12
  • Csaba42
    #12
    Én akkor nem éreztem kényszert, hogy felhívjam a számot, sőt, inkább ideges lettem, amikor elkezdett a hölgyike kiabálni (tehát nem azért, mert én tudtam a választ és más nem - amúgy is abból indultam ki, hogy ha már én tudom a megfejtést, akkor valszeg más is tudja). Arról nem is beszélve, hogy az az utolsó 1 perc után még vagy negyedóráig ugyanaz a feladvány megy, mert "Adok még 5 percet a kedves nézőknek, mert ma 'vmi' van". Az a vmi meg lehet az, hogy süt a nap, vagy kedves a mittoménki, meg hasonlók.

    "Ha érted a párhuzamot."
    Persze, hogy értem. Többek közt pont az idegesítően könnyű feladványok, az idegesítően ostoba válaszokat adó emberek, az idegesítően kevés nyeremény (és magas számla), valamint az idegesítően viselkedő műsorvezető miatt nem nézem többet.

    "nincs sok csatorna"
    A legtöbb esetben a TV2 vagy az RTL Klub (vagy mindkettő) fogható (bár lehet, hogy tévedek, erre most nem merek megesküdni), és ugyebár azokon van ilyen műsor. Az M1-re nem merek megesküdni, nagyon ritkán szoktam nézni, ha éppen valami műsor megy. ;)

    "Lehet sarkos példa [...]"
    Nem az, hogy sarkos a példád, hanem nem ugyanaz a két helyzet! A betörésnél én nem tehetek arról, hogy betörtek (nem én hívtam a rablókat, maguktól jöttek, és maguktól vitték el a pénzt), de arról már igen, hogy felhívok egy számot (én fogom a kagylót, és tárcsázok, én költöttem a pénzt a hívásra). Az első esetben nincs ott az én szándékom (kivéve persze a biztosítási csalásnál, de ez most nem ide tartozik :)), de az utóbbinál igen. A betörős példád ahhoz lenne hasonlatos, amikor egy "kis hack" után az én számlám kárára betelefonál valaki a világ túlsó végén, vagy maga a szomszéd. Az már épp olyan pech, mint a betörés.

    Egyébként én is szemrebbenés nélkül betiltanám ezeket a műsorokat.
  • peba
    #11
    "Szerencsétlen miért érdemli meg, hogy átverjék?"

    Mert az okos a hülyéken gazdagodik meg. Ez így megy. Hála isten hogy léteznek ilyenek.
  • Adamul
    #10
    Majd én elmondom neked. Úgy h. ha az ember unatkozik és nincs sok csatorna akkor csak azt tudja nézni, és ennek az a lényege h. rohadt egyszerű a feladvány, és már egy 10-12 éves is ki tudja találni, bekapcsolni meg csak olyat fognak aki betelefonál DE mégse tudja (valszeg beépített ember, ahhoz télleg IQnukunak kell lenni, hogy vki bekerül és leteszi, pedig ilyenek vannak). Tehát az embert idegesíti h ő tudja de nem mondja, más meg mondja, de nem tudja. Ha érted a párhuzamot.
    Ettől független NEM értek ezzel egyet, de ezt tudnod kell, ha meg akarod érteni, mert ha nem tudod akkor is a tudatalattira hat, pláne az ilyen sokkolásokkal h jujj hívjon már vki már csak 1perc van (ezzel azt a bonyomást kelti mintha senki nem hívná éppen). Ezt azért tudom mert anno 10-12éves koromban én is kipróbáltam pont a fenn említett ok miatt, de ezeknek semmi értelme. ÉN be is tiltatnám az ilyen műsorokat nevetséges az a 10-20ezer ft értékű nyeremény (vagy még kisebb) amit lehet itt kapni, ajhhoz képest amit ők kasználnak. És ilyen (fiatal még tapasztalatlan) generáció mindig lesz, különben nem érné meg nekik...
  • slickboy
    #9
    Hát kapásból nem tartják be a versenyhivatal előírásait, mert a képernyőn alig olvashatók a kívánt információk, na jó a bruttót odaírják alig olvasható betűkkel, nem beszélve a "senki sem hívja a műsort" kitételről. Néha amikor odakapcsolok egy ilyenre, egyfolytában azt rinyálja a műsorvezető, hogy miért nem hív senki? Emberek tárcsázzatok!
    Az meg kicsit képmutató hozzáállás, hogy aki betelefonál az megérdemli... Ha téged becsapnak vagy megkárosítanak, te elintézed azzal, hogy megérdemlem mert nem figyeltem eléggé? Lehet sarkos példa, de ezzel az erővel lehetne legalizálni a betörést is. Ha a tulaj épp nem éri tetten a rablót, nem lehetne elítélni, mert a tulaj vigyázhatott volna jobban a tulajdonára. Persze figyeljen oda az ember és ne legyen olyan naiv, hogy mindent elhiggyen, de ez az érem egyik oldala csak. Másik fele, hogy ne engedélyezzenek ilyen műsorokat.
  • raingun
    #8
    Szerintem meg 1 milliárdra megvágnák őket, mindjárt észhez kapnának...

    kib*szott sokat kereshetnek ezeken...
  • Csaba42
    #7
    Aki "csak" 80-as IQ-val rendelkezik, annak még van annyi esze, hogy ne telefonáljon be. Arról már nem is beszélve, hogy az IQ-tesztek többsége a logikára épít. Nos, ahhoz, hogy én felhívjam a képernyőn látható számot, nem kell nagy logika, és ahhoz sem, hogy tudjam, nem éri meg. Ehhez a megállapításhoz elég egy adást megnézni (lásd az előző hsz-em). Nem az elbutulással van itt a baj, hanem azzal, hogy aki öreg (és falun lakott), az még a régi világban él, azaz megbízik másban (még mindig nem IQ-ról beszélünk!). És nehogy azt mond, hogy ez nem így van, mert tapasztalom: a városban élő mamám (apai ágon) nem bízik meg egykönnyen senkiben (pedig Alzheimer-kóros, szegény), míg a falun élőn (anyai ágon) igen. Ezért is van az, hogy szegénynek tartozik a köcsög szomszéd kb. 40.000 Ft-tal. Aki vakon bedől azon ócska trükköknek, amelyekről már ezer éve lerí, hogy csak átvágás az egész, az már megérdemli. Nem újkeletű ez a játékfajta, és több adón is nyomatják. Ezekből kifolyólag így ebben a formában egyáltalán nem igaz, amit írtál. Tudok is egy példát felhozni: nővérem egyik barátnője nem rendelkezik sok ésszel (már az elsőfokú egyenlet is gondot okoz neki, nem ismeri a negatív számokat - ezt most értsd úgy, hogy nem tud velük mit kezdeni -, a logikai feladványokról nem is beszélve), és mégsem telefonálgat be, mert tudja, hogy kamu és pénzpazarlás. Ehhez a megállapításhoz semmilyen előképzettség nem szükséges, ész meg pláne. Azt már meg sem említem, hogy egyszer néztem meg egy ilyen műsort (azon egyszerű oknál fogva, hogy egy jó műsor után nem volt kedvem lekapcsolni a TV-t), és egész fiatalos hanggal rendelkeztek a betelefonálók. Hogy lehet ez???

    "Azt meg kedves Csaba42, hogy a mondatod nyelvtanilag is erősen sántit, már nem is ragozom...."
    Nevetséges, de akkor, ha itt tartunk, elő a farmával, már ha tudsz (és végre előjössz a szokásos 'akkorsemmondommeg' hsz-ek mögül), és nem csak a szád jár. Tanuljak már én is valamit a nyelvtan-mestertől. ;)
  • bakagaijin
    #6
    Ez pont ugyanaz, mint amikor gerinctelen alakok körbejárnak a nyugdíjasok között azzal, hogy vesznek nekik tejet-kenyeret. Egy ezresért...
  • JL666
    #5
    sajnos mindig rá kell döbbeni, hogy mennyire sok hülye ember van...
  • globint
    #4
    Kedves Csaba42, és kedves jeti00,
    Csak arra reagálnék, hogy: "Aki még mindig bekapja a cumit, az meg is érdemli, hogy magas legyen a nagy számlája."
    Na szóval, sajna vannak olyan emberek, akik születésileg mondjuk csak 80-as IQ-val rendelkeznek. Vagy még kevesebbel. Szerencsétlen miért érdemli meg, hogy átverjék? Vagy más: pl. ha mondjuk, bármelyikünk szülei öreg korukra megkapják az öregkori elbutulást, akkor röhögve néznénk, hogy a teljes életük munkáját, amit összegyűjtöttek, eltelefonálják betelefonálós csalóknak, mondván, ha ilyen hülyék lettek öreg korukra, meg is érdemlik!
    Azt meg kedves Csaba42, hogy a mondatod nyelvtanilag is erősen sántit, már nem is ragozom....
  • Dark Angel 666
    #3
    van olyan kisnyudijas , akinek a fél nyugdiát elviszik az ilyen marhaságok ...
  • Csaba42
    #2
    Aham. Érdekes módon nekem még nem jött magas számla, mivel nem telefonáltam be egy ilyenbe se. Az meg, hogy "Garantált 1 millió Ft, csak mondja be a maci szót", aztán a szegény telefonáló nyert 10.000 Ft-ot, röhejes. Ugyan ez fedezi a hívás költségét (persze attól függ, mennyit telefonál, illetve mennyit nyer az adott hónapban az illető), de nem éri meg a fáradozást. Aki még mindig bekapja a cumit, az meg is érdemli, hogy magas legyen a nagy számlája.
  • jeti00
    #1
    aki ezekbe betelefonál meg is érdemli a számlát :)