31
-
remark #31 Egy dolgot szeretnek leszogezni: a Steal This Film csak pelda. Es nem arra osztonzok mindenkit, hogy utaljon penzt a szamukra. Az "ertekeld" nem veletlenul volt idezojelben!! -
remark #30 "Azt, hogy mi ertekesnek es mi szar, ki donti el?"
Te. Es ne hallgass masokra! Foleg ne a propagandat szajkozokra...
Az hogy mi szamit ertekesenek es mi nem, az egy, az audiovizual temakortol fuggetlen, fontos tema. Jelenleg az, hogy mi szamit erteknek, es ezeknez a "javakhoz" ki juthat hozza, kevesek altal van definialva es kontrollalva. Megpedig azon modon, hogy kisajatitanak, majd arcimket ragasztanak mindenre. (Ez egy hosszu tema, most legyen eleg ennyi errol.)
En arra probalom felhivni a figyelmet, hogy ez igy nincsen rendjen, es azt hogy mi ertek es mi nem, azt az embernek maganak kellene tudnia eldonteni. Es amit ertekesnek talal, azt honoralnia kell. Amit meg nem talal ertekesnek, azt pedig meg kell tanulni nagy ivben elkerulni.
De valoszinuleg nem ertheto hogy mire celzok. Ertek egy olyan film, amitol csak meginkabb elhulyulnek az emberek? Ertek egy olyan film nem mas mint ugyes propaganda? Ami olyan ideakat, elmeleteket mutat be burkoltan ami rossz esetben szimpla hazugsag, jo esetben csak egy szuk kisebbseg allaspontja? Nem. Az "agyferdites" nem ertekes tevekenyseg a kozosseg szempontjabol. Ellenben egy olyan film, ami a mediabirodalmak altal elhallgatott temakat mutat be, ertek. Csak hogy valami kevesbe lazito, es a temahoz kapcsolodo peldat hozzak fel, itt van a Steal This Film II. Es erdemes azt is megnezni hogy mi a kovetkezo projektjuk...
Ez ertek? Akkor "ertekeld"! -
arrakistor #29 ide inkább azért nem írok semmit, mert még lókolbász is lenne benne... nem 1,6 millió € -
butuska66 #28 u.i: így is 2hét alatt jön le egy 5mb-s mp3 formátumu szám mert szinte sosincs fent senki kinek meglenne ami engem érdekel. -
butuska66 #27 Volt egy korábbi hozzászólás mely valahogy íy hangzott: letöltöm s ha tetszik megveszem.
Nem tartozik közvetlen e cikkhez a megjegyzésem csak annyiban hogy magyarországon is hallani lehet panaszokat az illegális letöltés miat.
Igen ám viszont én olyan zenéket szoktam (liturgikus, ázsiai népzené stb...)amit magyar boltokban nem tudok megvásárolni, igaz mondhatnák erre hogy rendeljem meg de ezekat sajnos sehol máshol nem találtam mint file cserélőkön.
Voltaképpen én mint zeneletöltő most károsítom a magyar ill klföldi zene eladását, ez egyszerűen röhej. -
szarvasdinnye #26 Azt, hogy mi ertekesnek es mi szar, ki donti el? Masreszt teljesen relativ, hogy mi szamit ertekesnek, illetve fontosnak. Az lehet egy kifli, de lehet ipod, vagy a gyereked reg elveszett szuletesnapi kepei, amit 10 ev utan talalsz meg. Viszonyitas kerdese. En peldaul meg nem hallgatnek egy Radiohead szamot, mert az ablakon kiugrok, annyira nem birom. Ennek ellenere 100milliok rajonganak erte. Megsem mondom ra, hogy szar, vagy hulyek akik szeretik. -
remark #25 Ahogy Mo.-n a fizetesek nincsenek aranyban a cd/dvd arakkal, ugy vannak orszagok ahol ugyanez az elelmiszerre igaz.
Nalunk azt mondjak hogy nem szamit hogy draga, akkor se lopd el az audiovizualis anyagokat, inkabb - miutan azok a kormany segitsegevel teljesen megfosztottak a vagyonodtol - add el a maradek egeszsegedet es a lelkedet is a big-corporation-oknek es az igy keresett penzedet is idiota modon olyan, teljesen haszontalan es ertektelen dolgokra koltsd, amik egyetlen funkcioja hogy a privat tarsasagok tovabbi munkara es vasarlasra osztonozhessenek.
Mashol meg ugyanezt mondjak az elelmiszerre: nem baj hogy nem tudod megfizetni, fordulj fel nyugodtan. Vagy ragaszkodsz a nyamvadt kis eletedhez? Akkor gyere hozzank, ha szerencsesek koze tartozol akkor lehetsz a rabszolgank, egy eleten at.
En azt gondolom, hogy az ertekes dolgokat nem szep dolog ellopni. Ezzel csak az ertekteremtoket tesszuk tonkre, es az ertekteremtesrol mondjuk ki azt az altalanos velemenyt, hogy az egy ertelmetlen es haszontalan dolog. Pedig nem az. Az ertekes dolgokat "ertekelni kell" azaz ertekes dolgokat kell cserebe adni ertuk.
Tehat nem penzt. A penz nem ertek, az csak ertekmero. Ha nincs mogotte ertek, vajon mit er a penz maga?
Ezzel szemben a sz*rt ellopni nem bun, hanem teljesen ertelmetlen dolog. Aki ilyet tesz, nem azert kell beperelni mert fiktiv karokat okoz, hanem azert, mert hulye. -
FoodLFG #24 IFPI szerencsétlenek.. :D -
#23 Nézzenek oda ki van itt. Jók a videóid gerygrey! -
#22 Ez így van. Csak hát tudod, ilyenkor nagyott kell mondani, az ügyvéd meg annyit csikar ki a bíróból amiennyit sikerül neki. -
#21 Ez így van, nem is tudom mikor töltöttem le új filmet utoljára.
Játékok közül néha kipróbálom az újakat, valamelyikkel elvagyok pár napig, valamelyik már az első kipróbálás után nem vonz. Letöltöttem pl az új NFS-t, kipróbáltam, nem igazán nyert meg, mentem vagy 4 kört és azóta nem volt indíttatásom megint játszani vele. Ha nem töltöttem volna le, akkor nem érezném túl nagy veszteségnek, de megvenni semmiképp se jutott volna eszembe akkor se, ha nincs warez.
Fiktív Józsika azért elgondolkodik: "igaz, hogy tetszik, meg minden, de ha már úgyis megvan, minek adjak ki rá pénzt?!"
És Fiktív Józsikának teljesen igaz. Viszont lehet, hogy Fiktív Józsikának megtetszik a zenekar, és elmegy a következő koncertjére. Saját, megtörtént példám van erre - ha nincs Youtube, Torrent és a többi, akkor ma azt sem tudom, hogy nightwish egyáltalán létezik. -
offspring #20 "kinek van arra ideje hogy visszaperelgesse őket"
meg pénze :)
-
assdf #19 ha te csak letöltesz audióvizuális müvet akkor az legális a magyar törvények szerint. Mindegy hogy aki feltöltötte az illegálisan vagy legálisan tette-e.
A dolog kb. olyan hogyha te a rádióból felveszel egy zeneszámot, akkor az teljesen legális, akkor is ha a rádió üzemeltetéje nem vette meg az adott zene sugárzási jogát, meg akkor is ha emiatt beperlik és csődbe megy a rádióadó, amit te abból felvettél az teljesen legálisan és nem büntethető.
szoftverekre viszont ez már nem igaz, ott a letöltés is büntethető (elvileg).
éppen ezért a magyar artijustot és társait is kökeményen be lehetne perelne azokért a "reklámokért" amikor egy-egy dvd-n vagy a moziba a film előtt levetitenek és az a tartalma hogy aki zenét/filmet letölt az büncselekmény követ el. Mivel nem követ el vele büncselekményt, igy ez nem más mint az emberek megtévesztése, félrevezetése stb, nem vagyok jogász, de visszaél a törvénnyel és ez ugyanigy büntethető. csak hát kinek van arra ideje hogy visszaperelgesse őket
(egyébként a bsa-at már vizsgálja az apeh, merthogy a bsa az apeh engedélye nélkül fenyegetőzik az apehhel, olyasmire hivatkozva ami nem létezik) -
tomcsa4 #18 De nem így számolják össze. Ráadásul csak nálunk legális annak a letöltése,ami nem szoftver. Zene és film nem szoftver, nálunk legális az. De nem torrenten. Mivel saját használatra legális csak, ha feltöltöd 1 bitjét, már illegális. Tehát mindennek a megosztása nálunk isillegális. Felemrül a kérdés, hogy csak úgy tud eljutni hozzám a cucc, ha valaki feltölti (mert értékesítés ugye alapból illegális), akkor már nálamis illegálisan van. És ezt nem értettem. Vagy személyenként van és amit én letöltök, az legális, függetlenül attól, hogy valaki(k)feltöltötték? Ezt nem Blikkből szedtem, hanem szaklapokban olvastam.
Amúgy eza PB sem normális, mert Anglia mellett szerettek volna megvenni egy szigetet, amely nem esik egyik ország keze ála serm és ezért ott nincsenek is törvények. Online petíciót, gyűjtést szervezett, hogy megvásárolhassák,majd acuccok letöltését ingyenessé tehetnék törvények által. Szerintem ez kacsa hír volt, de jót röhögtem:) -
geli13 #17 Mindig tetszenek ezek a számokkal dobálózások:DD
a két legnagyobb torrent oldalhoz van accountom, 3hónapja nem találok egy normális filmet amit leszednék. Vagyis INGYEN SE KELL. Hogy gondolják ezek a faszok, hogy ha 10ezret kéne érte fizetnem,akkor megvenném? Ennyire azért nem ösztönző az hogy fizethetek vmiért:DD Zenét is csak az INGYENES discoshites mixeket szedem le, és ennyi, semmi nézhető,hallgatható értéket nem termelnek a drágalátos kiadók. -
Wittgen #16 No akkor számoljunk kicsit, ami ugye azért felesleges, mert a PB nem folytat üzleti tevékenységet illegális másolatokkal (ellentétben a piacon árulókkal), tehát kárt sem okoz, de azért nézzük csak:
1,6M euró * ~250 Ft = 400M Ft , ugye ezt akarják a kiadók maguknak (az, hogy ebből a zenészek is látnának valamit, csak kamu)
24 db zenei album * ~4.000 Ft,- = 96.000 Ft,-
9 db film * ~6.000 Ft,- = 36.000 Ft,-
4 db játék * ~10.000 Ft,- = 40.000 Ft,-
Tehát, ha a piacon Józsi bá másolt cumókat adna el akkor 172.000 Ft,- kárt okozna. De ez azt jelenti, hogy a fenti 37 db terméket legalább 2326 személynek kell megvennie ahhoz, hogy a kártérítés reális legyen.
De, mivel a PB nem árul másolt tartalmat, pénzt nem szed érte, így egyáltalán nem beszélhetünk károkozásról. De a kiadók logikáját tekintve, ha mégis az, akkor figyelembe véve azt, hogy 100 letöltőből 1 megveszi a kipróbált terméket, 90 pedig akkor sem venné meg, ha nem lenne filecserélés, akkor kb 9%-a lenne károkozó. Ez ugye 2326*0,09=209 fő. 209*172.000=35.948 eFt,- ami 143.792 EUR.
Tehát kapják be a kiadók és a jogvédő talpnyalóik. -
Ghoosty #15 1. Honnan tudják, hogy valaki egyáltalán letöltött onnan? Honnan a bizonyíték? Ja hogy illegálisan szerezték?!
2. Bemegyek egy üzletbe és loplok:
24 zenei album: 150 000 Ft
9 DVD-t: 55 000 FT
4 Játék: 60 000 FT
Összesen: 265 000 Ft
Most igyekeztem jó drága cd, dvd, játékot válogatni.
Ebből vonjuk le a marketing költséget, a szállítást, at alapanyagárat a polcpénzt egy két egyéb az eladáshoz közvetlenül kapcsolódó részt.
Tehát kb 200 000 Forint!!! kárt okoztak ezzel.
De legyen az eredeti 265 000 Forint.
Tehát 1000 EUR. Kárt okoztam. Hogy lett ebből 1,6 millió EUR???? -
offspring #14 Képzeld el, mi lenne, ha lehetne kaját letölteni... :) -
Csaba42 #13 Úgy tűnik, a RIAA és egyéb szervezetek szerint a vásárlónak kussolnia kell, és vásárolni nyakra-főre. Már lassan a rendőr is ezt fogja mondani: "Jogában áll csendben maradni, és zenei albumot vásárolni. Amit mond, vagy letölt, felhasználható Ön ellen a bíróságon".
"és itten jön az ha nem tetszik ne vedd meg?"
A végén már amiatt fognak beperelni embereket, mert nem veszik meg az XY újabb, 4 számos, 18 perces, 6-7 ezer Ft-s albumát. ;) -
DeviloftheHell #12 amig azon kell gondolkoznia az embernek hogy eszik vagy zenét hallgat addig eszik és letölti azt mert nevetséges árakon adnak mindent amit ezek követelnek... -
offspring #11 phoenix1: "Letölti, belehalgat, ha tetszik megvesszi; ennyi."
Vagy nem. És általában így szokott lenni :)
Ugyanis Fiktív Józsika azért elgondolkodik: "igaz, hogy tetszik, meg minden, de ha már úgyis megvan, minek adjak ki rá pénzt?!" -
A1274815 #10 "24+9+4=(24+9)+4=33+4=37; azaz 64,9% zenei album, 24,2% film és 10,8% játék, (összesen: 112,1% ). Másképpen 33 letöltés közül 37 illegális."
Elnétzést elszámoltam mert mind a hármat 37-tel osztottam le, 33 helyett.
Itt a javítás hozzá: 72,7% zenei, 27,3% film, 12,1% játék.
-
JL666 #9 ja. ha nem teccik a zene hangszereleje át az előadó! Sőt lehet, hogy 10 vásárló közül 10-féle képpen kell áthangszerelni, ezért nyissanak erre telefonos ügyfélszolgálatot! hát mit képzelnek ezek! Ja! És a warezes cd is ha nem teccik, azt is hangszereljék át! -
phoenix1 #8 "A The Pirate Bay pedig az illegális tevékenységével a kértnél sokkal nagyobb kárt okozott."
Mit kínlódnak? Nem fogok feleslegesen CD-t vagy DVD-t venni, hogy csak belehalgassak a zenébe és ha nem tetszik a zene mit csináljak a lemezzel? Talán a szegény vásárló majd perelje be a kiadót, mert egy olyan zenei albumot akart rásózni ... és itten jön az ha nem tetszik ne vedd meg? ... és azt honnan tudná a vásárló, hogy milyen zene az amit megszeretne venni?!?! Huh, nevetséges.
Letölti, belehalgat, ha tetszik megvesszi; ennyi.
-
A1274815 #7 Ez hogy is van?
"A 33 eset közül 24 zenei albumokkal, 9 filmekkel és négy számítógépes játékokkal kapcsolatos."
24+9+4=(24+9)+4=33+4=37; azaz 64,9% zenei album, 24,2% film és 10,8% játék, (összesen: 112,1% ). Másképpen 33 letöltés közül 37 illegális.
Ez kb. olyan, mintha a fogkrém reklámokban azt mondanák: 10 fogorvosból 11 ezt ajálja. -
#6 Alkotmánya válogattja, országonként más. -
Carbine #5 "A 33 eset közül 24 zenei albumokkal, 9 filmekkel és négy számítógépes játékokkal kapcsolatos."
Ülj le, egyes. -
p00h #4 "A 33 eset közül 24 zenei albumokkal, 9 filmekkel és négy számítógépes játékokkal kapcsolatos."
Akkor mennyi is? :D -
assdf #3 ne viccelj már.
Amcsiban az is kiderült hogy a zeneletöltök a felelősek a teljes amerikai adóságállományért, ők miatt tört ki a recesszió is, mivel a jelenlegi teljes amerikai gdp 3xosot veszti el az állam az illegális zeneletöltök miatt...
legalábbis a riaa szerint... -
Carbine #2 Ezt kellett volna berakni április 1-i viccnek, nem azt a Wi-Fi spray-s hülyeséget.
Gondolom valami 3. fél számolta össze ezt az 1.6 milliót, mert a zenekiadók 28 csillió-billiónál kevesebbet aligha akarhatnának, amiből esetleg tényleg 1.6 millió jutna a zenészeknek.
"Később egy helyi bíróság arra kötelezte az egyik dán internetszolgáltatót, a DMT2-Tele2-t, hogy blokkolja ügyfelei hozzáférését a The Pirate Bay szervereihez."
Ennek a határozatnak nem kellett volna ütköznie valamilyen szabad információ áramlási törvénnyel!? -
#1 ez tényleg nevetséges