Feloszlatta magát a HD DVD Promotion Group

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de miért dõlt el? Azt hittem ez csak a verseny része, nem tudtam, hogy az egyik oldal nyerni is fog. Na mind1...

Nem csak lemezeket - meghajtókat és asztali lejátszókat is. Pioneer, Samsung, Lite-On, stb.

Most, hogy eldõlt a dolog, jönnek a kicsik is. Kíváncsi leszek, mi lesz itt karácsonyra.

Ez tényleg nagyon rossz példa.
Amirõl Te beszélsz "Tegyük fel két panel gyártó van, mondjuk samsung és akármi. Akármi meghal, marad a samsung." ezt úgy hívják, hogy monopólium és ebben igazad van: ebben az esetben az árak az egekbe szökhetnek, de most szerencsére verseny helyzet van, mert blu-ray lemezeket NEM csak 1 cég gyárt! <#nezze>
Ennek örülünk és reméljük hogy minél elõbb ott figyel majd a polcokon a dvd meghajtókkal közel azonos árú blu-ray író...
Huh, ez a csúcs:
"Természetesen idõvel esnek majd az árak, de nem lesz az a barominagy árharc egy jódarabig, amit a két formátum együttes jelenléte okozhatott volna. ahogy a linkelt cikk is mondta, most hogy eltünt a konkurencia be kell hozni egy kis pénzt."

1. De lesz, mert most beszáll még jópár kisebb gyártó is, akik eddig kivártak, mert nem akartak 50%-os esélyjel kockáztatni...
2. A bionytalanság tûnt el, a konkurencia most is megvan a gyártók között.

A FUD-kampánynak már vége, ébresztõ.

Nagyon rossz példa. (Illetve akkor lett volna ez egy ideig, ha a HD_DVD nyer, lásd elõzõ hsz-em.)

A BD-vel nincs egyedül a Sony, már jó ideje jópár más gyártó is gyárt BD-s cuccokat.

Ugyanez lett volna, ha a HD_DVD nyer. Sõt, még inkább! Mert ott kizárólag a Toshiba volt jelen termékekkel, plusz sokkal inkább áron alul adta a cuccait, mint a BD oldal.

Az árcsökkentés meg még idén megindul.

Vegyünk egy érthetõbb példát...

TFT. Tegyük fel két panel gyártó van, mondjuk samsung és akármi. Akármi meghal, marad a samsung. 40 gyártó épít a samsung panelre. Szerinted mekkora árversenyt enged ez így ebben a formában? Tekintve, hogy a samsung fogja meghatározni az árakat, akivel nem versenyez senki.

Én erre gondoltam.

A háttérben történõ megegyezés pedig remekül mûködik, ahogy láthattuk ramgyártók esetében is. Utólag persze jön a bírság, ha kiderül. Kérdés, hogy fedezi-e a hszon a bírságot. No meg ugye mindneki öömködött ott is, hogy ejj megbûnhõdtek a cégek...ahha, és Te mint vásárló visszakaptad azt a pénzt, amivel "megkárosítottak"? Nekem nem rémlik erre példa.

Természetesen idõvel esnek majd az árak, de nem lesz az a barominagy árharc egy jódarabig, amit a két formátum együttes jelenléte okozhatott volna. ahogy a linkelt cikk is mondta, most hogy eltünt a konkurencia be kell hozni egy kis pénzt.

Yv@n: "mostaztán bazinagy verseny lesz...láthatod itt a hatalmas verseny: egységes áremelés."

A verseny nem a 2 formátum között fog folytatódni most már, hanem a BD lemezeket gyártó cégek között és mivel egyre többet hoznak forgalomba ("az év végéig elérhetik a 15 milliós álomhatárt") csak úgy tudják majd eladni a lemezeket és a meghajtókat ha csökkentik az árakat...
Szóval ez az "egységes áremelés" egy öngyilkosság az összes cégnek <#falbav>
Én egyelõre a jelenben élek, és az egyes termékeket azon az áron kapom meg, ami az árcédulákon pillanatnyilag szerepel, nem azon, ami 1 év múlva lesz a bolti ár.

Logikus hogy idõvel esni fognak az árak, hisz ez midníg így van. Ellenben Ti páran pezsgõt bontottatok a hddvd halálakor, mert mostaztán bazinagy verseny lesz...láthatod itt a hatalmas verseny: egységes áremelés.

Szerintem elég jól mutatja a helyzetet, hogy a legelsõ dolguk az volt, hogy amint kihalt a vetélytárs, egybõl feljebb cseszték az árakat.

Ajánlom figyelmedbe a cikkben többször is szereplõ szót: átmeneti.

Valahol, egy alternatív világban, ezek a fejek éppen pezsgõznek.

Végre jöhetnek a nagy kapacitású lemezek.

Jah, a nagy beindulás örömére egybõl emelkedtek is a lejátszó árak. :)

http://www.hwsw.hu/hirek/35555/Blu-ray_HD_DVD_piac_ar_lejatszo_nyomas_veszteseg.html

Úgyhogy kicsit odébb van még az.

julius666

"eddigi rekordot tartó Hitman"

Na ne... Azért annyira nem volt az a film jó <#szomoru1>

Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!

divx támogatással megtoldva...:D ez ám a tuti befutó:P
Hova indult volna, amikor nem lehetett tudni, mi lesz, ki nyer?
Eddig mindkét oldalon (fõleg a HD_DVD oldalán, milyen érdekes...) csak néhány cég mert piacra dobni cuccokat.

Sanyix
Aha, 2 éve folyamatosan indul befelé :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Végre. Remélem gyorsan elkezd most már csökkenni az ára, mert ~9e HUF egy filmért elég húzós.

\"...lámák kíméljenek.\"

Milyen drágaság??? Most indul be majd igazán a dolog, gyártók százai szállnak rá a témára, egymással versenyezve. Ohh...

Ravkin
nem mondamám hogy megmondtam. ha nem mondtam volna meg.

Windows 7

arty
drágaság rulz? :O

Forza.

bertino
blu-ray <#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!