80
  • Sanyix
    Ez nemsokan fogják megérteni, az Operation Flashpointnak is maradt a húdeszar grafikázás, mert nem a legcsúcsabb volt akkor, de arról mindenki megfeledkezett, hogy azokban a játékokban amikhez hasonlították 5 méteres kockában lövöldöztek egymásra, nem egy 150 km2-es területen, és arcade 0 fizika, helyett picit élethűbbel :)

Egyébként a GTR sem volt igazán élethű szimulátor, és mivel ugyanazok csinálják, és ahogy olvasom, ez sem. Én csak az lfs-ből tudok kiindulni, nálam eddig az mindent ütött élethűségben.
  • Sanyix
    És vajon mindenki látha a photoshop postprocess effectjeit is? :)
  • gplay
    Ugye nem gondolod komolyan, hogy bármelyik Colin részt akár a DIRT-t is egy szimulátorhoz hasonlítsd? Azok nem szimulátorok. Azok egész jó ÁRKÁD játékok. Ha már rallyval dobálózol akkor RBR. Na az szimulátor és megjelenéskor nagyon is ütött a graf-ja. Még most is szerintem simán szép a játék. :)
  • Sanyix
    "Esős versenyben óvatosan kell adagolni a gázt és a féket is, figyelembe kell venni, hogy csúszik az autó."

fúha, lfs-ben eső nélkül is így kell az erősebb kocsiknál, mert nincs se blokkolásgátló, se kipörgésgátló (vagyis van, de semmit sem ér). Van viszont párszáz lóerő :D
  • dav1d
    tlehet elavult de, tökéletes grafika
  • Sadist
    "a textúrák kétdimenziósak"

Mert milyen legyen egy textúra?
  • Indigo
    Postai utánvéttel küldöm, csak add meg a címed!

A szimumátor pedig nem attól szimulátor, hogy a látványvilágot próbálja a legaprólékosabban lemodellezni! OMG!
  • Tinman #33
    "FlightSim 2004 álkoppantó"

2004-ben az volt, de még ma is megállja a helyét, főleg, hogy ott azért egy picit több dolgot kell a CPU/GPU-nak számolnia mint egy zárt versenypályán.
  • Tinman #32
    Azért mert nem fut el élvezhető minőségben a gépeden, még nem biztos, hogy szar
  • bakvarnyu
    Colin Dirt na te mostmár biztosan csak viccelsz, azt a szart ehhez hasonlitgatni
  • bakvarnyu
    Az FlightSim 2004 álkoppantó?
    Na sztem meg az az ocsmány de persze ott hatalmas területet kell lemodellezni.
    Ez a játék teljesen jó és jól is néz ki. Ugyanazok csinálták akik a GTR-eket is.
  • Tinman #29

Mit dolgozok minden nap azért, hogy az SG a 23. leglátogatottabb oldal legyen és ez a hála?
  • Tinman #28
    "Te ezek szerint az a típus vagy, akinek a gőzölgő tehénszart is el lehet adni tetszetős celofánpapírba csomagolva..."

Ha ráírod előtte, hogy Made by Square Soft. akkor igen :-D

"Miért lenne kötelező egy szimulátornál? "
    Vagyis egy olyan virtuális közeg, mely a valóságot igyekszik lemásolni... az élethűség kulcsfontosságú! Mind a fizika, mind a látvány nagyon fontos.
  • Jeppe
    Hmmm...
    Nekem naon tetszik a játék!
    Deh amúgy télleg itt azt kell nézni hogy milyen a játékélmény nem a grafika az első. :)
  • aDannyBoy
    Ja én is úgy érzem, hogy az elmúlt hetekben a Tin-családban vmi gond lehet, annyit fórumozik :) persze lehet, hogy game nincs épp aktuális :)
  • Indigo
    /OFF
    És ebből melyikre mennyi idő jut? Nem szánsz rám egy kicsit túl sokat a párodhoz képest? :D
  • Indigo
    "ha kijön egy évben teszem azt 15 db II. VH-s FPS, akkor a 16.-nak valami olyat kell tudnia, hogy koppanjon az ember álla."

Ezt nem feltétlenül grafikában kell nyújtania.

"A női nemet éppen az imént hasonlítottad az autós játékokhoz?"

Abból a szempontból hasonlíthatnám, hogy a nőket is értékelhetem külső és belső értékeik alapján, ugyanígy az autós játékokat is grafika és tartalom alapján. Nagy baromság? Na mindegy. Számomra inkább az hangzik piszkosul hülyén, hogy te a külső alapján alkotsz véleményt valamiről. Te ezek szerint az a típus vagy, akinek a gőzölgő tehénszart is el lehet adni tetszetős celofánpapírba csomagolva...

"A legelső HSZ-emben egyébként írtam, hogy egy autós játéknak szinte kötelező az élethű grafika MANAPSÁG"

Miért lenne kötelező egy szimulátornál? Akit nem érdekelnek a részletes beállítási lehetőségek és a valósághű szimuláció, az krájzisz grafikával sem fogja megvenni a játékot, mert nem fog szenvedni vele és nem fogja érdekelni... A SimBin és a kiadó szerintem nem hülye. Nem az a céljuk, hogy csináljanak egy nyolcszázhuszonharmadik csilli-villi grafikájú árkád játékot, mert abból van több mint elég. Viszont kiválóan értenek a szimulátorokhoz, és gondolom úgy látják, ennek is van egy akkora piaca, hogy megérje ilyet fejleszteni észbontó grafika nélkül is.

DIRT, Colin? Ne hasonlítsuk ezeket a SimBin játékaihoz, mert ezek meglehetősem árkád játékok a szélesebb "néprétegek" számára.
  • Tinman #23
    Óóóó helyes! Google earth-féle modról is tessék majd említést tenni :-)

Hétvégén 3 dolgom van: Párommal foglalkozni, játszani és SG-s topicokban véleményt kifejteni. :-D
  • aDannyBoy
    2 hét múlva MSFS X jön :)

Tinman: te hétvégén ennyire unatkozol? :D
  • ension
    Jóféle gamma
  • Tinman #20
    "Azért nem veszi be a gyomrod, mert sok van belőle?"

Pedig egyszerű... ha kijön egy évben teszem azt 15 db II. VH-s FPS, akkor a 16.-nak valami olyat kell tudnia, hogy koppanjon az ember álla.

"Mégy az utcán és nem győzöd elkapkodni a fejed, mert a sok átlagos nő látványát már nem veszi be a gyomrod, "

Most szivatsz ugye? ;-) A női nemet éppen az imént hasonlítottad az autós játékokhoz? ^^

"Lefogadom, hogy te ki sem próbálnád,"

Naná, hogy nem amikor már a megjelenés után végijátszottam. Mi a rákot kezdjek most vele? :-D Egyébként nekem az 1. rész nagyon tetszett, iszonyat jó hangulata és küldetések voltak benne. A 2. szvsz gyengébb lett.

A legelső HSZ-emben egyébként írtam, hogy egy autós játéknak szinte kötelező az élethű grafika MANAPSÁG, ugyanis ez nem egy szerepjáték ahol 5 pálcikaember az NDS-en vérre menő hatalmai harcokat folytat a trónért és 50 lehetséges út vezet a megnyerésig.

"Race 07 egy szimulátor, egy erősen rétegjáték (innentől kezdve fölöslegessé és értelmetlenné válnak azok a kijelentések, hogy a ""népnek" már több kell, jogosan"

A Flight Simulator 2004 vagy éppen a X is az, mégis nagyon szépen teljesít, pedig iszonyat drága, nem mellékesen meg megtanulsz belőle elvezetni egy utasszálítót ;-) Azért ez nem kis plusz, na meg a grafika is állkoppantó.
    De a példánál maradva ott a DIRT vagy éppen a Gran Turismo sorozat, no meg a korábbi Colin részek, a nép komálta. Nem véletlenül.

• Indigo
    "Az átlagost már nem veszi be a gyomrom, mert SOK van belőle."

Azért nem veszi be a gyomrod, mert sok van belőle? Hmm, ezt nem igazán értem. Mégy az utcán és nem győzöd elkapkodni a fejed, mert a sok átlagos nő látványát már nem veszi be a gyomrod, te már csakis a legszebbeket veszed szemügyre...

Én most játszom a Hidden & Dangerous 2-vel (sokéves játék), és képzeld, nekem tökéletesen megfelel a látvány, mert a játékélmény mindenért kárpótol. Lefogadom, hogy te ki sem próbálnád, mert látvány alapján rögtön a felejtős kategóriába esne (meg gondolom túl bonyolult is lenne számodra)...

"az eladások is azt igazolják, hogy egy olyan játékban mely alapavetően a köridőkről szól, kell valami plusz."

A Race 07 egy szimulátor, egy erősen rétegjáték (innentől kezdve fölöslegessé és értelmetlenné válnak azok a kijelentések, hogy a ""népnek" már több kell, jogosan"). Itt az a plusz, hogy lehetőséged van minden egyes pályára vonatkoztatva aprólékosan megtervezni az autód beállításait (fékerőelosztástól kezdve a leszorítóerőig mindent), hogy a legjobb köridőket érd el. Igen, ehhez már érteni kell és gondolkozni kell rajta. (Már csak ezért is mondom, hogy rétegjáték.) Aki már annyira kocka, hogy ilyenek is foglalkoztatják, szerintem azoknak nem is kell több plusz. Az eladási mutatóidba foglalt többség nem is ért hozzá, és nem is akar ilyenekkel foglalkozni, csak körözgetni akar egy nem túl bonyolult autós játékkal, sebességre és adrenalinszintre vágyik, anélkül, hogy a bénasága elrontaná a játékélményt. Na ők azok, akinek már a grafikában kell az a bizonyos plusz, mert a felszín alá már úgysem látnak, meg nem is kell nekik több.
  • Chris05
    OFF: Erről a TrackIR (fejmozgáskövető) cuccosról hallott már valaki? Hol lehet kapni, mennyiért, milyen vele játszani, ...?
  • Tinman #17
    Az átlagost már nem veszi be a gyomrom, mert SOK van belőle.
    Az ízlésem itt nem annyira lényeges, ugyanis az eladások is azt igazolják, hogy egy olyan játékban mely alapavetően a köridőkről szól, kell valami plusz.
    Régebben még elég volt egy autós játéknál a remek szimuláció, ma már csupán ez nem elég a sikerhez... ezt nem én mondom, hanem a számokból olvasom ki. A "népnek" már több kell, jogosan.

Konzol vs PC: Alapvetően PC-s vagyok, sok konzollal, de azt én is látom, hogy a PC már tavaly óta szépen ráver a konzolos játékok grafikájára.
    Példák, tessék megnézni konzolon és PC-n 1600x1200 vagy 1280x1024 mellett:
    -Oblivion
    -Bioshock
    -NFS!
    -Lost Planet
    -Far Cry
    -GEARS OF WAR!!!
    -stb
    És bizony a képek alapján a híres neves Mass Effect is szebb lesz PC-n.

Nekem első dolgom egy PC-s játéknál, hogy mindent felteszek maxra és ha nagy gáz van /eddig csak a Crysisnál volt/, akkor szépen lassan finomhangolom.

Igen, nagyon nagy hiányosság, hogy PC-re csak a DIRT bír olyan küllemmel, ami megüti a konzolos autós játékok szintjét.
  • Chris05
    Sohasem a grafika fog számítani nekem, ha jót tudok játszani közben. Ez amúgy valami rFactorra hegesztett cucc?
  • Indigo
    Most akkor átlagos, vagy egyenesen hánysz tőle? Előző posztodban a mondandód lényege pedig nem a sikerről szólt, hanem a saját ízlésedről.
    Ja, meg egy konzolra (fix hardverre) fejlesztett játék grafikáját akarod összehasonlítani egy széles palettán skálázható PC-re készült játék grafjával? Ha a Race 07 a grafikával akarna villogni, akkor még megérteném az összehasonlítást, de így... nincs értelme összehasonlítani.
  • Adam II
    Gran Turismo
  • shrike7973
    Az első kép meik játék?
  • Tinman #12
    Teljesen átlagosan néz ki a játék.
    Az NFS pedig egy árkád vacak, szimulációhoz nem sok köze van... nem értem miért nem lehet megérteni a korábbi mondatom lényegét, hogy 2008-ban, ez édeskevés a sikerhez. Nézd csak meg az eladásokat ^^

2008-ban itt tartunk:

Nem pedig itt:

Aki a különbséget nem látja azt sajnálom.
  • sanner011
    Én sokat vártam ettől a játéktól, de az elvárásaimból semmit sem hozott sajna. Minden segítség kikapcsolása mellett egy árkád gagyi érzetét adja. Szerintem. Maradok az LFS-nél.
  • bakvarnyu
    Hogy mi van? Teljesen jól néz ki a játék.
    Ha csillogás kell toljad a gány Pro Street-tel bazz.
  • Indigo
    Nem kell ezen fönnakadni. Aki tényleg komolyan gondolja a szimulátort, annak ez a grafika megfelelő. Gondolom a fejlesztők is tisztában vannak ezzel, így inkább alacsonyabbra lövik be a gépigényt, hogy több példányt el tudjanak adni.
    Akinek meg a grafika a lényeg, annak ott az NFS sorozat. Az - bár túl sokat nem nyújt - legalább jól néz ki.
  • LMNO
    "Egyáltalán nem ugyanaz az érzés, mint egy FPS, TPS, RTS, bármi. Itt véresen komolyan megy minden, mint a valóságban. Ha egy FPS ilyen lenne, akkor csak egy fegyver lenne és az első találattól összeesnénk holtan."
    rainbow six? swat?
  • NIBI
    HGTRM - WTCC videó
  • NIBI
    Én már napok óta nyomom vele az ipart.:)
    F1 nincs, de az F3000-esek is nagyon durvák!
    Persze a WTCC is király.
    Nem véletlen vettem meg a progit.:)
    És ez a progi nem arról szól, hogy nyomjuk ami a csövön kifér, hanem arról is, hogy ki hogy tud menni valaki mögött, anélkül, hogy kilökné az elötte lévőt, vagy nagyon lemaradna! Nagyon kajak 10-15 körön kerezstül centikre lenni egymástól! Akár az F3000-esekkel is.:)
    A HGTRM-en volt pár teszt, ime egy kis videó.:)
    http://www.youtube.com/watch?v=bgnQWwAWiY4&eurl=http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?p=49832
  • Tinman #5
    Egy "autós" játékban nincs túl sok... van ugye a játszhatóság/szimuláció kérdése valamint a látvány. Ez a játék 4-5 évvel korábbi grafikát mutat. Nálam alapból esélytelen.
    Azért ez nem egy RPG/jRPG ahol 2 pötty drámai beszélgetéseket és mély intrikákat fed fel az ember előtt /mintha könyvet olvasnál/... ott nem zavar a kvarjáték grafika sem, itt meg egyenesen hányok tőle, sért. Fujjj.
  • zolo
    "A zene nagyon jó, csak a verseny alatt nem megy, ami egy szimulátornál elvárás..."

Lehet futam alá zenét kapcsolni a menüben úgyemlékszem...És szerintem az igazi versenyzők nem hallgatnak zenét a verseny közben, pont ettől valósághűbb, hogy nincs zene cska a menüben...
  • akyyy
    valami fasza forma1-es játék jöhetne már:(
  • mama2
    Na ezt feltétlen kipróbálom:).
  • bertino
    hm, az atari a kiadó ? asszittem valami más cég volt.