  • daemonervosa
    Az egyik opció el lett írva:

Zenét hangosan hallgató cigányok
  • Unreal1942
    A minőséghez képest drága.
    A metró az használható és egyes vonalak mint pl a 4-6 villamos, de sok helyen keserves várakozás van.
    Nem a tömeg a fő gond, hanem az olyan emberek akik még mindig nem ismerik a rendszeres tisztálkodás és az alap higiéniai eszközöket. Fő jellemző az izzadság szaguk.

Szerencsére aktuálisan nem kell igénybe vennem. Max akkor használnám rendszeresen, ha csak metróval el lehetne jutni a kívánt helyre.

Külföldön se jobb a helyzet. Pl Londonban simán bezabálnak dobozból egy kínait vagy egy csirke szendvicset a buszokon.
  • Molnibalage
    A BKV bérlet pofátlanul olcsó. Egy 15 km-es volnán bérlettel egy vonalon rohangálathsz fel le. Havi 9k-ból BP-ne belül nagyobb távolságot tehetsz meg tetszőlegesn irányban és átszálással.

Volt egy BME-s cimbim, aki annyira kint lakott Bp-n, hogy a Csömör táblá már látoszott. Tovább tartott neki a BME-re az út időben és talán távban is, mint nekem Szigetszentmiklósról. Nekem mégis kétszarannyiba került, mert BP határáig jó csak a BKV bérlet...

(És mellékzönge, hogy kaphattam kolit ő meg nem...)
  • z99999
    mert akkor még hamvas az őszibarack és nem kapkodták el :D
  • z99999
    azok az idős emberek akik mindig oda akarnak furakodni az ajtókhoz le vagy felszállásnál, mintha nem lenne elég idejük még azt a fél métert megtenni, vagy mintha bárki is vissza akarná majd őket tartani. utálom az ilyet.

(ennek a netovábbja a megállóban történő élet-halál harc a felszállóhelyekért)
  • Fabio Capello
    Egyéb:

-Irreálisan magas jegy és bérletárak - az ár-érték arány nagyon rossz

-Idős emberek, akik megjátsszák magukat, értsd: bottal jár, keze lába remeg, de amint nyílik az ajtó, vagy felszabadul egy hely, sprintelni kezd és a botjával félresöpör mindenkit. Tisztelet a kivételnek persze, de sajnos rengeteg ilyen van...

-Nem egyenlő bánásmód - az iskolással, öreggel, fogyatékossal lehet kötekedni, azonnal bírságolni piszlicsáré indokokkal, a svédek, hajléktalanok pedig egy szó nélkül vígan utazgathatnak bárminemű jegy/bérlet nélkül.

-Amikor a jármű belsejében bőven van hely, de annak az öt felszálló embernek juszt is meg kell állnia az ajtóban. Ott nyomorgunk tizen egy ajtóban, miközben beljebb tök üres a busz/villamos.
  • Gell97 kolega
    Amikor hangosan hallgatják a zenéiket és azt hiszik, hogy az másnak is tetszik.. + a kulturálatlan emberek, és ha késnek a járatok.
  • Ic3 m4n
    azok a dzsipók akik hangosan hallgatják az okádék zenéiket
  • xxxpaulxxx
    Mivel 80%ban a MÁVot használom mostanság, ezért a KÉSÉSEK....
    A paraszt emberek is idegesítenek, de ha arrébb ülök ez megoldódik:)
    A szép lányok viszont feldobják a tömegközlekedést:D
    Jegyem/bérletem meg már fél éve nincs (legalábbis pestre)... szeptemberi bérlettel járok és ez senkinek nem tűnik fel^^