24
  • dez
    #24
    (Pedig nem is egyszerű optikai shrink volt ugye.)
  • dez
    #23
    Lehetséges, de az már nem lehet véletlen, hogy az egyesülés után úgy ment a shrink 65, ill. 55nm-re, mint a karikacsapás. :)
  • Inquisitor
    #22
    Ne túlozzunk! A kolléga a 8600GTS-ről beszélt, ami sose érte meg, árában mindíg kaptál valami jobbat.

    A dolgot meg én sem értem, ásziában simán árulják HD3690 néven (van egy halom kép pl. Sapphire dobozáról) ezt a 128 bites RV670 cuccot, minek kellett az EU verziót átnevezni?
  • Inquisitor
    #21
    "amit az AMD segített befejezni (R600-asok),"

    Tekintve mennyi idő a fejlesztés, és hogy R600 sample már volt 2006 márciusban, szerintem azokat a fejlesztéeket pont nem érintette a dolog. A következőket inkább. Tévedés jogát fentartom.
  • dez
    #20
    Azért a négymagosokat még nem nevezném közepesnek, összességében.
    Az összehasonlításnál ugye nem vetted figyelembe a tuningot - ugyebár átlagember vásárlókról van szó. Talán a játékok sem sokat számítanak, mert a gépek többségét nem kimondottan játékra veszik a világon. (Sokaknak nem is nagyon számít a proci teljesítménye, csak vigye el a hétköznapi programokat.)

    Más az összecsomagolás (bár annak is vannak valamilyen szabályai), meg a kivételezés. Ha megtehetnék, bizonyára meg is tennék... Ott is vannak marketingesek bőven.
  • Gascan #19
    Ez mondjuk igaz, de ha belenyúlunk a közepes procik kategóriájába és megnézzük az ár/teljesitmény mutatókat akkor az Intel E8200 sokkal észszerűbb vásárlási döntése mint a Phenom 9500 ugyanannyi pénzért - játékokban mérve.

    Visszamenőleg valaki emlitette, hogy nem lehet olyat csinálni, hogy egy AMD procihoz kedvezményesen adni egy ATI karit. Erről szertnék bővebb információt, mert ezekszerint itt hiányosságaim vannak.

    Ennyi erővel a Coca-Cola se csomagolhatna össze 2 palackot akciós áron vagy talán tévedek? :)
  • dez
    #18
    Az azért csoda lett volna, ha semennyit sem vesztenek. De nem vesztettek drasztikusan. Azt se felejtsd el, hogy az átlagembereknek nem az extra drága csúcsprocikra hajtanak, hanem a közepesekre. Tuningolni sem tuningolnak. És itt az Intelnél a teljesítménynek megfelelően olcsóbban szépen viszik az AMD procijait. A grafikus kártyákkal (itt persze csak az Nvidiával szemben) és integrált grafikás chipsetekkel is hasonló a helyzet. Sőt, mivel kisebb csíkszélességgel gyártanak, mint az Nvidia, az olcsóbb árral is többet keresnek.
  • Gascan #17
    A piaci részesedésen nem nagyon látszik az igazatok. Hiszen ha jól tudom ott is vesztettek az előző évekhez képest. Minden tiszteletem az AMDéjé, de ettől a teljesitménytől több kell. Voltak olyan sajtó hirek is, hogy az IBM megvásárolná az AMDét.

    Másfelől, igen tudtam hogy Atiék gondban voltak amikor megvette őket az AMD. Másfelől mi értelme lett volna hogy eladják magukat.


  • dara
    #16
    Spider, 780G, Puma, és még lehetne sorolni. Nagyon is sok értelme volt a dolognak.
  • dez
    #15
    Ez meg a másik, hogy gazdaságosabb, ha egy gyártó szállítja a procit, és a hozzá tartozó chipsetet. A gyártó és az alkalmazó (alaplapgyártók, stb.) számára is. Továbbá a vevő számára is jobb a dolog, ami által versenyképesebb.
  • dez
    #14
    Azt valószínűleg nem tehetik meg, gazdasági törvények miatt.
    Nagyon nincs otthon a bizniszben, hihihi. Biztos azért nem egy hónap alatt lábalt ki a tetemes adósságból, ami miatt sokan már le is írták, hanem 1 év alatt. Meg biztos azért tudja elég jól eladni a procijait és grafikus kártyáit, melyek egyesek szerint nem is kellenek senkinek.

    Ha nem tudnád, az ATI éppen szépen meg volt rogyva, amikor megvette az AMD, ezért hagyták a részvényesek az eladást. Komoly gondjaik voltak a fejlesztésekkel, amit az AMD segített befejezni (R600-asok), és mindezt kisebb vonalszélességre ültetni (R670), hogy értelme is legyen.

    Talán a Fusionnak is nézz utána, majd az Intel hasonló terveinek, és hogy az Nvidia miért akarja megvenni a VIA-t.
  • Caro
    #13
    A 780G chipset elég jó lett, nem kis részben az Ati megvételének köszönhetően, minden tesztoldalon szinte csak dícsérik.
  • Gascan #12
    Akkor lenne ennek az egész fúziónak értelme, ha mondjuk kedvezményesen vehetnék Ati kártyát ha AMD processzort veszek... ilyet miért nem csinálnak? Úgy veszem észre, hogy az AMD felsővezetése nagyon nincs otthon a bizniszben.

    Szerintem azt sem tudják, hogy mi a versenyelőnyük az Intellel szemben. Az Intel nem teheti meg, hogy kedvezményesen ad procit Nvidia karihoz mert nem egy vállalat, persze ez korrigálható de az AMD kezében ott a kulcs csak nem látnak tovább az orruknál.

    Sokkal sikeresebb lehetne az AMD ugyanezen termékekkel!
  • PLaci #11
    Grat SG.hu, sikeresen leadtatok egy meg nem erősített pletykát...
    A specifikációk jók, de a név rossz 90%-os esélyel, mert ezt már árulják kínában 3690 néven....

    ATI HD sorozat specifikációk:
    x4xx: 64bit
    x6xx: 128bit
    x8xx: 256bit
    x9xx: 512bit
  • sgember
    #10
    Méghogy a 8800GT 1 éve megjelent... Hát persze, tavaly október vége óta nem telt el 1 év. Talán a G80-as GTX akart az lenni. Trónfosztás rövid időre megvolt a 3870 X2 -vel. Csak az a CF működne már mindenhol rendesen. Azért most már látszik miért is vette meg az Ati-t az Amd: Saját platform létrehozása, alaplapi chipkészlet, Fusion.
  • acdc
    #9
    Nem baj majd jovoe kiadjak a 3730 is a gf 7600 elen es neznek butan a lamak mikor csodbe mennek
  • Kovász
    #8
    Sztem meg inkább vmi olyan kártyával kéne előhozakodniuk, ami veri a már vagy 1 éve megjelent 8800GT-t..
  • fade2black
    #7
    Fent van már egy nagyker listáján:
    Várható érkezés: Apr4
    ára pedig kiskerben brutto 23K körül lesz.
    Ennyiért bestbuy.
  • arty
    #6
    HD3830 120$-ért (22k !!!!) nagyon jo vétel lenne ... de nem lesz, mert itthon 30ezerért kisérlik meg eladni, ám a 9600gt 37-38 körül szvsz jobb vétel, mert LNYEGESEN gyorsabb

    durván csökkenteni kellene a radeonok árát, igy erős piacvesztés lesz az 'jutalom' :(
  • sirpalee
    #5
    Én anno vettem meg, szinte az első napon a 3870-et amikor kapni lehetett, és nem bántam meg... Jó kis kari... A 3830 gyenge lesz hozzá. Nem baj nemsokára itt a 4870 és lehet váltani ^^
  • MaSzKa
    #4
    azt a fost még sokan veszik
    8600Gt-t
    sok hülye vevőnek el lehet adni
  • Gascan #3
    Nem értem mit küszködnek a 8600GTS amúgy se jó semmire, felesleges pénzkidobás.. akkor inkább már valami jobb DX9es karit vegyen aki ilyet szeretne, ezért a pénzért ezerszer jobban megéri

    Ha az AMD anno nem Ati-ra költött volna hanem fejlesztésekre talán most nem 30% lenne a piaci részesedése a PC piacon, és talán az Ati is jobban járt volna.

    Semmi előnyét nem látom annak, hogy fúzionáltak.
  • bippo
    #2
    Órajelben elvileg annyi, mint a 3850. Csak a membusz lett fele, 128bit.
  • GABOR16
    #1
    3830=3690
    Talán majd megpályázok egy ilyet ... bár csak ha 20k.. körül lesz... vagy esetleg picit felette (22-23eFt a lélektani határ ameddig hajlandó vagyok elmenni, de már azt is sokallom egy kártyáért kicsit... ... 50eFt meg annál többet meg soha nem adnák ki egy kártyáért...)