2012-ben jöhetnek a 64 magos processzorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én a munkám kapcsán meg csak ilyen embert ismerek - és a konvertálást is most fejeztem be.
A fogyasztásba meg eddig sem dögöltünk bele - de akkor legyen ahogy akarod.!
Most akkor mond meg - mi legyen??? Akkor dobjuk ki a 64 magosokat?
Mindet szórjuk a dunába? mert neked van egy véleményed?
A progresszió ha mindenki megy és te sem állsz - majd megszokod.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Igen, ez az ominozus #6 es #9 HSZ kozott volt ahol kozoltem a cikk szerkesztojevel, hogy tessek pontosan forditani, mert az nem 64 magos szerverek, sem pedig 64 processzoros szerverek. Egyik sem ujdonsag, sot szeles korben hasznalatosak.
1. Az eredeti cikk X86-os szerverekrol beszel, a forditasban is errol kellene beszelni.
2. A cikk tovabbra sem lett javitva.
T. Peter: Sem Te, sem mas, sem en nem vagyunk tokeletesek. Nem is vartam ezt el, csupan egy keresem volt, hogy javitsatok a cikket. A cikk "kijavitodik", az elet pedig megy tovabb.
Ha az reszedrol mint a szemelyzet felelos beosztasu tagja reszerol (foszerkeszto-helyettes) az alapveto igenyessegre nincsen meg a hajlam, ezzel az oldalat kepviseled, s tukrozi, hogy a lapot sem erdekli a szakmai pontossag. Ugyanakkor ha masok altal eszrevett es tisztelettel kozolt hianyossagot is csupan gogos kozonnyel megsemmisited, szinten az oldal filozofiajat kepviseled. Vannak akik nem szivesen jarnak ilyen helyre tarsalogni, epitgetni a kozosseget, netan hirdetni. En is ilyen vagyok.
Ha megint eltunik a kommentem, nem csupan nem vasarlok semmit toletek, hanem itt hagyom a portalt - mint azt korabban masutt is megtettem - de elotte megkerdezem a foszerkesztot, hogy a tudtaval tortenik-e az olvasok cenzurazasa.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
Persze kell egy alap minimum, de ésszel. Otthon egy átlagos felhasználó nem renderel, nem játszik high-end játékokkal (itt azt értem, hoyg halomra pakolja a nagy gépigényû játékokat, a kicsikkel már meg se elégszik) és nem konvertál reggeltõl estig szerintem. Biztos van, aki pl én is, de ismerek csomó embert akinek se pénze, se ideje, se képzettsége nincs ilyenhez.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
a realtime raytrace global illuminationnal, rendesen megspékelt geometriával,
még ennyi is kevés lesz szerintem.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ezt ki lehet hasznalni.
Az erdekelne , meg minidg egy darab dual chaneles modjuk DDR3 MCU val akarjak megoldani 64 mag memorival valo eteteset, vagy legalabb raduplaznak ?
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Itt x86-os processzorokrol van szo. Te valoszinuleg SPARC rendszeren dolgoztal. Ha jol tudom a ket architektura meroben kulonbozik (CISC, RISC). Abban igazad van, hogy sok szerver alkalmazas optimalizalva van sokszalas feldolgozasra, de eddig a feladatokat x86 platformon clusterekkel oldottak meg, tehat egy kozponti szerver elosztotta a feladatokat sok szaz masik kozott. Most az a kerdes, hogy ha 1 dobozba (1 alaplapra) raknak ilyen sok magot, akkor hogy fog zajlani a feladatelosztas es a vegrehajtas.
"64 mag mar osregi 😊"
Ismet resz-igazsag, mert ez is mas architektura es alkalmazasi terulet. Semmi koze az x86 platformhoz es az asztali szamitogepekhez.
TILE64
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Az adatbázis programok már nagyon régen optimalizálva vannak a több processzoros feldolgozásra.
Az otthoni gépen futó általában egyetlen játékot viszont újra kell tanulni programozni, mert a párhuzamos programozáshoz hozzá kell szokni, már a legelejétõl kezdve mindent aszerint kell megtervezni és lekódolni.
Azért szerintem egy jó programozó 3 hónap gyakorlás (és szívás) után képes olyan programot tervezni és megírni, ami tetszõleges számú magot ki tud használni. Csak egy játék tipikus fejlesztési ideje minimum 2 év, tehát ha ma kezdik írni, akkor 2 év múlva készül el...
Remélem nem esnek bele abba a hibába, hogy magszámhoz kötik a programot, pl. 2 v. 4 magos procira, hanem azonnal olyan programot írnak, amelyik annyi procit használ, amennyi van.
Otthoni felhasználásra mire lenne jó? 2012-re talán beérnek a ray-trace grafikák, amihez bármekkora teljesítmény jól jön, komoly mértékben párhuzamosítható. A fizikai szimulációkhoz már most is van elegendõ teljesítmény a grafikus kártyákon, a hibrid rendszerek 2012-ben bõven meg fognak bírkózni az igényekkel (persze az is lehet, hogy így gondolták a 64 magot: 16 CPU, 16 PPU, 32 RT GPU).
A videoszerkesztés és egyéb workstation kategóriájú felhasználást nem kellene ide sorolni, ott nyilván már most is lenne létjogosultsága ekkora teljesítménynek.
és a pasi azt regélte, hogy sajnálja hogy ilyen lassan fut a dolog nála,
de igazából ehhez olyan high-end rendszerekre lenne szükség mint kétprocesszoros
pentium2 - hidd csak szépen el - szükség lesz ezekre - és mert te levelet olvasol
rajtuk nem áll meg a progresszió.
Egy-egy rendernél áldanám az eget ha ilyen vas lenne alatta - és te is ha tolod a crysis 4 et.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Szerverek teren a hardveres virtualizacio el fog terjedni, es majd egy dobozbol lehet berelni 3-4 virtualis szervert.
MS-nek sose volt liszence procimagokra, processzoronként van, és nyilván eddig is volt olyan liszencük ami kettõnél több procira szólt. Vagy 10 éve minimum.
"“Expect x86 servers with as many as 64 processor cores in 2009 and desktops with that many by 2012,” analysts from Forrester Research wrote in a paper last month."
Bár a kettõ nem ugyanaz. A cikk írója odafigyelhetne egy kicsit mielõtt le ír valamit.
Jelenleg az MS license is csak 2 magra szol a 4 magos prociknál már új licens kell.
64 magos processzorok jõvõre biztos nem lesznek, az még nagyon távoli jõvõ(inkább úgy 2014-re, 16 nm-en valószínû). 64 magot tartalmazó szerverek már lehetnek jõvõre, de csak a top szegmensben és nem hiszem hogy a kezdeteknél túlzottan elterjedtek lesznek majd, ahhoz kell pár év mire úgy lesz. Egy 64 magot tartalmazó szerver leginkább úgy képzelhetõ hogy 8 utas(8 db szerver processzort) szerver, olyan processzorokból amik 8 magot tartalmaznak. Ilyen szerver processzor lehet az Intel Nehalem-EX(Beckton)-ja vagy az AMD Montrealja.